memory skum hovedpude

Hovedpude test

Vi har samlet nogle af de bedste hovepuder på markedet ud fra tests, brugeranmeldelser og research hos store, anerkendte forhandlere. Find din favorit i denne hovedpude test blandt de mest populære modeller, og mærk forskellen.

Balance

Dunhovedpuden Balance er en bestseller, og er både OEKO-TEX-certificeret, allergivenlig og antibakteriel. På den måde er du sikret en god og blød nattesøvn. Alt i alt en god all-round hovedpude, som passer til de fleste. Og så fås den til en yderst fordelagtig pris.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Frigus

Frigus er udviklet specielt til dig, der har tendens til at få det varmt om natten. Så hvis du er en af dem, er Frigus det oplagte valg for dig.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Visco Queen

Kunderne er glade for hovedpuden Visco Queen ofte pga. den støttende effekt, takket være det populære memoryskum, som former sig efter hoved og nakke.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Hovedpude - Latex

Et oplagt valg til dig, der gerne vil have en lidt hårdere hovedpude. Med denne latexhovedpude får du en yderst komfortabel hovedpude.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Emma Cloud

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

✅ Levering
3-8 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Temprakon - U-zone

U-zone-hovedpuden fra Temprakon er et oplagt valg, hvis du vil forkæle dig selv. Puden er af høj kvalitet, og du får både fyld af skum og dun.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Temprakon - V-Zone

Med hovedpuden Temprakon V Zone får du en hovedpude af høj kvalitet. Her er der tænkt på detaljerne du får høj kvalitet og komfort.

✅ Levering
5-10 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Hovedpude test – Vi guider dig til det bedste valg

At din hovedpude passer til din krop og dine behov er måske vigtigere, end du går og tror. Vi bruger utroligt mange timer i sengen, hvor vi ligger på en hovedpude, og derfor er det vigtigt, at denne passer godt til din krop, for at du får en god nattesøvn og undgår eventuelle skader. Hovedpuder fås i mange forskellige prisklasser og med forskelligt fyld, men hvordan finder du egentlig den rette hovedpude til dig? Vi hjælper dig på vej mod at finde den perfekte hovedpude til dine behov, hvilket du kan blive meget klogere på ved at læse videre i vores hovedpude test.

Bedste hovedpude

I dette indlæg har vi samlet nogle af de mest anmelderroste og testvindende hovedpuder på markedet, som alle har forskellige specifikationer, og dermed passer til forskellige sovestillinger og kropsbygninger. Ved at samle dem på en side bliver det nemmere for dig at overskue udvalget i jagten på den perfekte hovedpude. Desuden finder du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde hovedpuden, der passer til dig.

I denne hovedpude test ser vi på forskellige puder i forskellige prisklasser, så alle kan være med. Pudernes forskellige specifikationer bliver uddybet løbende, så du kan se forskellen på dem. I indlægget kan du blandt andet læse meget mere om puden Snedronningen eller om den specialudviklede hovedpude Temprakon Airpillow. Falder dit valg på en af disse puder, så kan du hurtigt og nemt bestille dem med det samme ved at følge linket.

Balance – skøn dunhovedpude fra Bedre Nætter

Fordele:

 • OEKO-TEX-, DOWNAFRESH– og NOMITE-certificeret.
 • Pudens fyld er inddelt i tre forskellige kamre for bedst mulig komfort.
 • Giver optimal støtte og komfort.

Dunhovedpuden Balance fra Bedre Nætter er en bestseller hos Bedre Nætter. Hovedpuden er OEKO-TEX-certificeret, allergivenlig og antibakteriel, og så sikrer den, at du sover blødt hver nat, også som allergiker. Hovedpuden har NOMITE-certifikatet, og det betyder, at puden er fri for støvmider. Hovedpuden er udviklet af Bedre Nætter, og den er tiltænkt som en god allround-hovedpude til alle, der er på jagt efter den helt rette hovedpude.

Åndbar og prisvenlig

Foruden at være allergivenlig og antibakteriel er hovedpuden Balance også åndbar. Netop åndbarhed er helt centralt, når det kommer til hovedpuder. Vi sveder nemlig mere, end vi tror, når vi sover, og det er derfor vigtigt med det rette udstyr.

Nogle mennesker sveder mærkbart mere, når de sover, men det er fælles for alle mennesker, at vi sveder i en eller anden udstrækning, når vi sover. Det stiller krav til forholdene i vores soveværelse og også vores hovedpude.

Selvom hovedpuden Balance rummer mange funktioner, så er prisen på hovedpuden både lav og rimelig, og de fleste kan derfor være med. Hovedpuden fra Bedre Nætter sælges til en fast lav pris, så hvis du først har købt én hovedpude, så kan resten af husstanden altså blive forsynet med samme hovedpude til samme pris, hvis de bliver misundelige.

Ergonomisk korrekt og fyldt med sunde og rene dun

Bedre Nætter har ikke kun tænkt på materialer, men også på ergonomi, da de udviklede Balance. Balance er nemlig udstyret med tre kamre, der sikrer, at hovedpuden har en ergonomisk korrekt form.

Hvert kammer bidrager på hver sin måde til dette. Kammeret i midten giver for eksempel din nakke den rette støtte og komfort takket være indholdet af små fjer. I kamrene på ydersiderne finder du andedun, og de er med til at sikre, at puden er blød og behagelig, mens de yderste kamre også har et indhold af dun, som igen sikrer komfort og støtte.

De dun, du finder i Balance, har DOWNAFRESH-mærket, og det betyder, at dunene lever op til nogle høje krav, når det kommer til hygiejne og renlighed. Du kan derfor trygt og roligt lægge hovedet på puden om aftenen, hvis du har en Balance-hovedpude fra Bedre Nætter.

Specifikationer:

 • Puden er 19 centimeter høj.
 • Indeholder dun uden sundhedsskadelige stoffer.
 • Åndbar, allergivenlig og antibakteriel.
 • Bedre Nætters bestseller.

Frigus – hovedpude udviklet til dig, der har det varmt om natten

Fordele:

 • Opdelt i tre kamre for den optimale komfort og støtte.
 • Betrækket har et indhold af mikrokapsler med gelé, der fungerer temperaturregulerende.
 • Allergivenlig, åndbar og antibakteriel.

Dunhovedpuden Frigus fra Bedre Nætter er udviklet specielt til dig, der har tendens til at få det varmt om natten. Alle mennesker sveder, når de sover, men nogle har tendens til at få det meget varmt om natten. Hvis du er en af dem, er Frigus det oplagte valg for dig, når det kommer til hovedpuder.

Hovedpuden er udviklet af Bedre Nætter, og så er den både OEKO-TEX-, DOWNAFRESH og NOMITE-certificeret, allergivenlig og antibakteriel. Du kan derfor sagtens bruge hovedpuden, hvis du er allergiker eller sensitiv over for støv.

Temperaturregulerende gelé og bløde dun

Frigus har et indhold af dun, men i hovedpudens betræk er der indbygget mikrokapsler. Disse mikrokapsler indeholder en aktiv gelé, og denne gelé bidrager til at regulere temperaturen på puden. Det sker ved, at geléen skifter form fra fast til flydende eller omvendt, således at den reagerer på, hvis temperaturen på puden falder eller stiger.

Puden har derfor en temperaturregulerende effekt, da mikrokapslerne optager den ekstra varme, der kommer fra din krop, og det giver dig en bedre og mere uforstyrret søvn. Vi bliver nemlig forstyrret og sover mindre tungt, hvis vi har følelsen af at være for varme, og det har på sigt en negativ indvirkning på vores søvn og også vores humør og tilstand.

Frigus’ indhold af dun sørger for, at hovedpuden er både komfortabel og støttende, og den er ligeledes med til at sikre dig den bedst mulige søvn. Din hovedpude skal nemlig støtte korrekt op om din nakke, før du sover godt, og det har Bedre Nætter tænkt på, da de udviklede Frigus.

Tre kamre fyldt med naturfyld

Hovedpuden fra Bedre Nætter er opdelt i tre kamre med det formål at sikre dig og din nakke den bedst mulige støtte og komfort. Pudens indhold af naturfyld gør den nem at forme og justere, så den passer til den måde, du ligger på, og så kan du også let justere pudens tykkelse og højde.

I pudens midterste kammer finder du et indhold af små fjer. De sørger for den korrekte støtte og komfort. I de to kamre på ydersiderne finder du et indhold af moskusdun. Moskusdunene gør puden blød og behagelig.

De dun, du finder i Frigus, er DOWNAFRESH-certificerede, og det betyder, at de lever op til nogle høje standarder. Du kan derfor lægge hovedet på puden uden bekymringer, hvis du køber en Frigus-hovedpude med dun fra Bedre Nætter.

Specifikationer:

 • Indhold af små fjer og rene moskusdun.
 • OEKO-TEX-certificeret, DOWNAFRESH-certificeret og NOMITE-certificeret.
 • Den oplagte hovedpude til dig, der har det varmt om natten.

Visco Queen – God hovedpude i memoryskum, der aflaster nakke og skuldre

Fordele:

 • Aflaster din nakke og dine skuldre.
 • Puden har en bølget udformning med en høj og en lav side for din komfort.
 • Ergonomisk korrekt.

Kunderne er glade for hovedpuden Visco Queen fra Sengefabrikken og især for den støttende effekt, puden har. Puden er fremstillet i det populære memoryskum, som former sig efter dit hoved og nakke. Med Visco Queen får du derfor en pude, der tilpasser sig dig og ikke omvendt. Puden er også god, hvis du har nakkeproblemer.

Memoryskum sikrer aflastning til nakke og skuldre

Hovedpuden Visco Queen er fremstillet i 100 % memoryskum. Memoryskum er elsket af mange, og det har en helt særlig effekt. Skummet er nemlig både blødt og hårdt, og det betyder, at puden former sig efter din nakke og skuldre, når du lægger dig på puden. Det betyder, at din nakke og skuldre bliver aflastet på bedste vis.

Puden har en kerne af memoryskum, ligesom kernen også er omgivet af memoryskum, der er blødt og behageligt. Puden har en bølget facon med en lav og en høj side. Alt afhængig af hvad der passer bedst til dig, kan du lade den høje eller bløde side af puden hvile under din nakke. Det er derfor ikke alene pudens memoryskum, men også pudens udformning og design, der understøtter og aflaster dig bedst muligt.

Betræk i aloe vera

Det behagelige memoryskum er betrukket med aloe vera. Aloe vera har mange naturlige effekter på menneskets hud. Aloe vera virker blandt andet helende på huden, mens det også virker på eksem og andre hudlidelser. Derudover har Aloe vera en blødgørende effekt på huden og virker beroligende. Betrækket er både blødt og behageligt, og det er med til at fuldende pudens komfort.

Specifikationer:

 • Fremstillet i blødt og støttende memoryskum.
 • Udstyret med et aloe vera-betræk
 • Puden måler 48 x 32 centimeter og 9-10 centimeter i højden.

Latexhovedpude fra Sengefabrikken – en fast hovedpude

Fordele:

 • OEKO-TEX-certificeret.
 • Naturligt og bæredygtigt TENCEL-betræk.
 • Hjælper med at aflede varmen.

Latex-hovedpuden fra Sengefabrikken tilhører kategorien mellemfaste/faste hovedpuder, og den er derfor velegnet til dig, der gerne vil have en lidt hårdere hovedpude. Når det kommer til hovedpuder, er der mange forskellige præferencer og holdninger. Nogle kan lide dem bløde og tynde, mens andre kan lide dem hårde og høje. Med Latexhovedpuden fra Sengefabrikken får du en hårdere hovedpude uden at gå på kompromis med ergonomi eller komfort.

Elastisk latex

Latex har mange fordele, og en af dem er, at materialet er elastisk. Når det kommer til hovedpuder, betyder det, at hovedpuden fra Sengefabrikken vil forme sig efter dig i løbet af natten. Pudens materiale bliver nemlig formet efter den måde, du ligger på, og det sikrer dig optimal komfort. Hovedpuden fra Sengefabrikken er fremstillet i 100 % latex.

Åndbart betræk

Hovedpuden er betrukket med et TENCEL-betræk. Betrækket er både 100 % naturligt og bæredygtigt, og så har TENCEL den fordel, at det effektivt hjælper dig med at aflede varmen. Derfor er du også fri for fornemmelsen af at overophede, når du sover på latexpuden.

Betrækket er udstyret med en lynlås, så du nemt kan lyne op, tage betrækket af og smide det i vaskemaskinen. På den måde sikrer du, at hygiejnen er i top. Dertil er betrækket både blødt og behageligt, og hovedpuden er derfor rar og komfortabel at sove med fra inderst til yderst.

Specifikationer:

 • Pudens fyld består af 100 % latex.
 • Puden måler 60 x 40 centimeter og 13,5 centimeter i højden.
 • Former sig efter dig.

Emma Cloud fra Emma Madras – en god hovedpude til nakkeproblemer

Fordele:

 • Kan vaskes i vaskemaskinen.
 • Justerbar nakkestøtte.
 • De indvendige puder er omgivet af et betræk med kølende effekt.

Hovedpuden Emma Cloud fra Emma Madras er en oplagt pude, hvis du har tendens til nakkeproblemer. Puden er seneste skud på stammen hos Emma Madras, og den er designet med en justerbar nakkestøtte, så puden altid passer til de behov, du har.

Emma Cloud har fået sit navn, fordi det mest af alt minder om at sove på en sky, når du sover på hovedpuden. Puden er nemlig fyldt med højkvalitetsfyld.

Justerbar nakkestøtte

Emma Cloud består af to lag. Puden er omgivet af et kølende pudebetræk, og inden i puden finder du to lag puder. De to indvendige puder har forskellige fordele, og tilsammen giver de dig den bedste pude.

Den ene pude består af AEROSoft-fyld af høj kvalitet. Fyldet er både åndbart og luftigt, og derudover bidrager det til at give dig den optimale støtte til både skuldre og nakke. Du kan derfor bruge Emma Cloud, uanset om du foretrækker at sove på ryggen, på siden eller begge dele. Puden justerer sig automatisk, og du får derfor altid den bedste nakkestøtte med Emma Cloud.

Den anden af de to indvendige puder har til formål at sikre pudens blødhed. Puden består nemlig af et meget blødt fyld af høj kvalitet, så puden føles både dejlig, blød og behagelig at sove på. Det er med den indvendige pude, at Emma Cloud lever op til sit navn, fordi puden bidrager nemlig til, at det føles som at sove på en sky, når du lægger hovedet på puden.

OEKO-TEX-certificeret og kølende betræk

De to indvendige puder holdes sammen og er omgivet af et kølende betræk. Den kølende funktion får betrækket fra UltraDry-teknologien, som er med til at sikre, at fugt fjernes hurtigt. Derfor bidrager hovedpuden også til det kølige og tørre sovemiljø, der er så vigtigt for, at vi kan få en god nats søvn. Hvis vi har det for varmt om natten, sover vi nemlig dårligere, og over tid vil det få indvirkning på vores sundhed og velvære.

Hovedpuden er fri for de skadelige kemikalier, vi gerne vil undgå, og så er hovedpuden designet, således at du sagtens kan smide den en tur i vaskemaskinen, så den er ren og lever op til den hygiejne, vi alle efterspørger.

Specifikationer:

 • Består af to indvendige hovedpuder for optimal nakkestøtte og komfort.
 • Puden måler 60 x 70 centimeter.
 • OEKO-TEX-certificeret og fri for skadelige kemikalier.

Ergonomisk korrekt hovedpude fra Temprakon – en god pude til nakkeproblemer med U-zone-effekt

Fordele:

 • OEKO-TEX-, NOMITE- og DOWN PASS-certificeret.
 • Temperaturregulerende betræk med mikrokapselteknologi.
 • Puden kan vaskes i vaskemaskinen på 60 grader og tørretumbles.

U-zone-hovedpuden fra Temprakon er et oplagt valg, hvis du vil forkæle dig selv. Puden er af høj kvalitet, og den er perfekt, hvis du kæmper med nakkeproblemer. Puden kombinerer det bedste fra to verdener, og du får derfor både ergonomisk skumfyld og dun, når du køber hovedpuden fra Temprakon.

Puden har både OEKO-TEX-mærket, NOMITE-mærket og DOWN PASS-mærket. OEKO-TEX-certificeringen garanterer, at puden er fri for sundhedsskadelige stoffer. NOMITE-certificeringen garanterer, at husstøvmider ikke kan trænge ind i puden, mens DOWN PASS-certificeringen garanterer, at puden er produceret ud fra de strengeste dyreetiske standarder og krav.

Bølgeformet skum og dun

Puden fra Temprakon har som nævnt både et indhold af skumfyld og dun. Pudens skum består af Avidorn-skum, og det har en bølgeformet facon. Skummet sikrer dig den gode støtte, du har brug for, hvis du har problemer med nakken. Oven på Avidorn-skummet er der et lag af dun. Dunene giver blødhed og gør puden behagelig at sove på.

Puden kan tilpasses, så den har den højde, du ønsker. Det er muligt takket være de to inderste lag, som du selv kan justere, så de passer bedst til dig.

Temperaturregulerende betræk

Puden fra Temprakon har en temperaturregulerende effekt takket være betrækkets indhold af mikrokapsler. Mikrokapslerne fungerer på den måde, at puden vil absorbere varmen, når du har det varmt, mens den vil frigive varme, hvis du har det koldt. På den måde opnår du både en behagelig, men også jævn temperatur hele natten. Den jævne temperatur er med til sikre, at du får den bedste nattesøvn.

Teknologien bag mikrokapslerne stammer oprindeligt fra NASAs rumdragter. Man brugte nemlig også mikrokapsler i astronauternes dragter, så man var sikker på, at de altid havde en behagelig temperatur, når de var på arbejde i rummet.

Specifikationer:

 • Ergonomisk korrekt pude oplagt til dig med nakkeproblemer.
 • Har et indhold af Avidorn-skum og dun.
 • Justerbar højde, så den altid passer bedst til dig.
 • Puden måler 45 x 48 centimeter.

Temprakon V Zone Hovedpude fra ILVA – hovedpude med justerbar højde

Fordele:

 • Justerbare højde.
 • På en gang både formgivende, ergonomisk korrekt og blød.
 • Betræk i 100% bomuld.

Med hovedpuden Temprakon V Zone fra ILVA får du en hovedpude af høj kvalitet. Med Temprakon V Zone er der tænkt på detaljerne fra inderst til yderst, og du er derfor garanteret både høj kvalitet og høj komfort. Hvis du elsker en hovedpude, der er formgivende og ergonomisk korrekt, men også blød og behagelig, bør du kigge nærmere på Temprakon V Zone.

Tre kamre og justerbar højde

Temprakon V Zone har flere lag fordelt på tre kamre. Det midterste kammer består af skumkerner med en støttende effekt. Skumkernerne sikrer dig den optimale kombination af både blødhed og støtte. Dertil er skumkernerne udviklet, således at deres fibertråde ikke klistrer sammen. På den måde undgår du en ufleksibel hovedpude, og du er i stedet garanteret en hovedpude, hvor fordelingen af fyldet er helt optimalt.

De to yderste kamre består af dun. Dunene er bløde, og de sikrer, at din pude føles både dejlig og behagelig at sove på. Puden er derfor helt oplagt, hvis du både elsker følelsen af at sove med en blød pude, men samtidig gerne vil have en pude, der er både formbar og ergonomisk korrekt.

Du kan selv justere pudens højde, så den passer helt perfekt til dig. Det gør du ved at fjerne nogle af de skumkerner, du finder i pudens midterste kammer. Du behøver derfor ikke at være bange for at få investeret i en alt for høj og ubekvem pude, hvis du køber Temprakon V Zone.

Bomuldsbetræk med kølende mikrokapsler

Pudens betræk er fremstillet i 100 % bomuld, og derudover har det en række egenskaber til fordel for dig. Pudebetrækket er nemlig foret med såkaldt Lyocell og belagt med TempraCool-mikrokapsler. Mikrokapslerne har en temperaturregulerende effekt, og det betyder, at din pude altid er kølig og behagelig at lægge hovedet på. På den måde undgår du at overophede, når du sover.

Specifikationer:

 • Inddelt i tre forskellige kamre for din optimale komfort.
 • Bomuldsbetræk belagt med TempraCool-mikrokapsler og foret med Lyocell.
 • Indhold af skumkerner og dun.

Dette skal du være særligt opmærksom på i jagten på den perfekte hovedpude

Sover du dårligt om natten, kan det måske skyldes, at du har en hovedpude der ikke passer til dig. Dette kan have stor betydning for din koncentrationsevne og kan pådrage dig skader i hoved og nakke. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvad dine behov er, når du skal erhverve dig en hovedpude, som passer perfekt til dig.

Find den rigtige højde

Hovedpuder laves i forskellige højder, typisk findes der en høj, en mellem og en lav udgave af de forskellige modeller. Her er det væsentligt, at du overvejer, om du sover mest på maven, ryggen eller på siden. Sover du på maven kan du med fordel vælge en lav hovedpude, altså en hovedpude hvor indholdet af dun er lavt.

Sover du derimod på ryggen, så er det mest optimalt for dig, at du vælger en hovedpude med et mellemhøjt indhold af dun. Sover du på ryggen med den forkerte pude, så risikerer du at vågne op med nakkesmerter. Er du typen, der sover på siden, så er det en god idé, at du vælger en høj hovedpude med et højt indhold af dun.

Hvilket materiale og hvilket fyld?

Der findes mange former for pudefyld og ligeledes flere forskellige former for materialer, når du skal finde en hovedpude. Derfor er det en god idé, hvis du sætter dig ind i, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige materialer, hvilket du kan gøre lige her.

Latexfyld

Foretrækker du at sove på siden, så skal du måske have en pude af latex. Dette fyld giver nemlig en rigtig god støtte, og er derudover både slidstærkt og åndbart.

Memory-skum

En pude lavet af memory-skum passer til de fleste, da denne type er kendetegnet ved at forme sig efter hovedet. Har du problemer med nakke og skuldre, kan det derfor være anbefalelsesværdigt for dig at kigge nærmere på en pude med memory-skum. Derudover er dette materiale også allergivenligt.

Fiberfyld

Vælger du en pude med fiberfyld, får du en allergivenlig pude som let kan vaskes og tørres. Lyder dette som noget for dig, så burde du altså tjekke denne type fyld ud.

Naturfyld

Som det fremgår af navnet, er dette fyld naturligt, dvs. det består af dun og fjer. Dette er det mest populære fyld i hovedpuder i dag. Naturfyld er godt til at transportere fugt væk fra puden, samtidig med at det giver god komfort.

Vælg en hovedpude med en høj bæreevne

I jagten på den perfekte hovedpude vil du stensikkert blive præsenteret for ordet ”bæreevne”. Dette ord beskriver pudens kvalitet og levetid, og derfor kan du med fordel vælge en hovedpude med en så høj bæreevne som muligt. Disse tal ligger normalt mellem 1-12, hvoraf 12 er det bedste.

Vi håber vi har hjulpet dig godt på vej til dit valg af hovedpude i vores hovedpude test. Held og lykke i jagten.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket materiale er bedst, når jeg skal købe en ny hovedpude?

Foretrækker du bløde puder, kan du vælge en pude med dun. Er du til en fast pude, kan du gå efter latex. Foretrækker du en mellemting, kan du se efter en pude med skumfyld. Se forskellige bud i vores hovedpude test.

Kan min hovedpude være årsag til dårlig søvn?

Ja. Din hovedpude kan sagtens være årsag til dårlig søvn, og den forkerte hovedpude kan sagtens give spændinger i nakke og skuldre. På samme måde kan en varm hovedpude forstyrre din søvn.

Kan puder med dun være allergivenlige?

En pude med dun kan sagtens være allergivenlig. Du kan med fordel kigge efter hovedpuder, der er NOMITE-certificeret. Du kan også vælge en pude med en anden type fyld, for eksempel skum.