Juniorsenge
- Senge 70x200
- Senge 80x190
- Senge 80x200
- Senge 80x210
- Senge 80x220
- Senge 85x200
- Senge 90x190
- Senge 90x210
- Senge 90x200
- Senge 90x220
- Senge 120x200
- Senge 105x210
- Senge 120x190
- Senge 120x210
- Senge 120x220
- Senge 140x200
- Senge 140x210
- Senge 150x200
- Senge 170x200
- Senge 180x220
- Senge 200x210
- Senge 200x220
- Senge 160x200
- Senge 180x200
- Senge 180x210
- Senge 200x200
- Senge 210x210
- Halvandenmandssenge
- Kingsize-senge
- Queensize-senge
- Trekvartsenge
- Enkeltsenge
- Dobbeltsenge
- Elevationssenge
- Kontinentalsenge
Indholdsfortegnelse
Når barnet vokser ud af tremmesengen, vælger mange at flytte sit barn over i en juniorseng. Dette gør mange forældre blandt andet på grund af juniorsengens størrelse, men også på grund af mulighederne med en sådan seng. At få et barn til at sove kan være meget svært, men hvis sengen byder ind til hygge, afslapning og tryghed på grund af design og ikke mindst størrelsen, kan det måske gøre hele processen nemmere.
Der findes rigtig mange forskellige juniorsenge, og vi vil gennemgå nogle modeller, som er meget populære blandt børnefamilier. Mulighederne er mange, og det handler bare om at finde den juniorseng, som passer til jeres familie og ikke mindst jeres barn.
En juniorseng bruges som alle andre senge hver nat, hvorfor det også er vigtigt at se efter en juniorseng i en høj kvalitet. Jeres barn skal ligge godt i sengen, så kroppen får den bedst mulige støtte til at kunne restituere og blive klar til endnu en dag med fart over feltet.
Hvornår skifter man til juniorseng?
Det er svært at komme med et helt konkret tidspunkt for, hvornår skiftet bør ske, da det kommer meget an på barnet og barnets sovevaner. I realiteten kan man skifte til juniorseng, når barnet kan rejse sig selv op – men mange lader barnet sove i tremmesengen i længere tid på grund af den gode sikkerhed, der er ved en tremmeseng. Mange vælger derfor først at købe en juniorseng, når barnet er i 2-3-års alderen, da man på dette tidspunkt også er ved at være for lang til en tremmeseng.
I skal skifte til en juniorseng, når I føler, at tiden er inde. I kender jeres barn bedst, hvorfor I også vil kunne mærke, når tiden er inde til at skifte til en lidt større seng – og dermed give barnet lidt mere frihed, som en lidt større seng også medfører.
Der er ikke noget rigtigt eller forkert, når I vælger en juniorseng, det vigtigste er blot, at I finder en god seng, der passer i størrelsen. Der findes forskellige længder på juniorsengene, hvilket er en stor fordel at være opmærksom på. Hvis det er barnets første juniorseng, kan det nemlig godt blive lidt for voldsomt med en juniorseng, der har en længde på 200 cm. Derudover ændrer bredden sig også, des mere barnet vokser.
Det betyder, at der også vil være udskiftning fra én juniorseng til én anden og lidt større juniorseng. Har I derfor flere børn eller planer om at få flere børn, kan det være en fin idé at gemme sengene i nogen tid, hvis den kan genbruges. Alternativt kan i sælge den brugte seng, da den sandsynligvis ikke vil være særlig slidt.
Juniorseng med skuffer
Når man skal til at udvælge en juniorseng, kan det være en fordel at se på, hvor meget plads der er på børneværelset – og hvor meget opbevaring der skal vær plads til. En juniorseng med skuffer giver jer mulighed for at udnytte pladsen under sengen til praktisk opbevaring. Qua skufferne er i børnehøjde, vil det være fordelagtigt at lægge legetøj eller andet, som barnet selv skal have mulighed for at finde, i skufferne.
Det kan eksempelvis være LEGO, bøger eller andet, som hurtigt skal kunne trækkes frem og hurtigt kan lægges på plads igen. Når skufferne er i børnehøjde, er det oplagt at putte noget i, som de kan bruge. På den måde kan du måske også skabe mere plads i skabene, hvor der så er plads til de lidt mere kedelige ting som tøj eller sengetøj.
Juniorseng med opbevaring
Der findes også andre modeller af juniorsenge, hvor der er plads til opbevaring i form af andet end skuffer. Det kan eksempelvis være hylder, som er lavet under sengen, eller noget helt tredje. Hvis I er glade for at læse godnathistorier, kan det være en god idé at vælge en juniorseng med opbevaring i form af hylder, hvor I kan stille bøgerne ind.
På den måde kan barnet være med til at vælge, hvilken bog der skal læses, da bøgerne kommer ned i børnehøjde, hvorfor det bliver nemmere at inddrage børnene i denne beslutning. Derudover kan hylder også bruges til udstillinger af, hvad I sammen har bygget i LEGO, billeder fra sommerferien eller noget helt andet.
Mange børneværelser er små, hvorfor det er en god idé at tænke i anderledes opbevaringsløsninger, hvilket en juniorseng sagtens kan bruges til – om det er med hylder eller skuffer, det er op til jer. Begge muligheder har nogle gode elementer i sig.
Halvhøj juniorseng
Juniorsenge med skuffer og opbevaring bliver typisk lavet, som en halvhøj juniorseng, idet den også er med til at skabe mere gulvplads. Der findes mange forskellige modeller inden for halvhøje juniorsenge, da en seng lige pludselig kan få flere formål. I en halvhøj juniorseng kommer man lidt op i højden, hvorfor der er plads til blandt andet opbevaring under den.
Ud over en god mulighed for opbevaring er der i lige så høj grad en god mulighed for leg og hygge. En halvhøj juniorseng findes i mange versioner, hvor der både kan blive bygget en hule eller placeret skrivebord under sengen, mens andre modeller har en rutsjebane.
Der er så mange muligheder, som jeres barn kan få stor glæde af, uanset om I vælger en halvhøj juniorseng, som indebærer opbevaring, eller en juniorseng, der indbyder til leg. Det handler nemlig om, at sengen kommer lidt op i højden og får flere funktioner i værelset.
Høj juniorseng
En høj juniorseng kan være meget lig en halvhøj juniorseng, ud over at du med en høj juniorseng får en seng, der kan give meget mere gulvplads, idet sengen kommer godt op i højden. Hvis du vælger en høj juniorseng på grund af værelsets størrelse, så er en høj seng med luft under sengen frem for skuffer til opbevaring en god idé.
Når du vælger en høj juniorseng med luft under sengen, kan I nemlig selv indrette, hvad pladsen under sengen skal bruges til. Det giver derfor mere gulvplads, idet man kommer op i højden, og derfor kan bruge pladsen i værelset bedre. I kan eksempelvis lave en hule, installere et skrivebord eller dele rummet op, så der både bliver plads til opbevaring og hygge. Der er masser af muligheder med en høj juniorseng, det handler bare om at skabe dem.
En høj juniorseng kan også være en køjeseng, hvilket kan være en oplagt mulighed, hvis I har børn, som sover på samme værelse. To juniorsenge kan nemlig fylde meget på et mindre værelse, hvorfor en køjeseng kan være en god løsning. Det kan også være en god løsning, hvis I stadig gerne vil læse godnathistorie sammen, da det kan være lidt besværligt at komme op i den høje seng som voksen, hvorfor man kan indrette den nederste køje til en hyggekrog – og så er der også altid plads til, at der kommer én forbi og overnatter.
Valg af høj eller halvhøj juniorseng
Alt efter alder kan det være en god idé at inddrage sit barn i beslutningen om, hvorvidt en høj eller halvhøj seng kan være en løsning på deres værelse. Nogle børn elsker, at de kommer lidt op i højden, mens andre lige skal se det an. Det kan være skræmmende at komme fra en tremmeseng over i en halvhøj juniorseng, hvorfor det kan være en idé at vente til, at barnet bliver lidt ældre – medmindre han eller hun selv giver udtryk for, at det kunne være sjovt.
Mange mindre børn synes nemlig, at det er sjovt med en høj seng, da de ser flere muligheder i dens funktioner, end vi voksne nogensinde kommer til. Børn skal derfor lige se en høj seng an, hvorefter den oftest falder i god jord. Det handler typisk om en tilvænningssag, men for nogle børn er det lidt skræmmende at sove så højt.
De fleste forældre er nok mest bange for, at børn falder ud af den halvhøje eller høje juniorseng, men det vil ikke være et problem. I de fleste tilfælde vil der være en form for sikkerhed rundt om sengen, der sørger for, at han eller hun ikke kan falde ned.
Høje og halvhøje juniorsenge bliver oftest lavet med en stige eller trappe, hvilket børn hurtigt lærer at betjene. Hvis man er lidt usikker, kan man altid vælg en stige, der kan placeres i en vinkel væk fra sengen, så den ikke kommer til at gå lodret op.
Billig juniorseng
En juniorseng holder ikke for evigt, idet børn vokser hele tiden. Det betyder også, at man skal ud at investere i 2-3 juniorsenge, så man har en juniorseng, der passer i bredden og længden, hvorfor en billig juniorseng selvfølgelig er at foretrække.
Som det så ofte er med senge og alt andet, så går pris og kvalitet hånd i hånd. Når du køber en juniorseng og en seng generelt, skal man ikke spare på kvaliteten. Men når det så er sagt, så kan man få så meget ekstra til en juniorseng, hvilket kan være med til at hæve prisen. Har du derfor et mindre budget, kan du sagtens finde en billig juniorseng i en god kvalitet.
En juniorseng bliver ikke brugt i så lang tid, hvorfor I enten kan gemme den til næste barn eller sælge den, når den bliver for lille. I kan derfor tjene nogle af pengene ind igen, hvis I er heldige med et salg.
Derudover skal man være opmærksom på, om prisen er for hele stellet inklusive madras eller uden, idet en god madras er alfa og omega, når det kommer til en seng. En pris kan derfor godt lyde billig, hvorfor man lige skal være opmærksom på, hvad der rent faktisk er inkluderet i denne pris.
En god madras til juniorsengen er en, der passer til bredden og højden på barnet, men også vægten. Det er lidt af en smagssag, hvorvidt den skal være fast og derfor hård, eller om den skal være mere blød. Det er madrassen, der er vigtigst, hvorfor det er fint at vælge en billig juniorseng, så længe madrassen er i en ordentlig kvalitet, så du ved, at dit barn kommer til at sove godt.
Juniorseng på tilbud
Hvis du gerne vil have en billig juniorseng, hvor der er opbevaringsmuligheder eller plads til hyggekroge, så kan du altid se efter juniorsenge på tilbud. Det er et marked, der hele tiden er i bevægelse, idet børnefamiliernes krav hele tiden ændrer sig, hvorfor de aktuelle modeller også vil ændre sig. Når der kommer en ny model på markedet, vil en af de ældre modeller typisk komme på tilbud.
Det er derfor muligt at finde en juniorseng i høj kvalitet i et lavt prisleje, hvis du blot kan leve med, at det ikke er en den nyeste model, som du får hjem.
Alle juniorsenge vil blive leveret i en god kvalitet, da vi bruger mange timer i sengen, hvorfor en billig seng ikke nødvendigvis er dårlig. Igen handler det også meget om, hvilken madras du vælger at lægge ned i stellet.
Babydan-juniorseng
Et kendt mærke inden for børneverdenen, som laver gode juniorsenge i en høj kvalitet og til gode priser, er Babydan. De laver forskellige serier af juniorsenge, men én af de meste kendte er fra deres Manhattan-serie. Der får du nemlig en Babydan-juniorseng, som er en 3-i-1-seng, hvilket giver gode muligheder for forskellige indretninger af værelset.
Babydan Manhattan Juniorseng er både en halvhøj seng, og den kan også sænkes ned til almindelig højde ved at fjerne forhøje-modulet. Derudover kan man fjerne fronten, hvis barnet ikke længere har behov for denne sikkerhed, hvis den står i det laveste niveau.
Babydans 3-i-1-løsning giver jer mange muligheder for indretningen af værelset, da den høje seng giver mere gulvplads og mulighed for huler eller andet under sengen. Hvis jeres barn så bliver træt af den høje seng, skal I ikke til at købe en ny, da den blot justeres i højden.
Ud over gode juniorsenge kan I også finde en Babydan-madras, som passer til sengens mål. Madrassen består af uld og hør, hvilket giver en rigtig god madras med høj komfort for børn. Dens uldside er rigtig god i vinterperioden, idet den kan varme godt, mens hør er et godt materiale, når det kommer til ventilation. Både uld og hør er naturmaterialer, hvilket er et rigtigt godt valg, når det er noget, som børn skal sove på. Materialerne er ydermere økologiske.
Flexa-juniorseng
Vi vil også gerne fremhæve Flexa, som er et godt valg af mærke, hvis du leder efter en juniorseng. De har et stort udvalg af senge, der både er simple, og som indbyder til leg og fantasi. Typisk vil man kunne designe sin egen Flexa-juniorseng, idet man kan tilkøbe forskellige elementer og derfor samle sengen, som man selv synes, den passer bedst ind i værelset.
I vil derfor ikke have svært ved at finde en model fra Flexa, der passer til jeres barn. I kan både finde høje og lave senge, senge i farver, i træfarve eller blot i hvid samt juniorsenge med eller uden plads til opbevaring. Priserne spænder bredt, da det kommer meget an på, hvilken model og type man går efter. Dog vil kvaliteten være i top, uanset om du går efter det simple design eller det fantasifulde design.
Mange vælger en Flexa-juniorseng, der indbyder til leg og fantasi, idet sengene er så godt lavet. I kan finde en juniorseng, der er bygget som et hus, hvilket er et design, som både inviterer én til leg, afslapning og ikke mindst ro, når tiden er til, at man skal til at sove. I vil også kunne finde en juniorseng med en rutsjebane, som helt sikkert også vil falde i god jord hos børn.
Hvis I går efter en mere simpel og rolig seng, som blot indbyder til søvn og afslapning, kan I også sagtens se efter Flexa. De har både simple senge i høj og lav, friske såvel som diskrete farver og naturligvis forskellige muligheder i forhold til, om der skal være opbevaring i form af skuffer eller andet.
Juniorseng i hvid
Hvis I gerne vil have jeres juniorseng til holde til flere børn, så kan det være fint at gå efter en juniorseng i hvid. Det er en meget neutral farve, som I enten selv kan male over eller lade være, som den er. Uanset køn og indretning på børneværelset kan man altid bruge en hvid seng, da den simpelthen passer den til alt. Hvid går aldrig af mode, hvorfor I også kan genbruge juniorsengen, uden nogen vil sætte spørgsmålstegn ved det.
Det er vigtigt, at børn kan finde ro i sengen, hvilket en hvid farve indbyder til, da den ikke vil kunne forstyrre rummet. Mange går derfor efter en juniorseng i hvid, så der kan blive skabt et roligt miljø omkring søvnen. Det er er meget individuelt, om det hjælper at lave et roligt miljø omkring sengen, men for nogle børn virker det.
En juniorsengs mål: 70×140, 70×160 eller 90×200 cm
Hvis man går direkte fra tremmesengen og over i en juniorseng, anbefaler vi, at man vælger en 70×140 cm. Den er lidt kortere i længden, hvilket skaber lidt mere tryghed. Hvis man gerne vil undgå at købe tre juniorsenge, kan man vælge at starte med en 70×160 cm., men så er det vigtigt, at den ene ende bliver fyldt med bamser eller puder i starten, så sengen ikke kommer til at føles for lang og tom, da det kan skabe utryghed for barnet.
Man udskifter juniorsengen efter barnets højde. Derfor er det også meget forskelligt, hvornår man skal udskifte sengen til en større og bredere juniorseng, da børn jo som bekendt ikke vokser lige hurtigt. Juniorsenge på 70×140 og 70×160 er også lidt mindre i bredden, hvilket skyldes, at børn ikke er så brede, som vi voksne er. Hvis børn har en seng med 90 cm. i bredden, kan det give mere plads til at rulle frem og tilbage om natten, hvorfor barnet kan få en dårlig og urolig søvn, idet der er plads til flere store og urolige bevægelser.
Når barnet er over 150 cm. eller er ved at nærme sig de 160 cm., er det på tide at skifte over til en almindelig enkeltmandsseng, som typisk har målene 90×200 cm. Dette kan dog variere, men de mest almindelige vil være en seng i disse mål. Man vil ikke være i tvivl, hvornår det er tid til at skifte, da du selv nemt kan vurdere om sengen er ved at være for lille i højden eller ej. Mange vælger også at skifte til en enkeltmandsseng tidligere, men dette kommer meget an på, hvad jeres behov er.
En juniorseng, der kan vokse i takt med barnets vokseværk
Hvis du synes, at det bliver lidt for besværligt med alle længderne og en juniorseng, der skal udskiftes på et tidspunkt, kan du vælge at investere i en vokseseng. En vokseseng vokser nemlig med barnet. Det vil sige, at den starter med at have et mål på 70×140 cm., men giver mulighed for at trække sengen ud til 160 cm. og til sidst 200 cm. i længden. Det kan være en fordel at vælge sådan en slags seng, hvis du gerne vil spare penge.
Det eneste, du skal bruge penge på, er en ny madras, hver gang sengen bliver trukket et hak længere ud. En udskiftning af madrassen giver selvfølgelig sig selv, idet man selvfølgelig også anbefaler, at man ikke ligger på den samme madras i mange år. Du vil alligevel spare penge, idet du ikke skal ud at investere i et nyt stel, men blot en ny madras.
De fleste voksesenge har et meget stilrent design, hvilket gør, at det heller ikke er en seng, som vil gå af mode. Sengen vil blive ved med at passe til børneværelset på grund af dens simple design.
Valg af madras til juniorsengen
Det er vigtigt at investere i en ordentlig madras i gode materialer. Vi har fremhævet en madras i hør og uld, hvilket skyldes, at det er madras med naturlige materialer. Dette vil hjælpe barnet med at transportere varmen og ikke mindst holde varmen på kolde dage.
Der findes også rigtig mange andre typer af madrasser til juniorsengen, og det er meget individuelt, hvad man vælger efter. Et godt huskeråd er, at man skal være opmærksom på størrelsen, så madrassen passer til den størrelse, man har købt juniorsengen i.
Derudover er det godt at være opmærksom på fastheden af madrassen. Det er en smagssag, om man foretrækker en blød eller hård madras, så det kan være en god idé lige at spørge barnet, hvad de ligger bedst på.