bedste elevationsseng

Elevationssenge test: Find den bedste elevationsseng

Vi har efter lang research fundet frem til de bedste elevationssenge, ud fra brugerbedømmelser, specifikationer, pris og meget mere. Du kan således få inspiration til dit valg, og læse meget mere om, hvad du skal være særligt opmærksom på længere nede.

Haven

Haven er blandt bestsellerne hos Bedre Nætter. Den fås i alverdens størrelser, så du kan få en, der passer lige til dit behov. Den fås desuden i forskellige farver.

✅ Levering
2-8 hverdage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Yrla

Yrla er en af de mest populære senge med elevation fra NordicDream i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Kvaliteten er dog stadig helt i top.

✅ Levering
20-30 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Norhland Prestige

Her får du en klassisk elevationsseng, som ovenikøbet er produceret i Danmark. Sengen kan fås både med og uden sengegavl samt i forskellige farver.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Prøvetid
101 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Signatur

Signatur er et godt bud på en kvalitetsseng. Den er lavet i Danmark og af rigtig god kvalitet. Den kan fås i et utal af størrelser, og passer derfor til alle behov.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Prøvetid
101 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Ragna

Ragna er til dig der vil have det bedste af det bedste, men til en yderst fordelagtig pris. Her får du alt hvad du skal bruge i en god elevationsseng. Hos Nordicdream får du desuden 100 dages tryghedsgaranti, så du lige kan sove på det i en periode, før du beslutter dig.

✅ Levering
20-30 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Ravna

Denne elevationsseng fra gør ikke noget stort nummer ud af sig, men du får lige nøjagtigt hvad du skal bruge i en god elevationsseng.

✅ Levering
15-21 dage

✅ Prøvetid
30 dage

✅ Fragtpris
0,- inkl. mont.

Stockholm

Denne elevationsseng er i den eksklusive klasse rent prismæssigt. Sengen rummer mange features, som er værd at tage med.

✅ Levering
20-30 dage

✅ Prøvetid
50 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Elevationssenge test – Find den bedste elevationsseng til dit behov

Det er en stor beslutning at skulle vælge en ny seng til soveværelset, og der findes utallige muligheder, der kan gøre det svært at vælge. En elevationsseng vil dog være det bedste valg, især hvis du har problemer med din ryg eller ben. Vi guider dig til det rette valg i denne elevationsseng test.

Selv om valget falder på en elevationsseng, så betyder det ikke, at det pludseligt er nemt at finde den perfekte seng. Der findes nemlig også rigtig mange muligheder for netop sådanne senge på det danske marked.

Derfor kan det kræve stor tålmodighed at finde en ny seng, og på grund af de mange muligheder kræver det, at du er selektiv. På denne måde og igennem denne elevationssenge test vil du have de bedste forudsætninger for at vælge den helt rigtige seng.

Søvn er en vigtig og ikke mindst essentiel del af vores liv. Vi er nødt til at sove godt om natten, for at vi fungerer godt om dagen. I virkeligheden tilbringer vi cirka en tredjedel af vores liv i vores seng. Derfor er vi nødt til at have en god seng. Denne guide foreslår syv elevationssenge, så du er sikret en optimal nattesøvn.

Det unikke ved elevationssenge er deres mulighed for at tilpasse sig, så du kan sove som en drøm. Denne sengetype er yderst populær, da den netop rummer muligheder til enhver krop.

Det er vigtigt at huske på, at hvis du investerer i en god seng, så holder den også i mange år. Og selvom det kan virke dyrt, er det en investering i en tredjedel af dit liv. Det er altså en investering, som du uden tvivl vil høste god afkast af.

Vi har samlet de bedste elevationssenge på markedet, så du nemmere kan finde sengen, der passer til dig og dine behov. Sidst i artiklen besvarer vi de typiske spørgsmål, der dukker op, når du skal købe en elevationsseng.

Ragna – Den ekstravagante elevationsseng i testen

Denne elevationsseng fra NordicDream er den dyreste i guiden, men det er der en grund til. Sengen er ligesom den foregående produceret i Danmark, hvilket sikrer optimal kvalitet. Sengen er til dig, som ikke kan nøjes – hverken æstetisk ikke kvalitetsmæssigt.

Ragna kan fås i flere størrelser, og du får dermed mulighed for at vælge en størrelse der passer dit hjem. Uanset, om du bor alene og har et lille soveværelse, eller om I er et par, der skal have en ny fællesseng, er Ragna altså et godt bud.

Elevationssengen kan fås med tre forskellige sengegavle og i fire forskellige farver. Så selvom størrelsesudvalget ikke er så stort, er der æstetisk set noget for enhver smag. Sengen er ud over det sædvanlige og tilføjer det ekstra, som sengen ovenfor ikke har.

Topmadras med køling

Ragna-topmadrassen har indbygget kølingssystem. Det betyder, at madrassen konstant har en temperatur omkring din kropstemperatur. I topmadrassen er der også syv komfortzoner, hvilket betyder, at kroppen bliver aflastet på bedst mulig vis.

Dobbeltspringmadras

Når sengen er ekstravagant, er det på alle parametre. Sengen har en dobbeltspringmadras – der er altså to lag fjedre. I disse to lag er der igen syv komfortzoner, som følger topmadrassen. Sidst, men ikke mindst, er der i dobbeltspringmadrassen også tilføjet Airflow-skum, som sikrer kølende noter, mens du sover.

Selve motoren er den samme som i sengen ovenfor, og derfor får du stadig fingrene i den bedste på markedet.

Udvalgte specifikationer for Ragna:

 • Fokus på skuldre og nakke
 • Lys under sengen, så når du skal op om natten, er der en let belysning
 • Trykaflastende topmadras
 • 25 års garanti på sengen (5 år på elevationsmotoren).

Yrla – Den klassiske elevationsseng og bedst til prisen i testen

Denne seng er den mest populære seng med elevation fra NordicDream. Sengen er i en respektabel prisklasse, men det har ikke betydning for kvaliteten, som stadig er helt i top. Sengen er produceret i Danmark, hvilket også er en kvalitetssikring. Materialerne i elevationssengen er lavet af de bedste elementer.

Yrla-elevationssengen kan fås i alskens størrelser, herunder både længder og bredder. Sengen kan tilpasses dit behov. Derudover har du også selv nogle valg, når du vælger seng. Disse valg indebærer selvfølgelig sengens ydre æstetik. Først og fremmest kan du vælge, om sengegavlen skal være grå eller sort, men du kan også vælge ikke at have en sengegavl. Dernæst kommer valg af sengeben, og her er der tre forskellige valgmuligheder.

Men der er også andre valg, som ikke angår udseende af sengen. Sengen består af tre lag; Topmadrassen, springmadrassen og selve elevationsbunden.

Elevationssengens øverste lag – topmadrassen

Topmadrassen er lavet for at sikre den optimale aflastning. Så når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, vil topmadrassen hjælpe med at aflaste din krop.

Topmadrassen er lavet i latex, som er et ventilerende materiale, der samtidig er allergivenligt. Såfremt du ønsker en seng, som former sig efter kroppen, kan du erstatte topmadrassen med memory foam.

Elevationssengens mellemste lag – springmadrassen

Dette er kernen af sengen, og her er der kælet for detaljerne. Springmadrassen består af fem zoner i bredden for at sikre optimal støtte i sengen. Det kaldes de fem komfortzoner, hvor der veksles mellem hård og blød. Nedenfor kan du læse, hvilken madras du bør vælge, når du køber ny seng.

Elevationssengens bund

Sengen er med Okin-elevationssengsmotor, som er kendt for at være lydløs og med bedste teknologi. Sengen kan løfte både ved hovedgærdet og benene. Sidst, men ikke mindst, er der trådløs fjernbetjening, så du altså kan regulere sengens position i løbet af natten, hvis du vender dig.

Udvalgte specifikationer for Yrla:

 • Fokus på ryggen
 • Justerbare lameller
 • 25 års garanti på sengen (fem år på elevationsmotoren)
 • Oeko-Tex-certificeret.

Norhland Prestige – Den eksklusive middelklasse elevationsseng i testen

Denne elevationsseng fra Sengetid kan fås i forskellige varianter. Både med forskellige topmadrasser og forskellige design. Sengen er en klassisk elevationsseng, og så er den ovenikøbet produceret i Danmark, hvilket sikrer god kvalitet.

Sengen kan fås både med og uden sengegavl og ligeledes i forskellige farver. Derudover kan du også vælge forskellige sengeben. På den måde kan du også selv vælge din seng, så den passer ind i dit soveværelse. Elevationssengen kan fås i en masse størrelser, så hverken æstetisk eller pladsmæssigt behøver du ikke gå på kompromis.

To slags springmadrasser

Prestige Elevation kan fås med to slags springmadrasser. Så du kan vælge en springmadras med dobbeltfjeder og derved få en bedre seng. I sengen her er der et lag pocketfjedre, som har en fem komfortzoner. Dette sikrer, at især din ryg ikke bliver overlastet, men derimod aflastet i søvnen.

Topmadrassen

Denne topmadras ved Prestige Elevation er helt speciel. Den er 8 cm tyk, og du kan vælge mellem Latex-skum eller Wonderpur. Det er op til dig. Wonderpur er til den kuldskære, mens Latex-topmadrassen er bedre til at ventilere. Topmadrassen fås yderligere med to sider, som du kan veksle imellem i forhold til årstid: En sommerside af bomuld og en vinterside af uld. Dette sikrer dig den mest optimale temperatur, når du sover.

Motoren er fra det danske selskab Linak, hvilket er anderledes end de to øverste.

Udvalgte specifikationer for Prestige Elevation:

 • Cooltex-polstring på springmadrassen
 • Trådløs fjernbetjening eller fjernbetjening med app
 • LED-lys
 • 15 års garanti på sengen (fem år på elevationsmotoren).

Signatur – Elevationssengen, der ikke skuffer

Denne elevationsseng fra Sengetid er et godt valg, og Signatur er kendt for gode kvalitetssenge. Elevationssengen er lavet i Danmark og af bedste kvalitet. Sengen kan fås i et utal af størrelser, så den er både til dig, som sover alene, men ønsker en lidt større seng, eller til familien med samsovning. Alle størrelser kan fås. Sengen kan også fås med forskellige gavle, som matcher dit soveværelses indretning.

Motoren på elevationssengen er fra danske Linax, som er en virksomhed kendt for god kvalitet. Samtidig er motoren støjsvag. Den gode elektronik sikrer, at sengen er optimal, ikke kun til når du skal sove, men også hvis du nyder at læse en bog inden sengetid.

Madrassernes muligheder

Elevationssengen består af to madrasser: Topmadrassen og springmadrassen.

Topmadrassen er 7 cm og fås i enten latex eller memory foam. Latex sikrer en trykaflastende, kølende og ventileret søvn. Memory foam synker man derimod mere ned i, og den vil være mere varm at sove i. Den vil naturligvis også forme sig efter din krop. Hvis du godt kan lide at blive holdt varm, er memory foam det rigtige for dig.

Springmadrassen består af pocketfjedre i fem zoner. Disse fem zoner sørger for, at du bliver aflastet ved skulder- og hoftezonen, og giver støtte der, hvor der er ekstra pres på madrassen. Springmadrassen fås modsat den ovenstående model i tre forskellige hårdhedsgrader. Men mere om, hvilken madras du skal vælge, ses nedenfor.

Udvalgte specifikationer for Signatur Elevation:

 • 15 års garanti på sengen (fem år på elevationsmotoren)
 • Elevationen kan styres fra trådløs fjernbetjening eller med app
 • Mange forskellige designmæssige valg
 • Skum over fjedrene.

Haven – Den populære og bedste elevationsseng i testen

Denne elevationsseng fra Bedre Nætter er en ener i forhold til prisen. Sengen indebærer de samme elementer som Ragna fra Nordic Dream (disse kommer vi mere ind på længere nede). Derudover er prisen under sengen derfra.

Haven er bestselleren hos Bedre Nætter, da den fås i alverdens størrelser, så du kan få en, der passer lige til dit soveværelse. Ligeledes fås den i fire forskellige farver. Haven-sengen kan fås med dobbeltspringmadras, men hvor de andre komponenter er den samme.

Sengen har samme motorsystem som sengene fra Sengetid, nemlig det danske Linax-system.

Et miljøvenligt valg

Med elevationssengen fra Haven er der lagt fokus på et bæredygtigt valg af seng. Der er udvalgt nogle materialer, som tager hensyn til miljøet. Blandt andet har elevationssengen en svanemærket topmadras, som derudover er i Mayan Latex, som er et 100 % naturligt produkt. Dette gør den også allergivenlig. Mayan Latex produceres ifølge Bedre Nætter også med en tredjedel mindre energi end almindelige topmadrasser.

Sengens komponenter

Mange af elevationssengene i testen i denne prisklasse har en springmadras med fem komfortzoner. Her skiller denne seng sig ud, da den har hele syv komfortzoner, hvilket gør den maksimalt trykaflastende. Derudover er madrassen betrukket med latex, hvilket sikrer ventilerende søvn.

Udvalgte specifikationer for Haven:

 • 25 års garanti på sengen (fem år på motoren)
 • Trådløs fjernbetjening og mulighed for app-betjening
 • Antiskrid indbygget
 • Tre hårdhedsmuligheder i springmadrassen

Ravna – Den enkle elevationsseng i testen

Denne elevationsseng fra Sengesegmentet gør ikke noget stort nummer ud af sig. Den er forholdsvis simpel og rummer ikke en masse valgmuligheder som de andre senge. Men den er bestemt ikke dårlig, blot fordi det ydre er simpelt.

Sengen fås i to farver, men kun mulighed for ét sæt ben. Derudover kan man kun få enten med eller uden sengegavl. Men sengens indre er værd at bemærke.

Elevationssengens indre

Modsat mange af de andre senge indebærer denne seng to motorer, så hvis den ene står af, kan den anden tage over. Det betyder, at der er dobbelt garanti på den front. Motoren er fra Linax, det danske selskab, som mange af de ovenstående også er produceret med. Linax-motoren giver mulighed for at styre elevationen fra en app samt fra en trådløs fjernbetjening.

Madrasserne

Men udover elevationsdelen er der også to madrasser: Springmadrassen og topmadrassen. Sidstnævnte består af en 6 cm høj madras ud af elastisk visco-skumkerne, også kaldet memory foam. Det former sig altså efter din krop. Derfor er den også mindre trykaflastende end latex-topmadrasser.

Springmadrassen er med fem komfortzoner, hvilket giver støtte de mest udsatte steder. Sammen med topmadrassen får du altså en udmærket liggekomfort. Springmadrassen kan samtidig kun fås i to fastheder.

Udvalgte specifikationer for Ravna:

 • 30 dages ombytningsret mod de 100 dage ved de andre elevationssenge
 • Få valgmuligheder både i forhold til indre og ydre
 • Lufthuller i topmadrassen
 • Træramme.

Stockholm – Den moderne elevationsseng

Denne elevationsseng fra Sengefabrikken er i den eksklusive klasse rent prismæssigt. Men valgmulighederne er mere begrænsede end den anden seng i den højere prisklasse. Dog er sengen ikke et dårligt valg, for den rummer stadig mange features, som er værd at tage med.

Sengen har en funktion, som ikke er set før i denne elevationssenge test. Elevationssengen Stockholm har en slide-back-funktion, hvor fodenden glider tilbage, når hovedgærdet hæves. Det er smart. Sengen er produceret i Danmark og har den danske motor Linax.

Sengen kan fås i forskellige varianter, men igen er udvalget begrænset. Sengebenene kan kun fås i én model. Dog kan sengen fås i både sort og sandfarvet. Derudover fås den med to forskellige sengegavle eller uden. Sengen er holdt stilren og i meget nordisk, minimalistisk stil.

Den øverste madras

Topmadrassen til elevationssengen kan fås i to varianter: En memory foam og en latex. Begge valgmuligheder er betrukket med et betræk i Bambus Quilt. Dette sikrer ventilation, ligesom åndehullerne i siden passer dertil.

Celsius-topmadrassen er en memory foam, som former sig efter din krop. Den er 6 cm tyk og blødere end topmadrassen af latex til elevationssengen. Topmadrassen af latex sikrer derimod en mere fast og meget åndbar komfort.

Springmadrassen – én variant

Springmadrassen er karakteriseret ved fem komfortzoner. Dette sikrer en god støtte, så med en topmadras, som ligeledes er tilpasset dine behov, kommer du til at sove godt. Dog har sengen ikke syv komfortzoner, som nogle i denne elevationssenge test har.

Udvalgte specifikationer for Stockholm:

 • LED-lys under sengen
 • 25 års garanti på sengen (fem år på motoren)
 • Trådløs fjernbetjening og mulighed for app-styring
 • Oeko-Tex-certificeret

Elevationssenge byder på et utal af muligheder

Der findes rigtige mange forskellige typer af senge på markedet, og der findes naturligvis ikke kun elevationssenge. Men der er mange grunde til at vælge en elevationsseng frem for en anden type af seng, da en sådan seng har mange flere muligheder at byde på. Dette er du forhåbentlig blevet klogere på gennem denne komplette elevationsseng test.

Når du investerer i en elevationsseng, så har du muligheden for at indstille og tilpasse din seng, så du kan ligge eller sidde lige præcis, som du har lyst til. Dette er uanset, om du skal sove i den eller bare sidde og slappe af. Denne mulighed har du ikke med andre senge, som for eksempel sovesofaer eller kontinentalsenge.

Interessante senge i vores store elevationsseng test

Som tidligere nævnt eksisterer der rigtig mange elevationssenge på det danske marked. Derfor kan det godt være svært at finde rundt mellem alle disse muligheder. Især hvis du ikke helt er klar over, hvad du præcist leder efter. Eller ikke har en klar idé om, hvilke krav du stiller til din nye seng.

Først og fremmest er det en god idé, at du har en klar idé om dit budget, da dette kan gøre søgningen en del lettere. På denne måde kan du nemlig sortere mange senge fra, hvis de ikke lever op til dit budget. Dog er det vigtigt at understrege, at du ikke bør undervurdere dit budget, da en seng er en investering, som varer mange år. Det er altså en god ide, at bruge lidt ekstra penge for at højne kvaliteten.

Dog behøver du ikke at sprænge budgettet. Dette har du måske også fundet ud af i løbet af denne elevationssenge test, hvor vi har fundet nogle solide og gode elevationssenge, til meget overkommelige priser. Du kan også læse andre tests og guides af senge og madrasser her.

En elevationsseng er en god investering

Der er mange danskere, der desværre ikke vil investere særligt mange penge i deres nye senge. Det er ærgerligt at udelukke mange gode senge udelukkende på denne baggrund. Din hverdag kan blive meget påvirket af, om din nattesøvn er god eller dårlig. Dette kan både være i forhold til dit arbejde og din fritid. Dette understreger vigtigheden af, at du ikke bør sætte dit budget for lavt.

Du bør se din nye seng som en investering, der kan forbedre din søvn og dermed også din hverdag, og ikke kun se det som et køb. Ved at investere i den helt rigtige seng f.eks. fra denne elevationsseng test kan du sikre dig, at du sover godt og dermed klarer dig bedre på jobbet, i skolen eller i fritiden. Dette understreger endnu en gang, at budgettet ikke bør være det eneste, der spiller ind, når beslutningen skal tages.

I vores elevationssenge test, gennemgår vi nogle af de bedste og mest populære modeller på markedet. Vi har delt det op i forskellige størrelser, så det er nemt og hurtigt for dig at overskue størrelserne, og finde frem til præcis den størrelse du skal bruge. Lad dig inspirere af vores udvalg af de bedste elevationssenge, og bliv inspireret til det mest optimale valg for dig i vores elevationssenge test.

Indstilling af elevationsseng

Det, at kunne indstille sin elevationsseng, har et utal af fordele. Hvis du gerne vil læse lidt, inden du lægger dig til at sove, så er det ikke altid nemt at finde en optimal læseposition. Dette problem kan en elevationsseng løse med dens hæve- og sænkefunktioner. Det handler bare om, at du finder lige netop den position, som er perfekt for dig, og herefter tager det kun ca. 10 sekunder at indstille sengen. Dette er meget nemmere end at skulle finde ud af, hvordan du skal lægge 1 eller 2 puder i nakken for at sidde ordentligt.

Det samme problem gør sig mere eller mindre gældende, hvis du gerne ville sidde op og ikke ligge ned og se fjernsyn, inden du skal til at sove. Her kan en elevationsseng igen løse problemet for dig og give dig den perfekte siddeposition ved enten at hæve eller sænke dele af sengen.

En elevationsseng gør det altså muligt for dig at tilpasse din seng lige præcist efter dine behov. Netop derfor er det en god idé at investere i en elevationsseng, hvis du er på udkig efter en ny seng. En elevationsseng er også en god seng at investere i, hvis du bøvler med en dårlig ryg eller dårlige ben. Her kan du igen tilpasse sengen, så enten dine ben eller overkrop bliver en smule hævet.

Dette kan være svært at gøre med for eksempel en kontinentalseng eller en anden slags seng. Dette understreger igen, at du får rigtig mange fordele ved at investere i en elevationsseng frem for andre typer af senge. Vi håber du ved at læse denne elevationssenge test er kommet tættere på dit valg. Held og lykke i jagten.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken madras skal jeg vælge til en elevationsseng?

Start med at gøre det klart for dig selv, hvor du ønsker sengen skal støtte og forbedre. I testen ovenfor er der to slags springmadrasser: Fem komfortzoner eller syv komfortzoner.

Derefter handler det om din vægt. Ved mange af de ovenstående senge er der tre muligheder for fasthed:

 • Medium – hvis du vejer under 70-75 kg
 • Fast – hvis du vejer mellem 70 og 95 kg
 • Ekstra fast – hvis du vejer over 95 kg.

Hvis ikke der er tre muligheder, er der to:

 • Mellem 50 og 85 kg
 • Mellem 85 og 125 kg.

Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, om du ønsker en topmadras af latex eller memory foam. Latex er trykaflastende og ventilerende, mens memory foam mere holder på varmen og former sig efter din krop.

Er der ulemper ved en elevationsseng?

Ofte er elevationssenge delt op med to topmadrasser. Nogle af sengene fås dog også med en split-topmadras, hvilket betyder, at der ikke kommer en revne mellem de to madrasser. Det kan altså være en ulempe, hvis sengen ikke kan fås med split-topmadras, men man derimod skal have to forskellige. Dette gør, at du kan komme til at få følelsen af at ryge ned mellem sprækkerne.

Derudover er der motordelen. Alle elevationssengene reklamerer med at være støjsvage, så hvis man sover let, kan man godt høre lidt. De er altså ikke lydløse.

Sidst, men ikke mindst, er der prisen. En elevationsseng er dyrere end en kontinentalseng, men den kan derimod også købes og indstilles, så den passer lige præcis til dig. Det er altså en fordel, som overskygger prisen.

Hvilken motor er der i elevationssengen?

Der er præsenteret to forskellige motorer: Den danske Linax-motor og Okin-motoren.

De fleste senge har den danske model, som indebærer trådløs fjernbetjening og mulighed for at betjene sengen fra en app. Derudover har nogle af sengene den ekstra feature, at de kan lyse under bunden og sikre en rolig tur ud af soveværelset uden at få nogen storetæer i klemme.

Denne mulighed har Okin-motoren også. Dog har Okin-motoren ikke mulighed for app-betjening, men stadig trådløs fjernbetjening. Begge motorer har fem års garanti ved alle leverandører.