Dyne test

Find den bedste dyne til dit behov blandt nogle af de bedste til prisen i vores dyne test ud fra brugernes vurderinger.

Balance

Balance har fået rigtigt gode anmeldelser fra brugerne. Denne dyne fås i alle størrelser, og du kan være sikker på at få en god dyne, til en god pris. Den roses både for kvaliteten og komforten.

✅ Levering
1-3 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Flexa sleep

Med denne lækre dyne får du maksimal komfort. Den kommer med 90 % fjer af andedun, og en bæreevne på 10, så du kan sove trygt og godt.

✅ Levering
5-10 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Mayan

En rigtig lækker dyne, hvor du får masser kvalitet for pengene. Her får du materialer i høj kvalitet. Denne dyne har fået yderst gode anmeldelser.

✅ Levering
1-3 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

CLIMA

Denne temperaturregulerende dyne hjælper dig til en bedre nattesøvn, ved hele tiden at tilpasse temperaturen, så den bevares behagelig og konstant.

✅ Levering
1-2 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Bedste dyne

Hvis du står og skal købe en ny dyne, vil du nok opdage, at der er mange forskellige ting, som du skal overveje og tage stilling til. Når det kommer til valg af dyne, er det nemlig ikke helt lige meget, hvilken du vælger. Der er ikke én slags dyne, der er den bedste for alle. Dette afhænger rigtig meget af, hvem du er, og hvad dine behov er. Dette gælder både i forhold til fyld, størrelse og tykkelse.

Du kan både vælge mellem fiberdyner, andedunsdyner, moskusdunsdyner og gåsedunsdyner, og vi vil i denne artikel komme nærmere ind på de forskellige dyner og forklare, hvad du skal være opmærksom på og tage stilling til, når du skal købe en ny dyne. Hvis du allerede nu vil begynde at kigge på dyner, så kan du se et stort udvalg her hos Bedre Nætter.

Vi bruger rigtig meget af vores tid i sengen og dermed også under dynen. Det betyder, at valget af dyner er vigtigt. Det er vigtigt at vælge en god dyne, netop fordi vi bruger så mange timer på at sove.

En god dyne er sammen med en god seng altafgørende for, at vi kommer til at sove godt og dermed kan få mere ud af dagen. En god nattesøvn har nemlig meget stor betydning for, hvor veludhvilet du er, når du vågner om morgenen. Hvis du har en god seng og en god dyne, der passer til dig, så vil du få en bedre søvnoplevelse, og på denne kan du få mere ud af dagen og generelt øge din livskvalitet. I denne dyne test klæder vi dig på til at foretage det bedste valg af dyne til forskellige behov.

Valg af dyner – forskellige typer

Som før nævnt kan du få dyner med forskelligt slags fyld, men også forskellige tykkelser. Her er det vigtigt at overveje, om du er på udkig efter en sommerdyne, en helårsdyne eller en vinterdyne. I de følgende afsnit vil vi give dig et overblik over forskellige gode dyner fra de forskellige kategorier.

Ved de forskellige dynetyper kan du vælge mellem en enkeltmandsdyne, en lang dyne eller en dobbeltdyne. Derfor vil vi komme med forslag til en dyne til hver størrelse i vores dyne test, så du kan få et godt overblik over, hvad du kan finde på markedet.

Helårsdyner

Vi lægger denne dyne test ud med helårsdyner. En helårsdyne vil være en rigtig god investering for de fleste. Hvis du ikke er typen, der får det meget koldt om vinteren eller meget varmt om sommeren, så er du dækket rigtig godt ind med en helårsdyne. På denne måde slipper du også for at skifte dyne mellem årstiderne, og du kan nøjes med at købe en slags dyne.

Enkeltdyne:Dynetest

• Mærke og model: Ringsted Dun, Hyrdinden – bodyshape,
• Fyld og varme: 90% moskusdun, lun
• Bæreevne: 11
Køb den her

 

Lang dyne:Bedst i test dyne

• Mærke og model: Ringsted Dun, Svovlstikkerne
• Fyld og varme: 100 % gåsedun, lun
• Bæreevne 12
Køb den her

 

Dobbeltdyne:Test af dyne

• Mærke og model: Ringsted Dun, Hyrdinden – bodyshape
• Fyld og varme: 90% moskusdun, lun
• Bærevne: 11
Køb den her

 

Vinterdyner

Hvis du har tendens til at fryse om natten og især om vinteren, så vil det være oplagt at investere i en vinterdyne. Med en vinterdyne i vores dyne test kan du med sikkerhed holde dig varm om natten i løbet af den kolde vinter.

Hvis du generelt fryser om natten, så kan du naturligvis også bruge en vinterdyne på andre tidspunkter af året. Mange vælger at skifte mellem vinterdyner og sommerdyner, så de på denne måde har en god dyne både til om vinteren og til om sommeren, der passer til temperaturen. På denne måde vil man opnå et behageligt soveklima og derved komme til at sove bedre.

Enkeltdyne:Test dyne

• Mærke og model: Ringsted Dun, Svovlstikkerne
• Fyld og varme 100% gåsedun, varm
• Bæreevne: 12
Køb den her

 

Lang dyne:Dyne test

• Mærke og model: Ringsted Dun, Hyrdinden – bodyshape
• Fyld og varme: 90% moskusdun, varm
• Bæreevne: 11
Køb den her

 

Dobbeltdyne:Dyne test

• Mærke og model: Ringsted Dun, Klodshans
• Fyld og varme: 90% moskusdun, varm
• Bæreevne: 11
Køb den her

Sommerdyner

Hvis du ikke har brug for en varm dyne, så vil en sommerdyne være et rigtig godt valg i vores dyne test. En sommerdyne kan naturligvis bruges om sommeren, når det er varmt, men hvis du også får det varmt, når du sover om vinteren eller andre årstider, så kan du sagtens bruge en sommerdyne året rundt. Sommerdyner er også oplagte valg til eksempelvis sommerhuset eller campingvognen.

Enkelt dyne:Bedst i test dynetest

• Mærke og model: Ringsted Dun, Klodshans
• Fyld og varme: 90% moskusdun, sval
• Bæreevne: 11
Køb den her

 

Lang dyne:Test dyne

• Mærke og model: Ringsted Dun, Klodshans
• Fyld og varme: 90% moskusdun, sval
• Bæreevne: 11
Køb den her

 

Dobbeltdyne:Dobbeltdyne

• Mærke og model: Ringsted Dun, Snedronningen
• Fyld og varme: 100% Gåsedun, sval
• Bæreevne: 13
Køb den her

Du kan se endnu flere lækre dyner her: Dyner.

Valg af dyne – hvordan vælger jeg den bedste dyne?

Som vi tidligere har nævnt i denne dyne test, kan det for mange være en rigtig godt idé at investere i to dyner, så du har en dejlig varm dyne om vinteren og en lettere og tyndere dyne til om sommeren. Dog kan det variere fra person til person, da vi alle er forskellige og har forskellige behov og kroppe.

Normalt bruger man en sommerdyne, når nattetemperaturen overstiger de 15 grader, men dette kommer som sagt meget an på, hvordan man har det om natten. Hvis du altid har det varmt, er der naturligvis ingen grund til at købe en vinterdyne, og hvis du modsat altid har det koldt, er det måske bedst at sove med en varmere dyne året rundt.

Dynens varme

Forhandlerne kan kalde dynerne mange forskellige ting, og derfor er det en udfordring at vælge en ny dyne, hvis man kun kigger på selve navnet. Når du skal finde ud af, hvor tyk eller hvor varm en dyne er, så er det derfor vigtigt, at man kigger på det, der hedder bæreevnen, som du måske også har lagt mærke til i vores dyne test.

Bæreevnen er et udtryk for, hvor isolerende en dyne er, og dette er meget tæt forbundet med, hvor varm og behagelig dynen er. Skalaen for bæreevne går fra 1 til 16, hvorfor 1 er det mindst isolerende, og 16 er det mest isolerende.

Dette kan være svært at forholde sig til, men normalt anbefales det, at man vælger en dyne med en bæreevne mellem 10 og 13, hvis man vil være sikker på at få en god dyne, som kan holde dig varm.

Hvis man vælger en dyne med en bæreevne under 10, vil mange opleve, at det bliver for koldt. Hvis du modsat vælger en dyne med en bæreevne over 13, vil du højst sandsynligt komme til at opleve, at det bliver for varmt at sove med en sådan dyne.

Dynens længde

De mest populære dynelængder på markedet er 200 cm eller 2 meter. Det bliver faktisk anbefalet, at man sover med en dyne, der er 30 cm længere end en selv, og derfor er der mange, der ikke har en lang nok dyne. Så hvis du eksempelvis er 185 cm høj, så burde du vælge en dyne, der mindst er 215 cm og ikke kun 200 cm.

Grunden til, at dynen helst skal være 30 cm længere end dig selv, er, at så undgår du at komme til at fryse dine fødder eller skuldre og nakke. Dette kan give problemer for nogle, men ikke alle. Dette er igen med til at understrege, at et valg af dyne er meget individuelt.

Enkeltdyner eller dobbeltdyne?

Især dette aspekt er meget individuelt. Du kan både vælge en dobbeltdyne, hvis du sover alene eller sammen med en anden. Nogle kan godt lide at have en meget stor dyne til dem selv, og andre kan godt lide at sove under samme dyne som sin kæreste. Dette kommer selvfølgelig helt an på, hvilke behov man har.

Her er det igen også vigtigt at overveje, hvor varmt man har det om natten. Hvis man generelt har det meget varmt, så er det ikke sikkert, at det er en god idé at sove under samme dyne, og så er det en bedre idé at skaffe sig en eller to enkeltdyner, som vi også har gennemgået i vores dyne test ovenfor.

Valg af dyne – gåsedun, andedun, moskusdun eller fjer?

Når man skal købe en eller flere dyner, vælger de fleste at købe dyner med dun. Her kan man enten få moskusdyner, andedunsdyner og gåsedundyner.

Herudover kan man også få edderdunsdyner, men det er en meget fin og dyr duntype, og der er derfor ikke særlig mange, der vælger denne type. Edderdunsdyner har endvidere ofte en bæreevne mellem 14 og 16, og dette afholder også mange fra at købe en. Vi vil i de følgende afsnit i vores dyne test gennemgå de 3 mest almindelige duntyper, som vi har nævnt ovenfor i denne dyne test.

Moskusdyne

I forhold til isolering har en dyne med moskusdun en god bæreevne, der ofte ligger mellem 11 og 13. Med en moskusdyne kan du få en dyne af høj kvalitet. Endvidere er denne type meget let, behagelig og føles rigtig bløde. Af disse grunde er en moskusdyne blevet et populært valg.

Andedunsdyne

Andedunsdyner var engang meget populære, men det er faktisk gået lidt af mode. Dette er især på grund af måden, hvorpå de bliver produceret. Ænderne, som dunene kommer fra, får ikke lov til at blive gamle nok, og det betyder, at deres fjer ikke når at blive fine nok, og dermed bliver kvaliteten af dynerne ikke lige så god.

Det betyder, at gåsedunsdyner og moskusdyner ofte er bedre isolerede end andedunsdyner. Dog kan man godt finde gode andedunsdyner, men så kommer man også til at betale mere for dem, hvilket du måske har lagt mærke til på prisen i denne dyne test.

Gåsedunsdyne

Mange gåsedunsdyner er af lige så høj kvalitet som moskusdyner. Dette kommer dog meget an på de gæs, der er blevet brugt, og hvor de kommer fra. Jo koldere et sted gæssene er fra, og dermed deres dun kommer fra, jo bedre isoleringsevne har de som regel. Gåsedun bliver meget ofte brugt i dyner, og det vil sige, at du kan få mange forskellige slags dyner med gåsedun.

Her er det meget vigtigt at være opmærksom på, at kvaliteten af gåsedundyner kan variere meget. I denne forbindelse kan det være en god idé at kigge på bæreevnen for at se, om den er over 10. Hvis den er det, så er det højst sandsynligt en god dyne med god isoleringsevne, hvilket de fleste dyner har i denne dyne test.

Antallet af fjer i dynen

Antallet af fjer i dynen har også rigtig meget at sige om kvaliteten af dynerne i denne dyne test og generelt. Jo færre fjer dynen består af, jo bedre kvalitet er dynen i. Fjer var meget populært at bruge engang, men man er blevet meget opmærksom på, at fjer ikke isolerer lige så godt, som dun gør. Dog vil der ofte være en smule fjer i de dyner, man kan købe i dag. Hvis du vil være sikker på at få en dyne af høj kvalitet, så bør antallet af fjer ikke overstige 10%.

Dyner og priser

I forhold til dyner hænger kvalitet og pris meget ofte sammen, så hvis du vil have en dyne af allerhøjeste kvalitet, skal du også være villig og have mulighed for at investere lidt penge i det.

De dyreste dyner og dermed dem af bedst kvalitet, vil du ofte kunne kende, fordi de har en høj bæreevne, på eksempelvis 13-14. Dog kan man også få rigtig mange gode dyner, der har en bæreevne mellem 10 og 12, som du måske har fundet ud af i denne dyne test. Her vil du ofte kunne finde dyner til meget fornuftige priser. Læs mere om billige dyner her.

Der findes mange forhandlere af dyner, og derfor kan det også være en god idé at holde øje med, om de har nogle gode tilbud, så du kan spare nogle penge.

Selvom det godt kan lade sig gøre at finde gode dyner til en fornuftig pris, så vil vi ikke anbefale, at man vælger de allerbilligste dyner. Det vil være rigtig ærgerligt at købe en ny dyne, som ikke kan holde dig ordentlig varm. Det er altid vigtigt at vælge en dyne ud fra dine egne behov og ikke kun ud fra prisen. Det har vi forsøgt at hjælpe dig med i denne dyne test.

Vaskbare dyner

Hvis du lider af astma eller allergi, så er især dette aspekt meget vigtigt at tage med i sine overvejelser. Hvis du køber dyner med dun, så bliver det anbefalet, at man køber nogle, der kan vaskes ved 60 grader. Hvis du kun kan vaske din dyne ved for eksempel 40 grader, så kan du ikke være sikker på, at du får vasket alle husstøvmider og andet skidt ordentligt væk.

Vi håber, du kunne bruge vores dyne test til at få et overblik over udvalget af dynetyper og gode råd til, hvordan du kan vælge din nye dyne. Læs også vores andre tests, eller få overblik over senge eller madrasser.