Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
75 produkter
Gratis ben opgradering
Inkl. væghængt gavl
Bedre Nætter logo
Haven Tencel 140×200 cm.

140x200 cm.

Kontinentalseng

4.7
(289)
Brun
Sort
Beige
Antracit
Original price was: 29.999 kr..Current price is: 12.499 kr..
-58%
Gratis ben opgradering
Inkl. væghængt gavl
Bedre Nætter logo
Nova Tencel 140×200 cm.

140x200 cm.

Kontinentalseng

4.5
(31)
Sort
Beige
Antracit
Original price was: 27.999 kr..Current price is: 11.999 kr..
-57%
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Skal du have en ny seng til soveværelset, gæsteværelset eller noget helt tredje? Det kan være en jungle at finde rundt i alle de forskellige muligheder, der er på markedet i dag, og derfor hjælper vi dig på vej. Her vil du blive guidet igennem dit næste sengekøb, så du får købt den helt rigtige trekvartseng til hjemmet. Læs med, hvis du vil blive klogere på dit næste køb.

Trekvart sengen er blevet en af de mest populære sengemodeller i dag, og det er der god grund til. En trekvart seng er nemlig stor nok til to, men lille nok til at passe ind i langt de fleste soveværelser. Vi bruger i gennemsnit 1/3 af vores liv i sengen, og derfor er sengen et uundværligt møbel for os. Derfor fortjener du den bedste seng til din krop, så du kan nyde godt af alle de fordele, der er ved at sove godt. For med en god seng følger både god komfort, men også bedre nattesøvn og en mere skånsom nattesøvn for din krop. Har du derimod en dårlig seng, der ikke passer til dig og din krop, kan det komme til at få betydning for dit fysiske helbred i sidste ende.

Det kan du heldigvis blive fri for, hvis du køber den rigtige trekvart seng fra start, og synes du, det kan være svært at vælge, så er vi her for at hjælpe dig i mål med dit køb.

Trekvart seng mål

Der findes mange forskellige mål på senge, og det kan være svært helt at blive klog på hvilke mål, der passer til de specifikke senge. Når du skal have en trekvart seng, så måler den ikke 160, men 140×200 centimeter. En dobbeltseng måler 180×200 centimeter, og derved er en trekvart seng en smule mindre end de helt store. Dette gør det meget nemmere for dig at få plads til en masse andet i dit soveværelse eller på teenageværelset. Du kan også læse om en sovesofa med opbevaring, som også er en god mulighed, hvis du ønsker at spare plads.

Når du skal beslutte dig for, hvilken trekvart seng der passer til dig, så er der flere ting, du bør have øje for. For det handler ikke kun om de mål, som selve sengen har. Det har også en betydning, hvilke ønsker du har til sengens funktioner. Vil du gerne have mulighed for at have opbevaring under sengen, så skal du have dette in mente. Her kan du vælge at erhverve dig et sengestel eller også nogle bedrollers. Sengestellet vil give nogle ekstra centimeter på hver side, men begge løsninger kræver plads til at kunne trække skuffer ud. Med mindre du anskaffer dig et sengestel, hvor du bare skal løfte sengens bund op for at kunne ned i skuffen.

Hvor stor er en trekvart seng

En trekvart seng måler som nævnt 140×200 centimeter, og der er lige plads til to mennesker, uden I behøver at ligge oveni hinanden. En trekvart seng står i mange danske hjem i dag, og dette er med god grund. For sengen giver dig god plads, når du skal sove, og så fylder den kun det, som er nødvendigt i soveværelset.

Alt afhængigt af hvilket type trekvart seng, du vælger, så vil den synes større i nogle sammenhænge. Der findes flere forskellige trekvart senge, og det er op til dig, hvilken type du foretrækker. Først og fremmest kan du vælge en trekvart seng med opbevaring, som vi har nævnt ovenfor. En trekvart seng med opbevaring er det oplagte valg, hvis du ønsker at pladsoptimere og få mest muligt ud af boligens kvadratmeter. Her skal du dog være opmærksom på, hvilken måde opbevaringen fungerer på. For skal der trækkes skuffer ud på langsiden, så kræver det lidt ekstra gulvplads i forhold til sengens bredde. Denne type af trekvart seng er særdeles praktisk, men den kan også fylde en smule mere i de fleste tilfælde.

Trekvart boxmadras

Derudover finder du også den klassiske boxmadras i målene 140×200 centimeter. Langt de fleste kender til den klassiske boxmadras, og måske du allerede har den i forvejen som din trekvart seng. En boxmadras er en slags springmadras, hvorpå der er påsat et træskelet med tilhørende ben i enten træ eller stål. Derfor er en boxmadras nem at sætte sammen og tage i brug. Oftest vil du tilkøbe en god topmadras til din trekvart seng, da boxmadrassen anses som værende en sengebund, og derved skal du selv tilføje et blødere lag at ligge på.

Boxmadrassen er et billigt alternativ til den gode kontinentalseng, og her kan du selv være herre over, hvor god komfort der skal være i din nye trekvart seng. I dag finder du mange varianter af en boxmadras, og du kan her vælge at købe en af de billigere modeller til fordel for lidt ekstra penge til din topmadras. Det er nemlig topmadrassen, der i sidste ende er afgørende for din trekvart sengs komfort og kvalitet.

Når det kommer til topmadrasser, så er der overordnet set to typer, som de fleste står og skal vælge imellem. Først er der latexmadrassen, som er et mere hårdt underlag, og dette er med god grund. Latex har den egenskab, at det skubber igen i stedet for at give efter, når du sover. Det vil sige, at du ikke synker ned i denne type topmadras, men i stedet for mærker en fasthed og en god støtte hele natten. Latex har også den gode egenskab, at det er svedtransporterende. Derfor er topmadrasser i latex anbefalelsesværdigt til dig, der sveder meget om natten og har brug for at komme af med varmen.

Den anden type er den velkendte topmadras med memoryfoam. Denne topmadras lader dig synke mere ned i madrassen, og derved giver den efter for din kropsvægt. Den er mere blød, og derfor også god til de mindre tunge i familien. Den gode egenskab ved memoryfoam er, at når topmadrassen varmes op med varmen fra din krop, så vil den forme sig efter din facon. På den måde får du det optimale støtte hele natten, så du kan skåne din krop bedst muligt. Dog kan det være en anelse sværere at komme af med varmen, hvis du har en topmadras lavet af memoryfoam til din trekvart seng.

Kontinentalsengen

Til sidst skal vi omkring kontinentalsengen, som vinder frem i mange soveværelser efterhånden. Skal du have en trekvart seng, og vil du ikke gå på kompromis med søvnkvalitet og komfort, så skal du gå efter en kontinentalseng. Denne type seng er opbygget af tre forskellige lag, som udgør en seng, der giver dig en skånsom nattesøvn, og som støtter dig på alle parametre.

Først har vi en fast bund, der er hård og skaber stabilitet for sengen. Dernæst kommer der en tyk springmadras, der oftest kan vendes på to måder. Denne springmadras er nemlig sammensat af to forskellige stykker, og på den måde kan du selv bestemme, hvor hård din seng skal være. Vil du ændre på fastheden, så skal du blot vende springmadrassen om.

Til sidst kommer der en god topmadras, der giver sengen blødhed, og som støtter dig hele natten. Ofte er en kontinentalseng inddelt i forskellige zoner, så den passer til det tryk, der kommer ved eksempelvis dit hoved eller dine ben. Denne type af trekvart seng kan ofte være i den dyre ende, når vi kigger på de forskellige typer af trekvart senge og deres gennemsnitlige prisleje. Men til gengæld får du her en seng, der holder i mange år, og som ofte kommer med mange års garanti. På den måde er du sikret i mange år, og sker der noget med sengen, så kan du få en god service på garantien.

Billig trekvart seng

Er du på udkig efter en trekvart seng til billige penge, så er det selvfølgelig altid en god idé at holde grundigt øje med de gode tilbud. Der kan være mange penge at spare, hvis du væbner dig med lidt tålmodighed og holder øje hos sengespecialisterne på nettet. Grunden til, at du skal købe online, er, at du her får de klart bedste priser. Her kan de ofte prismatche på de forskellige senge, og så kan de altid vejlede dig under dit køb.

Der er dog en bestemt type trekvart seng, som du skal gå efter, hvis du vil have den billigste løsning. I takt med at der bliver produceret et væld af forskellige boxmadrasser, så kan du ofte finde denne seng til en billig pris. Dette er også grundet sengens kvalitet set i forhold til eksempelvis en kontinentalseng. Køber du en billig boxmadras, så skal du huske at få dig en god topmadras, for ellers vil det komme til at gå udover din nattesøvn.

Du bør derfor altid gå efter en boxmadras i den billige ende og en klart dyrere topmadras i stedet for at gøre det omvendte eller købe det billigste af begge dele. For som nævnt, så bruger vi 1/3 af livet i vores seng, og derfor kan det godt betale sig at give lidt ekstra for den nye seng til fordel for en trekvart seng, der kan passe på din krop i mange år.

Køb trekvart seng og tal med din forhandler

Når du skal købe din nye trekvart seng, vil der være mange trekvart senge til salg, og det kan måske være en smule svært at overskue. Derfor kan du altid rådføre dig hos forhandleren, der vil have et dygtigt personale klar – også selvom du køber online. Her kan du tit anvende den lille chat-funktion, hvor du nemt og hurtigt kan komme i kontakt med en medarbejder. På den måde kan du blive guidet til det helt rigtige køb for dig.

Det er også en fordel at være opmærksom på, om du har returret på din nye trekvart seng, selvom du har taget den i brug. Denne mulighed har du hos langt de fleste, og det skal du også sørge for, at du har mulighed for hos netop din forhandler. For når du køber en ny trekvart seng, så vil den først efter nogle uger være, som den skal være. Sengens kerne bliver først varm efter en uge eller to, og så skal topmadrassen have tid til at folde sig ud.

Tre gode huskeregler, når du skal have en trekvart seng

Når du skal have din nye trekvart seng, så er der her tre små huskeregler, som du kan have in mente, når du skal finde den perfekte seng. På den måde kan du sikre dig bedst muligt imod at foretage et fejlkøb, hvor du langt fra er tilfreds med dit køb. Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilke behov din trekvart seng skal dække, og hvad dit budget er. Budgettet er afgørende for, hvilke muligheder du vil have, og det samme gælder kvaliteten. Det er altid godt at give lidt ekstra for din nye trekvart seng, da dette betaler sig i sidste ende.

Så er det vigtigt, at du har overvejet, hvilke funktioner din nye trekvart seng skal have. For en seng kan også rumme andre funktioner, såsom eksempelvis en opbevaringsløsning under sengen. Ønsker du mest mulig opbevaring, så skal du vælge en springmadras og et sengestel. Under kontinentalsengen er der nemlig ikke god plads til opbevaring, da denne type seng er højere og derfor har nogle lavere ben. Du kan også altid anvende bedrollers under din boxmadras.

Sidst, men ikke mindst, så skal du finde ud af, hvilke egenskaber din nye trekvart seng skal have. Skal den være blød eller hård, og skal den have en funktion, der giver dig mulighed for lettere at slippe af med varmen om natten. Selvom du er til de blødere senge, så kan det faktisk godt betale sig at købe en topmadras af latex, hvis du har problemer med varmen om natten. Du vænner dig i langt de fleste tilfælde til en anden hårdhed, og derfor bør du prioritere egenskaber som disse højere, end om du foretrækker den som hård eller blød.

Her er det altid en god idé at søge råd og vejledning hos en specialist inden for området, som kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige løsning. På denne måde kan du også spare tid og måske endda penge i sidste ende. Og så kan du modtage din nye trekvart seng med ro i maven.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.