Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
0 produkter
Vi kunne ikke finde nogle produkter, der matcher din filtrering

Indholdsfortegnelse

Få inspiration til køb af sengebund

Står du overfor at skulle købe en ny seng, så kan du her finde inspiration, råd og vejledning til, hvilken sengebund du kan få til din nye seng. En sengebund er den nederste del af sengen – og det vil sige, at den udgør bunden af sengen.

Det er altså typisk den del, hvorpå madrassen skal ligge. Det betyder, at det er vigtigt at finde en ordentlig sengebund, da det er den i samarbejde med madrassen, som skal give dig en komfortabel og behagelig nat.

Når du køber en ny sengebund, kan du gå efter forskellige materialer, som vi vil komme ind på her i teksten. Sengebundene har derudover forskellige kvalifikationer, som er værd at lægge mærke til, når du skal finde en ny sengebund til din seng. Det er blandt andet kvalifikationer som at være ventilerende, justérbar, at give støtte til kroppen etc.

Hvad er en sengebund?

Sengebunden er som sagt den, der udgør den nederste del af sengen. Sengebunden kan i nogle sammenhænge også være sammensat med sengestellet eller sengerammen. Hvis du er på udkig efter et nyt sengestel, vil du opleve, at der er en sengebund med i købet, da den i disse tilfælde typisk vil være en del af stellet.

En sengebund er konstrueret af lameller eller en anden overflade, hvorpå madrassen skal ligge, hvorfor det er vigtigt, at du finder en sengebund, som passer til størrelsen af din madras og sengestel.

Du kan finde mange forskellige sengebunde i forskellige størrelser, hvilket er perfekt til dig, der enten gerne vil have ny sengebund, men gerne vil beholde din gamle sengeramme, eller dig, der gerne vil være med til at vælge sengebunden til din nye seng.

Det er muligt at finde sengebunde i bredden fra 70-210 centimeter og 190-220 centimeter i længden. Der vil derfor være en sengebund, som passer til din sengeramme.

Sengebundens funktion

Sengebunden har selvfølgelig den funktion, at den skal være bunden af sengen. Men derudover skal den være solidt bygget, så du kan ligge i sengen uden at være bange for, at den bryder sammen under dig. Den har derfor også den funktion, at den skal kunne bære både dig og madrassen, som man putter ovenpå.

Ydermere er sengebunden også konstrueret med lameller, da det hjælper på luftcirkulationen. Nogen vil derfor mene, at det er sengebundens vigtigste funktion, qua den sørger for, at madrassen kan afgive vores varme og dermed holde sig tør.

Når du køber en ny sengebund, skal du derfor være opmærksom på følgende:

  • Konstruktion i forbindelse med holdbarhed
  • Luftcirkulation, så hygiejnen højnes
  • Sengens størrelse kontra sengebundens

Lamel sengebund: Hvad skal du se efter?

De fleste og mest traditionelle sengebunde er skabt med lameller. Det er en konstruktion, der som sagt sørger for, at der bliver skabt ventilation i sengen, hvilket medvirker til en bedre søvn. Lamellerne er oftest lavet i forskellige træsorter, og det er sjældent, at vi ser lameller blive udformet i andet end træ. Vi anbefaler derfor også, at du finder en sengebund i træ.

Derudover skal du se efter, om du skal bruge en sengebund til en enkeltmandsseng eller dobbeltseng, og du skal være opmærksom på, hvilken madras sengebunden skal toppes med. Hvis det er en boxmadras, skal du nemlig være opmærksom på, at du finder en sengebund til dette formål.

Sengebund til dobbeltsengen og enkeltmandssengen

Når du skal ud og købe en sengebund, er det vigtigt, at du finder en i den rette størrelse. Du skal derfor kende din sengerammens størrelse, således du finder en sengebund i de rette mål. Det er muligt at finde en sengebund til både enkeltmandssenge såvel som dobbeltsenge.

Alt efter hvordan sengerammen er, skal du i nogle tilfælde have to sengebunde til dobbeltsengen, mens du i andre tilfælde kan benytte dig af en dobbeltsengebund. Det er vigtigt at lægge mærke til dette, så du finder den rette model.

Ved elevationssenge vil det oftest være to enkeltmandssengebunde, som du sætte sammen i sengerammen. På den måde kan den ene madras blive eleveret, mens den anden kan forblive flad.

Du kan vurdere, om der er plads til to eller en dobbelt efter sengerammens mål samt design. Består den af to enkeltmandssenge, som er slået sammen, så skal du finde to enkeltmandssengebunde. Er der et stort hul i sengerammen, så vil det typisk skulle udfyldes af en sengebund til dobbeltsenge. Vær derfor opmærksom på sengebundens mål.

Sengebund med lameller til boxmadras

Har du en boxmadras, er det vigtigt, at du finder en lamel sengebund, som er beregnet til denne. Nogle boxmadrasser vil have sengebunden inkorporeret i selve madrassen, mens man i andre tilfælde kan lægge boxmadrassen over sengebunden til boxmadrassen.

Justérbare lameller

Det er også muligt at finde en sengebund, hvor du selv kan justere lamellerne. Det er fordelagtigt for dig, der gerne vil have ekstra støtte ét sted. Du kan nemlig rykke lamellerne tættere sammen til de punkter, hvor din krop har brug for ekstra støtte og komfort.

Alternativ til lamel sengebund: Spiralnet

Hvis du tidligere har haft lamel sengebund, men ikke har kunnet finde dig til rette med lamellerne, så er der også mulighed for at finde en sengebund uden lameller. Blandt andet har Drømmeland en model, hvor lamellerne er erstattet med spiralnet:

Sengebund

→ Læs mere her

Det betyder, at der er 80 % åbent for luftgennemstrømning på grund af modellens struktur. Spiralnettet er med til at optimere ventilationen i sengen, hvilket giver en følelse af køligere nætter og en seng, der ikke bliver fugtig i løbet af natten.

Udover god ventilation vil sengebunden med spiralnettet også have 10.000 støttepunkter, hvilket vil være med til at øge komforten samt følelsen af støtte i løbet af natten. Den vil blandt andet være med til at støtte op om hele din liggeflade.

Find en sengebund i træ

Når du køber lamel sengebund vil du opleve, at de lamellerne hovedsageligt bliver lavet i træ. Der findes som sagt også nogle sengebunde, som er lavet i andet end træ, men træ har den fordel, at det er et naturmateriale. Det gør blandt andet, at lamellerne kan give sig alt efter vægtfordelingen. Du kan blandt andet finde træmaterialer til sengebund som;

  • Fyrretræ
  • Kernetræ
  • Egetræ
  • Bøgetræ

Om du vælger fyrretræ eller egetræ er ikke så vigtigt i forhold til kvaliteten, der er det vigtigere at undersøge, hvordan træet er fremstillet. Træ findes nemlig i forskellige kvaliteter, og det er derfor vigtigt at undersøge materialerne, inden du køber en sengebund i træ. Vær opmærksom på, at træet skal være i et holdbart materiale, så du kan ligge i sengen uden tænke på, om sengebunden nu kan holde til dig.

Der findes mange forskellige typer af sengebunde i træ, da de kan konstrueres på forskellige måder. Nogle vil derfor være formspændt, så madrassen kan virke mere fleksibel, mens andre lameller er boret fast til sengerammen. Det er en smagssag, hvad der fungerer bedst, det vigtigste er blot, at du er opmærksom på, hvordan du får sat sengebunden fast.

Sengebund med elevation: Giv dig selv lidt ekstra komfort

Findes der noget bedre end at smide sig i sengen og lade sengebunden kører dig op, så du kan ligge og se en god film eller læse en god bog, mens du får den helt rigtige støtte til ryggen og nakken? Nej, det tror vi heller ikke. Hvis du ikke allerede har en elevationsseng, så kan du læse vores elevationsseng test lige her.

Når du skal have en elevationsseng, er det også vigtigt, at du finder en sengebund, hvor det er muligt at benytte sig af elevationsfunktionen. Hvis du bruger en almindelig sengebund, vil du enten ikke kunne benytte dig af elevationen eller værre endnu – sengebunden vil knække under forsøget. Typisk sidder hele mekanismen i sengebunden, hvorfor det er alfa omega, at du finder en sengebund beregnet til elevation.

sengebund til elevationsseng

Hos Drømmeland kan du finde en sengebund fra Auping, som har lavet to modeller. En model med to motorer og en model med tre motorer. Sengebund fra Auping med to motorer er konstrueret af et spiralnet. Det er derfor ikke en sengebund med de traditionelle lameller. Dens to motorer sørger for, at både hovedet samt benene kan eleveres:

Sengebund fra Auping med tre motorer er selvfølgelig luksusudgaven af ovenstående model. Denne model kan du også finde hos Drømmeland. Denne model har nemlig tre motorer, som sørger for, at både nakke, hoved og ben kan hæves. Den styres med en trådløs fjernbetjening eller ved hjælp af en app.

→ Læs mere her

Kan man finde sengebund med skuffer?

Det er muligt at finde nogle gode sengebunde, hvor der er skuffer. Sengebund med skuffer er for nogen en stor fordel, da det giver mulighed for opbevaring under sengen. Du vil opleve, at en sengebund med skuffer kommer som et stel, hvor du derfor har hele rammen for sengen – du mangler blot en god madras i høj kvalitet.

Det er en god måde at have opbevaring på, når man finder en sengebund med skuffer. Tingene er nemlig stadig lige ved hånden, og de er ikke besværlige at finde frem, men de er alligevel gemt væk. Skufferne kan have forskellige størrelser, og størrelsen er selvfølgelig også afhængig af sengebundens størrelse. Oftest bliver skufferne lavet så store, at der er mulighed for opbevaring af ekstra dyner, sengetøj etc.

Sengebund med skuffer

Der er mange forskellige mærker, der laver en sengebund med skuffer. VIDA har lavet et fint design i kunstlæder, som er med til at give fine, bløde og runde kanter. Skufferne er en del af designet i kunstlæder, hvorfor de falder i ét med sengen og derfor ikke stjæler billedet.

En anden mulighed kan være en sengebund med skuffer fra Messina, som har et mere minimalistisk design. Der er hele sengerammen samt sengebunden lavet i kernebøg, og sengebundens skuffer er lavet i samme materialer. Sengebunden er designet således, at der er plads til fire skuffer med målene H: 26 cm, B: 91 cm og D: 55 cm. Der er derfor mulighed for god opbevaringsplads med denne model fra Messina.

→ Læs mere her

Billig sengebund: Hvad skal du være opmærksom på?

Det er fedt med billige ting, så længe kvaliteten stadig har en vis standard. Sengen er én af de vigtigste ting i manges liv, da det er der, vi lader batterierne op til næste dag. Det er derfor vigtigt, at vi har en god seng, som giver støtte og komfort hele natten igennem. Er du øm hver morgen, når du skal op, så er det måske på tide at se efter en ny seng eller sengebund.

Sengebunden er en vigtig del af mange menneskers liv, men vi glemmer den en smule, i og med madrassen typisk overskygger den. Men hvad hjælper en god madras, hvis den ikke bliver hjulpet af en holdbar sengebund?

Såvel som sengen er vigtig, er sengebunden også vigtig samt dens kvalitet. Det er en dårlig idé at gå på kompromis med kvaliteten, da det er sengebunden, som er med til at øge komforten samt støtte om natten. Vælg derfor en sengebund, der passer til din seng eller sengestel.

Det er selvfølgelige muligt at finde en billig sengebund, der også har en god holdbarhed. Det kan du blandt andet gøre, når der er tilbud på sengebund eller igennem materialevalg samt design. Priserne kan nemlig også differentiere alt efter, hvilken kvalitet materialerne er konstrueret i.

Sov-bedre.dk anbefaler sengebunde…

Hos Sov-bedre.dk finder du inspiration til køb af sengebund. Vi har fundet forskellige muligheder til dig, der leder efter en ny sengebund. Du kan se vores inspirationsudvalg i ovenstående, hvor vi sender dig videre til nogle af vores samarbejdspartnere. Vi går altid efter en høj kvalitet, og ved køb af sengebund er det ikke en undtagelse.

Gå efter en robust kvalitet, så du er sikker på, at du kan ligge trygt og godt om natten. Søvn er vigtigt for os, og hvis du slækker på kvaliteten, kan det skabe mere uro om natten. Sov derfor bedre med en god kvalitet, og vælg en sengebund, der passer til netop dine kriterier.

Det er dermed ikke sagt, at du ikke kan vælge en billig sengebund. Du skal blot være opmærksom på, at sengebunden stadigvæk overholder krav som; støtte, mulighed for luftcirkulation og en robust konstruktion. Om sengebunden er konstrueret med øje for holdbarhed, vil typisk fremgå i materialevalget.

Forfatter