Bedste seng – Test af senge i 2020

Vi har i denne senge test, fundet nogle af de bedst bedømte modeller af brugerne samt eksterne tests fra udvalgte forhandlere.

Jupiter Kontinentalseng

Se beskrivelsen af denne kontinentalseng længere nede på siden.

✅ Levering:
8-15 dage

✅ Prøvetid:
100 dage

✅ Fragt:
Gratis

Norland Luksus Kontinentalseng

Se beskrivelsen af denne dobbeltseng længere nede på siden.

✅ Levering:
10-20 dage

✅ Prøvetid:
101 dage

✅ Fragt:
Gratis

Jupiter Elevationsseng

Se beskrivelsen af denne elevationsseng længere nede på siden.

✅ Levering:
8-15 dage

✅ Prøvetid:
100 dage

✅ Fragt:
Gratis

Trondheim Kontinentalseng

Se beskrivelsen af denne elevationsseng længere nede på siden.

✅ Levering:
8-15 dage

✅ Returret:
30 dage

✅ Fragt:
Gratis

Venus Elevationsseng

Se beskrivelsen af denne elevationsseng længere nede på siden.

✅ Levering:
2-8 dage

✅ Prøvetid:
100 dage

✅ Fragt:
Gratis

Krone Signatur

Se beskrivelsen af denne kontinentalseng længere nede på siden.

✅ Levering:
10-20 dage

✅ Prøvetid:
101 dage

✅ Fragt:
Gratis

Jupiter Boxmadras

Se beskrivelsen af denne boxmadras længere nede på siden.

✅ Levering:
8-15 dage

✅ Prøvetid:
100 dage

✅ Fragt:
Gratis

Lyngdal Elevationsseng

Se beskrivelsen af denne boxmadras længere nede på siden.

✅ Levering:
8-15 dage

✅ Returret:
30 dage

✅ Fragt:
Gratis

Senge test

Du står måske og mangler en ny seng og ved ikke lige, hvordan du skal gribe det an. Markedet er stort, og der er rigtig mange forskellige senge at vælge mellem i rigtig mange forskellige former og prisklasser.

Denne senge test vil forsøge at give dig inspiration og gode råd med på vejen, så du er klædt godt på, når du skal købe din nye seng. Vi har udvalgt forskellige senge, som er gode bud, der er værd at investere i.

Test af senge

Vi bruger rigtig meget af vores tid i sengen. Rent faktisk bruger vi i gennemsnit ca. 26 år af vores liv i sengen. Dette understreger vigtigheden af at have en god seng, så du kan få den bedste liggekomfort og en optimal nattesøvn.

Det er vigtig at få en god nattesøvn, så du kan være frisk og udhvilet og dermed præstere optimalt på arbejdet, studiet eller i dine fritidsaktiviteter. Hvis du sover dårligt i din seng, vil du måske føle dig sløv og træt i stedet, og dermed ikke være i stand til at få lige så meget ud af dagen. En god seng kan være med til at sikre dig en god nattesøvn og dermed mere energi og højere livskvalitet.

Hvordan skal jeg vælge en seng?

Alle mennesker er forskellige, og det samme gør sig gældende for senge. Derfor er der ikke én seng, der passer til alle. Derimod er det vigtigt at finde en seng, der passer til din kropstype og dine behov til en seng, hvilket vi forsøger at guide dig frem til i denne senge test.

Noget af det vigtigste at tage højde for, inden du køber en ny seng, er din krop og dens behov. Der er dog også andre vigtige ting at tage højde for og være opmærksom på, når du skal vælge. Nogle af disse ting vil vi gennemgå i de følgende afsnit i vores senge test. Du kan læse forskellige råd og vejledninger om senge og deres forskellige elementer.

Generelt kan det siges, at hvis du eller den samlede vægt på madrassen overstiger 75 kilo, så skal du vælge en hårdere madras. Hvis du modsat vejer under 75 kilo, så vil det være en god idé at vælge en blødere madras. Dette kan dog godt variere fra person til person, da vi som sagt alle er forskellige og kan have forskellige behov. En central ting at tage højde for i forbindelse med senge er zoner, og netop dette vil vi komme ind på i følgende afsnit.

Vigtigheden af zoner

Hvis du har fyldige former og er godt bygget, så bliver det anbefalet, at du overvejer at købe en madras med indbygget zoneinddeling. Forklaringen på dette er, at med zoneinddeling kommer rygsøjlen til at ligge vandret, og netop dette er meget vigtigt for at undgå rygproblemer på længere sigt.

Hvis du ligger i sengen, og dine hofter kan synke lidt ned i madrassen, så hjælper det rygsøjlen med at forblive vandret. Grunden til, at hofterne har mulighed for at synke ned, er på grund af zoneinddelingen. Derfor er det vigtigt at understrege, at zoneinddeling for mange kan være et meget vigtigt element, når man skal vælge en ny seng i vores senge test.

I denne forbindelse kan det anbefales at købe en topmadras, der er lavet af memory skum. Memory skum er nemlig en type skum, der former sig efter kropsformen, og på denne måde er det med til at aflaste kroppen og derved sikre en bedre søvnoplevelse.

Vigtigheden af topmadrassen

Som før nævnt er det vigtigt at vælge en god madras. Det er også vigtigt at vælge en korrekt topmadras. Topmadrassen er det øverste lag af sengen, og det er det element, som din krop vil komme til at have tættest kontakt med, når du ligger i sengen. Også ved valget af topmadras er det vigtigt at tage højde for din kropsform. Topmadrasser består oftest af enten latex eller memory skum, og vi vil i det følgende gennemgå de 2 typer af materialer.

Latex

Latex er et materiale, der er med til at skabe en god fasthed i en topmadras. Dette er blandt andet fordi, at latex er udviklet af gummitræer. Denne fasthed i en topmadras er med til at sikre god komfort og dermed en god søvnoplevelse. Herudover vil en topmadras med latex også være todimensionel samt trykaflastende.

En anden fordel ved latex, som kan være en fordel for rigtig mange, er, at det allergivenligt og yderst åndbart. Det betyder, at en topmadras med latex ikke bliver påvirket af kropsvarme og dermed giver et sundere søvnmiljø. Især om sommeren er dette en meget stor og behagelig fordel.

Memory skum

Memory skum er et materiale, der tilpasser sig efter din kropsvægt og kropsform. Dette gør det ved hjælp af kroppens egen varme. Det betyder, at en topmadras med memory skum bliver påvirket af kroppens varme og dermed bliver blødere, så din krop synker lidt ned i madrassen de steder, hvor det vil forbedre komforten. Dette sker ofte, hvor der er ekstra belasting, for eksempel ved skuldre og hofter.

Denne proces gør, at du vil komme til at ligge i en mere fastlåst position, hvilket kan være med til at forbedre rigtig mange menneskers liggekomfort og søvnoplevelse. Lider du af rygproblemer, så er det netop en topmadras med memory skum, der bliver anbefalet. Det gør den fordi, at den er med til at støtte kroppen rigtig godt og tilpasser sig præcist efter din krop.

En dårlig seng kan forværre dine rygproblemer

Det viser sig, at det rent faktisk er helt op til hver 5. dansker, der sover i en seng, der ikke passer til os. Hvis du har rygproblemer, så kan dette være med til at forværre det.

Til trods for at vi bruger rigtig meget tid i vores senge, så bruger vi faktisk alt for lidt tid på at overveje, hvilken seng vi skal investere i. En god seng er afgørende for dit helbred og din livskvalitet. Det er især ryggen, at en dårlig seng kan have konsekvenser for, fordi den ikke får den optimale støtte.

I denne forbindelse er det også vigtigt at være opmærksom på, at en seng og dens elementer ikke holder for evigt. Så hvis du sidder og tænker, at du allerede har en rigtig god seng med en rigtig god topmadras, så skal du måske overveje, hvor gammel den egentlig er. Du behøver nødvendigvis ikke at udskifte hele sengen, men en udskiftning af topmadrassen kan også være en mulighed, hvis den er ved at være slidt.

En god seng er altså meget vigtig, og det kan derfor godt betale sig at investere i en kvalitetsseng og ikke bare den billigste. Med en god seng, der passer til dig og din krop, kan du selv være med til at sikre dig en god nattesøvn hver nat. Dette kan både give dig en sundere krop og øget livskvalitet med overskud i hverdagen. Det kan du finde frem til ved hjælp af denne senge test.

Vigtigheden af plads i sengen

Det er også vigtigt at understrege, at din seng ikke skal være for lille. Du vil nemlig komme til at sove bedre, hvis du har plads nok. Det vil sige, at for de fleste mennesker er det bedst, hvis sengen er minimum 90 cm bred. Du har nem mulighed for at ligge udstrakt med lidt ekstra centimers luft.

Nu har vi været gennem nogle forskellige punkter og aspekter, som du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny seng. Det betyder, at vi nu kan gå videre og kigge på nogle konkrete senge i vores senge test, som kan være rigtig gode valg. Derfor vil vi i de følgende afsnit gennemgå 4 forskellige kvalitetssenge til fornuftige priser.

Boxmadras – JupiterSengetest

→ Pris: 5.999 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Hvis du synes, at det virker uoverskueligt og meget dyrt at skulle købe en helt ny seng, så er der også den mulighed at købe en boxmadras som et billigere alternativ. Hvis dette er tilfældet, så er denne Jupiter boxmadras i vores senge test en rigtig god mulighed til en fornuftig pris.

Forskellen mellem en boxmadras og eksempelvis en kontinentalseng er først og fremmest, at en boxmadras ikke består af en springmadras i midten, og det gør en kontinentalseng. Det er netop dette, der gør, at prisen er en del lavere for en boxmadras. Dog kan en boxmadras stadig være et godt valg for rigtig mange.

Hvis du vælger at købe netop denne Jupiter boxmadras, så får du en topmadras efter eget valg med i prisen. Dette er bestemt værd at tage med i sine overvejelser, da en topmadras er meget vigtig for komforten.

Kontinentalseng – JupiterTest af senge

→ Pris: 7.799 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Denne kontinentalseng er en af de bedste senge på markedet. Det er en danskproduceret seng af meget høj kvalitet og med et meget høj komfortniveau. Hvis du vælger denne seng, vil du få rigtig meget kvalitet for pengene, og derfor har vi også valgt at tage den med i vores senge test.

Denne kontinentalseng består af en vendbar springmadras. Denne springmadras har hele 5 komfortzoner, der er med til at skabe en god og solid seng, der kan forbedre din nattesøvn.

Du kan kvit og frit vælge mellem forskellige fastheder af madrassen. Valgmulighederne af madrassen består af enten en madras med fast fasthed eller en madras med medium fasthed. Hvis du vejer mere en 75 kg, eller den samlede vægt i sengen overstiger 75 kg, så anbefales det at vælge en madras med fast fasthed. Hvis du derimod vejer under 75 kg, så bliver det anbefalet at vælge en madras med medium fasthed.

Udover ovenstående får du også en valgfri topmadras med i købet, hvis du vælger denne kontinentalseng.

Elevationsseng – JupiterBedst i test seng

→ Pris: 9.999 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Elevationssengen her et godt valg, da den kan være med til at sikre dig god komfort og dermed en god nattesøvn. I alle elevationssenge sidder der en motor, som gør, at du kan tilpasse madrassen og justere op og ned, alt efter om du skal sidde op eller ligge ned.

Der kan også være forskel på, om du ligger ned for at sove eller for at se fjernsyn. Her kan du også justere sengen, så den passer perfekt til dine behov. Motoren i denne seng er en motor, der er produceret af danske Linak. Linak er en af verdens førende på dette marked, og du kan derfor være sikker på at få en motor af høj kvalitet.

Med denne model følger der en vendbar madras med. Denne madras består af posefjedre og har hele 5 komfortzoner, der er med til at give din krop en rigtig god støtte.

Elevationsseng – VenusSeng bedst i test

→ Pris: 14.299 kr.

→ Se andre størrelser og modeller her

Denne elevationsseng i vores senge test har et klassisk og stilfuldt design, som gør, at den vil passe ind i de fleste soveværelser. Herudover er den danskproduceret og har et meget højt komfortniveau i forhold til mange andre senge.

Selve sengen indeholder også en kvalitetsmotor fra Linus, hvilket er en stor fordel. Venus og Jupiter minder sådan set meget om hinanden, men denne model adskiller sig dog alligevel på flere punkter, som vi nu vil komme ind på.

Komforten ved Venus er endnu højere, og det er den, fordi denne model har latex polstring omkring fjedrene. Dette er med til at øge komfortniveauet, men det er også med til at sikre sengen en længere levetid. Selv om motoren i Jupiter og Venus er fra den samme producent, så er denne models motor stærkere samtidig med, at den kommer med champagneben og ikke almindelige stålben.

Modellen her består også af en tykkere og højere træramme, som sikrer dig en stabil seng. Denne træramme er også med til at beskytte selve sengens madrasser. Hvis du gerne vil læse mere om denne model, andre elevationssenge eller bare andre senge. Så kan du læse mere via dette link: Bedre nætter

Dobbeltseng – Style dobbeltsengDobbeltseng

En dobbeltseng passer perfekt til parret eller til dig, der godt kan lide at have god plads i din seng. En dobbeltseng er også rigtig god, hvis du ikke har særligt mange penge til at købe en ny seng for.

Denne dobbeltseng er nemlig en af de billigste på markedet, og den vil derfor passer rigtig godt til den prisbevidste forbruger, der eksempelvis ikke har brug en elevationssengs mange og mere dyre funktioner. Sengen i vores senge test er en Style model, der kan fås i flere forskellige farver. Lige netop denne model er sort ask/sort højglans, og den har dermed et design, der vil passe ind i de fleste soveværelser.

Til denne model får du en lamelbund med, og denne kan bruges, hvis du ønsker at få en springmadras til sengen. Hvis dette er noget, du ønsker, skal du være opmærksom på at anskaffe dig to springmadrasser i størrelsen 90×200 cm, for at de passer til denne model.

Det er også muligt at anvende en boxmadras, men hertil er det ikke nødvendigt med en lamelbund. Style dobbeltsenge er lavet i spånplade, der enten kan fås i hvid, sort ask eller med egestruktur folie. Selve hovedgærdet er udstyret med et topstykke i højglans. På denne model er dette topstykke sort, men hvis du hellere vil have den hvide model, vil topstykket også være i hvid højglans.

Kontinentalseng – TOM TAILOR Heaven Boxtest af kontinentalseng

Denne model er en kontinentalseng af allerhøjeste kvalitet. En kontinentalseng består af tre lag af madrasser. Det nederste lag er en boxmadras, det midterste lag er en springmadas, og det øverste lag er en topmadras.

Denne model har en højde på 111 cm, hvilket er en meget behagelig højde for de fleste. Selve siddehøjden er 55 cm, og sengen er endvidere 221 cm bred og 209 cm lang.

Disse mål svarer til en dobbeltsengs mål, og modellen vil derfor passe rigtig godt til parret, der ønsker en kvalitetsseng. Det er en af de lidt dyrere modeller på markedet, men du får til gengæld rigtig meget for pengene, herunder en seng af høj kvalitet der kan holde i mange år.

Du kan få denne model i flere forskellige farver, men denne model her får du i et gråt stof, og denne flotte grå farve vil passe godt ind i de fleste skandinaviske hjem. Betrækket er i 100 procent polyester, og benene er i kunststof.

Selve madrassens hårdhed er fast og er udstyret med bonell fjedre, der er med til at sikre en jævn fordeling af støtte over hele madrassen. Med til sengen får du hovedgærdepuder, men hvis du ikke kan lide disse, er det muligt at tage dem af. Som før nævnt består en kontinentalseng også af en topmadras, som du får gratis med i købet af denne model. Topmadrassen består af en 5 cm blød skumkerne, og dette er med til at fuldende sengen og sikre dig et højt komfortniveau.

Kontinentalseng – Athena KontinentalBedste kontinentalseng

→ Pris: 5.999,00 kr.

Denne model er en del billigere end TOM TAILOR kontinentalsengen ovenfor i vores senge test, men det betyder ikke, at den ikke er værd at kigge nærmere på. Det er en meget komfortabel og samtidig elegant kontinentalseng.

Lige netop denne model kommer i et sort design, og den kan derfor nemt blive en del af den øvrige indretning i dit soveværelse. Sengens betræk er quiltet med fibervat, og med til sengen får du fire stk. 10 cm runde stålben. Også denne kontinentalseng er opbygget af tre lag, og tilsammen er disse tre lag med til at skabe en rigtig god og behagelig seng, der kan være med til at sikre dig en god nattesøvn.

Den midterste madras, springmadrassen, er en vendbar madras med en fast fasthed. Den består af hele 250 pocket fjedre, der er fordelt over fem komfortzoner i madrassen. Sengens polstring er af 25 mm polyetherskum af god kvalitet.

Du får en topmadras med i købet, hvis du vælger denne seng. En topmadras er en meget vigtig del af sengen, da det er med til at fuldende sengen og skabe en behagelig overflade. Selve topmadrassen er en madras med en celciuskerne.

Hvis du ofte har de koldt om natten, så vil denne type topmadras være et rigtig godt valg for dig. Det er nemlig en type topmadras, der er meget trykaflastende samtidig med, at den kan holde på din kropsvarme. Størrelsen her er en 140×200 cm kontinentalseng, og det betegnes normalt som en trekvartseng.

En trekvartseng er som navnet antyder mindre end en dobbeltseng, og derfor kan den for nogle par godt være for lille. Denne størrelser passer dog glimrende til par, der godt kan lide at sove tæt og på samme madras. Størrelsen passer nok endnu bedre til dig, der som regel sover alene og gerne vil have god plads at brede sig på.

Elevationsseng – Senses

grå elevationsseng→ Pris: 13.999,00 kr.

Senses er en elevationsseng i en klasse for sig. Senses er en del af Bedre nætters SENSES-kollektion, hvor alle modellerne er af yderst god kvalitet.

Størrelsen på denne model er 180×200 cm, og den kan derfor gå som en dobbeltseng. Hele kollektionen er blevet produceret i Danmark, og derfor kan du være sikker på, at den er blevet produceret af rigtig gode materialer.

Lige som kontinentalsenge består elevationssenge også af tre lag. Disse tre lag er en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Sengens springmadras består af pocket fjedre, og det er især disse fjedre, der er med til at sikre det meget høje komfortniveau.

Omkring fjedrene er der Cooltex, som er et skummateriale. Dette er med til at skåne og beskytte fjedrene samtidig med, at det er trykaflastende og temperaturregulerende. Det er med til at skabe et meget behageligt soveklima for dig, hvilket også kan være med til at forbedre din nattesøvn.

Med i købet får du en topmadras, og til denne model kan du vælge mellem to forskellige. Kombinationen af pocket fjedrene, Cooltex skummet og topmadrassen er med til at skabe en yderst god og behagelig seng, der kan give dig lige netop den støtte, din krop har brug for, når du sover.

Du kan vælge enten en celcius topmadras eller en latex topmadras til denne seng i vores senge test. Valget er helt op til dig selv, men det er værd at bemærke, at en latex topmadras er den mest populære. Denne type topmadras er elastisk, og det betyder, at topmadrassen kan yde bedst støtte lige præcis der, hvor du har brug for det.

Celcius topmadrassen består af memory skum, og dette skum bruger din kropsvarme til at forme sig. Derfor kan denne type madras godt komme til at føles varm. Så hvis du har en tendens til at få det varmt om natten, vil en latex topmadras være et bedre valg.

Boxmadras – SOPIRE BonnBoksmadras med latex topmadras

Denne boksmadras er en af de lidt dyrere på markedet, men du får til gengæld en yderst lækker en af slagsen. Sengen har et simpelt design og er i størrelsen 140×200 cm. Dette svarer til en trekvartseng og kan både passe til dig, der sover alene og til par, der ikke har brug for så meget plads. Sengens madras består af en stærk bonell fjeder i bunden samt posefjedre ovenpå.

De to lag af fjedre er med til at skabe en solid madras af høj kvalitet, som du vil komme til at ligge rigtig godt på. Disse fjedre er med til at skabe en meget fleksibel boxmadras, hvor der er plads til, at både skuldre og hofter kan få den rette støtte.

Med til denne boxmadras får du en latex topmadras, hvilket er en meget stor fordel. Latex er med til at sikre og forbedre både komfort, holdbarhed og stabilitet. Selve latexkernen er 30 mm, og den er quiltet i et lækkert og fleksibelt stof. Hos Søvn & Comfort får du hele 50 års garanti mod ramme- og fjedrebrud, hvilket også er værd at tage med i sine overvejelser.

Senge test 2020 – den ultimative guide til den bedste seng

En god seng kan gøre underværker for dit liv, for du bruger nemlig overraskende meget af din tid i din seng. Helt konkret bruger et gennemsnitligt menneske sådan set intet mindre end en tredjedel af hele sit liv på at sove i sin seng.

Søvnen er således en stor del af det menneskelige liv, og det er derfor ikke uvæsentligt, at man har en seng, som kan sørge for, at man får en god søvn – når man tænker på alt den tid, man bruger på at sove igennem et helt liv. Men det er ikke kun på grund af den store mængde af tid, som vi bruger på at sove igennem et helt liv, at det er vigtigt, at man finder den bedste seng, hvis man skal ud og købe en ny.

Der er mange gode grunde til at sørge for, at man får en god søvn. Det har nemlig store konsekvenser for vores liv og velvære, hvis vi i længere perioder ikke får en god søvn. Derfor har vi i denne senge test netop sat os for at udforske det store marked for senge, så vi kan finde frem til, hvilken seng der er den ultimativt bedste seng.

En god søvn er essentiel for et godt liv

Du kan formentlig nikke genkendende til, at en periode med mangel på god og sammenhængende søvn ikke blot resulterer i lange og trælse nætter, men også dage, hvor hverdagen ikke fungerer optimalt.

Dårlig søvn giver nemlig oftest dage, hvor ens lunte er kort, humøret i bund og man kan opleve besvær med at koncentrere sig i lang tid ad gangen. Det er blot nogle af de mange bivirkninger, der er, hvis man ikke får en god nats søvn.

Det kan dog have fatale konsekvenser, hvis man i meget lange perioder – eller aldrig – opnår den dybe og gode søvn, som kroppen har brug for. Det kan nemlig resultere i helbredsmæssige udfordringer, såsom nedsat immunforsvar, øget risiko for overvægt, psykisk sygdomme, diabetes og meget mere, som man gerne vil undgå i sit liv. Så det er altså ikke for sjov, når eksperter siger, at søvnen er yderst essentielt for både dit fysiske og mentale helbred.

Dette skyldes, at søvnen har den funktion, at vores kroppe og hjerner under søvnen får mulighed for at være komplet offline – hvilket den ikke får i løbet af dagen. Under søvnen kan kroppen og hjernen således bearbejde de mange indtryk, som den er blevet udsat for i løbet af dagen. Og man skal her have in mente, at kroppen og hjernen indtager mange, mange flere indtryk, end vi som mennesker er bevidste om.

Man kan således sige, at tavlen blive visket ren i løbet af natten, og på den måde samler kroppen og hjernen altså energi og kapacitet til at overkomme en ny dags pligter, gøremål og udfordringer. Søvnen er derfor tydeligvis altafgørende for, at vi som mennesker kan have et godt liv.

Hvad kan man selv gøre for at opnå en god nats søvn?

Når nu søvnen er så altafgørende, så tænker du måske… “Hvad kan jeg så lige gøre selv, for at jeg sikrer mig, at jeg opnår den bedste søvn?” Og udover at sørge for, at du har det godt – det vil sige, ikke er stresset, presset og har mange tanker i hovedet, som ofte er noget af det, der holder danskerne søvnløse – så er svaret ellers klart: det handler om at værne om sin søvn. Dette betyder blandt andet, at man kan gøre aldeles klogt i at anskaffe sig en seng, som fungerer optimalt for dig og din krop.

Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken seng man sover i. Så i denne senge test, vil vi netop sørge for at klæde dig ordentligt på, så du kan træffe den helt rigtige beslutning, når det kommer til din kommende seng. Der er nemlig mange faktorer, som gør sig gældende i valget på den seng, der er den bedste, og det kan være noget af en jungle at finde rundt i.

Så hvis du, som så mange andre, behøver lidt hjælp på vejen til den bedste seng og til at finde rundt i det hele i den forbindelse, så er det bestemt havnet det helt rigtige sted med denne artikel.

Blandt de mange faktorer, som er med til at spille ind, når man skal finde den bedste seng, er for eksempel hvilken slags seng, man leder efter? Er du for eksempel til en elevationsseng eller en kontinentalseng? Og hvad indebærer disse to forskellige slags senge egentlig helt præcis? Det kan også være, at det, der er bedst for dig, er en bestemt slags sengeramme – som der forresten findes et væld af – og så en dertilhørende madras.

Hvilken madras er så bedst for dig, er det helt store spørgsmål. For selve madrassen er nemlig oftest altafgørende, når det gælder en god nats søvn. Det er nemlig afgørende, at man ligger godt, behageligt og blødt – men ikke for blødt. Og hvordan ved man lige, hvordan man ligger blødt, uden at man ligger for blødt?

Bare rolig, alt det og meget mere vil vi gøre vores bedste for at guide dig igennem  på en ordentlig måde i den følgende omfattende og dybdegående test af senge, i denne senge test. 

Introduktion og guide til den bedste seng test 2020

Lige netop på grund af at sengen er noget af det, som vi helt konkret har magten over at styre selv, når det kommer til søvnen, som er så altafgørende for et godt liv, er det dermed brugbart med en test, der kan gøre os alle klogere på, hvilken en der så er den bedste seng på markedet. Og det er intet mindre end det, som denne senge test har til formål at undersøge for dig.

Her vil vi gå i dybden med alt det, der er relevant i forbindelse med valget af din kommende seng, så du træffer de helt rigtige beslutninger. Udover de mange forskellige slags senge, som vi vil præsentere og vurdere igennem vores senge test, har vi desuden fokuseret på at fremvise nogle af de konkrete steder, man kan kigge hen for at finde sin kommende seng. Her har vi fundet nogle dygtige, kompetente, troværdige og ikke mindst hjælpsomme forhandlere på det danske marked, der både er indehaver af et stort udvalg, når det kommer til senge, og som desuden besidder rigtig mange års erfaring.

Der findes nemlig et stort udvalg af forhandlere, når det gælder senge, og det kan derfor være lige så stor en udfordring at finde en god og troværdige forhandler, som det kan være at finde den perfekte seng.

Et udvalg af gode og troværdige forhandlere af senge

Udover en skitsering af nogle relevante og gode forhandlere af senge, vil denne dybdegående test indeholde et bredt udvalg af senge på markedet. Her har vi inddraget en bred vifte af mange forskellige slags senge, men også sammenlignet senge, der minder om hinanden.

Vi har dermed nærstuderet og afprøvet alt det, som de danske forhandlere har at tilbyde i deres store udvalg af senge, så vi på den måde har kunnet fremhæve de bedste bud på forskellige slags senge i vores senge test. På den måde ønsker vi at give dig som forbruger indsigt i en bred vifte af produkter med forskellige kvaliteter, så du kan danne dig et overblik over udvalget, og på baggrund af det træffe den rigtige beslutning ud fra dine præferencer og krav til en seng.

For den bedste seng er uundgåeligt en individuel ting, og der kan dermed være utallige subjektive holdninger til, hvad der gør en seng til den perfekte seng.

I denne dybdegående senge test holder vi fokus på et objektivt plan og fortæller dermed de overordnede fordele og ulemper ved de forskellige slags senge, så du på den måde selv kan bedømme, hvad der er væsentligt for dit valg af seng.

Hvad vil denne test komme omkring?

Artiklen behandler først forskellige slags senge, herunder elevationssenge og kontinentalsenge i denne test. Her klarlægges, hvad forskellen på de to senge konkret er, og hvad fordele og ulempe er ved sengene hver især. En væsentlig faktorer for din seng er som sagt madrassen. Og det er også valget af madras, som er det sværeste, når man er på udkig efter en ny seng, der gerne skal være den bedste.

Derfor går vi derefter i dybden med de forskellige slags madrasser, som findes på markedet. Her vil vi helt konkret teste box madrasser, springmadrasser, madrasser af skum og madrasser i latex. Vi fremhæver også i denne forbindelse nogle af de bedste madrasser på markedet, og fortæller om de respektive madrassers forskellige egenskaber.

Efterfulgt af den dybdegående test af madrasser, bevæger vi os videre til sengerammer. For i et moderne hjem skal sengen ikke blot være behagelig at ligge i og bidrage til en god nats søvn. For mange er soveværelset ligeledes en vigtig del i indretningen, og det er derfor ikke ligegyldigt for de fleste, om sengen er flot og passer ind i den resterende indretning.

Derfor fremhæver vi forskellige slags sengerammer, så der er noget til enhver smag. Sengen kan desuden også anvendes som et funktionelt møbel. I den forbindelse findes der blandt andet sengestel med opbevaringsmuligheder under, men der findes blandt andet også sovesofaen, som er sengen, der kan laves om til en sofa, når man ikke sover i den om dagen. Der er altså mange smarte og funktionelle løsninger af senge.

Til sidst vil vores senge test bevæge sig over mod topmadrassen, som i tråd med madrassen er en vigtig detalje for nogle slags senge, og som har meget at sige, når det kommer til at finde frem til den perfekte seng.

Her har vi ligeledes fremhævet nogle af de bedste topmadrasser og igen nogle topmadrasser med forskellige egenskaber, så du kan finde lige netop den, der passer til dig. Testen munder ud i et par spørgsmål, som de fleste, der er på udkig efter den perfekte seng, stiller sig selv. Her forsøger vi at besvare disse spørgsmål, så du er klædt på til at finde din nye seng, der er bedst for dig og som sikrer dig en formidabel søvn.

Den ultimative test af senge – så hop gerne til det, der har relevans for dig

Denne senge test er som sagt en meget dybdegående test af senge, og på den måde har du dermed fået fingrene i den ultimative test, når det kommer til senge. Og fordi testen behandler så mange forskellige slags senge og relevant tilbehør i forbindelse med sengen, så er den uundgåeligt en noget lang artikel.

Derfor er hele artiklen delt op i overskrifter, som fortæller noget om hvert afsnit, så du på den måde kan hoppe videre til lige netop det, der er interessant og relevant for dig, hvis du allerede ved nogenlunde, hvad du ønsker dig i din kommende seng.

Har du derimod ingen idé om, hvilke behov og specifikke præferencer, du har, når det kommer til din kommende seng, så frygt ej, så er du naturligvis havnet det rigtige sted.

For læser du hele denne dybdegående test, vil du med garanti være blevet meget klogere på, hvilken form for seng der passer til dig og dine behov – det vil sige, hvilken type seng og/eller sengestel, hvilken slags madras, hvilken form for topmadras der passer bedst til dig, samt hvor hård eller blød din madras bør være, så det alt sammen passer til din krop og dine præferencer.

De bedste forhandlere i Danmark, når det kommer til senge

Først og fremmest vil vi imidlertid præsentere nogle af de forhandlere af senge, som lige nu står stærkest på det danske marked. Vi har nemlig valgt at udvælge i alt fem forhandlere af senge, som med sikkerhed tilbyder kvalitetssikre senge til forskellige prisklasser.

Disse fem forhandlere tilbyder alt fra elevationssenge, kontinentalsenge, forskellige sengerammer og et væld af forskellige slags madrasser.

Der er således et stort udvalg af sengen, og derudover også en bred vifte af alt andet væsentligt tilbehør til en seng, så du kan få den bedste. Herunder for eksempel topmadrasser, som vi ligeledes vil tage med i denne test af senge.

Det skal derudover også siges, at forhandlerne tilbyder alt fra dyner, puder og meget, meget mere, så du selv kan gøre alt for at opnå den bedste søvn. De fem forskellige forhandlere af senge kan desuden tilbyde et så stort udvalg, at der udover at være noget for enhver smag, ligeledes er noget for enhver pengepung.

Vi har desuden også vægtet god kundeservice højt i vores vurdering af forhandlerne af senge i Danmark. Og alle fem forhandlere tilbyder således en formidabel kommunikation og service til deres kunder.

Læs med i den efterfølgende senge test, hvor vi præsenterer de fem forskellige forhandlere og i den forbindelse fortæller lidt mere om, hvad det præcis er, at de forskellige forhandler har af styrke på markedet, når det kommer til senge.

De fem nedenstående forhandlere har altså det til fælles, at de besidder en stor ekspertise og stor erfaringer inden for senge – særligt fordi, at de alle udelukkende fokuserer på handlen af senge, og dermed ved alt inden for senge og relevant tilbehør til senge.

Disse forhandlere er ligeledes de bedste på markedet, når det kommer til at finde en ny seng, der er af både høj kvalitet, men som samtidig er til at betale. Mange af produkterne, som vi fremhæver i løbet af testen af den bedste seng, stammer desuden fra disse forhandlere, og kan dermed findes på de respektive forhandleres egen hjemmeside.

I det følgende kan du således læse om de fem forskellige forhandlere, som vi har valgt at fremhæve som særligt gode på det danske marked, når det kommer til senge, og fra hvem vi desuden har fundet de mange forskellige slags senge, som vi fremhæver løbende i testen af den bedste seng 2020.

Sengetid

→ Gå til forhandleren

En af de første forhandlere af senge, som vi i denne senge test har undersøgt, er online webshoppen Sengetid, hvis udvalg du selv kan undersøge på hjemmesiden sengetid.dk. Og der er måske noget om det, når denne forhandler påstår at være den bedste leverandør af senge her i Danmark.

Sengetid har nemlig stor opmærksomhed på netop dét med, at søvnen udgør så stor en del af et menneskes liv, og ikke mindst at søvnen har så stor en betydning for vores velvære i hverdagen. Derfor sætter Sengetid en stor ære i at hjælpe deres kunder til netop at opnå en god søvn, ved at tilbyde et stor udvalg af senge og tilbehør til sengen.

Men de har ikke blot et bred udvalg at tilbyde – også deres hjælp og rådgivning står glædeligt tilgængeligt for den interesserede forbruger. Sengetid ønsker altså at guide dig til den seng, der er bedst for dig, og så har Sengetid et stort fokus på kvalitet. Sengetid hævder nemlig, at en god seng fra dem som forhandlere, vil kunne holde sig god i omkring 20-30 år, hvis blot man passer godt på det.

Du kan desuden nyde godt af 30 dages returret, 101 nats ombytningsret og intet mindre end 25 års kvalitetsgaranti, hvis du handler din seng igennem Sengetid.

Bedre Nætter

→ Gå til forhandleren

En af de nyeste forhandlere inden for senge på det danske marked er forhandleren Bedre Nætter, hvis udvalg du desuden kan se på hjemmesiden.

Bedre Nætter blev grundlagt i 2013, men de har siden da sat en dyd i at give danskerne bedre nætter til bedre priser. Og med sit store udvalg af senge og alt tilbehør, der hører til sengen, har Bedre Nætter netop domineret på det danske online marked af senge.

Forhandleren Bedre Nætter foregår netop alene på internettet for at kunne skrue prisen på deres senge helt i bund. Du får desuden en formidabel kundeservice hos Bedre Nætter i form af hjemmesidens chatfunktion, hvor de i løbet af dagen altid har en medarbejder til at sidde klar ved tasterne udelukkende for at guide og hjælpe dig i din søgen på en ny perfekt seng.

Hvis du bruger Bedre Nætter som din forhandler af din næste seng, så har du 100 dages ombytningsret. Sidder du desuden i en situation, hvor du ikke har pengene til at betale din seng med det samme, men stadig har brug for en ny og god seng, så tilbyder Bedre Nætter desuden også at hjælpe dig med dette – fuldkommen rentefrit og uden gebyrer.

Dette belyser, hvor stor en ambition forhandleren har for at sikre danskerne bedre nætter til bedre penge, fordi kan nemlig få en seng i bedste kvalitet med det samme, og blot betale den af over flere måneder – alt efter hvad der passer til dig og din økonomi.

Drømmeland

→ Gå til forhandleren

Forhandleren, Drømmeland, er den absolut ældste spiller på markedet, når det kommer til senge. Derfor er de garvede forhandlere hos Drømmeland naturligvis med blandt de bedste forhandlere, som vi har valgt at fremhæve i denne test.

Drømmeland kan desuden tjekkes ud på hjemmesiden droemmeland.dk. Drømmeland, som blev etableret allerede i 1975, har fra start haft et snævert fokus på senge og alt, der har relevans i den forbindelse. Drømmeland var dermed en af de første til specialisere sig inden for ét snævert felt – med det formål, at kunne give danskerne en enestående ekspertise.

Ved Drømmeland kan du således med garanti finde den perfekte seng ved hjælp fra de garvede forhandlere. Såfremt du vælger at forhandle gennem Drømmeland, vil du kunne få fordele såsom gratis levering uanset hvilken seng, du vælger, samt 60 dages garanti på både pris samt komforten på madrasser med udskiftelig kerne. Ligesom Bedre Nætter, så tilbyder Drømmeland desuden gratis finansiering, som både er fri for renter og gebyrer.

Så hvis du synes, at det er lige lovlig mange penge, du skal punge op med, men du har fundet den perfekte seng, så kan du finansiere din nye seng over op til intet mindre end 60 måneder.

Sengefabrikken

→ Gå til forhandleren

På hjemmesiden Sengefabriksudsalg.dk kan du tjekke Sengefabrikkens store udvalg ud. Her har de alt, når det kommer til senge, madrasser og meget, meget mere.

Derudover så gør Sengefabrikken en dyd ud af at tilbyde deres kunder en sublim kundeservice, og det kan man da også tydeligt se i deres anmeldelse af service, som har scoret fem stjerner, det vil sige toppoint. Og disse er baseret på kundernes egen vurdering.

Sengefabrikken hævder selv at have et klart formål, som er, at give deres kunder mest værdi for pengene. Så Sengefabrikkens mål er dermed at kunne give dig den bedste seng til den bedste pris, og derudover så kan man være sikker på, at også kvaliteten er i topform.

Vender vi tilbage til det høje serviceniveau, som Sengefabrikken kan bryste sig af, så forstår man godt hvorfor. Sengefabrikken står nemlig til rådighed for vejledning og hjælp til deres kunder på både hjemmesidens chat funktion, men også gennem telefonen, i alle ugens dage fra morgen til aften.

Vælger du at købe din nye seng på Sengefabriksudsalg.dk, så kan du nyde godt af både gratis fragt, 30 dages returret, og her kan du ligeledes finde en smart løsning til finansieringen – både rentefrit og uden gebyrer – på enten 10 eller 20 måneder. Sengen skal blot koste over 2000 kroner, for at du kan benytte dig af denne afbetaling.

DinSeng.dk

→ Gå til forhandleren

Til sidst, men ikke mindst, har vi haft dinseng.dk i kikkerten i vores undersøgelse og test af de bedste senge på det danske marked.

Bag forhandleren DinSeng.dk står to personer, som har over 15 års erfaring inden for senge, hvilket gør, at man her med sikkerhed har at gøre med en både troværdig forhandler, men også sublim ekspertise inden for område – så teamet hos DinSeng.dk kan helt sikkert hjælpe til, når det gælder om, hvilken seng der er den helt rigtige seng for dig.

Overordnet set er visionen hos Dinseng.dk at give deres kunder den helt rigtig seng til en god pris. Og den store fordel ved DinSeng.dk er særligt, at butikken ikke udelukkende er tilgængelig online på dinseng.dk, men ligeledes som fysisk butik i Løgstrup ved Viborg.

På den måde er der således god mulighed for at komme forbi butikken og se, samt afprøve, det produkt, man potentielt overvejer at købe – så man ved, hvad det præcis er, man køber.

Køber du din seng gennem DinSeng.dk så får man fordele som gratis levering, fuld returret og garanti for komfort på madrassen.

Her starter selve testen af den bedste seng 2020

Så er tiden kommet til det, som det hele handler om: nemlig at vi skal præsentere de mange forskellige slags senge, der findes på markedet, som vi i denne senge test er kommet frem til er dem, der er bedst! Samtlige senge, som vi har valgt at fremhæve i denne senge test af den bedste seng 2020, er nøje udvalgt fra forhandlerne, som er præsenteret kort i det ovenstående i artiklen.

På den måde kan du altså vende tilbage til den introduktion, vi har lavet på den pågældende forhandler, hvis du ser dig varm på en bestemt seng. På den måde kan du hurtigt tjekke ud, hvad forhandleren står for og hvilke fordele du kan få ved at handle ved netop denne forhandler af senge.

Det skal dog siges, at rækkefølgen på præsentationer af de mange forskellige slags senge er fuldkommen vilkårlig, men vi har forsøgt at gøre det overskueligt ved at inddele vores senge test i forskellige emner. Disse emner er som følgende: elevationssenge, kontinentalsenge, forskellige typer af madrasser, forskellige slags sengerammer, sovesofaer, de gængse størrelser på senge, herunder enkeltmandssenge, halvandenmandssenge og dobbeltsenge og til slut topmadrassen.

Dette har vi gjort for at gøre det nemmere for dig som læsere, men også for at du nu kan springe videre til lige netop det emne, som er relevant for dig, hvis du allerede nu ved, hvilken form for seng, du er på udkig efter til din kommende seng.

Vi starter først og fremmest denne senge test ud med at kigge på elevationssenge og her fremhæver vi nogle af de bedste, der er på markedet.

Elevationssenge – de tre bedste på markedet

Elevationssengen er et godt valg af din kommende seng, hvis man ofte slutter dagen af med at læse i eller se tv fra sengen i soveværelset om aften. Elevationssengen kan nemlig køres op og ned i både hovedenden og fodenden af sengen.

Der er således stor komfort i elevationssengen, hvis man for eksempel skal sidde og læse, inden man lægger sig til at sove, for her kan man hæve sengens hovedende, således man sidder så oprejst, som man ønsker det.

Elevationssengen fungerer desuden godt, hvis man ønsker at sove med fødderne en smule hævet over den resterende krop, hvis man sover med fodenden løftet opad. Dette virker særligt godt, hvis man har problemer med kredsløbet. 

Atlas elevationssengAtlas Elevationsseng

Denne elevationsseng, Atlas, er både designet, men også produceret i Danmark, hvilket helt klart afspejler sig i sengens materialer og komfort, som er fuldkommen i topklasse. Først og fremmest består elevationssengen Atlas af fem komfortzoner og 25 mm. polyetherskum, hvilket er med til at sikre den høje komfort.

Elevationssengen her er bygger på den danske motor kaldet Linak, og dette bevidner ligeledes om, at vi har at gøre med en elevationsseng i topklasse, idet det er blandt verdens førende teknikker inden for motorer til elevationssenge.

Der er naturligvis ligeledes hævefunktion i både hovedenden og fodenden. Der medfølger desuden fem års garanti på selve motoren i denne seng, hvilket er en rar tryghed.

Vi bliver ved motoren, idet vi skal omkring selve betjeningen af denne funktion i Atlas elevationssengen. Hævemekanismen fungerer upåklageligt, og så er den smart, moderne og yderst funktionel, idet man kan betjene motoren fra sin tablet eller telefon ved hjælp af Bluetooth.

Ønsker man ikke at anvende sit eget teknologi til dette, så er der naturligvis også en fjernbetjening, som desuden er trådløs, og fra den kan man på upåklageligvis styre sengens hoved- og fodende op og ned, som man ønsker det. Reaktionsevnen er desuden hurtig, hvilket er en vigtig faktorer.

Man får dermed indtryk af, at elevationssengen generelt er et godt håndværk, som virker lige som det skal. Når vi kigger nærmere på kvaliteten af denne seng, så er der ikke noget at komme efter. Som sagt, er Atlas et kvalitetssikret dansk produkt, og det består af en springmadras med pocketfjedre, en ramme der er produceret af flot svensk fyrretræ, motoren er funktionel, og så er komforten i højsædet ved denne model. Det kan tydeligt mærkes, når man ligger i sengen, som desuden kan justere sig efter bevægelse om natten, hvorfor man sikrer sig en god nats søvn. Elevationssengen Atlas tilpasser sig således ens individuelle liggeposition og kropspositur, hvilket gør det til en udsøgt fornøjelse at ligge i Atlas. 

Når det kommer til fastheden af denne elevationsseng, så er det muligt at sætte sit eget præg på netop dette, således man kan vælge efter det, der passer til ens behov og præferencer. På den måde kan man altså få det optimale ud af sengen og dermed opnå en god søvnkvalitet for hele kroppen. 

I forhold til topmadrassen på denne elevationsseng, så følger der en latex topmadras med 40 mm. kerne med i købet af sengen, man kan imidlertid vælge at tilkøbe en split-latex topmadras frem for denne, hvis man vil. Denne topmadras har et snit i toppen og bunden, således man kan have individuelle justeringer af højden i hver sin side af sengen i tilfælde af en dobbeltseng.

Venus elevationssengVenus Elevationsseng

En anden favorit blandt elevationssenge i vores senge test er elevationssengen Venus, som får i et stort udvalg af størrelser, samt et stort udvalg af forskellige versioner. Heriblandt Venus Diamant, Venus Mayan, Venus Motion, Venus Natural, Venus Nova og Venus Plus.

Vi har dog valgt at fremhæve den traditionelle Venus, men lyder den som noget for dig, anbefaler vi, at du lige tjekker de andre versioner i serien ud, så du kan se, hvad forskellen er på dem, hvis nu der skulle være en, der falder mere i din smag. Den traditionelle Venus danner dog grundstenene for de andre slags senge, hvorfor vi fokuserer på denne her i testen.

Ligesom den forrige model, så er motoren i selve elevationsdelen af denne seng ligeledes fra det danske Linak, hvilket bevidner om en høj kvalitet og hurtig bevægelighed. Elevationssengen Venus er desuden ligeledes bygget med en ramme, der består af svensk fyrretræ, som er både stærkt og solidt. Man kan derfor være sikker på at få en elevationsseng, som har en lang holdbarhed og ikke kun høj komfort.

Når det kommer til madrassen i en Venus elevationsseng, så består denne af en springmadras, som ydermere er polstret i med hybrydskum, hvilket er yderst slidstærkt, men også giver en god komfort, hvilket man hurtigt mærker, når man lægger sig på Venus elevationssengen. Springmadrassen består derudover af fem komfortzoner, som er fordelt ud på sengen, således at hele kroppen bliver godt dækket ind af den høje komfort. 

I forhold til topmadrassen på en Venus elevationsseng, så følger der en valgfri topmadras med ved købet af denne elevationsseng. På den måde kan man altså tilpasse elevationssengen til ens egne præferencer og behov.

Senses pulse elevationssengSenses Elevationsseng

Hvis man søger en elevationsseng, hvor man ikke er gået på kompromis med noget – hverken kvalitet, pris eller komfort, så er Senses den helt rigtige.

Med denne elevationsseng får man nemlig et rigtig godt håndværk af en seng, og så er der generelt bare ikke noget at sætte en finger på – hverken når det kommer til teknologi, komfort, design eller funktionalitet. Så med denne elevationsseng får man altså den bedste elevationsseng, der lever op til alle forventninger, der så end må være.

Senses er en elevationsseng, der er produceret på den danske virksomhed European House of Beds, der ligger placeret i Horsens. Det er således dansk design og dansk kvalitet, og så bliver det jo ikke bedre. Når det kommer til selve madrassen, så medfølger der en springmadras, der består af pocketfjedre til denne Senses elevationsseng.

Denne madras er inddelt i fem zoner, der sørger for at give den bedste komfort til din krop. Derudover består madrassen også af Cooltex, som er et materiale i skum, der er med til at forbedre komforten og den gode søvn.

Cooltex har både trykaflastende og temperaturregulerende egenskaber, og det gør det til en behagelig oplevelse at sove på denne madras. Som prikken over i’et tilhører der en topmadras til denne seng, som er på 60 millimeter, og selve teknologien, der anvendes til elevations-delen af denne seng, er igen en LINAK-motor.

Senses er desuden en elevationsseng, der er en del af en større serie af elevationssenge, så det kan anbefales, at man tjekker de andre senge i serien ud, før man træffer sin endelige beslutning. Blandt de forskellige senge i serien af Senses elevationsseng er blandt andet Senses Nova, Senses Neutral, Senses Mayan, Senses Motion og Senses.

Kontinentalsenge – de tre bedste på markedet

Hvis man ønsker mest muligt komfort, så er kontinentalsengen et godt valg, for her er der ikke gået på kompromis med noget som helst, når det kommer til komfort. Kontinentalsenge består ofte af et ekstra lag af madras, hvorfor kontinentalsengen ofte er meget høj. Derfor har vi også denne med i vores senge test.

Dette kan ligeledes være et stilmæssigt valg, som det kan være på grund af den øgede komfort. En kontinentalseng består som oftest af en boxmadras, efterfulgt af en skumkerne og så en springmadras øverst.

Med denne opbygning opnår man en god komfort for kroppen og dermed ofte en god nats søvn. Kontinentalsenge er ofte også virkelig holdbare, og har en lang levetid, hvilket gør sengen til en god investering.

Nordkap kontinentalsengNordkap Kontinentalseng

Denne model af en kontinentalseng, Nordkap, er suverænt en af de bedste på markedet. Og det bundet helt sikker i madrassens opbygning. I modellen Nordkap får man nemlig alt det, man behøver og mere til, hvilket resulterer i den ultimative oplevelse under søvnen, og man vil opleve, at man med denne seng kan opnå en rigtig god og behagelig liggeposition. 

Denne kontinentalseng er luksuriøs, og så er den produceret i Danmark, hvilket bevidner om en høj kvalitet og at der er brugt gode materialer til at skabe denne kontinentalseng. Nordkap kontinentalsengen består helt konkret af en springmadras, som er lavet af intet mindre end 261 moderne pocketfjedre pr kvadratmeter, som ydermere er inddelt i hele fem komfortzoner.

Springmadrassen er desuden vendbar, hvilket er en fordel for levetiden, idet man således kan vende springmadrassen om, hvis en af siderne bliver slidte efter mange års brug. Køber man netop denne kontinentalseng, får man inklusiv i prisen en rigtig god topmadras, hvis kvalitet er i top.

Du kan selv vælge, hvilken en topmadras der passer bedst til dig, hvilket er en dejlig mulighed, hvis man har nogle bestemte præferencer.

Af topmadrasser kan man blandt andet få en latex topmadras og en af memory skum – begge disse er 40 mm. Derudover får man også ben og sengegavl med i prisen, og så er leveringen desuden gratis. Så man får virkelig meget godt for pengene med denne model af en kontinentalseng. Der udbydes desuden også en garanti imod ramme- og fjedrebrug på hele 15 år.

Du får en luksuriøs kontinentalseng, der udover at have en meget høj komfort og kvalitet, også kommer i et tidsløst design, som passer ind til de flestes stil. Man kan altså tydeligt se og mærke, at både komfort og æstetik er gennemtænkt i denne Nordkap kontinentalseng.

På den måde vil man med sikkerhed opnå en rigtig god nattesøvn med denne seng – mange, mange år frem i livet. Nordkap er dermed det sikre valg, hvis man har pengene til god kvalitet og høj komfort, samt et stilrent look.

Jupiter kontinentalsengJupiter Kontinentalseng

Jupiter er en kontinentalseng, som er produceret i Danmark, og hvor komforten virkelig kommer fra den højeste hylde. Denne kontinentalseng kommer i mange størrelser, og så skyldes det høje niveau, når det kommer til komforten, at den bygger på en madras, der har intet mindre end tre lag.

Først består madrassen af en solid boxmadras, der fungerer som det nederste fundamentale lag i kontinentalsengen. Boxmadrassen består af en skumkerne, der er omgivet af en træramme, der er yderst solid. Dernæst består denne kontinentalseng, Jupiter, af en springmadras til sengens midterste lag.

Denne springmadras består af fem komfortzoner, der hver især har deres individuelle formål at tilgodese kroppens forskellige former og den ulige vægtfordeling af kroppen. Hele din krop bliver altså støttet på den mest optimale måde med denne springmadras som midte.

Øverst ligger en topmadras, som har en høj åndbarhed, hvilket er den vigtigste egenskab en topmadras må have. Den topmadras, der følger med købet af en Jupiter kontinentalseng, er seks centimeter tyk og består af en kerne af latex, som er et meget åndbart materiale.

Topmadrassen føles både meget behagelig, når man ligger på den, og grundet materialet, er den med sikkerhed både ventilerende, meget åndbar og ikke mindst slidstærk. Hvilket ligeledes er en vigtig del af en topmadras, idet den jo ligger øverst på madrassen, og derfor er den del af sengen, der er i kontakt med kroppen hver nat, og derfor også er den del, som bliver udsat for mest slid. 

Helt overordnet set opnår man et fremragende resultat med en seng som denne Jupiter kontinentalseng. Man får nemlig en seng, som både har lang levetid grunden den gode kvalitet, og som giver én et helt igennem godt resultat, når det kommer til den livsvigtige søvn. Komforten er nemlig virkelig i toppen, og det mærker man altså med det samme, man lægger sin i sengen.

Grundet madrassens høje niveau vil denne komfort være gældende for langt de fleste, på trods af at vi alle er forskellige og har forskellige kroppe. Springmadrassen er nemlig højt udviklet til at tilpasse sig den pågældende krop, der ligger i sengen.

Lyder denne kontinentalseng som noget for dig, eller er du blot interesseret i at vide mere, så kan Jupiter findes på de forhandlere, som før er blevet omtalt i denne test. Jupiter er en kontinentalseng, som prismæssigt ligger placeret i den lave ende på trods af den høje niveau af komfort og kvalitet.

Jupiter er dermed optimal til dig, der ønsker at gøre dig et vaskeægte kup. Med i prisen er desuden både inkluderes topmadras og sengeben til sengen, og så kan man derudover tilkøbe sengegavl for at fuldende designet.

Helt grundlæggende er dette bud på en kontinentalseng således det bedste, hvis man fokuserer på hvor meget man får for prisen i en model som Jupiter. 

Venus kontinentalsengVenus Kontinentalseng

Den sidste variant af kontinentalsenge i denne senge test er den elegante Venus, som har mange elegante detaljer og en høj komfort. Først og fremmest består sengen af fem komfortzoner, der er med til at støtte kroppen på den bedste måde, når det kommer til kroppens vitale dele. Man ligger derfor blødt, samtidig med at man får den korrekte støtte i denne seng.

Dette er med til at give én den bedste oplevelse af søvn om natten. Venus kontinentalsengen kommer med en madras, der er en springmadras. Længere nede i artiklen kan man desuden blive meget klogere på, hvad der er forskellen på den mange forskellige slags madrasser, og hvad der netop er fordelen ved en springmadras.

Denne springmadras er opbygget af en kerne, der består af pocket fjedre, som er med til at sikre optimal ergonomisk støtte til kroppen. Disse pocket fjedre er desuden omkranset af en hybridskum, der er både stærk, når det kommer til slid og elastisk, således søvnoplevelsen optimeres yderligere, og man ligger meget behageligt.

Denne kontinentalseng kan desuden erhverves blandt mange af de fremhævede danske specialister i senge, som vi har nævnt tidligere. Og her får man altså en særdeles god seng, der har høj komfort og kvalitet, og som med garanti vil have en holdbarhed på mange, mange år. Så denne kontinentalseng er altså en rigtig god investering, hvis du står og mangler en ny seng.

Venus er desuden en kontinentalseng, der er en del af en større serie af kontinentalsenge, så det kan anbefales, at man tjekker de andre senge i serien ud, før man træffer sin endelige beslutning, hvis man finder denne kontinentalseng interessant. Blandt de forskellige senge i serien af Venus kontinentalsenge er blandt andet Venus Velour, Venus Nova, Venus Natural, Venus Motion, Venus Mayan, Venus Luna og Venus Diamant.

Boxmadras – de tre bedste på markedet

Vi har nu fremhævet de bedste senge i vores senge test, når det kommer til først elevationssenge, og så kontinentalsenge. Men en tredje populær mulighed udover de to ovenstående, når det kommer til senge, er boxmadrassen.

En boxmadras består af en træramme, som er så fast, at den fungerer som en integreret sengebund i madrassen. En boxmadras er dermed ubøjelig, og kan på den måde fungere som sengen i sig selv.

Det er imidlertid meget normalt, at man monterer sengeben på boxmadrassen, og så har man faktisk en komplet seng. Man kan også tilføje sengegavl for at pifte det lidt op, hvis man ønsker det. I det følgende har vi udvalgt i alt tre forskellige typer af boxmadrasser i denne senge test, som både varierer i kvalitet og størrelse, og således også varierer når det kommer til prisen. 

Krone boxmadrasKrone Signatur Boxmadras

Denne boxmadras befinder sig i mellemklassen af madrasser, når det kommer til prisen. Og for denne pris skal det siges, at man får rigtig meget for sine penge.

Køber man en Krone Signatur Box får man først og fremmest en god topmadras med i købet, som har en god tykkelse på syv centimeter. Madrassen har alt i alt en høj komfort, og man ligger meget behageligt på den.

Dette skyldes nok madrassen fem komfortzoner, som tager hensyn til kroppens vægt, der er forskelligt fordelt, hvilket disse zoner kompenserer for. Madrassen er desuden 49 centimeter høj, og kommer med egetræsben, der er 19 centimeter høje, hvilket er inkluderet i madrassen samlede højde.

Madrassen er derudover produceret med to lag fjeder, hvilket bidrager til den høje komfort, som man oplever, når man ligger i denne seng. Disse to lag består desuden af et lag af fjedre er med bonell fjedre, der er det nederste, samt et øvre lag, der består af posefjedre.

Alt i alt er denne boxmadras således af høj kvalitet, og det er netop derfor, vi mener, at man får rigtig meget for pengene med denne madras.

Vi har således valgt at fremhæve netop boxmadrassen fra serien Krone Signatur Box som testvinder, når det kommer til boxmadrasser. Dette bunder i, at man med denne boxmadrasser får høj kvalitet og komfort for pengene.

Madrassen er produceret i Danmark, hvilket fortæller os, at den er bygget af gode materialer og under gode forhold, og så fremstår madrassen desuden yderst solid og robust, så den vil holde i rigtig mange år. Boxmadrassen, Krone Signatur Box, er altså til den kræsne køber, der ønsker en boxmadras af høj kvalitet, og som søger høj værdi til en fornem pris.

Topline BoxmadrasTOPLINE Boxmadras

Inkluderet i prisen får man en topmadras på 40 millimeter samt ben til under sengen. Her kan man tilmed vælge frit mellem runde eller firkantede ben i enten alu, sort metal eller egetræ.

Madrassen er desuden fremstillet i et møbelstof, som kun fås i en sort farve, men som er meget solidt. Så holdbarheden for denne madras fejler intet.

Madrassen er ligeledes inddelt i forskellige zoner, som gør at den tilpasser sig kroppen på den måde, som den har brug for. Sengen er produceret i Danmark, hvilket bevidner om, at den er blevet produceret under høje standarder for både selve samlingen af den, men i særdeleshed også materialerne af den. 

Så denne boxmadras er altså til dig, der søger en god og almindelige seng, der er god at sove i og som har en kvalitet, der gør, at den har en god holdbarhed, men som søger dette for en overkommelig pris.

Magna Supreme boxmadrasMagna Supreme

Her har vi fat i en boxmadras, der ligger i den høje ende af prisskalaen. Men det er der god grund til. Den høje pris afspejler sig nemlig både i komfort og kvalitet, der er intet mindre end luksuriøs.

Først og fremmest får man en topmadras inkluderet i prisen for madrassen, og denne topmadras er syv centimeter i tykkelsen. Det smarte ved denne topmadras er særligt, at den er vendbar, idet den ene side er lavet til varme sommerperioder, hvor den anden side er tilegnet den kolde vinterperiode. Når man lægger sig på boxmadrassen Magna Supreme mærker man en fantastisk kombination af at ligge både blødt, samtidig med at madrassen giver en fast støtte, der er meget behagelig.

Madrassen består af tre fjederlag, og disse tre lag bidrager til den høje kvalitet og komfort. Men denne madras leverer også et luksuriøst resultat, når det kommer til udseendet.

Den har et stilrent design, og håndværket er tydeligvis af høj kvalitet, hvilket kommer til udtryk i alle de små detaljer, som denne madras har. For eksempel de lækre tekstiler, der er valgt til brug og dobbeltsyningerne som sikrer en lang levetid.

Det er med alle disse fine detaljer, at man tydeligt kan se og mærke, at man med denne madras har at gøre med et håndbygget produkt, som er af kvalitet hele vejen igennem. Og som prikken over i’et er den desuden produceret i naturlige materialer, hvorfor den med sikkerhed ikke indeholder skadelige stoffer. Dette er naturligvis kun noget, der gavner under nattesøvnen og ens helbred.

Alt i alt er denne seng altså til den forbruger, som ikke vil gå på kompromis med noget som helst, som går op i høj kvalitet og som har en pengepung, der tillader den lidt høje pris.

Sengerammer med opbevaring

Hvis du bor et sted, hvor du godt kunne bruge lidt ekstra plads til opbevaring, så er det smart at udnytte den plads, der er under en seng. Derfor er der mange, der køber kasser, som de har inde under sengen fyldt med opbevaring. Men det kan dog blive noget af et rod med forskellige kasser og poser fyldt med opbevaring under sengen, og så er det desuden upraktisk, når det kommer til rengøringen, og de fleste kender nok til det, at man springer støvsugningen over under sengen, hvis det bliver for bøvlet.

Netop derfor findes der funktionelle sengestel, hvor opbevaringen er en integreret del af sengestellet – enten i form af en stor skuffe på hjul, der nemt kan tages ind og ud under sengen, eller med store skuffer, som er implementeret i sengestellet.

Med sådan et sengestel ser det rent faktisk elegant ud med gode opbevaringsmuligheder under sengen, og det kan derfor godt betale sig at investere i et sådant sengestel, hvis du tænker, at det kunne være en fordel for dig og din situation. 

Messina sengerammeMessina sengestel

Testvinderen i denne test, når det kommer til sengestel med skuffer under er netop Messina sengerammen. Denne sengeramme fås i oliebehandlet fyr, hvidt fyr eller i kernebøg.

Sengerammen er massiv og fremstår yderst enkel, stilren og holdbar. Sengerammen har fire store skuffer under sig, der måler en dybde på 55 centimeter, så de kan indeholder rigtig mange ting, og så har sengen en sengegavl, som gør den meget elegant at se på.

Med denne sengeramme får man altså en seng, der er minimalistisk og smuk i sit design, og en seng som er yderst funktionel i forhold til opbevaring og rengøring, idet der ikke er luft under sengen, der kan samle en masse støv og snavs.

Til denne sengeramme kan man enten bruge en boxmadras, eller man kan tilkøbe rullelameller, således man selv kan anvende en spring-, skum- eller latexmadras i sengestellet. Der er således mange muligheder med dette stel.

Kaagaard sengerammeKaagaard sengeramme

Et andet stærkt bud på et sengestel med udnyttet opbevaring under sengen er Kaagaard sengerammer. Her er opbevaringen imidlertid ikke integreret i selve stellet, men her er det derimod en stor skuffe, som er under stellet.

Denne seng fås tilmed i mange størrelser, og således også som enmandsseng, hvilket den ovenstående seng med opbevaring ikke gør. Sengerammen har et enkelt look, og man kan få den i både sort, hvid eller træ. Skuffens mål er på 65 centimeter i længden og 20 centimeter i højden, hvilket gør, at der er plads til rigtig meget opbevaring under sengen.

Desuden er sengestellet til en god pris, og det koster kun 2225 kroner for dette sengestel i den mindste størrelse. Til dette sengestel kan du enten anvende en boxmadras, der som bekendt har sin egen træramme, der udgør bunden, eller du kan tilkøbe lameller, der udgør bunden af sengerammen, og således anvende enten en spring-, skum-, eller latex madras i sengen, alt efter hvilke individuelle præferencer du har.

Sovesofaer

En anden praktisk løsning på en seng er desuden den klassiske sovesofa, hvis man bor et sted med få kvadratmeter. Med dette møbel kan man således forvandle dagens sofa til en seng om natten. Sovesofaen er derfor en populær løsning, og den findes i mange forskellige varianter, som vi afdækker i denne senge test.

Overordnet set er sovesofaen naturligvis hårdere at ligge på, end en traditionel seng er, og det går man således lidt på kompromis med, hvis man i stedet prioriterer det, at have en sofa som en del af sengen, højere.

I denne test har vi fremhævet de to mest populære sovesofa, hvilket ikke er uden god grund, idet disse sovesofaer ligeledes er denne tests vindere, når det kommer til sovesofaer.

Recast sovesofa

Recast sovesofa→ Se mere hos Bedre Nætter

→ Se mere hos Unoliving.dk

Når man har med sovesofaer at gøre er det for mange et vigtigt parameter, at sovesofaen er i et flot design, så man kan bruge den som en pæn sofa også. Og det er særlig i den forbindelse, at Recast sovesofaen kommer ind i billedet, for her har vi nemlig at gøre med en sovesofa, der designmæssigt er fra den højeste hylde.

Derudover er prisen også til at overkomme, og man får altså ekstremt meget for få pengene.

Med denne sovesofa får man altså en flot og stilren sofa, som på ingen tid kan transformeres til en seng, der har målene 140 x 200 cm., og dermed passer til to personer. Recast sovesofaen fremstår ikke blot stilren og flot, den er også meget behagelig – både når det kommer til at ligge i den, men også at sidde i den som sofa.

Ryggen kan desuden justeres, således den kan indstilles til den højde, man ønsker. Selve madrassen består af pocketfjedre, som er af høj kvalitet, og som giver en rigtig god støtte til kroppen under søvnen.

En fordel kan dog være, at man sammen med sovesofaen også køber en topmadras, som man bruger, når man skal bruge sovesofaen som seng i løbet af natten. Det er ikke et must, men det er anbefalelsesværdigt for at optimere komforten. 

Long Horn sovesofa

Longhorn sovesofa→ Se mere hos Bedre Nætter

→ Se mere hos Unoliving.dk

Et andet godt bud på en sovesofa, der har et flot og unikt design, men som også har høj komfort, er sovesofaen Long Horn. Denne model er en lidt større variant sammenlignet med Recast sovesofaen, idetn den måler 140 x 210 centimeter, når den er udfoldet som seng.

Den er desuden designet af Per Weiss i 2008, og er dermed fra det danske Innovation Living. Denne sovesofa er grundet dens design samt høje komfort da også lidt højere placeret, når det kommer til selve prisen.

Ønsker man sidelæn, kan det desuden tilkøbes i en flot lakeret valnød træ. Også til denne sovesofa er det desuden anbefalelsesværdigt, at man tilkøber en topmadras til, som man bruger, hvis man skal sove i denne seng hver eneste nat. Denne topmadras kan nemlig mindske både slitage på sofaen, men også forbedre komforten, idet sovesofaer altid er en del hårdere end andre almindelige senge.

Det er desuden meget billigere at udskifte en topmadras, hvis den bliver slidt, end det er at købe en ny seng. Derfor vil topmadrassen være en god investering – både nu, men også på længere sigt.

De typiske spørgsmål i forbindelse med valget af den perfekte seng

Vi har afprøvet en bred vifte af forskellige slags senge i vores senge test – både når det kommer til stellet, typen og ikke mindst madrassen og topmadrassen. Det kan imidlertid være, at du er blevet mere forvirret end du var før du læste denne dybdegående test, idet der nu er mange forskellige informationer at forholde sig til. Men frygt ej.

I det følgende forsøger vi at guide dig igennem nogle af de spørgsmål, som oftest rejser sig, når man skal vælge den helt rigtige seng. Det er spørgsmål såsom hvilken slags madras, der er den bedste for dig, hvilken størrelse seng passer til dine behov og hvor hård/blød skal din seng være? Disse spørgsmål vil vi forsøge at guide igennem, så du kan finde frem til det, der passer på lige netop dig og dine behov, så læs med her, hvis du er i tvivl om netop disse ting.

Hvilken slags madras skal jeg vælge?

I vores senge test fremhævede vi særligt  boxmadrassen, som netop er blandt de mest gængse, men også den type madras, der fungerer bedst som seng i sig selv. Men der er flere typer af madrasser, som fungerer som seng. Her taler vi om springmadrasser, samt madrasser af henholdsvis skum og latex.

I det følgende vil vi gøre dig klogere på alle de fire forskellige slags madrasser. Når det kommer til springmadrassen, skummadrassen og latex madrassen har vi desuden inddraget vores bud på de allerbedste af slagsen.

Boxmadrassen består af en træramme, som en integreret del af madrassen. Dette er en fordel, hvis man ønsker at udnytte trærammen som bunden for sin madras. På den måde kan man nemt tilføje sengeben og/eller sengegavl, og på den måde har man en seng. Man kan også anvende boxmadrassen, hvis man ønsker selv at designe sin seng – med for eksempelvis paller under eller noget andet smart, som kan fungere godt enten stilmæssigt eller til opbevaring. Med boxmadrassen får man altså en nem og enkel løsning, som er fleksibel i forhold til design.

At madrassen er opbygget af et system af fjedre samt trærammen gør naturligvis, at man her har med en fast madras at gøre, som hverken kan bøjes eller vrides. Madrassen er derfor bedst anvendelig til steder, hvor den skal forblive stående over længere tid, idet den er svær at flytte rundt på, og man skal også være forsigtig, hvis dette bliver nødvendigt. Har man en flot sengeramme, som man ønsker at bruge til seng, så er boxmadrassen desuden det bedste valg af madras.

Man skal imidlertid altid huske at anskaffe sig en topmadras, som skal ligge ovenpå boxmadrassen, idet madrassen ellers vil være hård og ved de fleste boxmadrasser kan fjedrene mærkes, hvis man ikke anvender topmadrassen.

Hos de fleste forhandlere følger topmadrassen da også med i prisen for en boxmadras. At madrassen skal have topmadras på har desuden den klare fordel, at selve boxmadrassen – som ofte er den dyre del af sengen – på den måde bliver udsat for meget mindre slitage, og holdbarheden på en boxmadras er generelt lang. Vores bud på de bedste boxmadrasser på markedet fremgik i testen længere oppe.

Springmadrassen er modsat boxmadrassen blot en madras, og har dermed ikke trærammen, hvilket gør den både fleksibel og bøjelig sammenlignet med boxmadrassen.

Springmadrassen er et rigtig godt valg, hvis man ønsker at bruge enten en kontinental- eller en elevationsseng. En af de klare fordele ved springmadrassen er desuden, at den kan vendes om, idet den er opbygget ens i begge ender, og dette medvirker til, at en springmadras har en lang levetid.

For hvis den bliver slidt på den ene side, kan man blot vende madrassen om og således bruge den anden side. Springmadrassen er opbygget af et fjedersystem, polstring herom, og så er den pakket ind i et betræk. Idet springmadrassen ikke er konstrueret med træramme skal denne type madras bruges ovenpå en bund af lameller. To gode bud på springmadrasser er Auping Vivo springmadras og Krone springmadrassen.

Auping Vivo springmadras er for den person, der ikke vil gå på kompromis med noget som helst, når det kommer til søvnen og som derfor søger den bedste springmadras. Det er altså en meget eksklusiv springmadras vi har at gøre med, og kvaliteten og komforten er derfor i højsædet med denne madras.

Auping Vivo er en avanceret springmadras, der med garanti sørger for at give den ultimative søvn. Og det mærker man med det samme man ligger sig på denne springmadras.

Springmadrassen Auping Vivo er bygget op af høje pocketfjedre, som er med til at give stabilitet og støtte til hele kroppen, uanset hvordan man ligger, vender eller drejer sig. Springmadrassen har fem støttezoner, som sikrer, at hele kroppen får den rette støtte, som er nødvendigt for en god søvn og for at man vågner op og føler sig veludhvilet. Hele kernen i springmadrassen er desuden omkranset af et lag af talalay naturlatex, som bevirker til at springmadrassen er både blød og fleksibel.

Krone springmadrassen er et rigtig godt bud, hvis du derimod er på udkig efter en mere almindelig springmadras. Denne madras har en overkommelig pris, men også en høj kvalitet og komfort.

Springmadrassen Krone er dansk produceret, og derfor ved vi med sikkerhed, at kvaliteten og komforten er god og at materialet, der er blevet brugt til at lave denne springmadras, er kvalitetssikret. Krone springmadras består af fem komfortzoner, og så er den vendbar.

Dette er en fordel, idet du således ikke kan komme til at vende den forkert og dermed ligge forkert. De fem komfortzoner gør ligeledes også, at du med sikkerhed vil opleve en god komfort, idet de er designet til at tilpasse sig den del af din krop, der ligger i de forskellige zoner. Når man ligger på Krone springmadras mærker man desuden, hvordan polstringen af skum er i høj kvalitet, idet det både er meget behageligt og rart at ligge på.

Alt i alt er Krone springmadras et godt bud på en springmadras, som lever op til de flestes standarder, og som er stilren, enkel og pæn at se på. Derudover står madrassen til en god og fordelagtig pris, også selvom madrassen har en høj kvalitet.

Skummadrassen er en meget behagelig og blød madras, der giver god støtte til kroppen. Den kan dermed, ligesom springmadrassen, være god at benytte til elevations- eller kontinentalsenge, eller til en anden form for sengeramme, hvor der er lameller under madrassen.

Skummadrassen kan imidlertid også være et godt bud på en madras, hvis du leder efter en form for ekstra seng, som du nemt kan tage frem, når der er overnattende gæster derhjemme, i sommerhuset, eller hvis du selv skal på camping og mangler en ekstra madras.

Skummadrassen består ikke overraskende af en masse lag forskelligt skum. Er man på udkig efter en skummadras, så skal man have ekstra øje for en skummadras af høj kvalitet, hvis den skal bruges til dagligt i for eksempel en elevationsseng. Er skummadrassen derimod til brug i ny og næ, så er de fleste skummadrasser længe gode nok til dette formål. Blandt de mange skummadrasser på markedet, er de bedste bud ifølge os Unikka Antaris skummadras og Foam Lux skummadras.

Unikka Antaris er en skummadras, der er meget komfortabel, og så har den rigtig god ventilation, hvilket sikrer en god nattesøvn uden for meget varme, grundet madrassens komfort udskæringer og 3D-net i siderne.

Unikka Antaris er desuden Drømmelands eget mærke, og de har derfor haft indflydelse på design og produktion af madrassen, og deres fokus i den forbindelse har været at give forbrugeren høj værdi for pengene, når man køber en Unikka Antaris skummadras. Køber man denne skummadras hos Drømmeland får man desuden hele 60 dages garanti for skummet, hvis man ikke bliver tilfreds med produktet.

Foam Lux skummadras er et godt bud på en skummadras, der ikke koster alt for meget. Foam Lux madrassen fås i størrelsen op til 140 x 200 centimeter, og har en tykkelse på 14 centimeter, og så koster den blot 1.999,00 kroner for denne størrelse. Skummadrassen er produceret i 100 % komfortskum, og så er den betrukket af aloe vera, som er både aftageligt og vaskbart.

Derudover er madrassen Oeko-Tek 100 certificeret, og så er madrassen produceret i EU, så man kan være sikker på, at den er produceret under gode forhold og af de bedste materialer. Alt i alt er Foam Lux skummadrassen et godt bud på en skummadras, hvis kvalitet og komfort er god, på trods af at prisen er i den lave ende.

Latexmadrassen er den sidste form for madras, som vi i testen her har valgt at fokusere på. Denne form for madras er særligt rigtig god at anvende til dig, der døjer med allergi. Latex er nemlig et naturligt materiale, og med en madras, der er produceret i latex, får man dermed en madras, der er allergivenlig.

Derudover virker latex også ventilerende, så hvis du oplever og døjer med meget varme i løbet af natten, så er denne madras igen et godt valg, idet den er særligt god til at transportere varmen væk fra dig, frem for at holde på varmen.

Latexmadrassen er ydermere – ligesom skum- og springmadrassen – et rigtig godt valg, hvis du ønsker en elevationsseng, kontinentalseng eller har en anden form for sengeramme i tankerne.

Når det kommer til latexmadrasser findes der ikke vildt mange på markedet sammenlignet med de andre slags madrasser, men der findes nok – og de, der findes, er tilmed rigtig gode. Vi har i den forbindelse testet madrasserne Latex Excellence samt Lux Latex Tencel.

Latex Excellence er en madras lavet af latex, som er til det forbrug, hvor man virkelig ikke vil gå på kompromis med noget som helst. Latexmadrassen, Latex Excellence, har en højde på 20 centimeter. Den er fremstillet af 85 % naturlatex og 15 % syntetisk latex, og den høje kerne på 18 centimeter perforeret latex, medvirker til en optimal åndbarhed og ikke mindst varmeafledning.

Kernen i latex er ydermere opdelt i hele syv komfortzoner, som bevirker til at man får optimal støtte, når man ligger på denne latexmadras. Kroppen har som bekendt brug for forskellig støtte, alt efter om det er nakken, skulderen eller lænden, idet det hver især vejer forskelligt. Det sikrer disse syv forskellige komfortzoner, at kroppen får.

Lux Latex Tencel er en lidt billigere variant af en madras af latex, men dog et udmærket bud på en god latexmadras. Denne madras har en tykkelse på 16 centimeter,  som ligeledes er inddelt i syv komfortzoner.

Lux Latex er indkapslet i et Tencel cover, som er af 100 % naturligt materiale, og det er desuden bæredygtigt. Tencel er et naturligt materiale, idet det er udvundet af en træmasse, der mases til fibre, hvorefter fibrene bliver syet om til et blødt stof, der er meget behageligt.

Madrassens kerne, som består af perforeret latex, bevirker til en god varmeafledning, så man med denne madras opnår et rigtig sundt sovemiljø. Lux Latex med tencel cover er dermed en latexmadras, der er rigtig behagelig og komfortabel at ligge på, og som giver god bevægelsesfrihed, samtidig med at materialet er både blødt og utrolig åndbart. 

Hvilken størrelse skal jeg vælge min seng i?

Der findes mange forskellige størrelser, når det kommer til senge, som du måske også har bemærket i vores senge test. Og det er naturligvis dine behov og præferencer, der er afgørende i denne forbindelse. De mest gængse størrelser er imidlertid enkeltmandssengen, halvandenmandssengen og dobbeltsengen, der alle tre er to meter i længden og henholdsvis 90 cm, 140 cm og 180 cm i bredden.

Enkeltmandssengen er særligt anvendelig på børneværelset til barnet, der er for stort til juniorsengen. Halvandenmandssengen ses ofte på teenageværelset eller hos de yngre par, men når man bliver lidt ældre, større og eventuelt får små børn, så er dobbeltsengen ofte det næste og sidste trin.

Det er særligt ved valget af boxmadras, at dette mål bliver relevant. For hvis man er til elevationssengen, kontinentalsengen eller en anden rammeseng med lameller under, så er det oftest nødvendigt med to madrasser, der har mål som enkeltmandssengen, det vil sige to gange 90×200 cm. 

Hvis man er høj, og dermed har udfordringer med at være der i længden i den typiske seng, der måler to meter, så tilbydes stort set alle madrasser og senge ligeledes med en længde på 210 centimeter.

Er dette imidlertid ikke nok, så findes der ligeledes forhandlere, hvor man kan købe en specialbestilt seng med de mål, der passer til lige netop dig. Andre mål, som oftest er til at få fat i hos forhandlerne af senge – udover de tre mest hyppige mål, er senge med målene 80 cm, 120 cm, 160 cm i bredden.

Hvilken grad af hårdhed skal sengen have?

Et tredje spørgsmål, som måske er det spørgsmål, der optræder hyppigt i forbindelse med valget af en ny seng er netop, hvor blød eller hård en seng skal være. Spørgsmålet deler ofte vandene, idet mange har deres egne præferencer i forhold til, hvad de føler, der er bedst for dem. Men der er rent faktisk nogle objektive retningslinjer for dette spørgsmål, og det er det, som vi fokuserer på, når vi forsøger at svare på spørgsmålet.

Det er overordnet set rygsøjlens position som man kan have for øje, når man tester hårdheden af en madras. Det gør sig både gældende, når man ligger på ryggen, men i særdeleshed også, når man ligger på siden.

Lægger du dig for eksempel på ryggen på madrassen, så er det mest optimalt, hvis hele fladen af din ryg rør ved madrassens overflade. Det er i den forbindelse særligt din lænd, du skal være opmærksom på, om den også er i kontakt med madrassen.

Du kan teste dette helt konkret, ved at du fører din hånd ind under lænden og mærker efter, om der er modstand, eller om din hånd bare nemt kan komme ind under. Madrassen er for hård i sin fasthed, hvis du nemt og uden modstand kan få hånden ind under lænden. Lægger du dig på siden, skal din rygsøjle helst være lige. Du skal altså få en anden til at se efter, at din rygsøjle hverken buer opad eller nedad, fordi dette indikerer nemlig, at madrassen er for blød til dig.

Sover du med din partner, og skal I derfor finde en ny seng sammen, så kan I måske have udfordringer ved at finde en, som I begge synes om. En fejl, som størstedelen begår, når de skal have seng og man er to om at bestemme det, er netop at tro, at den skal være ens.

Vi mennesker har forskellige behov, præferencer og i særdeleshed kroppe. Har I som par helt forskellige vægt, er det for eksempel meget sandsynligt, at I netop ikke skal have ens madrasser i jeres seng.

Vægten er nemlig afgørende i forbindelse med, hvor hård eller blød ens seng skal være. Ofte fås madrasser i tre forskellige hårdheder; som er medium fasthed, fast eller ekstra fast. Vejer man under 80 kg skal man som regel gå efter en seng, der har medium fasthed, og hvis man vejer mellem 80-100 kg, så vil en fast madras være at anbefale.

Vejer man over 100 kg, så vil en madras, der er ekstra fast oftes være det bedste valg. En anden del, der spiller en rolle i valget på hårdheden af ens madras, er imidlertid en persons stabilitet af ryggen. Så hvis man døjer med rygskader eller andre problemer med ryggen, så skal man være meget opmærksom på, hvilken form for madras man vælger. Og det kan derfor anbefales, at man søger ekstra hjælp til at finde den helt rette hårdhed for lige netop din krop.

Sådan vælger du den seng, der er den bedste for dig

Når man skal ud at købe den nye senge, så er det naturligvis altid rart, hvis man får den helt rigtige seng i første hug, og dermed ikke skal til at have besvær med at sende den tilbage. Det er derfor rigtig vigtigt, at man på forhånd gør sig nogle overvejelser om, hvad den nye seng skal kunne.

Hvilke præferencer skal den leve op til, hvor hård eller blød skal den være og hvilken type seng bliver du i det hele taget mest glad for? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, man skal stille sig før man går ud og køber sig en ny seng. Det er vigtigt, at man ikke går på kompromis med noget, når man skal have en ny seng. Og komforten skal man derfor altid have med i tankerne, når man undersøger markedet.

Det er nemlig essentielt for dit liv og for en god tilværelse, at man får en god søvn. De fem forskellige forhandlere af senge, som vi har haft i kikkerten under denne test tilbyder alle sammen en bred vifte af forskellige senge, som alle har en høj kvalitet og komfort. På den måde har du allerede her en garanti for kvalitet og komfort, hvis du finder den helt rigtige seng på en af disse forhandleres hjemmesider.

Derudover er de fem forhandlere i vores senge test også anerkendte for deres høje serviceniveau, og du kan derfor være sikker på, at du ikke bliver løbet om hjørner med, hvis du køber din næste seng igennem en af disse.

Vi har i udvalget af forhandlere desuden lagt stor vægt på, at disse fem forhandlere alle er danske forhandlere, og så kommer deres varer ligeledes fra Danmark, så man kan vide sig sikker på, at de lever op til vores lands høje standarder, når det kommer til senge og håndværket heri. Dette fungerer som en garanti for, at sengene er lavet i gode og slidstærke materialer, som ikke blot sikrer en høj kvalitet, men ligeledes giver garanti for en lang levetid.

Derudover har vi også valgt at have stort fokus på prisen af sengene. For alle har ret til god søvn. Og det er netop det, der visionen hos alle de fem forhandlere, som vi har medregnet i denne test.

De sørger alle sammen for at have et så stort udvalg af senge, så der er noget til enhver smag og til enhver pengepung. Det betyder derfor, at selvom sengen muligvis ligger i den laveste prisklasse, så kan man stadig være sikker på, at man får et godt produkt for sine penge.

Det vil dog være utopi at hævde, at kvaliteten ikke på sin vis følger pris. Selvfølgelig gør den det. Så har man behov for noget, som er af højere kvalitet, så vil det uundgåeligt koste flere penge end noget, som er mere standardiseret. Det er dog også i den forbindelse, at det er smart, at mange af forhandlerne tilbyder at hjælpe til med finansieringen i form af en afbetalingsaftale.

Denne er altid uden renter og gebyrer, så der er igen ingen, der løber om hjørner med én. På den måde kan alle altså få råd til lige netop den madras, der er perfekt til dem. Det skal dog siges, at det ikke nødvendigvis er den dyreste madras, der er den bedste madras for alle – tværtimod.

Helt i starten af denne senge test beskrev vi, hvordan vi i denne test har sat os for at udforske det store marked for senge, så vi kan finde frem til, hvilken seng der er den ultimativt bedste seng.

Resultatet på den omfattende og dybdegående test af vist os, at der ikke findes én seng, der er den bedste seng, men at der snarere findes et væld af senge, som er de bedste. Dette gør sig gældende, idet det i høj grad er en individuel sag at finde den seng, der er den bedste for lige netop dig.

Det afhænger af mange faktorer, såsom størrelse, type af senge og madras og meget mere, som vi håber, at du er blevet meget klogere på i denne senge test, så du nemmere kan træffe de valg, der leder dig på sporet efter den bedste seng til dig, dine behov og præferencer.

UDSALG hos Emma Madras. Få 5 % ekstra rabat med koden: Sovbedre5Se udsalget her »