Test af senge

Er du på udkig efter en ny seng, kan du finde inspiration i denne test.

Boxmadras - Jupiter No. 1

Se beskrivelsen af denne boxmadras længere nede på siden.

Levering: 8-15 dage

Returret: 100 dage

Fragt: Gratis

Elevationsseng - Jupiter No. 1

Se beskrivelsen af denne elevationsseng længere nede på siden.

Levering: 8-15 dage

Returret: 100 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Dobbeltseng - Style dobbeltseng

Se beskrivelsen af denne dobbeltseng længere nede på siden.

Levering: 4-8 uger

Returret: 365 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Kontinentalseng - Athena

Se beskrivelsen af denne kontinentalseng længere nede på siden.

Levering: 2-3 uger

Returret: 30 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Kontinentalseng - Jupiter No. 1

Se beskrivelsen af denne kontinentalseng længere nede på siden.

Levering: 8-15 dage

Returret: 100 dage

Fragt: Gratis

Elevationsseng - Venus No. 1

Se beskrivelsen af denne elevationsseng længere nede på siden.

Levering: 8-15 dage

Returret: 100 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Kontinentalseng - TOM TAILOR

Se beskrivelsen af denne kontinentalseng længere nede på siden.

Levering: 4-6 uger

Returret: 30 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Elevationsseng - Senses Lux

Se beskrivelsen af denne elevationsseng længere nede på siden.

Levering: 2-8 dage

Returret: 100 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Senge test 2020

Du står måske og mangler en ny seng og ved ikke lige, hvordan du skal gribe det an. Markedet er stort, og der er rigtig mange forskellige senge at vælge mellem i rigtig mange forskellige former og prisklasser. Denne artikel vil forsøge at give dig inspiration og gode råd med på vejen, så du er klædt godt på, når du skal købe din nye seng. Vi har udvalgt 8 senge, som er gode bud på senge, der er værd at investere i. Sengene du finder i denne artikel kommer alle fra den danske forhandler Bedrenætter.dk

Test af senge

Vi bruger rigtig meget af vores tid i sengen. Rent faktisk bruger vi i gennemsnit ca. 26 år af vores liv i sengen. Dette understreger vigtigheden af at have en god seng, så du kan få den bedste liggekomfort og en optimal nattesøvn. Det er vigtig at få en god nattesøvn, så du kan være frisk og udhvilet og dermed præstere optimalt på arbejdet, studiet eller i dine fritidsaktiviteter. Hvis du sover dårligt i din seng, vil du måske føle dig sløv og træt i stedet, og dermed ikke være i stand til at få lige så meget ud af dagen. En god seng kan være med til at sikre dig en god nattesøvn og dermed mere energi og højere livskvalitet.

Hvordan skal jeg vælge en seng?

Alle mennesker er forskellige, og det samme gør sig gældende for senge. Derfor er der ikke én seng, der passer til alle. Derimod er det vigtigt at finde en seng, der passer til din kropstype og dine behov til en seng.

Noget af det vigtigste at tage højde for, inden du køber en ny seng, er din krop og dens behov. Der er dog også andre vigtige ting at tage højde for og være opmærksom på, når du skal vælge. Nogle af disse ting vil vi gennemgå i de følgende afsnit. Du kan læse forskellige råd og vejledninger om senge og deres forskellige elementer.

Generelt kan det siges, at hvis du eller den samlede vægt på madrassen overstiger 75 kilo, så skal du vælge en hårdere madras. Hvis du modsat vejer under 75 kilo, så vil det være en god idé at vælge en blødere madras. Dette kan dog godt variere fra person til person, da vi som sagt alle er forskellige og kan have forskellige behov. En central ting at tage højde for i forbindelse med senge er zoner, og netop dette vil vi komme ind på i følgende afsnit.

Vigtigheden af zoner

Hvis du har fyldige former og er godt bygget, så bliver det anbefalet, at du overvejer at købe en madras med indbygget zoneinddeling. Forklaringen på dette er, at med zoneinddeling kommer rygsøjlen til at ligge vandret, og netop dette er meget vigtigt for at undgå rygproblemer på længere sigt.

Hvis du ligger i sengen, og dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, så hjælper det rygsøjlen med at forblive vandret. Grunden til, at hofterne har mulighed for at synke ned, er på grund af zoneinddelingen. Derfor er det vigtigt at understrege, at zoneinddeling for mange kan være et meget vigtigt element, når man skal vælge en ny seng.

I denne forbindelse kan det anbefales at købe en topmadras, der er lavet af memory skum. Memory skum er nemlig en type skum, der former sig efter kropsformen, og på denne måde er det med til at aflaste kroppen og derved sikre en bedre søvnoplevelse.

Vigtigheden af topmadrassen

Som før nævnt er det vigtigt at vælge en god madras. Det er også vigtigt at vælge en korrekt topmadras. Topmadrassen er det øverste lag af sengen, og det er det element, som din krop vil komme til at have tættest kontakt med, når du ligger i sengen. Også ved valget af topmadras er det vigtigt at tage højde for din kropsform. Topmadrasser består oftest af enten latex eller memory skum, og vi vil i det følgende gennemgå de 2 typer af materialer.

Latex

Latex er et materiale, der er med til at skabe en god fasthed i en topmadras. Dette er blandt andet fordi, at latex er udviklet af gummitræer. Denne fasthed i en topmadras er med til at sikre god komfort og dermed en god søvnoplevelse. Herudover vil en topmadras med latex også være todimensionel samt trykaflastende.

En anden fordel ved latex, som kan være en fordel for rigtig mange, er, at det allergivenligt og yderst åndbart. Det betyder, at en topmadras med latex ikke bliver påvirket af kropsvarme og dermed giver et sundere søvnmiljø. Især om sommeren er dette en meget stor og behagelig fordel.

Memory skum

Memory skum er et materiale, der tilpasser sig efter din kropsvægt og kropsform. Dette gør det ved hjælp af kroppens egen varme. Det betyder, at en topmadras med memory skum bliver påvirket af kroppens varme og dermed bliver blødere, så din krop synker lidt ned i madrassen de steder, hvor det vil forbedre komforten. Dette sker ofte, hvor der er ekstra belasting, for eksempel ved skuldre og hofter.

Denne proces gør, at du vil komme til at ligge i en mere fastlåst position, hvilket kan være med til at forbedre rigtig mange menneskers liggekomfort og søvnoplevelse. Lider du af rygproblemer, så er det netop en topmadras med memory skum, der bliver anbefalet. Det gør den fordi, at den er med til at støtte kroppen rigtig godt og tilpasser sig præcist efter din krop.

En dårlig seng kan forværre dine rygproblemer

Det viser sig, at det rent faktisk er helt op til hver 5. dansker, der sover i en seng, der ikke passer til os. Hvis du har rygproblemer, så kan dette være med til at forværre det.

Til trods for at vi bruger rigtig meget tid i vores senge, så bruger vi faktisk alt for lidt tid på at overveje, hvilken seng vi skal investere i. En god seng er afgørende for dit helbred og din livskvalitet. Det er især ryggen, at en dårlig seng kan have konsekvenser for, fordi den ikke får den optimale støtte.

I denne forbindelse er det også vigtigt at være opmærksom på, at en seng og dens elementer ikke holder for evigt. Så hvis du sidder og tænker, at du allerede har en rigtig god seng med en rigtig god topmadras, så skal du måske overveje, hvor gammel den egentlig er. Du behøver nødvendigvis ikke at udskifte hele sengen, men en udskiftning af topmadrassen kan også være en mulighed, hvis den er ved at være slidt.

En god seng er altså meget vigtig, og det kan derfor godt betale sig at investere i en kvalitetsseng og ikke bare den billigste. Med en god seng, der passer til dig og din krop, kan du selv være med til at sikre dig en god nattesøvn hver nat. Dette kan både give dig en sundere krop og øget livskvalitet med overskud i hverdagen.

Vigtigheden af plads i sengen

Det er også vigtigt at understrege, at din seng ikke skal være for lille. Du vil nemlig komme til at sove bedre, hvis du har plads nok. Det vil sige, at for de fleste mennesker er det bedst, hvis sengen er minimum 90 cm bred. Du har nem mulighed for at ligge udstrakt med lidt ekstra centimers luft.

Nu har vi været gennem nogle forskellige punkter og aspekter, som du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny seng. Det betyder, at vi nu kan gå videre og kigge på nogle konkrete senge, som kan være rigtig gode valg. Derfor vil vi i de følgende afsnit gennemgå 4 forskellige kvalitetssenge til fornuftige priser.

Boxmadras – Jupiter No. 1Sengetest

→ Pris: 5.999 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Hvis du synes, at det virker uoverskueligt og meget dyrt at skulle købe en helt ny seng, så er der også den mulighed at købe en boxmadras som et billigere alternativ. Hvis dette er tilfældet, så er denne Jupiter No. 1 boxmadras en rigtig god mulighed til en fornuftig pris.

Forskellen mellem en boxmadras og eksempelvis en kontinentalseng er først og fremmest, at en boxmadras ikke består af en springmadras i midten, og det gør en kontinentalseng. Det er netop dette, der gør, at prisen er en del lavere for en boxmadras. Dog kan en boxmadras stadig være et godt valg for rigtig mange.

Hvis du vælger at købe netop denne Jupiter No. 1 boxmadras, så får du en topmadras efter eget valg med i prisen. Dette er bestemt værd at tage med i sine overvejelser, da en topmadras er meget vigtig for komforten.

Kontinentalseng – Jupiter No. 1Test af senge

→ Pris: 7.799 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Denne kontinentalseng er en af de bedste på markedet. Det er en danskproduceret seng af meget høj kvalitet og med et meget høj komfortniveau. Hvis du vælger denne seng, vil du få rigtig meget kvalitet for pengene.

Denne kontinentalseng består af en vendbar springmadras. Denne springmadras har hele 5 komfortzoner, der er med til at skabe en god og solid seng, der kan forbedre din nattesøvn.

Du kan kvit og frit vælge mellem forskellige fastheder af madrassen. Valgmulighederne af madrassen består af enten en madras med fast fasthed eller en madras med medium fasthed. Hvis du vejer mere en 75 kg, eller den samlede vægt i sengen overstiger 75 kg, så anbefales det at vælge en madras med fast fasthed. Hvis du derimod vejer under 75 kg, så bliver det anbefalet at vælge en madras med medium fasthed.

Udover ovenstående får du også en valgfri topmadras med i købet, hvis du vælger denne kontinentalseng.

Elevationsseng – Jupiter No. 1Bedst i test seng

→ Pris: 9.999 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Elevationssengen her et godt valg, da den kan være med til at sikre dig god komfort og dermed en god nattesøvn. I alle elevationssenge sidder der en motor, som gør, at du kan tilpasse madrassen og justere op og ned, alt efter om du skal sidde op eller ligge ned. Der kan også være forskel på, om du ligger ned for at sove eller for at se fjernsyn. Her kan du også justere sengen, så den passer perfekt til dine behov. Motoren i denne seng er en motor, der er produceret af danske Linak. Linak er en af verdens førende på dette marked, og du kan derfor være sikker på at få en motor af høj kvalitet.

Med denne model følger der en vendbar madras med. Denne madras består af posefjedre og har hele 5 komfortzoner, der er med til at give din krop en rigtig god støtte.

Elevationsseng – Venus No. 1Seng bedst i test

→ Pris: 14.299 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Denne elevationsseng har et klassisk og stilfuldt design, som gør, at den vil passe ind i de fleste soveværelser. Herudover er den danskproduceret og har et meget højt komfortniveau i forhold til mange andre senge.

Selve sengen indeholder også en kvalitetsmotor fra Linus, hvilket er en stor fordel. Venus No. 1 og Jupiter No. 1 minder sådan set meget om hinanden, men denne model adskiller sig dog alligevel på flere punkter, som vi nu vil komme ind på.

Komforten ved Venus No. 1 er endnu højere, og det er den, fordi denne model har latex polstring omkring fjedrene. Dette er med til at øge komfortniveauet, men det er også med til at sikre sengen en længere levetid. Selv om motoren i Jupiter No. 1 og Venus No. 1 er fra den samme producent, så er denne models motor stærkere samtidig med, at den kommer med champagneben og ikke almindelige stålben.

Modellen her består også af en tykkere og højere træramme, som sikrer dig en stabil seng. Denne træramme er også med til at beskytte selve sengens madrasser. Hvis du gerne vil læse mere om denne model, andre elevationssenge eller bare andre senge. Så kan du læse mere via dette link: Bedre nætter

Dobbeltseng – Style dobbeltsengDobbeltseng

→ Pris: 2.699,00 kr.

En dobbeltseng passer perfekt til parret eller til dig, der godt kan lide at have god plads i din seng. En dobbeltseng er også rigtig god, hvis du ikke har særligt mange penge til at købe en ny seng for. Denne dobbeltseng er nemlig en af de billigste på markedet, og den vil derfor passer rigtig godt til den prisbevidste forbruger, der eksempelvis ikke har brug en elevationssengs mange og mere dyre funktioner. Sengen her er en Style model, der kan fås i flere forskellige farver. Lige netop denne model er sort ask/sort højglans, og den har dermed et design, der vil passe ind i de fleste soveværelser.

Til denne model får du en lamelbund med, og denne kan bruges, hvis du ønsker at få en springmadras til sengen. Hvis dette er noget, du ønsker, skal du være opmærksom på at anskaffe dig to springmadrasser i størrelsen 90×200 cm, for at de passer til denne model. Det er også muligt at anvende en boxmadras, men hertil er det ikke nødvendigt med en lamelbund. Style dobbeltsenge er lavet i spånplade, der enten kan fås i hvid, sort ask eller med egestruktur folie. Selve hovedgærdet er udstyret med et topstykke i højglans. På denne model er dette topstykke sort, men hvis du hellere vil have den hvide model, vil topstykket også være i hvid højglans.

Kontinentalseng – TOM TAILOR Heaven Boxtest af kontinentalseng

→ Pris: 14.329,00 kr.

Denne model er en kontinentalseng af allerhøjeste kvalitet. En kontinentalseng består af tre lag af madrasser. Det nederste lag er en boxmadras, det midterste lag er en springmadas, og det øverste lag er en topmadras. Denne model har en højde på 111 cm, hvilket er en meget behagelig højde for de fleste. Selve siddehøjden er 55 cm, og sengen er endvidere 221 cm bred og 209 cm lang. Disse mål svarer til en dobbeltsengs mål, og modellen vil derfor passe rigtig godt til parret, der ønsker en kvalitetsseng. Det er en af de lidt dyrere modeller på markedet, men du får til gengæld rigtig meget for pengene, herunder en seng af høj kvalitet der kan holde i mange år.

Du kan få denne model i flere forskellige farver, men denne model her får du i et gråt stof, og denne flotte grå farve vil passe godt ind i de fleste skandinaviske hjem. Betrækket er i 100 procent polyester, og benene er i kunststof. Selve madrassens hårdhed er fast og er udstyret med bonell fjedre, der er med til at sikre en jævn fordeling af støtte over hele madrassen. Med til sengen får du hovedgærdepuder, men hvis du ikke kan lide disse, er det muligt at tage dem af. Som før nævnt består en kontinentalseng også af en topmadras, som du får gratis med i købet af denne model. Topmadrassen består af en 5 cm blød skumkerne, og dette er med til at fuldende sengen og sikre dig et højt komfortniveau.

Kontinentalseng – Athena KontinentalBedste kontinentalseng

→ Pris: 5.999,00 kr.

Denne model er en del billigere end TOM TAILOR kontinentalsengen, men det betyder ikke, at den ikke er værd at kigge nærmere på. Det er en meget komfortabel og samtidig elegant kontinentalseng. Lige netop denne model kommer i et sort design, og den kan derfor nemt blive en del af den øvrige indretning i dit soveværelse. Sengens betræk er quiltet med fibervat, og med til sengen får du fire stk. 10 cm runde stålben. Også denne kontinentalseng er opbygget af tre lag, og tilsammen er disse tre lag med til at skabe en rigtig god og behagelig seng, der kan være med til at sikre dig en god nattesøvn. Den midterste madras, springmadrassen, er en vendbar madras med en fast fasthed. Den består af hele 250 pocket fjedre, der er fordelt over fem komfortzoner i madrassen. Sengens polstring er af 25 mm polyetherskum af god kvalitet.

Du får en topmadras med i købet, hvis du vælger denne seng. En topmadras er en meget vigtig del af sengen, da det er med til at fuldende sengen og skabe en behagelig overflade. Selve topmadrassen er en madras med en celciuskerne. Hvis du ofte har de koldt om natten, så vil denne type topmadras være et rigtig godt valg for dig. Det er nemlig en type topmadras, der er meget trykaflastende samtidig med, at den kan holde på din kropsvarme. Størrelsen her er en 140×200 cm kontinentalseng, og det betegnes normalt som en trekvartseng. En trekvartseng er som navnet antyder mindre end en dobbeltseng, og derfor kan den for nogle par godt være for lille. Denne størrelser passer dog glimrende til par, der godt kan lide at sove tæt og på samme madras. Størrelsen passer nok endnu bedre til dig, der som regel sover alene og gerne vil have god plads at brede sig på.

Elevationsseng – Senses LuxElevationsseng

→ Pris: 13.999,00 kr.

Senses Lux er en elevationsseng i en klasse for sig. Senses Lux er en del af Bedre nætters SENSES-kollektion, hvor alle modellerne er af yderst god kvalitet. Størrelsen på denne model er 180×200 cm, og den kan derfor gå som en dobbeltseng. Hele kollektionen er blevet produceret i Danmark, og derfor kan du være sikker på, at den er blevet produceret af rigtig gode materialer. Lige som kontinentalsenge består elevationssenge også af tre lag. Disse tre lag er en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Sengens springmadras består af pocket fjedre, og det er især disse fjedre, der er med til at sikre det meget høje komfortniveau. Omkring fjedrene er der Cooltex, som er et skummateriale. Dette er med til at skåne og beskytte fjedrene samtidig med, at det er trykaflastende og temperaturregulerende. Det er med til at skabe et meget behageligt soveklima for dig, hvilket også kan være med til at forbedre din nattesøvn.

Med i købet får du en topmadras, og til denne model kan du vælge mellem to forskellige. Kombinationen af pocket fjedrene, Cooltex skummet og topmadrassen er med til at skabe en yderst god og behagelig seng, der kan give dig lige netop den støtte, din krop har brug for, når du sover. Du kan vælge enten en celcius topmadras eller en latex topmadras. Valget er helt op til dig selv, men det er værd at bemærke, at en latex topmadras er den mest populære. Denne type topmadras er elastisk, og det betyder, at topmadrassen kan yde bedst støtte lige præcis der, hvor du har brug for det. Celcius topmadrassen består af memory skum, og dette skum bruger din kropsvarme til at forme sig. Derfor kan denne type madras godt komme til at føles varm. Så hvis du har en tendens til at få det varmt om natten, vil en latex topmadras være et bedre valg.

Boxmadras – SOPIRE BonnBoksmadras med latex topmadras

Denne boksmadras er en af de lidt dyrere på markedet, men du får til gengæld en yderst lækker en af slagsen. Sengen har et simpelt design og er i størrelsen 140×200 cm. Dette svarer til en trekvartseng og kan både passe til dig, der sover alene og til par, der ikke har brug for så meget plads. Sengens madras består af en stærk bonell fjeder i bunden samt posefjedre ovenpå. De to lag af fjedre er med til at skabe en solid madras af høj kvalitet, som du vil komme til at ligge rigtig godt på. Disse fjedre er med til at skabe en meget fleksibel boxmadras, hvor der er plads til, at både skuldre og hofter kan få den rette støtte.

Med til denne boxmadras får du en latex topmadras, hvilket er en meget stor fordel. Latex er med til at sikre og forbedre både komfort, holdbarhed og stabilitet. Selve latexkernen er 30 mm, og den er quiltet i et lækkert og fleksibelt stof. Hos Søvn & Comfort får du hele 50 års garanti mod ramme- og fjedrebrud, hvilket også er værd at tage med i sine overvejelser.

Omtalt i: Avisen.dkDagens.dk