Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
0 produkter
Vi kunne ikke finde nogle produkter, der matcher din filtrering

Indholdsfortegnelse

Har du det første barn på vej, er du blevet bedsteforælder, eller står du og mangler en seng i form af en vugge til dit næste barn, så er du landet det helt rigtige sted. Vi giver dig alt det, du skal vide, før du køber en vugge. Så kan du være sikker på, at du laver det helt rigtige køb fra starten af. Der er nemlig mange muligheder, når det kommer til forskellige vugger, og det handler i sidste ende om dine ønsker og behov til vuggen.

Her finder du information omkring forskellige typer af vugger, og så guider vi dig til at lave et godt køb, hvad end du går efter de billigere modeller, eller om du vil have det bedste af det bedste.

Her får du et godt møbel, der kan bruges til mange forskellige ting i hjemmet. Den er ofte nem at flytte rundt på med en vugge på hjul, og så er den smuk at have stående i boligen. Det giver altså dig nogle helt unikke muligheder for at have dit nyfødte barn med rundt i hjemmet, så I kan være det samme sted hele dagen. Læs med og bliv lidt klogere på, hvilken vugge du skal vælge.

Babyvugge

En vugge er et møbel for de mindste børn, og de er udstyret med bukkede ben, så den kan vugges fra side til side. I 1800-tallet blev vuggen opfundet, og siden da er den blevet brugt af mange børnefamilier i hele verden. I dag har langt de fleste en vugge til deres små børn, da dette har flere fordele for barnet.

Først og fremmest kan en vugge seng være særdeles flot at have stående i en stue eller ved siden af sengen i soveværelset. Den fylder oftest langt mindre end en tremmeseng, og derfor er den også pladsbesparende i de mindre boliger.

I dag kan du nemlig godt få vugger, hvor barnet sover trygt og godt, samtidig med at den kan stå ved siden af sengen. Og så falder børnene nemmere i søvn, hvis de er i bevægelse imens. Derfor er vuggen et rigtig godt møbel at have til spædbørn, hvis du vil gøre det hele lidt nemmere for dig selv.

Der findes i dag et væld af forskellige modeller og typer, når det kommer til en vugge. Før i tiden var vuggen af træ, og derfor kunne den være et hårdt materiale for de små kroppe, men i dag ser billedet helt anderledes ud. Du kan nemlig få en lang række vugger, som er af blødt materiale, og som er skånsomme for børnene, når de ligger i dem. På den måde kan en vugge også fungere som en seng for barnet under middagslur og om natten.

Vi vil nedenfor fortælle dig lidt mere om, hvilke forskellige typer af vugger, som du finder i dag, så du kan finde frem til den, der passer bedst til dine behov og ønsker. Der er nemlig lidt at vælge imellem, og alt efter plads, budget og drømme, så kan du helt sikkert finde en vugge til hjemmet.

Hængevugge

Rigtig mange vælger i dag at gå fra den mere traditionelle vugge og over til den nyere type, som er en hængende vugge. Denne type kommer også i to forskellige former. Den første er en hængende vugge, der hænger ned fra loftet. Ofte vil denne vugge være lavet som en stofpose, hvori barnet kan ligge trygt og godt.

Det bløde materiale former sig efter barnets krop, og derfor omslutter det barnet godt. Mange af disse vugger kommer med en fjeder, der hænger ovenover selve vuggen. På den måde kan du nemt vugge barnet, og denne fjeder gør det muligt for vuggen at blive ved med at vugge, uden du behøver gøre noget.

Denne vugge egner sig særdeles godt i et køkkenalrum eller i en stue, og her kan barnet nemt tage en middagslur. Den er samtidig meget enkel at se på, og så stjæler den ingen gulvplads. Derfor er den også god, hvis du har dyr i husstanden, så de frit kan bevæge sig rundt på gulvet.

Den anden form er en hængende vugge med et tilhørende stativ. Dette stativ stabiliserer vuggen og holder samtidig vuggen, så du ikke skal hænge den ned fra loftet. Dette fungerer på samme vis som ovenstående, men her er der nogle andre fordele.

For med en vugge på stativ, så kan du nemt flytte rundt med vuggen. Derfor er du ikke afhængig af at have den placeret på et bestemt sted i boligen, men du har mulighed for at flytte den rundt, alt efter hvor den passer ind.

På den måde kan du også nemt gemme den ad vejen, når den ikke er i brug. Dette er smart, hvis du gerne vil kunne have vuggen i boligens forskellige rum, samtidig med at den er særdeles elegant at se på. Du kan nemt sidde i sofaen og vugge, og så kan du tage den ind på børneværelset, når barnet skal have mere ro. Stativet er som oftest lavet af træ eller metal, som er meget holdbart og et stærkt materiale.

Den stående vugge

Der er selvfølgelig den klassiske vugge, som også kommer i forskellige modeller og størrelser. I dag finder du mange stående vugger, hvor de to bukkede ben sidder i hver sin ende og ikke langs selve vuggens seng. Det giver vuggen en mindre flade at vugge på, hvilket virker mere naturligt for barnet. Og så vugger barnet fra side til side i stedet for frem og tilbage. Du finder disse vugger i mange forskellige modeller, og nogle kommer med flere funktioner.

Den helt almindelige model kommer som oftest med tremmer i siderne og en blød madras i bunden. På den måde er dit barn godt beskyttet, og så er der et blødt underlag at ligge på. Her kan du selv bestemme, hvilken madras du vælger at lægge ned i vuggen. Du kan også få en stående vugge med tilhørende himmel.

Denne himmel sidder monteret på en pind i forlængelse med vuggens ene ende. På den måde kan du nemt lukke af for lys og lade dit barn sove trygt. Samtidig er denne type utrolig smuk at have stående i soveværelset eller på børneværelset, og den bærer præg af noget gammelt og klassisk.

Der findes også de mere moderne versioner af denne vugge. Du finder nogle i mange forskellige materialer, og mange laves af et blødt materiale med en fast bund. Det kan for eksempel være af uld, som også holder godt på varmen og lader barnet mærke nogle bløde flader. Du kan få dem alle i forskellige højder, alt efter hvor vuggen skal være placeret, og hvad du ønsker.

Vugger til baby

Når du skal vælge den rigtige vugge til en baby, så er der som nævnt en række faktorer, der kan være afgørende for dit valg. Først og fremmest skal du vide, hvor høj, du ønsker, din vugge skal være.

Skal den stå ved sofaen, så kan det være at foretrække en lavere vugge, end hvis den skal stå fast placeret i soveværelset. Dernæst er det vigtigt, at du kender til den plads, som du har til rådighed i din bolig. Kniber det med pladsen, så bør du gå efter de mindre modeller. Her kan det være en fordel at vælge den hængende vugge, der enten kan opbevares under sengen eller hænge ned fra loftet. Vuggen fra loftet kan du også nemt fjerne, hvis der kommer gæster.

Dit budget er også afgørende for dit valg, for vugger kommer i mange forskellige prisklasser. Her kan kvalitet, mærke og størrelse have stor betydning for vuggens pris, men ofte kan du selv være med til at gøre din vugge ekstra god for dit barn.

De hængende vugger er som udgangspunkt en smule dyrere end de klassiske vugger. Køber du en stående vugge, så vil de mere moderne af slagsen også koste en smule mere end den helt klassiske lavet i træ.

Billig vugge

Vil du gerne have en vugge til en fornuftig pris, så du har flere penge til alt det andet, så er der flere muligheder. Her er det altid en god idé at gå efter den klassiske vugge lavet i træ, hvori der ligger en madras. Disse vugger fås i forskellige størrelser og fra forskellige mærker. Hos mange af forhandlerne finder du et stort udvalg af billige vugger, og de hjælper dig ofte også gerne med at finde frem til det bedste valg.

Fordelen ved en billigere vugge er, at du kan give lidt ekstra for en god madras og andet tilbehør til dit barn. Madrassen er nemlig det afgørende element for vuggens komfort, og derfor bør du købe en, der er god og tyk. På den måde får du mest muligt for dine penge, og så får dit barn en fantastisk søvn i vuggen.

Gode tips til placering af en vugge

Din vugge kan som udgangspunkt stå eller hænge alle steder i boligen, men den tager altid en smule plads. Skal du placere vuggen det mest optimale sted, så er der to gode muligheder.

Den første er at placere den i soveværelset ved siden af din seng. På den måde kan du altid holde opsyn med dit barn og vugge det, når du selv er gået i seng. Vuggen vil heller ikke tage så meget plads i din bolig, da den står placeret et sted, som du ikke bruger i dagligdagen.

Du kan også vælge at placere din vugge i hjemmets kerne, som er i stuen eller i dit køkken-alrum. Her vil barnet kunne følge med i dagligdagen, og du kan nemt lade barnet ligge i vuggen, imens resten af familien spiser. Her er det fordelagtigt at få en vugge, som du nemt kan flytte rundt med, så du kan placere den, hvor du vil og tage den med rundt i hjemmet.

Vælger du at placere din vugge i din stue eller i dit køkkenalrum, så kan du med fordel overveje at få fingrene i en af de mange fine hængende vugger. Får du en vugge, der hænger i loftet, så kan du montere flere kroge i loftet og flytte den rundt i de forskellige rum. På den måde får du også mest muligt ud af pladsen i hjemmet, og så ser en hængende vugge meget elegant ud i de stilrene hjem. En hængende vugge på stativ kan også nemt flyttes rundt og er derfor også et oplagt valg til boligens større rum.

Derfor skal du købe en vugge

Der findes et væld af forskellige møbler til babyer og børn, og det kan være svært at vælge, hvad der er vigtigt at få ind i boligen. Vuggen er et særdeles godt møbel af have til den nyfødte baby, da det har flere fordele for dig som forælder, men også for barnet.

Du kan nemt gøre andre ting i hjemmet, imens dit barn ligger i vuggen. For bevægelse giver børn ro, og derfor vil dit barn ofte ligge og slappe helt af i vuggen. Samtidig giver du dit barn mulighed for at følge mere med i, hvad der sker rundt omkring i hjemmet. Nogle vugger giver dig muligheden for at lade barnet ligge en smule mere oprejst, og derved kan deres øjne følge med rundt.

Samtidig er vuggen et mere pladsbesparende møbel, der også kan være nemt at flytte rundt på. Du får derved et møbel, der kan ende med at have flere forskellige funktioner i boligen. For med muligheden for at flytte rundt på din vugge, så kan den bruges i flere rum på samme dag.

Det giver dig en langt større fleksibilitet i hverdagen, og så fylder det mindre. Sidst, men ikke mindst, så er vuggen et smukt møbel at have stående fremme. En hængende vugge eller en stående vugge med himmel ser meget elegant ud, og så har vuggen et meget svævende udtryk, der giver noget helt særligt til hjemmet.

Har du brug for hjælp og vejledning til at finde din nye vugge, så står vi altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og guide dig på vej. Der er nemlig mange at vælge imellem, og derfor skal du finde ud af, hvilken vugge der er den helt rigtige til dig.

Forfatter