Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
0 produkter
Vi kunne ikke finde nogle produkter, der matcher din filtrering

Indholdsfortegnelse

Tremmeseng: En god og sikker seng til din baby

Du kender det sikkert fra dig selv – en god nattesøvn er afgørende for, hvordan du fungerer om dagen. Sådan er det også for babyer – hos babyer har søvnen dog også en anden vigtig betydning. Søvn er nemlig altafgørende for babyens trivsel og udvikling i de første år. Fordi søvn er vigtigt for din baby, er det vigtigt, at babyen har en god seng – en seng der er tryg og sikker.

Hvis din baby ikke er et spædbarn mere og dermed er blevet for stor til vuggen, er det en god idé, at du begynder at kigge dig om efter en tremmeseng. En tremmeseng har en god størrelse, og så er den sikker, fordi den, som navnet antyder, har tremmer. Tremmerne gør, at nysgerrige babyer ikke kravler – eller går – nogle vegne.

  • På udkig efter en weekendseng? Find et stort udvalg her.

Tryg nattesøvn i en tremmeseng

Din baby skal sove trygt om natten – og det samme skal du. Du skal ikke være nervøs for, om din baby falder ud af sengen. Når din baby sover i en tremmeseng, er du sikker på, at sikkerheden er i orden. Tremmerne kan ikke kun skabe tryghed for dig – de kan også skabe tryghed for din baby. Din baby kan nemlig se ud igennem tremmerne, hvilket kan give tryghed, fordi babyen så kan se, hvor den befinder sig.  Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du investerer i en tremmeseng – hvis du følger disse råd, får du altså den sikreste tremmeseng:

  • Hvis du køber en tremmeseng med en justerbar bund, skal der minimum være 30 cm mellem den højeste indstilling af bunden og toppen af tremmesengen. Ved tremmesenge med justerbar bund skal bunden kun kunne justeres ved hjælp af værktøj, således at du ikke risikerer, at bunden flytter sig, når din baby ligger i sengen. I tråd med dette må barnet ikke selv kunne justere siden på sengen, hvis du investerer i en tremmeseng med justerbare sider. Det anbefales, at du køber en seng med to låsemekanismer, der skal aktiveres samtidig, for at siderne kan justeres.
  • Afstanden mellem tremmerne på sengen skal være 4,5-6,5 cm – men det er vigtigt, at du tager tremmerne af sengen, når dit barn er stort nok til at kunne forsøge at kravle over dem.
  • Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på pynten på sengen. Pynten kan virke fin, hyggelig og uskyldig – men sørg for, at der ikke er små dele, der kan falde af. Barnet skal ikke kunne få fat i små dele eller snore.

Forskellige designs og funktioner

Du kan finde mange forskellige tremmesenge med forskellige designs og funktioner. Designet kan du vælge frit efter din smag, mens funktionerne skal vælges ud fra, hvilke behov du har. Hvis den samme tremmeseng skal bruges fra babyen er spædbarn til omkring tre år, er det eksempelvis en god idé at vælge en tremmeseng med justerbar bund.

Du skal være opmærksom på madrassen i sengen – ikke alle tremmesenge kommer med tilhørende madras. Som tommelfingerregel siger man, at madrassen skal være blød, hvis tremmesengen har lameller, mens madrassen skal være hård, hvis sengens bund er fast.

Forfatter