Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
79 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Er du på udkig efter en ny seng til teenageren, eller skal du have dig selv en mindre seng, der giver dig bedre plads til alt det andet? Så skal du læse med her. Vi fortæller dig alt om enkeltsenges mange fordele, og hvordan du bedst muligt kan få en enkeltseng, der passer til dine behov.

Har du lidt plads, så kan det være en fordel med en enkeltseng med skuffer. Og det behøver ikke at betyde dårligere komfort, hvis du køber en enkeltseng. Du kan nemlig få nogle yderst gode enkeltsenge, og det fortæller vi dig meget mere om, hvordan du finder frem til.

Enkeltseng 90×200

Der findes mange forskellige typer af senge med forskellige mål, men oftest hører vi mest til tre forskellige mål. Der er enkeltsengen, trekvartsengen og dobbeltsengen. En enkeltseng måler 90×200 centimeter, hvor trekvartsengen passer til to personer og måler 140×200. Er man til de helt store senge, så er dobbeltsengen hele 180×200 centimeter. En dobbeltseng kan i mange tilfælde udgøres af to enkeltsenge.

Enkeltsengen er, som navnet også antyder, en sengestørrelse, der er beregnet til en enkelt person. Enkeltsenge ses ofte på børneværelser, teenageværelser eller små gæsteværelser i for eksempel et sommerhus. Der er nemlig en stor fordel ved at købe en enkeltseng, hvis du har begrænset plads. Sengen er et uundværligt møbel i soveværelset, men ofte kan det også stjæle al den gulvplads, som du har til rådighed. Med en enkeltseng får du langt bedre plads til alt det andet, og så kan det også være med til at gøre det muligt for dig at få en seng, der har komfort i topkvalitet.

Det økonomiske aspekt er nemlig også en stor fordel ved enkeltsengen, da du i langt de fleste tilfælde skal betale mindre, grundet sengens størrelse. Det betyder også, at du langt nemmere kan få så meget kvalitet som overhovedet muligt for dit sengebudget. I stedet for at betale for størrelse, så kan du betale for komfort, luksus og maksimal støtte. Og når det kommer til stykket, så er det komforten og kvaliteten, der er afgørende for, at du sover godt i mange år. Vi bruger nemlig 1/3 af vores liv i vores seng, så hvorfor gå på kompromis med kvaliteten?

Enkeltseng mål

Som ovennævnt, så måler en typisk enkeltseng 90×200 centimeter, og dette er den rette størrelse til en enkelt person. Der vil dog være andre senge, der også kan anses som værende en enkeltmandsseng. En 120×200 vil for nogen være betegnelsen på en enkeltseng, men andre kender til den smallere udgave, der måler 80×200 centimeter. Når du skal finde ud af, om du har plads til en 90×200 centimeterm, så er der flere ting, som du skal tage højde for, inden du køber din nye seng.

Det er nemlig ikke kun selve madrassens omfang, som du skal have styr på, om du kan have i hjemmet. Der er nemlig desuden noget med højden, bredden og længden, som du skal overveje. Først og fremmest kommer der ben på din seng, og disse kan du bestille i forskellige højder nogle steder. Du skal også huske, at der som oftest vil komme en topmadras på toppen, hvilket giver lidt ekstra højde. Dette er værd at overveje, hvis du skal sove i højde med for eksempel et vindue. Med dette i betragtning kan du sørge for ikke at komme for højt op, så du ligger højere end vindueskarmen.

Enkeltseng med opbevaring

Næst er der selvfølgelig sengens bredde, der også kan snyde dig i sidste ende. For selvom madrassen måler 90 centimeter, så er der andre ting, der kan gøre, at din seng bliver både længere og bredere. Har du pladsmangel, så er det oplagt for dig at vælge en enkeltseng med opbevaring. Du kan finde et væld af forskellige sengestel, der passer til en enkeltseng, og herunder kan du finde en eller flere skuffer til opbevaring.

I dag gør mange brug af denne løsning, og især i delelejligheder er de yderst pladsoptimerende. Men med et sengestel følger også lidt ekstra spildplads i begge ender. Oftest drejer det sig om et par centimeter på hver side, men det kan alligevel gøre en forskel. Derfor skal du gøre dig et par overvejelser, når du kigger efter enkeltsenge med opbevaring. Først er det godt at kigge efter et sengestel, hvor selve stellets ramme er smal, og hvor skufferne har nogle diskrete og små håndtag. Dette gør nemlig, at du mindsker chancen for, at det kommer i vejen. Samtidig skal du være opmærksom på, hvordan opbevaringen fungerer. Der er nemlig andre muligheder for opbevaring end på langsiden i skuffeform, som du oftest vil støde på. Læs også om sovesofaer med opbevaring her.

Nogle steder kan du få et sengestel, hvor skufferne kan trykkes ud, og derfor ikke har et håndtag. Der er også produceret enkeltsenge med opbevaring, hvor opbevaringen er under selve madrassen. Her løfter du hele lamelbunden op i et håndtag, hvorefter du får fri adgang til hele sengens rum neden under madrassen. Og så kan du sågar også få enkeltsenge med opbevaring, hvor du har én lang skuffe for enden af sengen. På den måde bliver sengen lang, og ikke bred, når du skal ned i skufferne.

Sengestel kommer også i mange forskellige prisklasser. Det er ofte sådan, at du køber en madras til en enkeltseng, hvorefter du erhverver dig et sengestel. Her er det vigtigt, at du får købt en madras af god kvalitet. Sengestellet skal selvfølgelig være stabilt og solidt, men i sidst ende er det madrassens kvalitet, der er afgørende for din komfort. Få nogle lameller, der arbejder godt sammen med din enkeltsengsmadras, så du får den optimale støtte og komfort.

Enkeltseng boxmadras

Hvis ikke du er til sengestel, der kan virke store og klodsede, så kan du også bare erhverve dig en godt boxmadras som enkeltseng. En boxmadras er en sammensætning af en springmadras og et skjult træstel, der udgør en fast lamelbund på springmadrassen. Hertil kommer der fire ben, som du nemt kan skrue på madrassen. Du får altså en enkeltseng i 90×200, som både er pæn, solid, stabil og nem at skrue sammen.

Når det kommer til typer af madrasser til enkeltsenge, så er der flere af slagsen – blandt andet den velkendte springmadras. En springmadras er en madras, hvori der blandt andet er fjedre, som skaber en god komfort for dig. De bedste boxmadrasser kommer med multipocket-fjedre, som er med til at give en høj tæthed af fjedre, hvilket medfører en langt bedre støtte af kroppen.

En boxmadras kan bruges på flere forskellige måder. Den kan enten anvendes som bund, hvor du ovenpå placerer en anden madras. Dette vil i sidste ende give en kontinentalseng, som er en sengetype, der er særdeles skånsom og god for kroppen. Disse kan du også købe, hvor de allerede er sammensat som enkeltsenge. Eller også kan du bruge din boxmadras med en god topmadras ovenpå, hvilket langt de fleste vælger at gøre. Du får den faste støtte fra boxmadrassen sammen med et blødt lag skum eller latex, hvilket giver dig en behagelig og god nattesøvn.

Vælger du løsning nummer to, så er det i særdeleshed vigtigt, at du har fokus på at købe dig en god topmadras til en enkeltseng. Brug hellere lidt flere penge på denne topmadras, for når det gælder topmadrasser, så vil pris og kvalitet ofte hænge sammen. Har du et mindre budget, så kan det være værd at overveje en lidt billigere boxmadras til fordel for en topmadras i topkvalitet, og som vil give dig den perfekte støtte hver nat.

Luksussengen

Når du kommer til at skulle købe din enkeltseng, hvad end du ønsker en med opbevaring, en boxmadras eller en kontinentalseng, så er der flere muligheder for dig. Vil du gerne have det bedste af det bedste, så er en kontinentalseng altid et godt valg. Denne enkeltseng fylder lidt mere i højden, men til gengæld er der tænkt på dig og din sovekomfort. En kontinentalseng er en seng, der opbygget af flere forskellige lag. Den består ofte af tre lag. Det nederste er en boxmadras, midten udgøres af en springmadras og på toppen ligger der en god topmadras. Denne topmadras består enten af memoryskum eller latex, som er de to bedste materialetyper til en perfekt topmadras.

Kontinentalsenge ligger for det meste i toppen, når det handler om prisklassen, men dette er også på grund af den høje kvalitet. Enkeltsenge, der er lavet som kontinentalsenge, vil være en smule højere grundet de tre lag, men til gengæld får du den helt rette støtte og komfort. Prisen er højere, dels fordi sengen består af flere forskellige typer af madrasser og dels grundet den høje kvalitet. Samtidig kan du ofte selv indstille fastheden på din kontinentalseng. I langt de fleste modeller ligger der nemlig to lag i springmadrassen, og ved at vende denne kan du justere fastheden.

Billig enkeltseng

Vil du hellere slippe så billigt som muligt uden at gå alt for meget på kompromis med kvalitet og komfort, så skal du tage en boxmadras med en tilhørende topmadras. Det skal du, fordi du får en fast bund med en støttende og blød top. Køber du et sengestel, så skal du ofte betale lidt ekstra for dette og samtidig have en springmadras med tilhørende topmadras. Samtidig er boxmadrassen blevet den foretrukne seng, og du kan derfor få enkeltsenge til meget fornuftige priser, hvis du køber en boxmadras.

Vælger du at gå efter en billig boxmadras, så bør du overveje valget af topmadras en ekstra gang. Vil du gerne slippe billigt her, så kan det være en fordel at bibeholde den topmadras, som du måske fik med, da du købte din enkeltseng. I stedet for at købe én, tyk topmadras, så kan du vælge at købe en, der er lidt tyndere. Du placerer disse to topmadrasser oven på hinanden, og på den måde får en bedre komfort for færre penge.

Dette skal du overveje inden du køber din enkeltseng

For at få det hele på det rene, så kommer der her alt det, du bør have overvejet inden du investerer i en ny enkeltseng. Samtidig vil vi også nævne et par ting, som du skal være særligt opmærksom på, når du køber din nye enkeltseng.

Det er vigtigt, at du har styr på de mål, som din seng maksimalt må være. På den måde slipper du for at komme hjem med et sengestel, som viser at være for bredt til rummet. Samtidig skal du have styr på, hvad du helt præcist vil have ud af din enkeltseng. Skal der være indbygget opbevaring, så skal du sørge for lidt ekstra plads i rummet. Du kan også anvende bedrollers, der kan stå under en boxmadras og bruges til opbevaring. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at du kender til dit budget. Ofte er sengen et møbel, som vi gerne vil slippe for at bruge penge på, men faktisk er det en dum tanke. Vi bruger hver nat i vores seng, og får vi ikke den rette støtte, så kan det medvirke til dårlig ryg eller en urolig nattesøvn.

Når du køber din enkeltseng, så skal du først og fremmest være opmærksom på, hvilke fordele sælger tilbyder dig. Mange steder kan du nemlig returnere sengen, hvis den ikke passer til dine ønsker og behov. Dette er en kæmpe fordel, da en seng skal opvarmes hele vejen igennem, og dette bliver den først efter en uges tid i hjemmet. Samtidig skal du være opmærksom på, hvilket materiale der passer bedst til dig. Selvom det lyder simpelt at købe en enkeltseng, så er der mange til- og fravalg, du skal gøre dig i jagten på den perfekte seng.

Når du vælger topmadras, så er det vigtigt at få kyndig vejledning i forhold til valget af materiale. Latex er mere åndbart end memoryskum, så har du en tendens til at svede meget i løbet af nattetimerne, kan det være en fordel af erhverve sig en enkeltseng med en topmadras lavet af latex. Også fastheden på din seng skal tages op til overvejelse. Sengen bliver en smule blødere med tiden, og derfor skal du have det in mente, når du prøver sengen derhjemme og i butikken.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.