Latex topmadras test: Vi guider dig til det bedste valg

I denne store latex topmadras test guide, har vi samlet nogle af de bedste topmadrasser i latex, ud fra eksterne tests, brugeranmeldelser osv. Du kan få et hurtigt overblik nedenfor, eller læse meget mere om de forskellige madrasser vi har fundet, gennem vores research længere nede.

Nordlys

Lækker topmadras i naturlatex, som giver rigtig god og blød komfort. Oplagt valg hvis du søger en latex topmadras i bedste kvalitet, til en yderst fordelagtig pris. Den er lavet med komfortzoner for maksimal komfort.

✅ Levering
15-20 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Älv

Med topmadrassen Älv fåår du trykaflastende og holdbar støtte, samt et betræk i bløde bomuldsfibre. Den har fået super anmeldelser af brugerne.

✅ Levering
15-20 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Signatur

Med Signatur topmadrassen får du en solid topmadras til en god pris. Den er designet og produceret i Danmark, så den holder i mange år.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Split Latex

Split latex topmadrassen er det oplagte valg, hvis du har en elevationsseng. Her får du en rigtig god latex topmadras, som giver god nattesøvn.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Mayan Pulse

Vi fremhæver Mayan Pulse, fordi den har fået yderst gode anmeldelser af brugerne. Du får derfor en topmadras, med mange fordelagtige egenskaber.

✅ Levering
8-15 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Pulse Rönd

En svanemærket og miljøvenlig topmadras, hvor der er skruet helt op for kvalitet og komfort. Betrækket er åndbart for optimal komfort.

✅ Levering
2-8 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Natur-Latex

Her får du en topmadras i naturlatex, som er produceret i naturlatex, som er et af de mest støttende, behagelige og åndbare materialer.

✅ Levering
15-21 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Deluxe - Latex

Denne topmadras får topkarakter blandt brugerne. Det er derfor et oplagt valg, som tilmed fås til en ydert god pris. Max komfort og bevægelsesfrihed.

✅ Levering
1-3 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

I dag bør du i høj grad tænke over dit valg af topmadras, når du skal vælge din favorit blandt det brede udbud. Topmadrasser har nemlig gennemgået en større revolution de sidste år, hvor der bestemt ikke bliver gået på kompromis med hverken kvalitet, naturmaterialer eller generelle specifikationer.

Faktisk kalder Testfakta.dk optimeringen for intet mindre end en helt ny generation af ergonomiske skummadrasser, der når et helt nyt niveau på det danske marked.

Derfor får du her en latex topmadras test, som du kan anvende som et led i at vælge den rette, ergonomiske latex-topmadras. Vi præsenterer dig for forskellige latex-topmadrasser fra forskellige sengeforhandlere, som du formentlig allerede har hørt om i forvejen. For hvad er det egentlig, som latex kan frem for andre materialer – og hvorfor bør du i højere grad investere i en komfortabel topmadras? Det skal vi nærmere på i testen. Du kan også læse mere om andre forskellige typer topmadrasser i vores topmadras test.

Få et overblik over specifikationer, design, materialer og meget mere ved at læse med i vores latex topmadras test. Vi garanterer for, at du med den rette latex-topmadras kan forbedre din nattesøvn optimalt.

Latex topmadras test – Vi hjælper dig med at finde din favorit

I sidste del af vores latex topmadras test kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som du eventuelt måtte sidde med, når du er blevet præsenteret for de forskellige latex-topmadrasser. Generelt er det vigtigt at tage dig god tid, når du skal finde din favorit.

Vi anbefaler, at du går efter en topmadras i høj kvalitet, da det i høj grad kan optimere din søvn og dit daglige velvære. Det forholder sig nemlig sådan, at et menneske i gennemsnit bruger en tredjedel af deres liv på at sove. Derfor kan en topmadras i høj kvalitet gøre underværker for din nattesøvn og ikke mindst dit helbred på længere sigt.

Vi håber, at du finder din favorit blandt de udvalgte i vores latex topmadras test. God fornøjelse.

Nordlys: Lækker temperaturregulerende topmadras i naturlatex

Derfor skal du vælge Nordlys:

 • materiale i Naturlatex eller Memory-skum (vi anbefaler som sagt latex)
 • allergivenligt materiale – OEKO-TEX certificeret
 • betræk i bambusfibre
 • blødt og vaskbart materiale
 • luksustopmadras med syv komfortzoner.

Først og fremmest præsenterer vi i vores latex topmadras test to topmadrasser fra Nordic Dream, som du sikkert allerede har stiftet bekendtskab med. Nordic Dream er generelt inspireret af naturen og kendt for at have et bredt sortiment af kvalitetssenge, som alle er designet og udviklet i Danmark. Derfor kan du også forvente, at du her vil få mulighed for at købe en topmadras i naturmaterialer – blandt andet Naturlatex, som vi skal se nærmere på i de to topmadrasser.

Nordlys – temperaturregulerende

Den første latex-topmadras, som vi har udvalgt til vores latex topmadras test, er Nordlys fra Nordic Dream. Madrassen har generelt flere attraktive specifikationer, der kan give dig en kølig og behagelig nattesøvn. Derfor er det også en topmadras, der i den grad ligger i den luksuriøse ende. Drømmer du om en luksustopmadras i lækre materialer og ikke mindst god kvalitet, får du altså her et pragtfuldt eksempel på en populær topmadras fra Nordic Dream.

Topmadras i luksuskvalitet

En luksustopmadras som Nordlys, der er varmeregulerende, ergonomisk og udstyret med intet mindre end syv komfortzoner, hjælper med at aflaste kroppen korrekt og giver dig en formidabel nattesøvn. Naturlatex formår at sikre en anatomisk søvn og støtter de steder, der er nødvendige for at aflaste trykpunkter i kroppen. Du får dermed i sidste ende mulighed for at komme ned i den helt dybe søvn, som er nødvendig for, at du kan føle dig veludhvilet dagen efter.

Topmadrassen har i øjeblikket fået 4.8 stjerner ud af fem baseret på 119 anmeldelser. Nordlys er derfor et godt bud på en topmadras til dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken pris, kvalitet eller materialer.

Älv: Blandt de bedste topmadrasser i latex til prisen

Derfor skal du vælge Älv:

 • betræk i åndbart og elastisk Naturlatex
 • trykaflastende og holdbar støtte
 • betræk i bomuldsfibre
 • findes i flere forskellige størrelser.

Den næste topmadras i vores latex topmadras test ligger i en lidt lavere prisklasse, men ikke desto mindre er det en topmadras, der er blevet bedømt med 4.8 stjerner ud af fem baseret på 119 anmeldelser. Det er en madras, der er trykaflastende, og som derfor giver god, ergonomisk støtte til din krop i løbet af natten. En klar bonus på lune sommeraftener, hvor det kan være svært at finde ro på grund af en høj temperatur i rummet.  

Naturlatex – hygiejnisk og allergivenligt

Ligesom forrige topmadras i vores latex topmadras test er Älv topmadras også betrukket med Naturlatex, som er både hygiejnisk og allergivenligt. Det er altså en fordel for dig, der døjer med allergi og derfor har brug for, at der hverken kommer bakterier eller husstøvmider i materialet. Udover den praktiske del får du selvfølgelig et behageligt materiale, som er både fleksibelt og elastisk.

Topmadrassen måler syv centimeter i højde, og du får derfor en topmadras, der er lidt højere end de fleste andre. Det betyder blot, at du får et ekstra lag af komfort, og det er derfor kun en bonus.

Alt i alt får du altså en glimrende topmadras i høj kvalitet. Hos Nordic Dream har du mulighed for at afprøve madrassen i 100 dage for at vurdere, om den matcher til dine behov og ønsker.

Signatur Latex Topmadras: Dansk design i ypperste kvalitet

Derfor skal du vælge Signatur:

 • dansk design og håndværk
 • ventilerende og åndbart materiale for en god komfort og behagelig nattesøvn
 • totalhøjde på syv centimeter
 • OEKO-TEX 100 certificeret.

Næste sengeforhandler, som vi skal præsentere dig for i vores latex topmadras test, er Sengetid. Sengetid har generelt et alsidigt udbud, og de tilbyder en høj kvalitet på alle deres varer. Derudover har de 101 nats ombytningsret, så du er sikker på, at du ender med at vælge den rette fasthed. Det er generelt en fordel, eftersom madrassen typisk ændrer sig i løbet af den først rum tid, hvor du sover på den.

Signatur Topmadras i latex

Signatur Topmadras fra Norhland, som forhandles hos sengetid, er også et rigtig godt bud på en latex topmadras i høj kvalitet. Derfor er den med i vores latex topmadras test. Du kan selvfølgelig selv vælge den størrelse, som du er på udkig efter, uanset om det er til en dobbeltseng eller en enkeltmandsseng. Madrassen er af dansk design og håndværk.

Ventilerende og åndbart materiale

Du får Signatur Topmadras i Latex med et naturligt og organisk betræk, der er vævet af bambus, og som giver en lækker blødhed og komfort. Derudover fås madrassen i hvid og er dermed ganske tidsløs. Ligesom med de forrige topmadrasser, som vi har været omkring i denne latex topmadras test, får du også her en skøn topmadras i høj kvalitet, som giver dig den optimale komfort og ventilerende effekt takket være latex. Vi garanterer for, at du umuligt vil fortryde, når du først har givet dig hen til søvnen på en topmadras som denne fra Sengetid.

Er du villig til at kaste lidt ekstra penge efter en god topmadras, som holder i mange år, er Signatur Topmadras i Latex fra Sengetid et godt bud. Den er af dansk design og håndværk, og du kan være sikker på, at Sengetid generelt er miljøbevidst i sit valg af materialer.

Split Latex Topmadras: Perfekt latex topmadras til elevationssengen

Derfor skal du vælge Split Latex:

 • totalhøjde: 9 centimeter
 • luksusmaterialer i dansk design
 • latexmateriale – en ventilerende og åndbar topmadras
 • OEKO-TEX certificeret
 • lysegrå farve
 • split-topmadras

Den næste topmadras i latex, som vi skal se nærmere på, er en eksklusiv topmadras med split, som forhandles hos Sengetid. Den fås i lysegrå og kan vælges i forskellige størrelser ligesom de øvrige topmadrasser i denne latex topmadras test.

Split topmadras

Topmadrassen fra Norhland er ligeledes af dansk design og håndværk. Den ligger i den dyrere ende, men til gengæld får du høj kvalitet og lang levetid, hvis du vælger at investere i denne model. Fordelen ved topmadrassen er blandt andet, at du kan vælge den i split. Det vil sige, at den kan bruges til blandt andet elevationssenge. Derudover er det en fordel, hvis du ikke ønsker et mellemrum og to separate topmadrasser.

Du får derfor mange gode kvaliteter samlet i én topmadras, som i høj grad sætter prikken over i’et, når skal sove. Du er garanteret, at sengen holder i mange år, og at du samtidig ikke går på kompromis med noget.

Ønsker du en eksklusiv topmadras, der er designet i luksusmaterialer, har en høj kvalitet og et tidløst design, er denne topmadras fra Norhland et godt bud.

Mayan Pulse: Svanemærket og allergivenlig til en god pris

Derfor skal du vælge Mayan Pulse:

 • allergivenlig topmadras med 100 % naturlig latexkerne
 • SonoCore-metoder for en ensartet overflade og en bedre topmadras
 • tencelbetræk fremstillet af FSC-certificerede træfibre – testet fri for skadelige stoffer
 • en svanemærket topmadras
 • 100 % sund og naturlig topmadras.

Næste sengeforhandler, som vi se på i vores latex topmadras test, er bedre nætter. Blandt deres brede udbud, finder du topmadrasser i høj kvalitet til rimelige penge. Her er du garanteret at finde en topmadras, der netop passer til dine ønsker og behov – og så er der rig mulighed for at jagte gode tilbud.

Mayan Pulse

En fremhævet topmadras ved bedre nætter er modellen ’Mayan Pulse’. Derfor er den med i vores latex topmadras test. Den har fået 4,5 stjerner ud af fem baseret på 44 anmeldelser. Her får du en topmadras, der har mange fordelagtige egenskaber, som du umuligt kan undvære i en kommende latex-topmadras. Ligesom med mange af de andre, vi har set på i denne latex topmadras test indtil nu, går Mayan Puls hverken på kompromis med kvalitet, komfort eller materialer. Og så er den ovenikøbet særdeles allergivenlig, hvilket er en klar bonus for dig, der døjer med allergi.

SonoCore-metoden

Topmadrassen er designet i naturlatex med en SonoCore-metode, der gør, at madrassen har en ensartet overflade. Det lyder umiddelbart ikke særligt iøjnefaldende, men faktisk gør det, at madrassen er stærkere, smidigere og mere åndbare end andre latex-topmadrasser uden ensartet overflade. Topmadrassen giver dig derfor en søvn, som de færreste kan undvære, når de først har prøvet den. Og hvem drømmer ikke om at vågne veludhvilet op hver eneste dag?

Drømmer du om en topmadras, der er til at betale sig fra, og som samtidig har alle de rette egenskaber? Så anbefaler vi i denne latex topmadras test klart Mayan Pulse topmadras fra Bedre Nætter, og du får desuden mulighed for at prøve topmadrassen i 100 dage. Som en ekstra bonus er den svanemærket og ideel for dig, der går op i at træffe sunde valg, og som desuden ønsker at skåne miljøet så vidt muligt. Det gør du netop ved at vælge en topmadras som Mayan Pulse.

Pulse Rönd: Blandt bedst i test topmadrasser i latex

Derfor skal du vælge Pulse Rönd:

 • trykaflastende støtte
 • latex-produceret med SonoCore-metoden
 • svanemærket og miljøvenlig
 • Pulse Latex – stærkere og mere åndbart end almindeligt latex.

En anden kvalitetssikker latex-topmadras fra Bedre Nætter er Pulse Rönd. Det er en topmadras, der ikke ligner de andre topmadrasser, fordi den er udstyret med lidt andre egenskaber. Af de årsager er den nøje udvalgt som en vigtig repræsentant i denne latex topmadras test.

Med Pulse Rönd får du en topmadras, der er svanemærket og dermed miljøvenlig. Betrækket er både åndbart og behageligt – og så undgår du ufrivillige besøg af husstøvmider og bakterier.

Undgå energiaftryk

Ligesom den forrige topmadras i vores latex topmadras test er Pulse Rönd produceret efter metoden, der kaldes for SonoCore. En metode, der sikrer, at du undgår energiaftryk forskellige steder på overfladen. Metoden gør, at latex virker anderledes end ved almindelige produktioner. Her får du altså kort fortalt en mere ensartet cellestruktur, som desuden virker mere åndbar end ved de øvrige topmadrasser i latex. Derudover er selve betrækket unikt og giver huden mulighed for at ånde.

Foretrækker du en sund og komfortabel søvn, hvor der i den grad er skruet op for kvaliteten og detaljerne? Så anbefaler vi klart Pulse Rönd latex-topmadras fra bedre nætter i denne latex topmadras test.

Natur-latex Topmadras: Optimal støtte og komfort

Derfor skal du vælge Natur-Latex topmadrassen:

 • topmadras i naturlatex med god støtte og ergonomi
 • temperaturregulerende materiale for en kølende effekt
 • vaskbart materiale i op til 60 grader
 • vendbar topmadras.

Næste sengeforhandler, som vi i vores latex topmadras test udpeger en latex-topmadras fra, er Sengesegmentet. De går hverken på kompromis med kvalitet eller service. Her finder du et bredt udbud af ergonomiske madrasser i blandt andet latex, som vi nu skal kigge nærmere på i vores latex topmadras test.

Topmadras i naturlatex

Her får du en topmadras i naturlatex, som kan vælges i forskellige størrelser og med gode kvaliteter og specifikationer. Den er produceret i naturlatex, som altså er et af de mest støttende, behagelige og åndbare materialer, som du kan vælge til din topmadras.

Madrassen måler fire centimeter i højden og er ideel til dig, der ønsker en afkølende madras og en fast, ergonomisk støtte. Materialet giver generelt god respons, når du vender og drejer dig i løbet af natten. Fordelen er her, at du slet ikke bemærker, at du vender dig – en klar fordel, hvis du sover sammen med en partner, hvor I tit vækker hinanden, når I drejer jer. Latex er nemlig i stand til at tilpasse sig efter forskellige sovestillinger.

Unikke materialer og stabil fasthed

Du har mulighed for at vaske betrækket i op til 60 grader, så du undgår unødige bakterier. Derudover er topmadrassen vendbar, hvilket også er en fordel. Det anbefales nemlig generelt, at du vender din madras én gang i kvartalet, eftersom din kropsvægt gør, at madrassen enkelte steder kan begynde at falde.

Selvom madrassen ligger i den dyrere ende, får du stadig unikke materialer og en stabil fasthed, der er ideel for en god nattesøvn. Igen kan vi ikke understrege nok gange, hvor stor en forskel latex gør for din nattesøvn og komfort. Med denne topmadras vil du altså få den ergonomiske støtte, som du har behov for.

Deluxe – Latex: Latex topmadras til en god pris

Derfor skal du vælge Deluxe Latex:

 • fuld bevægelsesfrihed og optimal ergonomi
 • latex-materiale i 50 mm
 • allergivenlig topmadras produceret i kvalitetsmateriale
 • produceret i Belgien
 • OEKO-TEX certificeret.

Sidste sengeforhandler i vores latex topmadras test er Sengefabrikken. Her finder du ligeledes et bredt udbud af forskellige topmadrasser i latex, som er af dansk håndværk og design. Fokus er blandt andet på miljø og sundhed samtidig med, at du har mulighed for 50 dages retur, hvis du ikke er tilfreds med din vare.

Deluxe – Latex

Vi har her udvalgt den hidtil billigste topmadras i vores latex topmadras test– Deluxe Latex. Den har fået fem ud af fem stjerner baseret på 178 anmeldelser. Selvom madrassen ligger i den lavere ende af prisklassen, er der hverken gået på kompromis med det ene eller det andet. Madrassen er designet i et aftageligt og vaskbart materiale, så du undgår bakterier og sikrer en god hygiejne.

Derudover får du høj komfort og fuld bevægelsesfrihed, så du ikke bemærker, at du eller din eventuelle partner vender sig om natten. Ligesom med de andre topmadrasser i latex har madrassen en åndbar og støttende effekt, så du kan ligge behageligt hele natten.

Fuld bevægelsesfrihed og optimal ergonomi

I stedet for at madrassen giver efter, når du ligger på den, skubber den igen. Det betyder, at du får den aflastning og fasthed, der skal til for at støtte forskellige trykpunkter i kroppen. Samtidig forbliver rygsøjlen i vandret position.

Latex topmadras – alt du bør vide

Latex er et naturmateriale, der bliver anvendt mere og mere til topmadrasser. Årsagen skyldes, at latex er temperaturregulerende og afkølende i modsætning til for eksempel memory-skum. Oplever du indimellem at vågne op – svedig og døsig – så bør du klart vælge en topmadras fra vores latex topmadras test.

Latex er nemlig et naturmateriale, der er ideelt til dig, som lider af allergi eller generelt helst vil købe naturmaterialer, når det kommer til stoffer og tekstiler. For en stabil temperatur og en behagelig nattesøvn er en latex-topmadras klart værd at overveje. Latex – også kendt som Talalay Latex – stammer fra saften i gummitræer. Kort fortalt kan naturlatex regulere varme, fordi materialet har en åben cellestruktur, som generelt gør, at du får et enormt fleksibelt og elastisk materiale.

Fleksibelt og elastisk materiale

En anden fordel ved latex er desuden, at materialet faktisk tilpasser sig din krop i løbet af natten. Det betyder, at ergonomien her er i top, så du kan ligge behageligt. Du vil derfor ikke opleve, at madrassen er hverken for hård eller blød, hvilket i langt de fleste tilfælde er et hyppigt dilemma, når man skal træffe valget om en ny topmadras. Derimod har latex en forholdsvist stabil fasthed samtidig med, at du får den luftventilation, der er nødvendig for regulering af din kropstemperatur i løbet af natten. Du får altså:

 • Et naturprodukt, der former sig efter din kropstype.
 • Et allergivenligt materiale.
 • Et ventilerende materiale, der er åndbart og hjælper med at aflede varme fra kroppen.
 • Et materiale, der øger din søvnkvalitet, så du i fremtiden kan sove godt hver nat.

Latex topmadrasser: Sådan vælger du den rette

Som nævnt finder du nedenfor en udførlig latex topmadras test, hvor vi gennemgår intet mindre end otte forskellige latex-topmadrasser. Når du i sidste ende skal vælge den rette, er det vigtigt, at du sammenligner kvalitet, specifikationer og priser på de otte forskellige topmadrasser i vores latex topmadras test. Dit valg afhænger nemlig i sidste ende af dine behov og præferencer – heriblandt kropsvægt og eventuelle smerter i ryg, nakke eller andre steder i kroppen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg overveje, når jeg skal vælge topmadras?

Det er vigtigt at vælge en topmadras fra vores latex topmadras test ud fra dine personlige præferencer. Det vil sige, at du skal tage stilling til størrelse, fasthed og komfort. Fordelen ved latex er som sagt, at det tilpasser sig efter din kropstype, uanset om du vejer 50 eller 100 kg.

Hvorfor i det hele taget vælge en topmadras?

En topmadras forbedrer din komfort, når du sover. Den sikrer god ergonomi og fordeling af din kropsvægt. Desuden aflaster den trykpunkter. Derudover kan den faktisk også være med til at øge sengens levetid.

Hvilken størrelse bør jeg vælge?

Har du allerede en seng, giver størrelsen sig selv. Er det ikke tilfældet, bør du altid gå efter minimum 160×200 for en dobbeltseng – helst 180×200 hvis du sover med en partner eller ofte har børn i sengen. Desto mere plads, du har, desto bedre sover du.

Hvordan vedligeholder jeg min topmadras?

Hvis du vil være sikker på, at din topmadras holder så længe som muligt, kan det være en god idé at købe en rullemadras ved siden af.  En rullemadras garanterer, at topmadrassen ikke få pletter fra fugt og sved i løbet af natten. Dog kan et materiale som latex langt hen ad vejen afhjælpe problemet, eftersom det er åndbart og temperaturregulerende.