Memoryskum topmadras test

Vi har i denne memoryskum topmadras test guide, samlet nogle af de bedste og mest populære topmadrasser i memoryskum. Det har vi gjort ud fra grundig research, vurderinger fra eksterne tests og meget andet. Få overblik her, eller læs mere om vores fund længere nede.

Fjord

Her får du et godt bud på en alsidig topmadras, hvor du får meget for dine penge. Den måler hele 10 cm i tykkelsen, som er en god portion. Der sikrer dig fuld valuta i forhold til komfort og de kvaliteter, som topmadrassen rummer.

✅ Levering
15-20 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Snö

Snö er udstyret med et betræk, der har aktiv køling samtidig med, at du med den ventilerende ErgoFlex-kerne får den bedst mulige luftgennemstrømning

✅ Levering
15-20 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Norhland Luksus

Norhland Luksus er en topmadras i særklasse. Her får du nemlig vaskeægte dansk kvalitet, der er produceret med omtanke for de gode materialer.

✅ Levering
20-36 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Norhand Signatur

Norhland Signatur er en klassiker, og her får du 7 cm i højden, som giver dig lige præcis det du skal bruge, i en god, solid topmadras til en god pris.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Pulse Rönd

En billig topmadras af høj kvalitet. Her får du alt hvad du kan og skal forvente af en topmadras. God trykaflastende støtte for maksimal komfort.

✅ Levering
2-8 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

S4

S4 er en topmadras af højeste kvalitet. Den kommer med højprofileret koldskum, som sikre dig den absolut perfekte ergonomiske nattesøvn.

✅ Levering
15-21 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Dreams

Her får du en 7 cm topmadras med en 4 cm kerne af 100 % memoryskum. AIR-betrækket, sørger for optimal temperaturregulering.

✅ Levering
1-3 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Emma

Emma er en sublim topmadras, der rummer alle de vigtige egenskaber ved en holdbar og effektiv topmadras til alle og enhver.

✅ Levering
4-8 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Mange af os ved, at sengen er vigtig for en god nattesøvn. Men mindst lige så vigtig er den topmadras, som vi anvender ovenpå eksempelvis en boksmadras. Den fungerer som det øverste og isolerende lag, der danner grundlag for en blød og støttende top på din seng. Og nattesøvnen er ikke noget, man skal spøge med. Den har nemlig en afgørende betydning for både vores mentale og fysiske helbred.

Har du brug for at gøre din nuværende seng endnu bedre, eller vil du gerne sikre dig, at du skåner din krop bedst muligt hver eneste nat, er du landet det helt rigtige sted. Vi har nemlig kigget nærmere på topmadrasser i memoryskum og lavet en komplet guide til nogle af de bedste på markedet lige nu. Vi fortæller dig meget mere om, hvad der er afgørende for den bedste memoryskum topmadras, og hvad du skal prioritere, når du vælger den helt rette. Du kan også læse mere om andre topmadrasser i vores topmadras test.

Vores topmadras memoryskum test er baseret på brugernes anmeldelser, ekspertkilder som Taenk.dk og de særlige specifikationer hver eneste topmadras har.

En komplet topmadras memoryskum test til dig

Det skal være nemt og simpelt at finde frem til lige netop den topmadras med memoryskum, der passer til dig. Der er nemlig mange muligheder på markedet, men med vores test kan vi klare det store arbejde for dig.

Vores guide indeholder topmadrasser med memoryskum fra nogle af de førende online forhandlere herhjemme. Du finder modeller fra både Nordic Dream, Sengetid, SengeSegmentet, Bedre Nætter, Sengefabrikken og Emma Madras. Fælles for dem alle er, at de sælger topmadrasser med memoryskum i særklasse.

Fjord: Et stærkt bud på en god topmadras med memoryskum

Derfor skal du vælge Fjord:

 • 10 cm tyk topmadras
 • Indeholder det populære ErgoFlex-skum for optimeret luftgennemstrømning
 • Vendbar topmadras med to fastheder
 • Allergivenlig med OEKO-tex-certifikat

Lad os tage godt hul på vores topmadras memoryskum test med denne Fjord-topmadras fra Nordic Dream. Her får du et godt bud på en alsidig topmadras, hvor du får meget for dine penge. Her får du nemlig en topmadras, der måler hele 10 cm i tykkelsen, som er en god portion. Der sikrer dig fuld valuta i forhold til komfort og de kvaliteter, som topmadrassen rummer.

Komfort og ErgoFlex

Der er ingen tvivl om, hvad Fjord kan som er helt særligt. For med en tykkelse på 10 cm gemmer der sig meget godt mellem betrækkets to overflader. Her finder du en kerne af ErgoFlex, der står for ergonomi og fleksibilitet, og det fortæller næsten historien i sig selv. Du får optimeret luftgennemstrømning og memoryskum, der former sig efter kroppens former på den helt rigtige måde.

Derudover er et stort plus ved Fjord, at du får to forskellige fastheder i én og samme topmadras. Du kan nemlig bare vende den rundt, hvor blødheden varierer alt efter, hvilken en af de to sider, du har vendt opad.

Du får også en topmadras, der er termofølsom. Det betyder for dig, at du lettere kan regulere kropstemperaturen, og at den øger understøtning. Samtidig reducerer den trykpunkter og letter din blodcirkulation.

En god topmadras for den dårlige ryg

På den ene side er der lagt små forhøjninger ind, og de optimerer støtten yderligere og giver en fantastisk komfort. Men det er ikke det eneste. Det sørger samtidig for at støtte dig ekstra godt, hvis du har problemer med lænden og har brug for ekstra støtte.

Denne topmadras er et godt bud på en to-i-én-løsning, hvor alle kan være med. Du skal dog være opmærksom på, at du altså får hele 10 cm lagt til din seng, så den bliver måske en smule højere, end hvad du er vant til.

Specifikationer:

 • ErgoFlex-kerne
 • To forskellige sider
 • Små forhøjninger på den ene side for optimeret støtte
 • Fastere side, der sikrer stabilitet
 • Åben cellestruktur, der regulerer temperatur, tryk og fugtighed
 • Termofølsom, så den kan justere temperatur

Snö: En topmodel fra Nordic Dream med både blød og fast side

Derfor skal du vælge Snö:

 • En topmodel med alle de bedste egenskaber
 • Aktiv, kølende overflade
 • Allergivenlig med Oeko-tex-certifikat
 • Temperaturregulering, der forlænger det dybe søvnstadie

Nordic Dream har en sand topmodel, som vi ikke kommer uden om. Snö er endnu en super model i vores topmadras memoryskum test, hvor du her får lidt ekstra delikatesser, du kan krydse af på listen.

Aktiv temperaturregulering af høj klasse

Snö kan noget helt særligt. Her får du nemlig lidt ekstra, når det kommer til temperaturregulering, der har en afgørende betydning for din søvn. For at føle os udhvilede, er det nødvendigt at nå ned til det dybe søvnstadie. Og med Snö får du en hjælpende hånd.

Topmadrassen er udstyret med et betræk, der har aktiv køling samtidig med, at du med den ventilerende ErgoFlex-kerne får den bedst mulige luftgennemstrømning. Kombinationen af disse to elementer gør det nemmere for kroppen at nå til det dybe søvnstadie, hvor kroppen udskiller væksthormoner, der sørger for en optimal restitution af kroppen.

Temperaturen bliver selvfølgelig justeret efter din krop. Det giver dig aktiv køling, der kan hjælpe mod hedeture og give dig en dyb søvn hele året rundt.

Komfort, som vi kender den

Snö består også af den samme ErgoFlex-kerne, som vi kender det fra den tidligere model. Den består også her af den åbne cellestruktur, der hjælper på temperatur og optimal støtte under din nattesøvn.

Du får igen to forskellige fastheder, hvor den ene side er udstyret med de mange små forhøjninger, som det også var tilfældet med Fjord-modellen. Her får du de samme egenskaber og derfor optimeret blodcirkulation og reduceret belastning.

Snö er en topmadras, der tilføjer et ekstra element til den første model fra Nordic Dream. Her får du ikke kun den vendbare model med Ergoflex-kerne, men også en temperaturregulerende egenskab, der giver dig en dybere nattesøvn.

Specifikationer:

 • Ergoflex-kerne
 • 10 cm tyk
 • Vaskbart betræk af bambusfiber
 • Allergivenlig
 • To forskellige fastheder
 • Aktiv temperaturregulering
 • 65 mm kerne

Norhland Luksus: Få en topmadras med memoryskum i luksusklassen

Derfor skal du vælge Norhland Luksus:

 • Wonderpur-memoryskum
 • Naturligt og organisk betræk af bambus
 • Aktiv formning efter kroppen

Norhland Luksus er en topmadras i særklasse. Her får du nemlig vaskeægte dansk kvalitet, der er produceret med omtanke for de gode materialer. Hos Sengetid finder du denne topmadras, og vi må sige, at vi her har fat i en model i den høje ende af prisskalaen. Men du får også topklasse på alle fronter.

Optimal komfort

Norhland Luksus har skruet op for komforten. Her får du igen en 10 cm tyk topmadras af Wonderpur, der er den anvendte type af memoryskum. Navnet fortæller meget godt, hvad du får her – nemlig luksus.

Her får du memoryskum, der yder den bedst mulige komfort, og som skåner kroppen under søvnen. Du får en kerne af 60 mm Wonderpur, der stabiliserer og lader din krop synke godt ned i topmadrassen.

Derudover bruger topmadrassen din kropsvarme til aktivt at forme sig efter din krop. Det hjælper dig med at få en mere rolig søvn, hvor kroppen sjældent tenderer til at vende sig meget.

Lækker kvalitet med allergivenlig overflade

Her er der tale om en eksklusiv model, der giver dig alt det bedste. Du får også her et betræk af bambusfiber, der er muligt at vaske ved 40 grader. Og så er den selvfølgelig Oeko-tex 100-certificeret, der sikrer dig en yderst allergivenlig og skånsom topmadras.

Norhland Luksus er en memoryfoam-topmadras, hvor der er kælet for materialerne. Den er produceret i Danmark og består udelukkende af luksusmaterialer. Desværre er prisen i den høje ende, og vi må nok indrømme, at du kun betaler for lidt ekstra lækre materialer, når du vælger denne.

Specifikationer:

 • 10 cm tyk topmadras
 • Wonderpur-memoryskum
 • Oeko-tex 100-certificeret
 • Dansk produceret
 • 60 mm kerne

Norhand Signatur: En memoryfoam-topmadras med begrænsninger

Derfor skal du vælge Norhland Signatur:

 • Den prisvenlige topmadras af høj kvalitet
 • Oeko-tex 100-certificeret
 • Formskum for den optimale støtte

Vi bliver ved Norhland, men denne gang kigger vi nærmere på deres billigste topmadras med memoryskum. Norhland Signatur er en klassiker, og her får du lidt mindre højde end på de andre, som vi hidtil har testet. Du får ikke 10 cm, men derimod 7 cm i højden.

Samme gode egenskaber med mindre højde

Norhland signatur minder meget om Luksus-modellen. For dybest set får du de helt samme egenskaber med det eksklusive Wonderpur. Til gengæld får du her en lidt tyndere topmadras, der dog ikke går på kompromis med din komfort og støtte.

Her får du en kerne af Wonderpur på 4 cm. Det giver lidt mindre støtte i dybden, men vil du gerne have egenskaberne fra din madras, kan denne model være et godt valg.  Men der er ingen tvivl om kvaliteten, som er kendetegnet ved disse topmadrasser. Der er nemlig ikke sparet på noget.

Signatur er en billigere model, hvis du gerne vil have den høje og danske kvalitet. Alle materialer er det bedste af det bedste, men du får altså en lidt tyndere topmadras denne gang.

Specifikationer:

 • 7 cm tyk
 • 4 cm tyk Wonderpur-kerne
 • Dansk produceret med de bedste materialer
 • Oeko-tex 100-certificeret
 • Vaskbart betræk af bambusfiber

Pulse Rönd: En solid og prisvenlig topmadras med memoryskum

Derfor skal du vælge Pulse Rönd:

 • En billig topmadras af høj kvalitet
 • Blandt favoritterne
 • Sikrer trykaflastende og ergonomisk støtte
 • Svanemærket

Hos Bedre Nætter har de forstået, hvad en prisvenlig topmadras med memoryskum skal indeholde. For selvom du får en lav pris, kan du være helt sikker på, at der er kælet for detaljerne og den bedst mulige komfort. Bedre Nætter Pulse Rönd er deres billigste topmadras, og du er garanteret en blød og dyb komfort.

Lækre kvaliteter for pengene

Selvom du ikke betaler en høj pris for denne topmadras, får du alt det lækre ved en eksklusiv model. Du får nemlig flydende komfort med en fleksibel topmadras, der også gør navnet Pulse Rönd til det helt rigtige. Skummets struktur gør, at topmadrassen ikke bliver varm, men hvor den høje elasticitet sikrer dig, at du får den helt rette ergonomiske støtte.

Den åbne cellestruktur giver dig også fuld bevægelsesfrihed samtidig med, at dine bevægelser bliver støttet og isoleret. Og så får du selvfølgelig trykaflastende støtte, der giver plads til både dig selv og din partner.

Sund topmadras til dig

Bedre Nætter har selv udviklet Pulse Rönd, og det er med tanke for det, der er bedst for dig. Her får du en topmadras, der har det populære Svanemærke. Det sikrer dig en sund topmadras, der er god for dig.

Pulse Rönd er 8 cm høj og har en stærk kerne på 6 cm. Dermed er den det helt rette valg for dig, der gerne vil have valuta for alle dine penge, og som vil være sikker på en sund topmadras med kvalitet.

Specifikationer:

 • 8 cm tyk
 • 6 cm kerne med åben cellestruktur
 • Trykaflastende støtte
 • Flydende komfort
 • Svanemærket

S4: Koldskum med skub i

Derfor skal du vælge S4:

 • Elastisk HR-skum for ultimativ komfort
 • Vaskbart betræk ved helt op til 60 grader
 • Højprofileret koldskum

Her får du en luksusmodel fra SengeSegmentet. S4 er den ultimative topmadras, hvis du vil have en anden type af skum end de andre modeller. Her får du en særlig form for koldskum, der sikrer den perfekte ergonomiske nattesøvn.

Koldskum hjælper dig af med varmen

S4 består af en kerne af højprofileret koldskum. Det sørger for, at du får en formstøbt overflade, der altid bevæger sig sammen med dine kropsbevægelser. Derudover behøver du ikke bekymre dig om varme nætter. Den sikrer nemlig også, at du nemt kan komme af med overskydende varme.

Overfladen er bølget på en særlig måde på denne topmadras. Det er gjort med henblik på at skabe den optimale luftcirkulation, der også bidrager til den effektive temperaturregulering.

Allround-kerne for universel anvendelse

S4 er en topmadras for alle, og det siger vi ikke uden grund. Kernen af HR-skum sørger nemlig for, at den kan bruges på alle madrasser og til alle typer – uanset størrelse og alder. Du får den samme høje kvalitet, og materialet tilpasser sig effektivt efter kroppen.

Specifikationer:

 • Vaskbart betræk op til 60 grader
 • Blød og slidstærk overflade
 • Temperaturregulerende skummateriale
 • 8 cm tyk

Dreams: Den billigste model i vores topmadras memoryskum test

Derfor skal du vælge Dreams:

 • En førsteklasses topmadras med vaskbart betræk
 • Den billigste topmadras i vores test
 • Trykaflastende memoryfoam
 • Ventilerende 3D-betræk

Vi er kommet til vores topmadras memoryskum tests billigste model, som er denne Dreams fra Sengefabrikken. Navnet passer godt til topmadrassen, for du får rig mulighed for at drømme med en god nattesøvn. Her får du nemlig en 7 cm høj topmadras med en 4 cm tyk kerne af 100 % memoryskum.

Effektiv ventilering

Lad os starte ved temperaturen, som ofte er en udfordring for mange. Med en kerne af 100% memoryskum kan det tendere til at blive en varm affære. Men Dreams kommer med et ventilerende AIR-betræk, der sørger for at give den bedst mulige hjælp til at komme af med overskydende varme.

Betrækket består af hundredvis af små huller, der hjælper topmadrassen med at skille sig af med overskydende varme. I stedet for, at varmen bliver ophobet i skummet, bliver den udskilt gennem de små lufthuller.

Optimal støtte med en blødere topmadras

Dreams er en god topmadras for alle. Den er nemlig blødere, og derfor er den særligt god, hvis du døjer med smerter omkring hofte eller lænd. Den former sig efter kroppen via dit kropstryk og din kropsvarme, der aktiverer den effektive cellestruktur.

Skummet er effektivt til at skåne kroppen og afhjælpe smerter. Det trykaflastende materiale hjælper dig med at fordele vægten ud over hele overfladen, og på den måde bliver din krop aflastet. Madrassen giver sig mest lige dér, hvor kroppen også trykker mest.

Her får du altså en god topmadras, og særligt når vi kigger på prisen. Den er for alle, og den er en en universel topmadras med memoryskum, som du kun vil elske.

Specifikationer:

 • Trykaflastende materiale
 • 3D AIR-betræk med lufthuller
 • 100% memoryskum
 • 7 cm tyk
 • 4 cm tyk kerne
 • Aftageligt og vaskbart betræk ved 60 grader

Emma Topmadras – En sand favorit med to sider

Derfor skal du vælge Emma Topmadras:

 • Luksuriøs komfort med en kombination af HRX-skum og Airgocell-skum
 • Oeko-tex 100-certificeret
 • Vendbar topmadras med to fastheder

Den sidste model i vores topmadras memoryskum test er denne topmodel. Emma er en sublim topmadras, der rummer alle de vigtige egenskaber ved en holdbar og effektiv topmadras til alle og enhver. Lad os kigge lidt nærmere på, hvad du får.

Særlige skumtyper giver effektiv støtte

Lad os starte ved det, der adskiller Emma fra de andre topmadrasser. Her får du igen muligheden for at vende din topmadras, men denne gang er der forskel på det materiale, du får glæde af. Emma består af en solid, stærk og støttende side med HRX-skum og en blødere side med Airgocell-skum.

Det specielle HRX-skum er med til at give kroppen den nødvendige støtte. Det går ind og stabiliserer og trykaflaster, hvor skummet er med til at fordele trykket fra kroppen på den mest effektive måde.

Derimod er Airgocell-skummet en blødere version, der har en effektiv punktelasticitet, som gør det muligt at komprimere en zone, uden at det påvirker andre dele af madrassen. Desuden har materialet nogle åbne luftporer, der gør den åndbar og hjælper dig med at komme af med varmen.

Aftageligt betræk gør Emma allergivenlig

Emma kan ikke imponere med forskellige forhøjninger i selve madrassen. Til gengæld får du også her muligheden for at vaske dit betræk. Du får Oeko-tex 100-certificeringen, der sikrer dig et betræk, der er allergivenligt på alle måder. Derudover er det også vegansk og ikke testet på dyr, som selvfølgelig er et plus i bogen.

Betrækket bidrager også til en effektiv temperaturregulering. Den bløde overflade sikrer god luftcirkulation, så du kan sove godt om natten. Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm.

Specifikationer:

 • Vendbar topmadras
 • Oeko-tex 100-certificeret betræk
 • Todelt topmadras af HRX-skum og Airgocell-skum
 • Vaskbart betræk

Hvorfor vælge en memoryfoam-topmadras?

Måske du undrer dig over, hvad forskellen er på eksempelvis latex og memoryskum, og hvorfor du skal vælge det ene eller det andet. Heldigvis er vi her til at hjælpe dig. For der er mange gode grunde til at vælge memoryfoam i din topmadras.

Memoryskum er et syntetisk materiale, der bliver produceret ved at blande forskellige typer af materialer. Det giver mulighed for at skabe et skånsomt materiale, der omfavner kroppen og lader den synke dybt ned under søvnen. Det er samtidig muligt at forme sig efter kroppen, der sikrer dig den bedst mulige komfort og støtte under din søvn.

Derudover binder memoryskum din kropsvarme og anvender den til at forme madrassen efter din krop. Den fornemmer dine trykpunkter, der gør det muligt at fordele vægten ligeligt ud over hele madrassen. Ofte bliver de udstyret med åndbare egenskaber, så overskydende varme ledes væk.

Særligt for memoryskum er, at det har en trykaflastende effekt. Det betyder for dig, at kroppen bliver båret af en blød topmadras, der samtidig støtter de steder, hvor kroppen er udsat. Det betyder også, at materialet er godt, hvis du har problemer med ryg eller lænd.

Det bedste valg i vores topmadras memoryskum test

Vi har nu været igennem en række af de bedste topmadrasser på markedet. Måske de på papiret kan virke en smule ens, men de har hver især nogle særlige kvaliteter, som du får med i prisen.

Hvis du vil have en alsidig topmadras, hvor du ikke skal betale for meget, er Dreams et fornuftigt valg. Her får du mange af de gode egenskaber, men du får ikke de sidste detaljer som på nogle af de andre modeller.

Er du til lidt mere luksus, er begge modeller fra Nordic Dream super gode. Du får hele 10 cm tykkelse på din topmadras, der giver udsøgt komfort hele vejen igennem. Også Bedre Nætter Pulse Rönd er en mere budgetvenlig af slagsen, hvor du stadigvæk får intelligent design og ergonomisk perfektion.

Vælg den rette topmadras med memoryskum for dig

Der er mange gode grunde til at investere i en god topmadras af høj kvalitet, når du vil sove bedre. Faktisk kan den gøre så store underværker, at du ikke behøver skifte hele sengen ud. For med en topmadras, der har en god tykkelse og de rette egenskaber, behøver du ikke bekymre dig om dårlig søvn længere.

Men hvad skal du overveje, når du skal finde den rette topmadras? Først og fremmest er det altid vigtigt, at du sørger for at teste din topmadras. Du kan enten prøve den i butikken eller benytte dig af returgarantien, som mange forhandlere tilbyder i dag. Det kan være en god idé at prøve den derhjemme, hvor den får lov til at blive varmet igennem og dermed opnår sin fulde effekt.

Derudover skal du overveje, hvordan din kropstemperatur er om natten. Har du tendens til at svede meget eller udskille meget varme, skal du gå efter en memoryfoam-topmadras, der hjælper dig effektivt med at komme af med varmen. Skum binder typisk varmen, og derfor skal der være teknologier, der forhindrer varmen i at blive i selve topmadrassen.

Topmadrassens egenskaber er afgørende

Udover varme er der også andre egenskaber ved hver enkelt topmadras, du skal overveje. Vi kommer ikke uden om den allergivenlige version, der for langt de fleste betaler sig. Har du allergi eller tendens til sensitiv hud, kan det godt betale sig at gå efter Svanemærket eller oeko-tex- certifikatet.

Hårdheden er afgørende for din søvnkvalitet. Får du en topmadras, der er for hård eller blød, kan det gøre det svært for dig at falde til ro. Her er de vendbare modeller en god løsning. Du kan nemlig helt selv bestemme, om du vil have en hård eller blød topmadras. Du kan selvfølgelig også eksperimentere og vende den regelmæssigt.

Og så er tykkelsen selvfølgelig også noget, der har en betydning. Jo tykkere din topmadras er, desto mindre mærker du til selve sengen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er vigtigt ved en topmadras med memoryskum?

Vigtigst ved din topmadras er, at den passer til din kropstype. Her er hård- og blødhed afgørende, samtidig med, at temperaturregulering også er et vigtigt element.

Hvor ofte skal jeg vaske mit betræk?

Det er svært at sige, hvor ofte du skal vaske dit betræk. Dog anbefaler vi, at du gør det cirka fire gange årligt. Det hjælper med at fjerne bakterier og overskydende fugt fra kroppen.

Hvad er fordelen ved en memoryfoam-topmadras?

Der er mange gode fordele, men særligt den skånsomme egenskab fra materialet er afgørende. Du får optimal støtte og sublim komfort, hvor skummet tilpasser sig kroppens ergonomi.