Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
0 produkter
Vi kunne ikke finde nogle produkter, der matcher din filtrering

Indholdsfortegnelse

Kontinentalseng med opbevaring – rigeligt plads og god nattesøvn

Behøver man ofre god, komfortabel søvn for at have plads til alle sine ting i soveværelset? Med en kontinentalseng med opbevaring er svaret et rungende nej! Kontinentalsenge er de mest komfortable senge på markedet, men der har i lang tid været en hage: Den ekstrahøje seng fylder betydeligt, og derfor kan den også tage plads fra sengeskuffer og andre løsninger til opbevaring af sine nødvendigheder. Læs også mere om dit valg af kontinentalseng i vores kontinentalseng test.

Heldigvis er producenterne begyndt at fremstille forskellige kontinentalsenge med opbevaring, så du kan sove godt uden at have skabe og skuffer, der bugner af eksempelvis sengetøj, håndklæder eller legetøj. Kontinentalsenge kan selvfølgelig både være enkeltmandssenge og dobbeltsenge, så hvor meget opbevaring, der reelt set er i kontinentalsengen, afhænger af, hvor bred (og lang) en madras du har. En kontinentalseng med opbevaring på 180×200 cm vil selvfølgelig have bedre plads til opbevaring end en kontinentalseng på 160×200 cm.

En kontinentalseng er typisk ret høj – ofte højere end siddehøjden på en almindelig spisebordsstol. Dette er på grund af de tre madrasser, som typisk udgør en kontinentalseng. Øverst er en blød topmadras, i midten en fjedret springmadras og nederst en solid boxmadras, som tilsammen giver god støtte til ryg og hofter, samt gør det muligt at sove i sin foretrukne stilling uden at bøje nakke eller forskellige led på en måde, der fører til ømhed dagen efter.

For nogle kontinentalsenge med opbevaring kan der er altså godt komme et par ekstra centimeter på for at gøre plads til opbevaringen i bunden af sengestellet, men i de fleste tilfælde er der blot tale om godt udnyttet plads under selve madrasserne, der udgør kontinentalsengen. Hvis du gerne vil investere i en kontinentalseng med opbevaring, skal du altså være klar på at eventuelle skuffer eller andet hulrum kan have forskellige højder. Du kan forvente, at indstigningshøjden på en kontinentalseng med opbevaring kan variere fra 50-70 centimeters højde.

Kontinentalseng 180×200 med opbevaring – den almindelige dobbeltseng

Den mest populære dobbeltseng i Danmark har målene 180×200. En kontinentalseng, der er 180×200, og som har opbevaringsmuligheder, kan altså være ret stor. Til gengæld gør opbevaringen selvfølgelig op for den ekstra højde på sengen. En kontinentalseng på 180×200 cm med opbevaring kan eksempelvis have to skuffer, der hver er maksimalt 90 cm dybde på hver side af sengen. For kontinentalsenge er der som oftest tale om skuffer, og ikke en seng med hydraulisk opbevaring. Du kan læse mere om kontinentalseng med hydraulisk opbevaring længere nede.

En kontinentalseng med opbevaring vil typisk have 1-2 skuffer på hver side, og det er dig selvfølgelig frit for, hvordan du vil bruge denne opbevaring. Mange foretrækker at have lagener og andet sengetøj i skufferne under sengen, så de er, hvor de behøves. Siden der dog er så rigeligt med plads, kan du også have en dedikeret rodekasse, skuffe til gavepapir, klenodier med sentimental værdi eller lignende i din kontinentalseng 180×200 med opbevaring.

Hvis der er rigeligt plads til sengetøj i kommode eller skab i soveværelset eller i gangen, kan opbevaringen også bruges til individuel opbevaring. Da der i langt de fleste tilfælde af kontinentalseng med opbevaring er placeret skuffer på hver side af sengen, kan pladsen fint opdeles til ”hans og hendes”. På denne måde kan I hver få en skuffe, som I har fuld råderet over. Er der indbygget flere end én skuffe på hver side, kan I både have jeres egne og fællesskuffer. Mulighederne er uanede, hvad angår opbevaringsløsninger, når det kommer til kontinentalsenge med opbevaring!

Kontinentalseng 160×200 med opbevaring – dobbeltsengen til de, der sover tæt eller alene

En madras på 160×200 cm kan både bruges som seng til par og enlige, alt efter hvor meget plads man har på soveværelset. Derfor vil en kontinentalseng på 160×200 cm med opbevaring også have lidt mindre plads end en kontinentalseng på 180×200 cm. I en kontinentalseng 160×200 med opbevaring kan eventuelle skuffer maksimalt være 80 cm dybe.

Ligesom med kontinentalsenge på 180×200 cm kan en kontinentalseng på 160×200 sagtens have flere skuffer til opbevaring end blot én på hver side. Der kan typisk være op til tre skuffer på hver side af sengen, og de kan enten gå fra hovedgærde til fodgærde eller sidde i midten af sengens fulde længde. Når det kommer til senge, som er lidt mindre, vil det selvfølgelig være smartest at gå efter færrest mulige skuffer, hvis man gerne vil maksimere udnyttelsen af opbevaring under sengen.

Har man et lavere behov for opbevaring, kan man selvfølgelig sagtens gå efter en kontinentalseng på 160×200 cm med opbevaring, som fokuserer mere på form end funktion. Generelt er kontinentalsenge med opbevaring indbydende og stilrene med rene linjer, som nemt kan tilpasses ens individuelle stil med forskellige puder og lignende.

Er man enlig, og har man et soveværelse, hvor der ikke er plads til store, tunge møbler, kan man snildt have sit tøj og sengetøj i en kontinentalseng med opbevaring. Dette er især ligetil, hvis man godt kan lide rigeligt plads i sengen og derfor køber en kontinentalseng på 160×200 cm med opbevaring. På denne måde kan man få to til seks skuffer, som man helt selv kan indrette – og så slipper man for kommoder eller skabe, der fylder i et lille rum.

Kontinentalseng med opbevaring i stilrent design med opbevaring

En kontinentalseng med opbevaring kan sagtens være et flot møbel, som bibeholder din indretningsstil på soveværelset. Præcis som almindelige kontinentalsenge, kan du nemt finde en kontinentalseng med opbevaring i den særlige stil, som du holder af. Da kontinentalsenge er yderst populære blandt danskere, er der indtil flere modeller, som er designet med dansk design i tankerne.

Dette danske design er stilrent og simpelt og fungerer særligt godt til moderne indretning. Da selve opbevaringen sidder i sengestellet, kan du desuden være heldig at finde et sengestel med opbevaring, som passer til din kontinentalseng. Dog anbefales det selvfølgelig at finde kontinentalseng med opbevaring samlet, så du er sikker på at alle dele af sengen arbejder sammen for optimal komfort og perfekte opbevaringsmuligheder.

Udnyt al pladsen i dit soveværelse med en dobbeltseng med skuffer

Det er selvfølgelig muligt at få en almindelig dobbeltseng med skuffeopbevaring. Modsat en kontinentalseng med opbevaring kan skufferne godt komme lidt højere op samt blive lidt højere. På denne måde kan du opbevare større genstande under sengen, såsom håndstøvsugere, stablede brætspil og sjældent brugte køkkenmaskiner. Ligesom en kontinentalseng med opbevaring har en dobbeltseng med skuffer som oftest skuffer på begge sider af sengen, og der kan være én til tre skuffer på hver side.

Er man vant til lange, tynde ben under sengen, kan skufferne muligvis se lidt tunge ud til at starte med, men det vænner man sig hurtigt til, når fordelene begynder at vise sig. Hvis man er vant til meget luft under sengen, kan det nemlig være en velsignelse at få denne plads skiftet ud med dedikeret opbevaring. Når pladsen er optaget, kan der ikke lige så nemt samle sig støv og snavs under sengen, og til gengæld får man jo dejligt meget plads at opbevare sine sager på.

Indbyggede skuffer i dobbeltseng er meget lig gammeldags sengeopbevaring med store kasser, som man blot skubbede ind under sengen uden så mange dikkedarer. Med soft close dæmpere og hjul på skufferne skåner du både muskler, ører og gulvet, når du hiver dine skuffer frem og skubber dem på plads igen. En dobbeltseng med skuffer er desuden et godt alternativ til kontinentalseng med opbevaring, da du som oftest kan købe selve sengerammen med skufferne separat. Vil du gerne beholde din gamle madras, kan du derfor nemt udskifte sengerammen og nyde dine nye skuffer uden det store besvær og med pengene på en ny madras sparet.

Skån ryg og led med en dobbeltseng med hydraulisk opbevaring

Hvis der er én ulempe ved en kontinentalseng med skuffeopbevaring, er det at skufferne som oftest er helt nede i gulvhøjde. Dette er selvfølgelig for at gøre plads til madrasserne uden at ofre højde på opbevaringsmulighederne. Med en dobbeltseng med hydraulisk opbevaring er du sikret fuld udnyttelse af hulrummet under madrassen.

Hydraulisk opbevaring betyder ganske enkelt, at du med mekanisk hjælp kan løfte madrassen op, og derved kan al plads under sengen altså bruges til opbevaring. Har du en dobbeltseng, vil der typisk være to separate, hydrauliske mekanismer på hver side af sengen. Er din dobbeltseng på 160×200 cm, kan du altså få op mod 160×200 cm opbevaring under sengen.

Hydraulisk opbevaring fungerer relativt simpelt ved at udnytte hydraulik til at løfte selve madrassen fra sengestellet, så du kan se alt, hvad der er lige under madrassen. Den hydrauliske teknologi holder madrassen i vejret, så du frit kan komme til dine sager – helt uden at holde madrassen oppe.

Når du har fundet de ting, du mangler, eller pakket dem væk, skubber du ganske enkelt madrassen på plads igen. Som oftest vil der lyde et lille klik som mekanismen sætter sig til rette igen. Hydraulikken kan ikke blive slidt af at man bruger sengen som normalt, så den bør gerne holde lige så længe som resten af sengen.

Hydraulisk opbevaring gør sig desværre ikke så godt som kontinentalseng med opbevaring. Kontinentalsengens grundlæggende opbygning gør det stort set umuligt at installere hydraulik i sengen; madrasserne er ganske enkelt for tykke til at løftes sikkert. Med en dobbeltseng med hydraulisk opbevaring kan du dog nemmere komme til dine ting, samt få et godt overblik over alt det, du har opbevaret i sengens hulrum. En seng med hydraulisk opbevaring vil desuden være skånsom over for svage led.

Der er sjældent inddeling i hulrummet, som udgør opbevaringspladsen. Ønsker du dette, må du finde på en løsning selv. Dette problem er der selvfølgelig ikke med kontinentalseng med opbevaring, da skufferne som oftest er mindre end ét stort hulrum.

Udnyt hele hulrummet under madrassen med en seng med hydraulisk opbevaring

Da en kontinentalseng er opbygget med tre individuelle madrasser (som oftest), vil det være svært at skabe en kontinentalseng med hydraulisk opbevaring. Derfor vil du som oftest finde en kontinentalseng med skuffeopbevaring. Skuffer kan dog sagtens udnytte hele hulrummet under kontinentalsengen godt. Til almindelige senge med kun én madras, kan du finde disse typer senge med hydraulisk opbevaring.

Hydraulisk opbevaring er også blevet populært på gæsteværelset samt i 2-personers sovesofaer, som gør det nemt at have overnattende gæster i stuen. Hvis du foretrækker et lettere og luftigere udtryk i eget soveværelse, kan en seng eller en sovesofa med hydraulisk opbevaring være en dejlig måde at udnytte pladsen i et gæsteværelse eller en stue på.

En kontinentalseng med opbevaring kan virke som en stor investering at sætte på børneværelset, og der kan en enkeltmandsseng med enten skuffer eller hydraulisk opbevaring være et godt, billigt alternativ. Da børn jo som oftest har rigeligt med legetøj, bøger, tøj og andet godt, kan der stort set aldrig blive nok opbevaringsplads på et børneværelse.

Derfor sælger mange producenter også juniorsenge med opbevaring. Selvom det ikke er en kontinentalseng med opbevaring, kan den stadig være dejligt tilpas, især hvis du finder en god madras til juniorseng her hos en af vores anbefalede forhandlere.

Kontinentalseng med skuffer eller en almindelig seng med hydraulik – hvad er bedst?

Det bedste valg afhænger jo af en del faktorer, som har med din specifikke situation at gøre. Behøver du/I en dobbeltseng eller enkeltmandsseng? Foretrækker I en almindelig seng med én madras, der ikke fylder for meget i soveværelset, eller har I plads til en luksuriøs kontinentalseng med opbevaring? Er der fysisk begrænsende årsager til at du/I måske vil foretrække hydraulik fremfor skuffer?

Som udgangspunkt er en kontinentalseng med opbevaring det mere elegante og luksuriøse valg. Skufferne i en kontinentalseng med opbevaring er typisk gode størrelser, så det er nemt at finde på sin helt egen løsning til opbevaring under sengen. Kontinentalsenge kan dog godt blive ret høje (nogle gange højere end sædet på en normal spisebordsstol), så det er vigtigt at tage ens bevægelighed med i beregningen, inden man investerer i en kontinentalseng med opbevaring.

En almindelig dobbeltseng med skuffer eller hydraulisk opbevaring er som oftest det billigere valg, men til gengæld er det begrænset hvor elegant og stilfuldt selve sengerammen er designet. En dobbeltseng eller enkeltmandsseng med skuffer eller hydraulisk opbevaring er som oftest fokuseret mere på funktion en form: Det vigtigste er, at du kan sove godt og have alle dine ting opbevaret fornuftigt i sengerammens hulrum.

Helt kort kan man sige, at kontinentalseng med opbevaring i form af skuffer er det mere elegante valg, men at den almindelige dobbeltseng med hydraulisk opbevaring er det mere praktiske. Alt efter hvad man foretrækker til netop sit soveværelse, kan man absolut finde en forhandler af den helt rigtige seng hos os.

Forfatter