Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
0 produkter
Vi kunne ikke finde nogle produkter, der matcher din filtrering

Indholdsfortegnelse

Weekendseng: Tryghed og sikkerhed for dit barn

Findes der noget bedre end at kunne lægge sig til rette i en god seng efter en hård dag? Nej vel? Sådan er det også for din baby – eller dit lidt større barn. Sengen er et sted, hvor barnet skal føle sig tryg, fordi det giver den bedste og dybeste søvn.

Dog er det ikke altid muligt, at barnet kan sove i sin egen trygge og velkendte seng, hvorfor det er en rigtig god idé med en weekendseng. En weekendseng er ideel til dit barn, hvis I skal på weekendtur, ud at rejse, eller hvis I bare er inviteret til middag hos nogle gode venner.

Sov godt når du ikke er hjemme

Søvn er vigtigt – for voksne og børn. Når vi sover godt om natten, fungerer vi nemlig bedre om dagen. Søvn styrker immunforsvaret, styrker indlæringsevnen og hjælper hukommelsen på gled – derfor er søvn ekstra vigtigt for børn, for at de kan udvikle sig, som de skal. Børn skal helst sove godt hver nat, fordi de hele tiden er i fysisk og mental udvikling – især derfor kan en weekendseng være nødvendig.

En god seng er en af grundstenene for en god nattesøvn; vi kender det selv – vi sover meget bedre i en god seng. For børn er det dog ikke blot vigtigt, at sengen er god. Den skal også være tryg. Det er relativt nemt at imødekomme dette derhjemme, hvor barnet jo sover langt de fleste nætter. Men hvad så når I skal på weekendtur eller på ferie? En weekendseng er den perfekte rejsemakker! Den sikrer dit barn en mere tryg søvn, og den er nem at transportere. En weekendseng kan klappes sammen, hvorfor den ikke fylder meget. Den er derfor nem at have under armen, hvis I skal afsted – og ikke kommer hjem inden normal sengetid.

At have sin baby med på farten

Som førstegangsforældre kan det være lidt af en omvæltning at rejse med en baby. Udover ens egne ting skal der også være plads til en masse babyting. Det kræver at der pakkes effektivt. En babyseng kan heldigvis klappes sammen til at fylde meget lidt. Nogle ville måske overveje at tage på weekend uden en weekendseng. Men det er ikke særlig komfortabelt for hverken mor, far eller baby at have smørhullet fyldt op med baby. Derfor er weekendsengen den nemme, hurtige og smarte løsning, når den lille familie skal ud og se verden.

Den nye rejserutine kan kræve en masse tilvænning, men de nye vaner falder på plads ganske hurtigt. Hvis I skal sove på hotel, kan man nogle steder få tilbudt en seng, som minder om en weekendseng. Men man kan godt risikere, at det er noget gammelt skrammel, eller at barnet reagerer på, at lugten er anderledes. Derfor kan det være en god idé at tage egen weekendseng med ligegyldigt hvilken destination, der er tale om.

Weekendseng til baby

En rejseseng findes i flere varianter, men alle varianter har barnets sikkerhed og tryghed i højsædet. Siderne på sengen er skabt til nysgerrige børn, og de er derfor faste og sikre – sengen vælter altså ikke, selvom dit barn er et nysgerrigt et af slagsen. Siderne er ligeledes transparente, fordi det skaber tryghed for barnet, at det kan kigge ud, når det er i fremmede omgivelser. De transparente sider gør ligeledes weekendsengen ideel som kravlegård – dog skal du være opmærksom på, at det er vigtigt, du holder øje med dit barn, mens det er vågent, hvis det opholder sig i weekendsengen.

En weekendseng skal også være af god kvalitet, da det selvfølgelig er vigtigt, at dit barn sover godt. Ligesom vi selv kan mærke det, hvis vi har sovet i en dårlig seng, vil barnet også kunne mærke det. Heldigvis er der ikke så mange valgmuligheder, når det kommer til madrassen i en weekendseng, som der er i de senge, vi voksne sover i. Men hvis du kan mærke på dit barn, at søvnen ikke har været som den skulle være, kan det være en idé at investere i en ekstra madras. Du kan få foldemadrasser som passer perfekt ned i en weekendseng, og som kan gøre en forskel for barnets søvn.

Hvorfor bruge en weekendseng?

Der er mange grunde til, at det kan være en fordel at købe en weekendseng til sit barn. Ligeledes kan der også være mange forskellige lejligheder til at anvende weekendsengen. En af de absolut vigtigste pointer ved en weekendseng er at skabe en tryghed for barnet, som minder om det sovemiljø, som findes derhjemme. Om det så er en baby eller et lidt større barn, så har alle børn nok stiftet bekendtskab med en tremmeseng. Tremmesengen er bygget, så den kan skabe tryghed for forældrene, men den er også bygget til at skabe tryghed for barnet. Det er en hyggelig seng, som på nogle punkter minder lidt om en hule. Den er rolig og rar, men barnet bliver alligevel ikke afskåret fra omgivelserne takket være tremmerne. Det giver en god kombination af tryghed og ro, hvilket indbyder til en god nattesøvn – både for mor, far og barn.

Kort sagt skal man altså bruge en weekendseng, hvis man gerne vil skabe en tryghed uden for hjemmet. Det kan være bekvemt hvis man skal besøge familie eller venner. Både hvis det er i forbindelse med en overnatning, men også hvis det bare er til middag. Det kan nemlig være udmattende for et lille barn at deltage i sociale arrangementer, og derfor kan det være en god idé at medbringe en weekendseng som et tryghedsskabende og roligt element.

Billig weekendseng

I visse weekendsenge følger der en madras med – du kan dog vælge at tilkøbe en madras, der gør det mere behageligt for dit barn at ligge i sengen. En foldemadras er et godt bud på en sådan madras, fordi den er komfortabel at ligge på og nem at transportere rundt.

Weekendsengene er lavet i praktisk materiale, som er nemt at gøre rent, hvis der sker uheld i sengen. Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du købe et vådligger lagen. Med et vådligger lagen kan du hurtigt skifte lagenet, hvis der sker uheld, så dit barn trygt kan sove videre.

Forfatter