Sovesofa test: Vi guider dig til det bedste valg af sovesofa

Vi har gennem grundig research af eksterne tests, guides og anmeldelser af brugere, fundet frem til nogle af de bedste sovesofaer på markedet, i denne sovesofa test. Få et overblik nedenfor, eller dyk ned i mere info om de forskellige sovesofaer længere nede.

Recast

En super elegant og lækker sovesofa fra danske Innovation Living. Her får du et gennemført stilrent design, kombineret med høj funktionalitet. Recast er både komfortabel at sidde og ligge i, og derfor det perfekte valg af sovesofa.

✅ Levering
2-8 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Edvard

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

✅ Levering
20-30 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Dublexo Splitback Frej

Dublexo Splitback Frej Sovesofa er en nordisk inspireret og flot sovesofa, der også giver dig den bedst mulige komfort.

✅ Levering
12-20 dage

✅ Retur
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Idun

Idun er et rigtig godt bud på en praktisk og komfortabel sovesofa, der også kommer med et elegant og stilet ydre.

✅ Levering
12-20 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Supremax Deluxe E.L.

Her får du en smuk og stor sovesofa. Med hele 155 cm i bredden i udslået tilstand. Dermed både behagelig sofa, samt sovekomfort.

✅ Levering
12-20 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Vilé Multi

En smart sovesofa, som giver dig masser af mulighed for opbevaring af sengetøj, dyner, puder eller andre ting i dit hjem.

✅ Levering
15-25 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Recast Plus

En sovesofa i minimalistisk nordisk stil, der vil være en flot og praktisk løsning både i sommerhuset, på børneværelset eller i gæsteværelset.

✅ Levering
15-21 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes ikke

Polo

Denne sovesofa udmærker sig ved at være en hjørnesofa med chaiselong, med mulighed for opbevaring, sove- og siddeplads. soveplads.

✅ Levering
3-9 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Long Horn

Long Horn er en klassisk sovesofa, som er perfekt til f.eks. gæsteværelset. Den fås i forskellige tekstiler, og passer derfor ind i de fleste hjem.

✅ Levering
12-20 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Find den bedste sovesofa til dit hjem

Der kan være forskellige grunde til, at man er på udkig efter en sovesofa, og der er både fordele og ulemper ved netop en sovesofa. Ved at købe en sovesofa i stedet for en almindelig sofa eller en almindelig seng kan du sørge for at udnytte din plads i stuen, soveværelset eller gæsteværelset helt optimalt. Derfor er der mange fordele ved at købe en sovesofa, men især ovenstående egenskaber er meget fordelagtige, hvis man gerne vil have en sofa, som både kan bruges til afslapning, men også til en god nats søvn.

Sovesofa test: En udførlig guide

Med denne store sovesofa test vil vi gerne give dig et overblik over de generelle kvaliteter ved en sovesofa, samtidig med at vi præsenterer dig for de bedste bud på den perfekte sovesofa til dig netop nu.

Vi har som nævnt testet sovesofaer fra en række danske virksomheder. De udbydere, vi har taget med, er som følger: Nordic Dream, Bedre Nætter, Sengesegmentet, Ilva og My Home Møbler. Med forskellige designs, materialer og muligheder er der masser af inspiration til dig, der gerne vil finde den bedste sovesofa til netop dit hjem.

Recast Sovesofa: Stilfuld, praktisk og yderst komfortabel

Recast er en model, der er rigtig lækker og stilfuld. Så hvis disse ting er noget, du sætter pris på i dit hjem, så vil en model som Recast være et oplagt valg. Recast er en model, der har kombineret sidde- og liggekomfort på den mest optimale måde samtidig med, at den har et meget minimalistisk look. Den gode komfort skyldes, at sovesofaen er udstyret med kvalitets posefjedre, der er med til at give god støtte, som bliver tilpasset efter kropsbygning og vægt. Dette betyder, at du vil få den optimale støtte uanset størrelse.

Også Recast er en sovesofa, som er fremstillet og designet af danske Innovation. Innovation har fokus på at skabe lækre og stilfulde looks, der samtidig er moderne og driftssikre. Ved denne model har Innovation søgt inspiration i 60’erne, hvor de har udviklet en model, der har moderniseret denne stil. Dermed vil denne sovesofa passe ind i alle moderne hjem. Det er en model, der passer perfekt til 2 personer, da størrelsen på modellen er 140 cm x 200 cm. På denne måde kan den også være nem at få plads til i dit hjem.

Recast modellen er bygget med træben, hvilket underbygger det lækre design og udstråler, at der ikke bliver gået på kompromis med designet. Innovation har altså igen formået at skabe en god sovesofa med et godt design, der kan appellere til rigtig mange mennesker. Den passer ind i de fleste hjem, uanset om den skal stå i stuen, på soveværelset eller på et gæsteværelse. Med denne model har du mulighed for at vælge mellem en masse forskellige tekstiler. På denne måde kan du finde lige netop det, du bedst kan lide. Ydermere tillyder Innovation mange forskellige salgs specialstof, og derfor kan du få lige netop den farve, du bedst kan lide.

Dublexo Splitback Frej: En bedst i test sovesofa

Derfor skal du vælge Dublexo Splitback Frej:

 • dansk design og produktion af Innovation Living
 • et multifunktionelt møbel med todelt ryg og splitback-funktion
 • ekstra høj madras med ergonomiske pocketfjedre indlejret i madrassen
 • integreret topmadras, der er syet fast og yder ekstra komfort.

Denne sovesofamodel, vi gerne vil præsentere i vores store sovesofa test, er Dublexo Splitback Frej Sovesofa. En nordisk inspireret og æstetisk flot sovesofa, der som en luksusmodel giver dig den bedst mulige komfort.

Modellen er blevet vurderet med meget høje bedømmelser, baseret på mange brugere, og derfor et super godt valg.

Nordisk æstetik og design

En sovesofa er et prominent møbel, der gerne skal passe med hjemmets indretning og være med til at løfte udtrykket. Derfor er det også til stor glæde for mange, når designet af en sovesofa er på højt niveau og passer med det moderne nordiske udtryk, der hersker i rigtig mange hjem.

Dublexo Splitback Frej Sovesofa har et smukt og minimalistisk design, der udstråler høj kvalitet. Modellen er designet af anerkendte Per Weiss & Sønner, der er kendt for at kreere stiligt dansk design med en kombination af tidløst og moderne udtryk. Det må Frej-sovesofaen i høj grad siges at leve op til med sit lette og indbydende udtryk.

Med den smarte splitback-funktion kan man indstille hver side af sofaens todelte ryg på forskellige måder. På denne måde kan to personer sagtens sidde i sovesofaen på samme tid, men indstille ryggen til deres individuelle ønsker til en behagelig siddestilling.

Dublexo er lig med suveræn komfort

Med denne sovesofa får du et møbel, hvor komforten er vægtet lige så højt som det æstetiske udtryk. Sovesofaen er let og hurtig at slå ud til sovepladser – og naturligvis lige så let og hurtig at folde sammen igen til sofaudtrykket.

Dublexo-navngivningen er et sandt kvalitetsstempel fra Innovation, designvirksomheden bag modellen. Det betyder, at der gives garanti for høj komfort, både når det gælder at sidde i sofaen, og selvfølgelig når man bruger den som seng.

Madrassen indeholder pocketfjedre, hvilket er et trin op på stigen for komfort i sovesofaer. Nogle madrasser vil her nemlig kun udgøres af en skumkerne, men Dublexo Frej-sovemadrassen er gået skridtet videre mod at udgøre en ”rigtig” seng og kommer derfor også med pocketfjedre i madrassen.

Disse fjedre anvendes almindeligvis i regulære springmadrasser og former sig efter trykfordelingen af den individuelle krop. Derfor får man også den bedst mulige støtte og aflastning natten igennem, når man sover på en madras af denne type.

Specifikationer:

Hvis du køber en sovesofa fra Nordic Dream, får du nemt og hurtigt svar på leveringstiden gennem deres online chatsystem. Der sidder desuden også altid en sengerådgiver klar på linjen, som kan give dig gode råd med på vejen i udvælgelsesprocessen.

 • frit valg mellem flere farver: Indigo, Natural og Charcoal
 • armlæn af naturligt egetræ eller sortbejdset egetræ
 • en madras af typen Pocket Spring Dual – en springmadras med ekstra skumindlæg
 • medfølgende værktøj til nem samling
 • OEKO-TEX standard 100-certificering.

Dublexo Splitback Frej Sovesofa er et rigtig godt bud på den perfekte sovesofa. Med sit flotte design og høje komfortniveau vil den være en æstetisk tilføjelse til hjemmet og give gæsterne en rigtig god nattesøvn.

Idun Sovesofa: Denne model bør du overveje – En rigtig solid all-round sovesofa

Derfor skal du vælge Idun Sovesofa:

 • et alsidigt møbel til brug i både stue, ungdomsværelse eller gæsteværelse
 • funktionalitet og komfort i ét
 • tidløst dansk design
 • suveræn ligge- og sovekomfort med pocketfjedre i madrassen.

Den næste model, vi gerne vil fremhæve, er ligeledes fra Nordic Dream. Det er modellen Idun Sovesofa, som er et rigtig godt bud på en praktisk og komfortabel sovesofa, der også kommer med et elegant og stilet ydre.

Idum Sovesofa er blevet bedømt på Trustpilot hele 122 gange og er blevet belønnet med en rating på 4,7 ud af 5 stjerner og ikke mindst mange positive tilkendegivelser om både modellen og servicen. 

Tidløst design

Når man skal investere i et nyt møbel, er det også vigtigt, at designet er holdbart. Ikke blot i bogstavelig forstand, men også således, at modellens udtryk ikke går af mode efter en sæson eller ikke er i tråd med hjemmets øvrige indretning.

Idun Sovesofa er skabt som et møbel, der kan passe ind i de fleste danske hjem. Med sit minimalistiske udtryk, rene linjer og diskrete farver vil modellen være en elegant tilføjelse til mange forskellige indretninger, samtidig med, at den vil give et friskt pust af nordisk enkelthed.

Den kendte designer Per Weiss står bag Idun Sofa. Weiss arbejder netop med de tidløse møbeldesigns, der giver langtidsholdbare og varige udtryk, der er at finde i de danske hjem i årevis.  

Stor støtte og sovekomfort

Selvom designet er i top på denne Idun Sovesofa, er der bestemt ikke gået på kompromis med sovekomforten. Sovesofaen har nemlig pocketfjedre, som man kender fra almindelige springmadrasser. Disse fjedre er med til at give den bedst mulige individuelle støtte og aflastning for hele kroppen, fordi de tilpasser sig vægt og trykfordeling efter den, der ligger på madrassen.

Derudover er der styr på ventilationen i madrassen, så der bliver skabt det bedste sovemiljø. Det er ikke alle sovesofaer, der har taget højde for denne vigtige del af madrastyperne – men med Idun Sovesofa er der altså tænkt over, at der skal reguleres efter varme om natten, så madrassen bevarer sin friskhed.

Specifikationer:

Du kan let adspørge leveringstiden via den online chat på Nordic Dreams hjemmeside. Her er det desuden også muligt at spørge til nærmere detaljer om modellen eller om selve valget af sovesofa, hvis du føler, du har behov for ekstra vejledning, før du slår til.

Specifikationerne for Idun Sovesofa er derudover:

 • farvevalg mellem Grey og Dark Grey
 • Pocket Spring-madras – en springmadras med ekstra skumindlæg
 • mulighed for opbevaring/magasin i sovesofaen
 • værktøj medfølger, så man nemt kan samle møblet
 • OEKO-TEX Standard 100-certificering.

Idun Sovesofa fra Nordic Dream er altså et solidt bud på en rigtig god sovesofa. Den har et æstetisk og tidløst design, der vil passe ind i de fleste hjem, og dertil er madrassens komfort også helt i top med pocketfjedre og ekstra skumindlæg.

Edvard: Oplagt valg hvis du er på udkig efter en billig sovesofa

Derfor skal du vælge Edvard Sovesofa:

 • et moderne og stilet design
 • god kvalitet og høj funktionalitet
 • mulighed for opbevaring under sovesofaen.

Den næste model, vi ser på, er fra Sengefabrikken. Modellen er deres Edvard Sovesofa, der står til en fast lav pris.

Den gode løsning

Der er forskellige grunde til, at man gerne vil købe en sovesofa – men hvis det er vigtigt for dig, at din nye sovesofa er både pæn og dekorativ at se på og praktisk at have med at gøre, så kan Edvard Sovesofa være noget for dig.

Det populære minimalistiske møbeldesign, der er at finde i mange danske hjem, passer denne model godt ind i. Sovesofaen optager nemlig ikke unødig plads – snarere forvandler den ubrugt plads, som man ville have med for eksempel gæstesenge, til plads, der også kan bruges i dagtimerne og af både gæster og hjemmets beboere.

Det er yderst nemt at forvandle Edvard-modellen fra sofa om dagen til seng om natten. Derudover er der plads til opbevaring af dyne og pude under madrassen, således at man nemt kan rede sengen og gøre klar til natten. Sofaens betræk er både smuds- og vandafvisende, hvilket er en praktisk funktion, der gør den nem at vedligeholde. Man skal blot være opmærksom på, at betrækket derfor ikke tåler vask eller tørretumbling, og heller ikke strygning eller blegning.

Tilpasser støtten hele natten

Som vi tidligere har været inde på det, er pocketfjedre med til at understøtte den individuelle krop efter behov, og Edvard Sovesofa har ligeledes dette høje komfortniveau med sine 250 pocketfjedre pr. m2. Det er standarden på området og er med til at give en velfungerende aflastning for kroppen under nattesøvnen – også hvis man skifter liggeposition gentagne gange i løbet af en nat.

Man kan vælge at tilføje en topmadras, hvis man gerne vil gøre noget ekstra ud af komforten. Sengefabrikken har også et stort udvalg heraf, som man kan kigge nærmere på, hvis det er noget, man er interesseret i. En topmadras vil give ekstra blødhed og støtte og samtidig også være med til at skåne sovesofaens betræk for slitage, fordi man med topmadrassen får et beskyttende mellemlag mellem krop og seng.

Specifikationer:

Bestiller du en Edvard Sovesofa fra Sengefabrikken, er leveringstiden på 20-30 hverdage. Der er forskellige muligheder for levering at vælge imellem, alt efter om du selv vil tage imod ved kantstenen, eller om du helst vil have båret din nye sovesofa helt ind til pladsen, hvor den skal stå fremover.

Sovesofaens specifikationer er som følger:

 • hele 13 valgmuligheder for flotte farver med specialstof
 • kommer med rygpuder
 • 250 pocketfjedre pr. m2 i madrassen
 • smuds- og vandafvisende overflade
 • opbevaringsrum til dyne og pude
 • 2 års reklamationsret
 • 100 dages prøveret – du kan altså ombytte inden for 100 dage.

En Edvard Sovesofa er det rette valg, hvis du er på udkig efter en kvalitetssovesofa, der er både praktisk at bruge til hverdag og som passer ind med en moderne indretning.

Supremax Deluxe E.L.: Maximalt fokus på komfort

Derfor skal du vælge Supremax sovesofaen:

 • moderne dansk design og kvalitet udviklet af Innovation Design
 • øget siddekomfort og sengepladsstørrelse med det dybe design
 • Excess-pocketfjedre, der giver en suveræn komfort i både liggende og siddende stillinger
 • en sovesofa med mulighed for rygindstilling.

Den næste Bedre Nætter-model, vi har på programmet i vores sovesofa test, er denne Supremax Deluxe E.L, som er udviklet af det danske Innovation Design – et skarpt brand med fokus på luksuriøs komfort og moderne design.

Supremax-sovesofaen er indtil videre blevet bedømt 7 gange og ligger højt på 4,5 stjerner ud af 5 med dertilhørende positive anmeldelser og tilkendegivelser fra forbrugerne.

Et bedre ry for sovesofaen

Bedre Nætter er som tidligere nævnt meget udtalte i deres mission og vision om, at alle skal kunne forbedre deres søvnvaner og få det optimale ud af deres nattesøvn. Dermed er de også gået ind på at forbedre sovesofaens ry ved at forhandle rigtig gode sovesofaer, der ikke går på kompromis med komfort – hverken som sofa eller som seng. Det er nemlig ikke alle sovesofaforhandlere, der har dette fokus – men det har de hos Bedre Nætter.

Hvor almindelige sovesofaer normalvis udelukkende har haft en kerne af skumgummi, har denne madrastype pocketfjedre. Dem kender man fra almindelige springmadrasser, og de er med til at give den langt større støtte og komfort, som du vil opleve med en Supremax-model. Derudover er det de såkaldte Excess-pocketfjedre, der er blevet brugt, og de giver endnu mere aflastning til kroppen end den vanlige udgave.

Bedre Nætter understreger dermed også, at de ikke blot er ude på at forhandle en smart og hurtig to-i-én-løsning til sengepladsen. De vil snarere forhandle et møbel af høj kvalitet, der har komforten og udseendet til at fungere både til dags- og nattebrug i de respektive hjem. 

Dansk design og produktion

Supremax-modellen er både designet og produceret i Danmark. Du kan altså med god samvittighed købe denne sovesofa og vide, at der er styr på hele processen.

Oprindeligt fandtes sofaen i én farve, nemlig lysegrå, men Bedre Nætter er gået skridtet videre og har gjort det muligt at vælge mellem et stort udvalg af flotte farver i specialtekstil, således at du kan målrette dit køb af sovesofa til dit design og din indretning i langt højere grad. Var det noget med karrygul, mørkeblå velour eller rå bordeaux? Det er bare om at tjekke udvalget ud.

Specifikationer:

Supremax-sovesofaen leveres gennemsnitligt inden for 12-20 hverdage. Man skal være opmærksom på, at det kan tage en smule længere, hvis man har tilvalgt specialtekstil, men det får man naturligvis besked om.

Specifikationerne for denne model er:

 • mere end 30 forskellige farver og mønstre at vælge imellem
 • ergonomiske Excess-pocketfjedre i madrassen
 • 3 stk. kolli
 • 2 års garanti på ramme og fjederbrud
 • 100 dages prøve – hvis man ikke er tilfreds med komforten, kan modellen ombyttes.

Bedre Nætter løfter sovesofaerne til et nyt niveau, og med Supremax-modellen fra Innovation Design får du en luksuriøs og komfortabel sovesofa, der både kan bruges til gæsteværelser, ungdomsboliger og sommerhuse, hvor man ikke har lyst til at gå på kompromis med hverken design eller komfort.

Vilé Multi: Prøv en sovesofa med en rigtig madras

Derfor skal du vælge Vilé Multi:

 • en sovesofa i et anderledes og moderne design
 • et skjult opbevaringsrum
 • stor liggekomfort og støtte til hele kroppen
 • en medfølgende vendbar topmadras.

Denne model – Vilé Multi-sovesofa – adskiller sig en smule fra de andre i vores sovesofa test med sit innovative design og medfølgende topmadras.

Over gennemsnittet

Vilé Multi-sovesofaen adskiller sig fra andre sofaer på markedet med et anderledes innovativt design, der både er æstetisk og giver hele 120 centimeters opbevaringsplads i sovesofaen. Du kan altså nemt gemme både dyne og pude dernede for hurtigt at kunne rede og og gøre klar til, at du eller gæsterne kan sove der. Liften er mekanisk, så der skal kun et lille skub til for at åbne sovesofaen op.

Det moderne design gør denne model særligt passende for unge studerende eller andre, der skal bruge et funktionelt møbel til et hjem med færre kvadratmeter at gøre godt med, men som heller ikke har lyst til at gå på kompromis med det æstetiske udtryk.

7 zoners komfort

Der er kræset for komforten i denne model i sovesofa testen. Bunden af sofaen har 111 Bonell-fjedre pr. m2, der sikrer en utroligt stor komfort og ikke mindst holdbarhed. Disse fjedre justerer sig efter kroppens vægt og tyngdepunkter, og derfor får man også en tilpasset støtte, der holder hele natten igennem – også når man skifter liggeposition.

Fjedrene er opdelt i 7 zoner, der tager højde for kroppens opbygning. Der er stor forskel på, hvordan nakke, ryg og lænd kræver aflastning og støtte over nakken, og med de 7 zoners-inddelingen er der taget højde for ergonomien og den ultimative kropsstøtte til at fremme den gode nattesøvn.

Specifikationer:

Leveringstiden for en Vilé Multi-sovesofa ligger inden for 5 hverdage. Derudover får du 30 dages ombytningsret, såfremt du finder ud af, at der skal ændres noget for komforten, og du gerne vil prøve en anden model.

Specifikationerne for denne model er yderligere:

 • 7 zoners-inddeling med ergonomisk fokus
 • topmadrassen er lavet af viskosskum
 • stort skjult opbevaringsrum
 • produceret i 100% polyester
 • valgfri farve: lys grå eller mørk grå.

Vilé Multi er en anderledes sovesofa, der med sit unikke design og store opbevaringsrum er det helt rigtige valg for unge og studerende, der gerne vil have flere funktioner ind i møblet. Eller for andre, der bor på lidt plads og gerne vil have en både praktisk og æstetisk sovesofa.

Recast Plus Sovesofa: En super sovesofa og dobbeltseng

Derfor skal du vælge Recast Plus:

 • en både praktisk og komfortabel to-i-én-løsning
 • et møbel i enkelt nordisk design
 • optimal trykaflastning og støtte hele natten igennem.

Denne sovesofamodel, vi har med i testen, er Recast Plus Sovesofa fra Ilva. En sovesofa i en minimalistisk nordisk stil, der vil være en flot og praktisk løsning på sidde- og sovepladser i sommerhuset, på børneværelset eller i gæsteværelset.

Innovation Living

Innovation Living er et dansk brand, der gerne vil støtte op om den funktionelle moderne indretning. Med deres sovesofaer skaber de smukke møbler, der kan bruges i mange forskellige hjem og sammenhænge med deres tidløse designs og sans for praktik.

Skandinavien og nordisk design er den store inspirationskilde for Innovation Living, og det ser man også med deres Recast Sovesofa. De letter linjer står i en elegant kombination med sarte farver og gode materialer, og det er en sovesofa, der vil være en flot tilføjelse til hjemmet såvel som en praktisk løsning til at få flere mulige sovepladser.

Masser af komfort

Du går ikke ned på komforten med denne sovesofamodel. De tykke rygpuder giver god støtte og er perfekte til afslapning i løbet af dagen, og når sovesofaen foldes ud som seng, er der også stor komfort i madrassen.

Med pocketfjedre, der er individuelt indpakkede fjedre, sikres den individuelle komfort. Pocketfjedrene former sig nemlig efter kroppens forskellige trykpunkter og behov for støtte, og derfor kan du roligt lade både børn, unge og ældre sove godt på denne sovesofa. Der er masser af komfort for alle.

Specifikationer:

Recast-sovesofaen kan leveres fra Ilva allerede inden for 4-7 hverdage. Man behøver altså ikke at skulle vente særligt længe på denne model, hvis man beslutter sig for, at det er det helt rigtige match.

Specifikationerne kommer her:

 • kan vælges i Light Blue med lyse træben eller Dark Grey med mørke træben
 • pocketfjedre i madrassen skaber stor komfort
 • fyldet i ryggen er koldskum, og to rygpuder er inkluderet
 • mulighed for opbevaring
 • sovesofaen leveres usamlet
 • modellen er uden armlæn, men disse kan eftermonteres, hvis man ønsker det.

Recast Sovesofa fra Ilva er en både æstetisk og praktisk løsning til dig, der har brug for en sovesofa til at løse kabalen mellem almindelig brugsplads og sovepladser til gæster eller lignende. En sans for det nordiske look skinner igennem designet, og sovesofaen vil som sofa være en fin tilføjelse til hjemmets indretning.

Polo: Den bedste sofasofa i test fra My Home Møbler

Derfor skal du vælge Polo sovesofa:

 • en flot, stor sovesofa med masser af komfort til både siddende og sovende
 • opbevaringsmagasin til dyne, pude og sengetøj
 • en vendbar sofa, hvilket vil sige, at du kan vælge, hvilken side, du vil have chaiselongen på.

Denne sovesofa, som vi har haft med i vores sovesofa test, er fra My Home Møbler. Det er modellen Polo Sovesofa, der er den sidste i rækken af testmodeller.

Denne sovesofa udmærker sig ved at være en hjørnesofa med chaiselong, der altså også kan forvandles til en komfortabel soveplads.

Elegant og klassisk design

Hvis du bor småt – på et værelse eller i en lille lejlighed for eksempel – kan en sovesofa være den ideelle løsning. Med denne elegante hjørnesofa får du både muligheden for at have en afslapningsplads i dagtimerne og en komfortabel seng til nattesøvnen. Sofaen er praktisk, idet den kan vendes alt efter behov og indretning, og den er ikke mindst let at folde ud og rede op.

Mulighed for opbevaring

Chaiselongen er ikke blot en rar tilføjelse til, når der skal slappes af i sofaen om dagen eller aftenen. Den gemmer nemlig også på et magasin, hvor du nemt kan opbevare sengetøj og puder, således at det er lige ved hånden, når du gerne vil rede op til at gå i seng.

Specifikationer:

My Home Møbler tilbyder en kort ventetid på blot 3-9 hverdage. Du behøver altså ikke at vente længe, hvis du gerne vil have fat på en Polo Sovesofa.

 • farven er lys grå, og materialet er slidstærkt stof
 • sofaen er vendbar
 • har magasin til opbevaring
 • gratis levering til butik.

Polo-sovesofaen er den perfekte kombination af sofa til dagtimerne og seng til nattetimerne. Du får en både komfortabel siddeplads og støttende soveplads, hvis du vælger denne model.

Long Horn: Topmodel fra danske Innovation Living

En af topmodellerne fra Innovation er modellen Long Horn. Denne model har en utrolig god sidde- og liggekomfort samtidig med, at den har et stilfuldt og moderne design. Så hvis disse ting, er noget, som du vægter højt, så er denne sovesofa den rette for dig. Long Horn modellen er bygget med Excess Pocket Springes, hvilket bevirker, at den har næsten samme gode komfort som en normal seng.

Det er altid vigtigt at huske, at sovesofaer normalt er en smule hårdere end normale senge. Hvis sovesofaer skulle være lige som almindelige senge, ville de meget hurtigt blive slidte. Innovation har udviklet denne model, så søvnoplevelsen er så identisk som muligt med den, du kan opleve i en almindelig seng. Herudover er Long Horn modellen udviklet med det formål også at kunne fungere som et lounge-møbel.

Netop dette lever modellen helt op til, idet det er en sovesofa med et elegant og stilfuldt design, der udstråler eksklusivitet. Derfor passer Long Horn perfekt ind i det morderne, skandinaviske hjem. Herudover giver denne sovesofa dig rigtig god støtte og komfort, både når du ligger og sidder på den. Dette gør, at din søvnoplevelse vil blive bedre og være meget lig med den, du vil opleve i en normal seng.

Find en god sovesofa, som både er behagelig at sove på og flot at se på

Sovesofaer forbindes ofte med ikke at være lige så behagelige og komfortable at sove på som almindelige senge. Her gælder det om at se en sovesofa som en 2-i-1 løsning og at gå efter noget af ordentlig kvalitet. Det er vigtigt at fokusere på kvaliteten, så sovesofaen kan fungere optimalt og er komfortabel både som sofa og som seng. De bedste sovesofaer lever op til netop disse kriterier.

Denne test må ikke anses som værende videnskabelig, men skal betragtes som objektiv. I denne test er her heller ingen vinder, da valget af en sovesofa skal betragtes som individuel.

Du kan få sovesofaer i rigtig mange forskellige størrelser, farver, designs og former. Markedet er stort, hvilket der både er fordele og ulemper ved. Det kan ses som positivt, at der er så mange muligheder, for så har du en meget stor chance for at finde den perfekte sovesofa, som passer til dine behov. Dog kan de mange muligheder gøre, at det kan komme til at tage længere tid for dig at finde frem til den helt rigtige. Der er så mange muligheder og dermed også mange sovesofaer, der skal sorteres fra, inden du finder den helt rigtige.

En sovesofa er boligens mest praktiske møbel

En sovesofa er nok det mest funktionelle møbel, du kan købe. Den kan dække 2 af dine vigtigste behov, så du både kan sidde godt og sove godt. Derfor kan det være relevant at overveje at investere i en sovesofa. Med en sovesofa kan du nemlig spare en del plads.  Det kan være fordelagtigt for din indretning, hvis du har en lille stue eller et lille værelse.

Mange køber en sovesofa, så den kan bruges i et gæsteværelse eller i en stue, så den kan foldes ud, når der kommer overnattende gæster forbi. Det betyder dog ikke, at du kun kan bruge en sovesofa, hvis du får overnattende gæster forbi. Du kan også bruge en sovesofa som din almindelig seng, men dette kræver, at du er villig til at give en ordentlig pris og investere i en sovesofa af rigtig god kvalitet. Det kan naturligvis også være, at du hellere vil have en rigtig seng til dit soveværelse. Hvis dette er tilfældet, så kan du for eksempel kigge nærmere på en test af kontinentalsenge på Kontinentalseng test i stedet for.

Der er rigtig mange forskellige typer af sovesofaer på det danske marked. Du kan købe en sovesofa til en rigtig god pris. For eksempel investerer rigtig mange studerende i sovesofaer. Fordi man ofte ikke har meget plads at gøre godt med. Men hvis du beslutter dig for at investere i en sovesofa frem for en almindelig seng, så er det vigtigt at sikre sig, at du vælger en, der giver meget komfort, god støtte samt en god søvnoplevelse.

I denne forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på, at det langt fra er alle sovesofaer, der er af høj kvalitet. Her skal du især være opmærksom på fjedrene i sovesofaerne. Hvis du vil opnå en søvnoplevelse lig den i en normal seng, er det vigtigt, at det er gode fjedre.

Disse fjedre finder du normalvist i de dyrere modeller. Så hvis du har planer om primært at bruge sovesofaen som seng, så er det altafgørende at vælge en ordentlig model. Så du kan være sikker på en god nattesøvn hver nat. Derfor bør du se det mere som en investering og ikke bare et køb.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken sovesofa skal jeg vælge?

Valget af sovesofa afhænger af, hvor meget plads du har til rådighed, og hvad dine specifikke behov for sovesofaen er. Det er vigtigst at overveje størrelse, design og komfort, når du vælger.

Sover man ordentligt på en sovesofa?

Som udgangspunkt er en sovesofa netop designet til at være komfortabel at sove på. Hvis du gerne vil prioritere komfort som i en ”rigtig” seng, kan du eventuelt prøve en sovesofa med pocketfjedre.

Hvad er den største ulempe ved en sovesofa?

Nogle sovesofaer kan være mindre komfortable at sove på end i en ”rigtig” seng. Man kan dog gøre meget for komforten med en topmadras eller sovesofa med pocketfjedre.