Bambusdyne

Dyner test

Find den bedste dyne til dit behov. Vi har samlet de bedste og mest populære hos store anerkendte shops, ud fra brugernes vurderinger, eksterne test og gennemgående research. Find din favorit i overblikket nedenfor.

Populære helårsdyner
Balance

Balance fra Bedre Nætter er en helårsdyne af høj kvalitet, som passer til langt de flestes behov og ønsker. Dynen har en bæreevne på 11, hvilket bidrager til at dynen isolerer godt, samtidig med at den er god til at skille sig af med fugt. Du får altså høj kvalitet til en god pris.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Frigus

Hvis du er en af dem, der let får det varmt om natten, er Frigus-dynen det oplagte valg af en helårsdyne. Her får du maksimal komfort for pengene.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

SF Classic

Med helårsdynen SF Classic kan du nøjes med en enkelt dyne hele året. Du får altså en god, billig dyne i mellemklassen.

✅ Levering
1-3 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Temprakon - Zone

Temprakon er temperaturregulerende helårsdyne i høj kvalitet, der hjælper dig til at holde den rette temperatur natten lang uanset årstid.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Nænsom Varm Dyne

Denne dyne er en varm dyne uden at være for varm. Den hjælper dig med at holde på varmen, uden at det bliver alt for varmt.

✅ Levering
8-15 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Populære sommerdyner
Mayan

Foruden at være en god sommerdyne er Mayan også både svanemærket og et grønt valg. Med Mayan har der nemlig været fokus på både bæredygtighed og naturlige materialer, og Mayan er derfor et miljørigtigt valg. Dog uden du går på kompromis med kvaliteten.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Quilts of Denmark - Askø

Denne dyne er både udviklet og produceret i Danmark. Den er ekstra sval, og er oplagt til dig, der kan lide en ekstra let dyne i sommermånederne.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Temprakon Comfort

Temprakon Comfort-dynen er ekstra sval og har både en sommerside og en vinterside. Dynen tilhører altså den lette varmeklasse.

✅ Levering
5-12 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Breeze

En temperaturregulerende moskusdyne, som er udstyret med en almindelig side og en kølende side, hvis du har behov for ekstra nedkøling.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
90 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Populære vinterdyner
Mayan

Den svanemærkede dyne Mayan fra Bedre Nætter kommer i tre forskellige varmekategorier, og vælger du den varme dyne, får du en bæredygtig vinterdyne i høj kvalitet. Den er svanemærket, og dermed både miljøvenlig og bæredygtig.

✅ Levering
2-5 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Butterfly Silk

Butterfly Silk er en vinterdyne i silke af høj kvalitet. Silke fungerer både temperatur- og fugt-transporterende, og derfor oplagt som vinterdyne.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Nocturne Fiber

Nocturne er udviklet til at holde dig ekstra varm. Den kan fås til en yderst god pris, og derfor er et godt bud på en budgetvenlig vinterdyne af fin kvalitet.

✅ Levering
8-15 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

ProSleep Moskus - Varm

Med den varme moskusdyne fra ProSleep får du en varm helårsdyne. Dynen har et fyld på 880 gram, og du får en fyldig dyne, der er både let og behagelig.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
90 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Læs vores dyne test guide og find den bedste dyne

Hvis du står og skal købe en ny dyne, vil du nok opdage, at der er mange forskellige ting, som du skal overveje og tage stilling til. Når det kommer til valg af dyne, er det nemlig ikke helt lige meget, hvilken du vælger. Der er ikke én slags dyne, der er den bedste for alle. Dette afhænger rigtig meget af, hvem du er, og hvad dine behov er. Dette gælder både i forhold til fyld, størrelse og tykkelse.

Du kan både vælge mellem fiberdyner, andedunsdyner, moskusdunsdyner og gåsedunsdyner, og vi vil i denne artikel komme nærmere ind på de forskellige dyner og forklare, hvad du skal være opmærksom på og tage stilling til, når du skal købe en ny dyne. Hvis du allerede nu vil begynde at kigge på dyner, så kan du se et stort udvalg her hos Bedre Nætter.

Vi bruger rigtig meget af vores tid i sengen og dermed også under dynen. Det betyder, at valget af dyner er vigtigt. Det er vigtigt at vælge en god dyne, netop fordi vi bruger så mange timer på at sove.

En god dyne er sammen med en god seng altafgørende for, at vi kommer til at sove godt og dermed kan få mere ud af dagen. En god nattesøvn har nemlig meget stor betydning for, hvor veludhvilet du er, når du vågner om morgenen. Hvis du har en god seng og en god dyne, der passer til dig, så vil du få en bedre søvnoplevelse, og på denne kan du få mere ud af dagen og generelt øge din livskvalitet. I denne dyner test klæder vi dig på til at foretage det bedste valg af dyne til forskellige behov.

Valg af dyner – forskellige typer

Som før nævnt kan du få dyner med forskelligt slags fyld, men også forskellige tykkelser. Her er det vigtigt at overveje, om du er på udkig efter en sommerdyne, en helårsdyne eller en vinterdyne. I de følgende afsnit vil vi give dig et overblik over forskellige gode dyner fra de forskellige kategorier.

Ved de forskellige dynetyper kan du vælge mellem en enkeltmandsdyne, en lang dyne eller en dobbeltdyne. Derfor vil vi komme med forslag til en dyne til hver størrelse i vores dyner test, så du kan få et godt overblik over, hvad du kan finde på markedet.

Helårsdyner

Som navnet indikerer, egner en helårsdyne sig til brug hele året, hvis ikke du har brug for den helt tykke vinterdyne om vinteren. En helårsdyne har oftest en fyldvægt på mere end 600 gram, hvis dens fyld består af dun eller fjer. Hvis dynens indhold består af fiberfyld, har den oftest en fyldvægt på maksimalt 900 gram. I denne dyner test præsenterer vi dig for nogle af markedets bedste helårsdyner.

Balance fra Bedre Nætter: Køb en dyne i høj kvalitet til en fornuftig pris

Fordele:

  • Dynen fås i forskellige bredder, blandt andet som enkeltdyne, halvandenmandsdyne og dobbeltdyne.
  • Dynen fås i flere længder.
  • Allergivenlig og antibakteriel.

Balance fra Bedre Nætter er en helårsdyne af høj kvalitet, som passer til langt de flestes behov og ønsker. Med sit indhold af varme, men lette, moskusdun har dynen en bæreevne på 11, og det er i sig selv et kvalitetsstempel. Den høje bæreevne er nemlig et udtryk for, at dynen isolerer godt, samtidig med at den har en god evne til at skille sig af med fugt.

Du kan anvende dynen året rundt, og den er særligt designet til at tage sig af dit velvære. Dynen har en meget fornuftig pris sammenlignet med den kvalitet, du får for pengene. Balance er derfor en rigtig god investering, som du kan få glæde af mange år fremover.

Fri for skadelige kemikalier og støvmider

Balance er dertil en allergivenlig og åndbar dyne. Dynen har både OEKO TEX-certificeringen og NOMITE-certificeringen. OEKO TEX-certificeringen er din garanti for, at dynen ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier, mens NOMITE-certifikatet betyder, at dynen er fri for støvmider og derfor også er velegnet til allergikere.

Andedun og vår i bomuld

Balance har som beskrevet et indhold af moskusdun. De fine andedun er udvalgt med både isolering og kvalitet for øje. Dunene er omgivet af et vår fremstillet i 100 % bomuld. Våret er syet i kassetter, som hjælper til en jævn fordeling af dynens fyld. Som en fin finish er dynens kant afsluttet med et fint satinbånd, som endnu en gang er med til at understrege dynens kvalitet.

Specifikationer:

  • Kan vaskes ved 60 grader og tørres i tørretumbleren.
  • OEKO TEX- og NOMITE-certificeret.
  • Indeholder moskusdun omgivet af et vår i bomuld.
  • Bæreevne 11.

Frigus fra Bedre Nætter: En oplagt helårsdyne til dig, der har det varmt om natten

Fordele:

  • Fås i flere længder.
  • Allergivenlig og åndbar.
  • Fås både som enkeltdyne, dobbeltdyne og halvandenmandsdyne.

Der er stor forskel på, hvor varmt vi har det om natten. Nogle får det nemt meget varmt, mens andre omvendt har let ved at fryse. Hvis du er en af dem, der let får det varmt om natten, er Frigus-dynen fra Bedre Nætter det oplagte valg af en helårsdyne, hvis du vælger den lune model.

Dynen har nemlig en kølende effekt på den ene side og en ekstra kølende effekt på den anden side, og den er derfor oplagt hele året rundt, så du kan bruge den ene side i perioder, hvor du har det meget varmt, og den anden side af dynen, når du kun har det lidt for varmt.

Kølende og temperaturregulerende gelé 

Frigus er designet således, at den har to varmekategorier. Dynens ene overflade indeholder små mikrokapsler. Mikrokapslerne indeholder den aktive gelé ‘phase change materials’. Geléen reagerer på temperaturer ved at skifte form fra fast til flydende, når du har det varmt, og omvendt fra flydende til fast, hvis temperaturen falder. Derfor kan dynen hjælpe dig med ikke at være for varm, når du sover.

Et fyld af andedun

Frigus-dynen har et primært indhold af andedun og et sekundært indhold af småfjer, og det sikrer dig høj kvalitet og maksimal komfort. Selvom dynen har et indhold af dun, kan du sagtens anvende den, selvom du er allergiker. Dynen er nemlig NOMITE-certificeret, og det betyder, at husstøvmider ikke kan finde vej ud gennem dynens polstring.

Samtidig har dynen også både den populære OEKO TEX-mærkning og Downafresh-mærkningen, der betyder, at dynen er fri for giftige og skadelige stoffer i fyld såvel som i polstring. Derfor kan du anvende dynen uden bekymringer og med god samvittighed for din egen sundhed.

Specifikationer:

  • Varmeregulerende dyne med en kølende effekt på den ene side og en ekstra kølende effekt på den anden side.
  • Oplagt helårsdyne til dig, der har tendens til at have det varmt om aftenen.
  • OEKO TEX-, Downafresh- og NOMITE-mærket.

SF Classic fra Sengefabrikken: en god budgetløsning

Størrelser:

Fordele:

  • OEKO TEX-, NOMITE- og Downafresh-mærket.
  • Fås som enkeltdyne og dobbeltdyne og i flere længder.
  • Allergivenlig.

SF Classic fra Sengefabrikken er en helårsdyne med naturfyld. Dynen har en bæreevne på syv, og den fås både som enkeltdyne og dobbeltdyne samt i flere længder.

Med helårsdynen fra Sengefabrikken kan du nøjes med en enkelt dyne hele året, for dynen er nemlig både velegnet i de kolde måneder og i sommermånederne, hvor temperaturerne er højere. Du får altså en god dyne i mellemklassen.

Naturfyld og bomuldscambric

Dynens naturfyld består af både andedun og andefjer. Cirka 70 % af dynens fyld består af andefjer, mens 30 % består af andedun. Fyldet er omgivet af et fintvævet bolster fremstillet i bomuldscambric. Bolstret er både tætvævet og blødt, og så er det syet i kassetter, så dunene fordeler sig mere jævnt i dynen, selvom du bevæger den og roder rundt med den i nattens løb.

OEKO TEX-, NOMITE- og Downafresh-mærket

SF Classic er udstyret med både OEKO TEX-, NOMITE- og Downafresh-mærkningen, og det betyder, at dynen lever op til en række vigtige standarder. Blandt andet betyder det, at dynens stof såvel som fyld er fri for skadelige stoffer og kemikalier, ligesom NOMITE-mærkningen også betyder, at dynen er allergivenlig. Mærkningen betyder nemlig, at husstøvmider ikke kan trænge igennem dynens polstring.

Specifikationer:

  • Helårsdyne med en bæreevne på syv.
  • Indeholder naturfyld bestående af andedun og andefjer.
  • Fyldet er omsluttet af et fintvævet stof i bomuld.

Temprakon-helårsdyne med gåsedun: Sørger for den perfekte temperatur året rundt

Fordele:

  • Dynen kan vaskes ved 60 grader og tørres i tørretumbleren.
  • OEKO TEX- og NOMITE-certificeret.
  • Dynens temperatur tilpasser sig dig og ikke omvendt.

Helårsdynen Temprakon er en helårsdyne i høj kvalitet, der hjælper dig til at holde den rette temperatur natten lang uanset årstid. Dynen indeholder både gåsedun og småfjer, og så er den temperaturregulerende.

Temperaturregulerende mikrokapsler

Temprakon-dynen har små mikrokapsler i både betræk og fyld, og mikrokapslerne har en temperaturregulerende effekt. Kapslerne reagerer nemlig på temperaturer på den måde, at de afgiver varme, når du har det varmt, mens de holder på varmen, når du har det koldt. På den måde bidrager mikrokapslerne til, at du altid har en behagelig temperatur, når du sover – både sommer og vinter.

Mikrokapslerne er kendt fra NASA, hvor de længe har været en del af astronauternes rumdragter. Mikrokapslerne bidrager nemlig til, at astronauterne har den rette temperatur, når de er på opgaver ude i rummet.

Allergivenlig og fri for skadelige stoffer

Temprakon-puden har både OEKO TEX-mærket og NOMITE-mærket. Mærkerne betyder dels, at dynen er fri for skadelige kemikalier og stoffer, og dels at dynen ligeledes er allergivenlig. NOMITE-mærkningen betyder nemlig, at husstøvmider ikke kan trænge igennem dynens polstring. Derfor kan du sagtens anvende dynen, hvis du er allergiker.

Dynens indhold af gåsedun og småfjer er altså en stor luksus for alle, ligesom det bløde vår i bomuld er med til at sikre den helt rette behagelighed.

Specifikationer:

  • Indhold af gåsedun og småfjer.
  • Vår i bomuld.
  • Indeholder temperaturregulerende mikrokapsler.

Nænsom, varm dyne fra ILVA: svanemærket andedunsdyne

Størrelser:

Fordele:

  • Dynen er varm uden at være for varm og er derfor oplagt som helårsdyne.
  • Miljørigtigt valg.
  • Forhindrer, at du bliver overophedet, når du sover.

Den nænsomme, varme dyne fra ILVA er en varm helårsdyne, som du sagtens kan anvende året rundt. Dynen er nemlig hverken kold eller meget varm, og den fungerer derfor i mange typer varmegrader. Dynen har et indhold af moskusdun, og så er den svanemærket.

Fyld af moskusdun

Dynen fra ILVA er en varm dyne uden at være for varm. Det 600 gram tunge naturfyld bestående af moskusdun betyder nemlig, at dynen hjælper dig med at holde på varmen, uden at det bliver for voldsomt eller meget varmt. Derfor kan du sagtens anvende dynen også i de varmere måneder, hvis du sover køligt eller ikke har tendens til at blive overophedet, når du sover.

Svanemærket

Den nænsomme, varme dyne fra ILVA har det berømte Svanemærke. Svanemærket er det nordiske miljømærke, man bruger på produkter, der ikke er fødevarer. Dynens svanemærkning betyder, at den lever op til en række krav og standarder, når det kommer til miljø og miljøbelastning. Det betyder, at du kan lægge dig til ro med dynen med god samvittighed.

Specifikationer:

  • Naturfyld af moskusdun.
  • Svanemærket.
  • Fyldet vejer 600 gram.

Sommerdyner

En sommerdyne er velegnet i sommermånederne, og det betyder ofte, at dynen er det, man kalder sval. Svale dyner er ikke for varme, og derfor overopheder du heller ikke, når du sover med en sval sommerdyne. I denne dyner test præsenterer vi dig for nogle af markedets bedste sommerdyner.

Mayan – sval dyne fra Bedre Nætter: bæredygtig sommerdyne af høj kvalitet

Fordele:

  • bæredygtig dyne bestående af naturmaterialer
  • garanti for høj komfort
  • indbygget vekselvirkningsfunktion.

Mayan-dynen fra Bedre Nætter kommer i tre forskellige varmekategorier. Vælger du den varmegrad, der hedder sval, har du den perfekte sommerdyne i høj kvalitet. Foruden at være en god sommerdyne er Mayan også både svanemærket og et grønt valg. Med Mayan har Bedre Nætter nemlig haft fokus på både bæredygtighed og naturlige materialer, og Mayan er derfor et miljørigtigt valg.

Vekselvirkning og støttende effekt

Mayan fra Bedre Nætter er en dyne med en indbygget vekselvirkning. Det betyder, at dynen varmer dig ekstra, når du har det koldt, ligesom den hjælper dig af med varme, når du har det varmt. Denne vekselvirkning er med til at sikre, at du altid får den mest optimale søvn. Temperatur er nemlig meget afgørende for kvaliteten af vores søvn og dermed, hvor godt vi er veludhvilede, når vi står op.

Dynen består af naturlige materialer, og den har blandt andet et naturfyld af høj kvalitet bestående af 90 % moskusdun og 10 % småfjer. Småfjerene har en støttende effekt, og det giver dig ekstra komfort, når du lægger dig til ro med dynen.

Bæreevne 11 og GOTS-certificeret bomuld

Dynen har en bæreevne på 11, og det siger meget om dynens kvalitet. Jo højere bæreevne, jo højere kvalitet. Bæreevnen fortæller nemlig, hvor god en dyne er til at isolere varme og til at hjælpe dig af med fugt, så du ikke overopheder.

Dynens vår er fremstillet i GOTS-certificeret bomuld, og våret er dertil syet i kassetter. Kassetterne medvirker til, at fyldet ikke klumper sammen, men derimod fordeler sig mere jævnt i dynen. Dette er også med til at sikre dynens komfort.

Specifikationer:

  • Bedre Nætters eneste svanemærkede dyne
  • fyld af moskusdun og småfjer
  • GOTS-certificeret betræk
  • bæreevne 11.

Sommerdyne fra Quilts of Denmark: ekstra sval sommerdyne

Fordele:

  • OEKO TEX-, NOMITE-, Downafresh- og Downpass-certificeret.
  • Udviklet med omtanke for miljø og dyrevelfærd.
  • Oplagt dyne til dig, der altid har det varmt.

Sommerdynen fra Quilts of Denmark er både udviklet og produceret i Danmark. Sommerdynen er ekstra sval, og den er derfor oplagt til dig, der kan lide en ekstra let dyne i sommermånederne. Dynen har et fyld af moskusdun, og så har man haft fokus på både dyrevelfærd og miljøansvarlighed, da man udviklede dynen.

Perfekt dyne til dig, der altid har det varmt

Sommerdynen fra Quilts of Denmark er oplagt til dig, der altid har det varmt, når du sover. Der er forskel på, hvor varmt vi har det, når vi sover. Nogle bliver nemmere varme end andre, og derfor er det perfekt med en ekstra sval sommerdyne, hvis du er en af dem, der let kan få det varmt.

Dynen er fyldt med dine moskusdun. Dunene er svøbt i et ekstra blødt vår i bomuldsbatist. Våret er let, og det er derfor også helt perfekt til en let og luftig sommerdyne.

Udviklet med ansvar for miljø og dyrevelfærd

Sommerdynen fra Quilts of Denmark har både OEKO TEX-mærkningen, NOMITE-mærkningen, Downafresh-mærkningen og Downpass-mærkningen. Det betyder, at dynen både er allergivenlig og fri for husstøvmider, fri for skadelige og giftige kemikalier og indeholder rene dun.

Specifikationer:

  • indhold af moskusdun
  • vår i ekstra blødt og let bomuldsbatist
  • ekstra sval sommerdyne.

Temprakon Comfort-dyne fra ILVA: bæreevne 10 på dynen

Fordele:

  • Smart tekstilfunktion med en sommer- og vinterside alt efter sæson.
  • Kan vaskes ved 60 grader.
  • Behagelig dyne af høj kvalitet.

Temprakon Comfort-dynen er ekstra sval og har både en sommerside og en vinterside. Dynen tilhører den lette varmeklasse, og så er den fyldt med 80 % dun og 20 % fibre. Dynens fyld vejer tilsammen 300 gram, og Temprakon Comfort-dynen er derfor en meget let og luftig dyne.

Smart tekstilfunktion

Temprakon Comfort-dynen har en indbygget tekstilfunktion, der betyder, at dynen har en sommer- og en vinterside. Den ene side er ekstra kølig, mens den anden side hjælper dig med at holde lidt ekstra på varmen. Dynen er dog ikke oplagt i de helt kolde måneder, medmindre du har tendens til at have det meget varmt om natten.

Dynen kan vaskes ved 60 grader, så den er let at holde ren og vedligeholde, så du kan få glæde af den mange år fremover.

Bæreevne 10

Dynen har en bæreevne på 10, og det betyder, at du med Temprakon Comfort-dynen får en dyne i meget høj kvalitet. Bæreevnen er nemlig sigende for, hvor god dynen er til at isolere varme, og hvor god den samtidig er til at hjælpe dig af med fugt. En bæreevne på 10 ligger højt sammenlignet med andre dyner, og du får derfor god kvalitet for pengene, når du køber sommerdynen.

Specifikationer:

  • fyld af dun og fibre
  • bæreevne på 10
  • ekstra sval sommerdyne.

Breeze-sommerdyne fra Ringsted Dun: sval sommerdyne med kølende effekt

Fordele:

  • Kan vaskes ved 60 grader.
  • Betræk af blødt bomuld.
  • Kan både fungere temperaturregulerende og som en almindelig dyne.

Breeze-sommerdyne fra Ringsted Dun er en temperaturregulerende moskusdyne. Dynen er udstyret med en almindelig side og en kølende side. Dynen er i sig selv let og velegnet til sommerens temperaturer, men har du behov for ekstra nedkøling på de meget varme sommerdage, kan du tage sommerdynens temperaturregulerende side i brug. Siden hjælper med at køle dig ned.

Mikrokapsler sikrer den kølende effekt

Det er takket være dynens indhold af mikrokapsler, at dynen har en kølende effekt. Mikrokapslerne hjælper med at afgive varme, når temperaturerne er høje, og de hjælper samtidig med at holde på varmen, når temperaturerne er lave.

Med dynens indhold af moskusdun kan du og din krop også ånde. Alle sveder, når de sover, men bliver du for varm, kan du have svært ved at finde ro og falde ned i den dybe søvn. Derfor er det afgørende med en åndbar dyne.

Bæreevne 11 og bomuldsbetræk

Sommerdynen fra Ringsted Dun har en bæreevne på 11, og det betyder, at du får en dyne af meget høj kvalitet. Den høje bæreevne siger nemlig noget om, hvor god dynen er til at hjælpe dig med at holde på varmen, og om dynens åndbarhed.

Dynens betræk består af bomuld i høj kvalitet, der er syet i kassetter. Kassetterne sikrer, at dynens fyld fordeles jævnt i dynen over natten og dermed ikke klasker sammen i den ene ende.

Dynen er både danskproduceret og OEKO TEX-certificeret, og den er derfor uden skadelige stoffer og giftig kemi.

Specifikationer:

  • dyne med bæreevne 11
  • fyld af moskusdun
  • temperaturregulerende effekt på den ene side takket være mikrokapsler.

Vinterdyner

En vinterdyne er designet således, at den holder dig ekstra varm. Typisk er det fyldets type, men også mængden af fyldet, der er afgørende for, om der er tale om en vinterdyne. Nogle foretrækker at bruge vinterdyne hele året rundt eller i store dele af året. Det er typisk dem, der har tendens til at fryse. I denne dyner test præsenterer vi dig for nogle af markedets bedste helårsdyner.

Varm Mayan-dyne fra Bedre Nætter: Køb en dyne med omtanke for bæredygtighed

Fordele:

  • OEKO TEX-, NOMITE- og Downafresh-mærket.
  • Kan vaskes ved 60 grader og tørres i tørretumbler.
  • Komfortabel kvalitet.

Den svanemærkede dyne Mayan fra Bedre Nætter kommer i tre forskellige varmekategorier. Vælger du den varme dyne, får du en bæredygtig vinterdyne i høj kvalitet. Mayan er Bedre Nætters ene svanemærkede dyne, og den er både miljøvenlig og bæredygtigt produceret. Mayan er derfor den oplagte vinterdyne til dig, der vil træffe et grønt valg og samtidig have høj kvalitet.

Naturlige materialer og vekselvirkende effekt

Vinterdynen fra Mayan er produceret af naturlige materialer. Dynen består af 90 % moskusdun og 10 % småfjer, og fyldet i dynen holder dig ekstra varm i de kolde måneder, uden at du bliver overophedet eller for varm.

Dynen er nemlig udviklet med en vekselvirkende effekt, og det betyder, at dynen hjælper dig med at holde varmen, når temperaturerne er lave, mens den hjælper dig af med varme, når temperaturerne er for høje.

Dynen har en høj bæreevne på 11, og det skyldes selvfølgelig kvaliteten på fyldet, men også dynens betræk. Dynen har nemlig et betræk af GOTS-certificeret bomuld. Betrækket er syet i kassetter, så fyldet ikke klumper sammen, og så er bomulden både blød, behagelig og lækker at røre ved.

Certificeret dyne fri for skadelig kemi og husstøvmider

Foruden Svanemærket har Mayan også både OEKO TEX-mærket, NOMITE-mærket og Downafresh-mærket. Det betyder, at dynen er fri for skadelig kemi, og at dynen er allergivenlig og blokerer for husstøvmider.

Dynen kan vaskes ved 60 grader, ligesom den kan tørres i tørretumbler. Det er derfor nemt at sikre dynens hygiejne og vedligeholde den, så du kan få glæde af den i rigtigt mange år fremover.

Specifikationer:

  • bæredygtig og miljørigtig dyne fremstillet i naturmaterialer
  • bæreevne 11
  • indhold af moskusfjer og småfjer med et GOTS-certificeret betræk.

Silkedyne fra Butterfly Silk: vinterdyne i absolut topklassekvalitet

Fordele:

  • Føles blød og behagelig.
  • Luksusdyne med silke fra inderst til yderst.
  • Selvrensende effekt.

Silkedynen fra Butterfly Silk er en vinterdyne i høj kvalitet. Med dynen kan du hver nat pakke dig ind i et lag af silke. Silke fungerer både temperaturregulerende og fugttransporterende, og derfor er en vinterdyne i silke ikke bare et lækkert valg, men også et praktisk og funktionelt valg.

Sov som aldrig før med en silkedyne

Silke er et fantastisk materiale. Ikke alene føles det blødt mod huden, det hjælper også med at absorbere og borttransportere fugt som for eksempel sved. Derfor er silke også med til at danne det helt optimale og tørre sovemiljø. Skimmelsvamp og husstøvmider trives ikke i tørre miljøer, og derfor er et tørt sovemiljø absolut at foretrække.

Silke er også antibakteriel, og derfor er dynen også velegnet, hvis du lider af astma eller allergi. Sidst, men ikke mindst, fungerer silke temperaturregulerende, og det betyder, at dynen hverken vil føles for varm eller for kold.

OEKO TEX-certificeret og fyld af Mulberry-silke

Ikke alene består dynens betræk af Mulberry-silke. Det gør dynens fyld også. Derfor får du altså en vinterdyne af silke fra inderst til yderst. Dynen er OEKO TEX-certificeret, og derfor er den fri for skadelig kemi og giftige stoffer.

Silke er som udgangspunkt selvrensende, og derfor vil din dyne ikke have behov for at blive vasket. Dynen tåler derudover heller ikke maskinvask, så hvis du vurderer, at dynen har brug for rens, skal du sende den forbi dit lokale renseri med ekspertise i den slags.

Specifikationer:

  • fyld og betræk af 100 % silke
  • temperaturregulerende, fugtabsorberende og fugttransporterende
  • OEKO TEX-certificeret.

Nocturne-fiberdyne fra ILVA: en varm og budgetvenlig vinterdyne

Fordele:

  • ekstra varm, budgetvenlig vinterdyne
  • tyk kvalitet med et højt indhold af fyld
  • fri for skadelige kemikalier.

Vinterdynen Nocturne er en hvid fiberdyne, der er udviklet til at holde dig ekstra varm. Dynen forhandles til en fornuftig og overkommelig pris, og derfor er den et godt bud på en budgetvenlig vinterdyne af fin kvalitet.

Fiberfyld og OEKO TEX-certificeret

Fiberdynen har et indhold af fiber. Dynen har tilsammen et indhold af fyld på 1 kg, og du får derfor en tyk og varm dyne med Nocturne-fiberdyne. Dynen er OEKO TEX-certificeret, og den er derfor fri for skadelige kemikalier og giftige stoffer.

Dynen er syet med kassetter, og det betyder, at du slipper for, at dynens fyld klumper sammen i den ene ende af dynen. Du er derfor sikker på, at du får en dyne med en jævn fordeling af fyld.

Specifikationer:

  • Indeholder 1 kg fiberfyld.
  • OEKO TEX-certificeret.
  • Syet med kassetter, så fyldet ikke klumper sammen i den ene ende.

Varm moskusdyne fra ProSleep: ekstra varm helårsdyne, der fungerer oplagt som vinterdyne

Fordele:

  • let og behagelig at sove med
  • allergivenlig
  • produceret med omtanke for dyrevelfærd og miljø.

Med den varme moskusdyne fra det danske brand ProSleep får du en varm helårsdyne. Dynen har et fyld på i alt 880 gram, og du får derfor en fyldig dyne, der samtidig er let og behagelig at sove med. Dynen falder let om kroppen, og du vil derfor ikke føle dig hverken omklamret eller overophedet.

Bæreevne 11 og kvalitet for pengene

Dynen har en bæreevne på 11, og det er din garanti for, at dynen er af en høj og god kvalitet. Dynen isolerer godt og holder dig varm, samtidig med at den er blød og lækker. Dynen er udviklet af Soveland, og du får rigtigt meget kvalitet for pengene, hvis du investerer i den varme helårsdyne. Dynen er varm nok til, at du sagtens kan bruge den som vinterdyne, medmindre du har tendens til let at komme til at fryse, når du sover.

Udviklet og produceret i Danmark med omtanke for dyrevelfærd og miljø

Med dynen fra ProSleep kan du sove med god samvittighed. Dynen er nemlig udviklet og produceret i Danmark, og den er særligt udviklet med omtanke for dyrevelfærd og miljø.

Dynen er dertil OEKO TEX-certificeret, og den er derfor fri for skadelig kemi. Samtidig er dynen NOMITE-certificeret, og det betyder, at dynen er velegnet til allergikere. Dynens betræk forhindrer nemlig, at husstøvmider kan trænge igennem.

Specifikationer:

  • varm dyne med moskusfjer
  • OEKO TEX- og NOMITE-certificeret
  • udviklet og produceret i Danmark.

Valg af dyne – hvordan vælger jeg den bedste dyne?

Som vi tidligere har nævnt i denne dyner test, kan det for mange være en rigtig godt idé at investere i to dyner, så du har en dejlig varm dyne om vinteren og en lettere og tyndere dyne til om sommeren. Dog kan det variere fra person til person, da vi alle er forskellige og har forskellige behov og kroppe.

Normalt bruger man en sommerdyne, når nattetemperaturen overstiger de 15 grader, men dette kommer som sagt meget an på, hvordan man har det om natten. Hvis du altid har det varmt, er der naturligvis ingen grund til at købe en vinterdyne, og hvis du modsat altid har det koldt, er det måske bedst at sove med en varmere dyne året rundt.

Dynens varme

Forhandlerne kan kalde dynerne mange forskellige ting, og derfor er det en udfordring at vælge en ny dyne, hvis man kun kigger på selve navnet. Når du skal finde ud af, hvor tyk eller hvor varm en dyne er, så er det derfor vigtigt, at man kigger på det, der hedder bæreevnen, som du måske også har lagt mærke til i vores dyner test.

Bæreevnen er et udtryk for, hvor isolerende en dyne er, og dette er meget tæt forbundet med, hvor varm og behagelig dynen er. Skalaen for bæreevne går fra 1 til 16, hvorfor 1 er det mindst isolerende, og 16 er det mest isolerende.

Dette kan være svært at forholde sig til, men normalt anbefales det, at man vælger en dyne med en bæreevne mellem 10 og 13, hvis man vil være sikker på at få en god dyne, som kan holde dig varm.

Hvis man vælger en dyne med en bæreevne under 10, vil mange opleve, at det bliver for koldt. Hvis du modsat vælger en dyne med en bæreevne over 13, vil du højst sandsynligt komme til at opleve, at det bliver for varmt at sove med en sådan dyne.

Dynens længde

De mest populære dynelængder på markedet er 200 cm eller 2 meter. Det bliver faktisk anbefalet, at man sover med en dyne, der er 30 cm længere end en selv, og derfor er der mange, der ikke har en lang nok dyne. Så hvis du eksempelvis er 185 cm høj, så burde du vælge en dyne, der mindst er 215 cm og ikke kun 200 cm.

Grunden til, at dynen helst skal være 30 cm længere end dig selv, er, at så undgår du at komme til at fryse dine fødder eller skuldre og nakke. Dette kan give problemer for nogle, men ikke alle. Dette er igen med til at understrege, at et valg af dyne er meget individuelt.

Enkeltdyner eller dobbeltdyne?

Især dette aspekt er meget individuelt. Du kan både vælge en dobbeltdyne, hvis du sover alene eller sammen med en anden. Nogle kan godt lide at have en meget stor dyne til dem selv, og andre kan godt lide at sove under samme dyne som sin kæreste. Dette kommer selvfølgelig helt an på, hvilke behov man har.

Her er det igen også vigtigt at overveje, hvor varmt man har det om natten. Hvis man generelt har det meget varmt, så er det ikke sikkert, at det er en god idé at sove under samme dyne, og så er det en bedre idé at skaffe sig en eller to enkeltdyner, som vi også har gennemgået i vores dyner test ovenfor.

Valg af dyne – gåsedun, andedun, moskusdun eller fjer?

Når man skal købe en eller flere dyner, vælger de fleste at købe dyner med dun. Her kan man enten få moskusdyner, andedunsdyner og gåsedundyner.

Herudover kan man også få edderdunsdyner, men det er en meget fin og dyr duntype, og der er derfor ikke særlig mange, der vælger denne type. Edderdunsdyner har endvidere ofte en bæreevne mellem 14 og 16, og dette afholder også mange fra at købe en. Vi vil i de følgende afsnit i vores dyner test gennemgå de 3 mest almindelige duntyper, som vi har nævnt ovenfor i denne dyner test.

Moskusdyne

I forhold til isolering har en dyne med moskusdun en god bæreevne, der ofte ligger mellem 11 og 13. Med en moskusdyne kan du få en dyne af høj kvalitet. Endvidere er denne type meget let, behagelig og føles rigtig bløde. Af disse grunde er en moskusdyne blevet et populært valg.

Andedunsdyne

Andedunsdyner var engang meget populære, men det er faktisk gået lidt af mode. Dette er især på grund af måden, hvorpå de bliver produceret. Ænderne, som dunene kommer fra, får ikke lov til at blive gamle nok, og det betyder, at deres fjer ikke når at blive fine nok, og dermed bliver kvaliteten af dynerne ikke lige så god.

Det betyder, at gåsedunsdyner og moskusdyner ofte er bedre isolerede end andedunsdyner. Dog kan man godt finde gode andedunsdyner, men så kommer man også til at betale mere for dem, hvilket du måske har lagt mærke til på prisen i denne dyner test.

Gåsedunsdyne

Mange gåsedunsdyner er af lige så høj kvalitet som moskusdyner. Dette kommer dog meget an på de gæs, der er blevet brugt, og hvor de kommer fra. Jo koldere et sted gæssene er fra, og dermed deres dun kommer fra, jo bedre isoleringsevne har de som regel. Gåsedun bliver meget ofte brugt i dyner, og det vil sige, at du kan få mange forskellige slags dyner med gåsedun.

Her er det meget vigtigt at være opmærksom på, at kvaliteten af gåsedundyner kan variere meget. I denne forbindelse kan det være en god idé at kigge på bæreevnen for at se, om den er over 10. Hvis den er det, så er det højst sandsynligt en god dyne med god isoleringsevne, hvilket de fleste dyner har i denne dyne test.

Antallet af fjer i dynen

Antallet af fjer i dynen har også rigtig meget at sige om kvaliteten af dynerne i denne dyner test og generelt. Jo færre fjer dynen består af, jo bedre kvalitet er dynen i. Fjer var meget populært at bruge engang, men man er blevet meget opmærksom på, at fjer ikke isolerer lige så godt, som dun gør. Dog vil der ofte være en smule fjer i de dyner, man kan købe i dag. Hvis du vil være sikker på at få en dyne af høj kvalitet, så bør antallet af fjer ikke overstige 10%.

Dyner og priser

I forhold til dyner hænger kvalitet og pris meget ofte sammen, så hvis du vil have en dyne af allerhøjeste kvalitet, skal du også være villig og have mulighed for at investere lidt penge i det.

De dyreste dyner og dermed dem af bedst kvalitet, vil du ofte kunne kende, fordi de har en høj bæreevne, på eksempelvis 13-14. Dog kan man også få rigtig mange gode dyner, der har en bæreevne mellem 10 og 12, som du måske har fundet ud af i denne dyner test. Her vil du ofte kunne finde dyner til meget fornuftige priser. Læs mere om billige dyner her.

Der findes mange forhandlere af dyner, og derfor kan det også være en god idé at holde øje med, om de har nogle gode tilbud, så du kan spare nogle penge.

Selvom det godt kan lade sig gøre at finde gode dyner til en fornuftig pris, så vil vi ikke anbefale, at man vælger de allerbilligste dyner. Det vil være rigtig ærgerligt at købe en ny dyne, som ikke kan holde dig ordentlig varm. Det er altid vigtigt at vælge en dyne ud fra dine egne behov og ikke kun ud fra prisen. Det har vi forsøgt at hjælpe dig med i denne dyner test.

Vaskbare dyner

Hvis du lider af astma eller allergi, så er især dette aspekt meget vigtigt at tage med i sine overvejelser. Hvis du køber dyner med dun, så bliver det anbefalet, at man køber nogle, der kan vaskes ved 60 grader. Hvis du kun kan vaske din dyne ved for eksempel 40 grader, så kan du ikke være sikker på, at du får vasket alle husstøvmider og andet skidt ordentligt væk.

Vi håber, du kunne bruge vores dyner test til at få et overblik over udvalget af dynetyper og gode råd til, hvordan du kan vælge din nye dyne. Læs også vores andre tests, eller få overblik over senge eller madrasser.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge en dyne med dun, hvis man er allergiker?

Ja. Hvis du kigger efter en NOMITE-certificeret dyne, er du sikker på, at den er allergivenlig. NOMITE-mærkningen betyder nemlig, at husstøvmider ikke kan trænge igennem.

Hvad er vigtigt, når man køber en ny dyne?

Det er vigtigt, at du vælger en dyne med den rigtige varmegrad, så den passer til din kropstemperatur og den generelle rumtemperatur i dit soveværelse.

Hvorfor er den rette dyne vigtig for min nattesøvn?

Den rette dyne kan sikre dig mere komfort og dermed mere ro i din søvn. Er du for varm eller for kold, kan du blive forstyrret i din søvn og dermed være mindre veludhvilet.