Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
253 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Det er blevet mere og mere populært at investere i en elevationsseng, både i Danmark men også i udlandet. Dette er der flere forskellige grunde til, men især muligheden for at tilpasse og justere sengen perfekt efter din krop er med til at gøre denne type seng ekstra populær. Vi bruger rigtig meget tid i vores seng, og derfor er det helt essentielt, at du får en seng, som passer perfekt til dig, og som du også vil komme til at ligge godt i.

Hvis du vælger at købe en elevationsseng, så får du en seng, hvor du både har mulighed for at justere højden i hovedenden og fodenden. På denne måde kan du hæve hovedenden, hvis du for eksempel gerne vil ligge i din seng og se fjernsyn eller læse en god bog inden sengetid. Du kan også hæve fodenden, så dine ben bliver løftet lidt opad. På denne måde kan du komme til at ligge i en meget behagelig position, mens du ser fjernsyn eller læser.

Derfor er det vigtigt at have en god seng

Det er vigtigt at have en god seng, og det er der flere forskellige grunde til. En elevationsseng er et rigtig godt bud på en god seng, da den kan meget mere end en almindelig seng. Du tænker måske, at der nok ikke er så stor forskel på en elevationsseng og en almindelig seng, men vi vil i de følgende afsnit prøve at forklare, hvorfor netop en elevationsseng er et rigtig godt valg af god kvalitet, der kan være med til at sikre dig en god nattesøvn.

Som før nævnt bruger vi rigtig meget af vores tid i sengen. I gennemsnit sover vi 8 timer om natten, og det svarer til, at vi opholder os en tredjedel af døgnet i sengen. Dog er der nogle, der sover mindre, men der er samtidig også nogle, der sover mere. Uanset hvad så er det tydeligt, at vi bruger mange timer i vores senge, og derfor er det vigtigt at finde en med god komfort og af høj kvalitet.

Elevationssenge

Flere undersøgelser viser, at normalt burde unge sove mere end ældre, fordi de bruger flere kræfter i løbet af dagen, og samtidig bruger de også kræfter på at færdigudvikle sig. Uanset din alder så er det vigtigt at få en god nattesøvn, så kroppen kan få lov til at slappe af og blive klar til en ny dag.

Dog er der flere og flere mennesker, der oplever problemer med at falde i søvn. Dette kan være på grund af stress, dårlig ryg eller andre former for skader eller bekymringer. Her er det igen vigtigt at understrege, at en god seng kan være med til at bidrage til en bedre nattesøvn. En god seng kan naturligvis ikke løse alle problemer, men du vil komme til at ligge mere komfortabelt, hvilket kan gøre det lettere for dig at falde i søvn.

Der kan ikke gives et entydigt svar på, hvilken seng der er den bedste. Dette er nemlig meget individuelt, men det er vigtigt at være opmærksom på at finde en seng, der passer til dig og din krop. Når du skal finde den helt rigtige elevationsseng, så er madrassen noget af det vigtigste at tage højde for. Selve madrassen er vigtigere end selve typen af seng, da det er med en god madras, at du vil komme til at opleve et højt komfortniveau og dermed få en god nattesøvn. Dog er elevationssenge som før nævnt blevet mere og mere populære, fordi de har nogle ekstra funktioner og detaljer, som andre sengetyper ikke har.

Derfor er elevationssenge blevet så populære

En elevationsseng ses ofte som værende en luksusseng, og netop dette har været med til at gøre det til en populær sengetype. Vi er blevet mere og mere kvalitetsbevidste, og dette afspejler vores valg af senge også. Du kan justere en elevationsseng, lige som du har lyst til, og det giver ingen anden type seng dig mulighed for. En anden grund til at elevationssenge er blevet så populære er fordi, at vi er blevet mere og mere bevidste om, hvor vigtigt det er med god nattesøvn.

I denne forbindelse har man fundet ud af, at rigtig mange med for eksempel rygproblemer vil have gavn af at have en elevationsseng, da den netop kan justeres, alt efter hvilke behov man har. Det er nemt og enkelt at justere en elevationsseng, så man hurtigt kan komme til at ligge i en behagelig position. Markedet for senge er også blevet større og større, og der er hele tiden fokus på at gøre senge bedre og mere miljøvenlige, og netop disse ting er der også fokus på i udviklingen af elevationssenge.

Elevationssenge er for alle

Vi har nu været omkring, hvor vigtigt det er med en god seng og en god nattesøvn. I denne forbindelse har vi været inde på, at en elevationsseng vil være et rigtig godt valg, hvis du skal have en ny seng. Fordi en elevationsseng er et så godt valg, så vil vi i de følgende afsnit forsøge at gå mere i dybden med elevationssenge samt deres opbygning og funktioner, samt hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en. Der findes rigtige mange forskellige elevationssenge og rigtig mange forskellige forhandlere. I denne artikel giver vi et generelt overblik og gode råd i forhold til elevationssenge og deres fordele, men i nogle af vores andre artikler kan du finde en test af elevationssenge, hvor vi sammenligner flere forskellige modeller fra forskellige forhandleren.

Markedet for senge, og også elevationssenge, er altså stort, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken en der passer perfekt dig til og dine behov. Fordi markedet er så stort, så er der også hård konkurrence blandt forhandlerne. Derfor kan det godt lade sig gøre at finde en rigtig god elevationsseng til en fornuftig pris. I denne forbindelse kan det være en god idé at holde øje med de forskellige forhandlere, når de har tilbud og udsalg.

Vær’ opmærksom

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny seng. Dette er blandt andet mærke, kvalitet, madrassens tykkelse, højde, hårdhed og størrelse. Hvis du finder ud af, hvad dine behov er i forhold til ovenstående ting, så er der en rigtig god chance for, at du nemt kan finde den helt rigtige elevationsseng. Der er som sagt rigtig mange forskellige senge og forhandlerne, så det burde være muligt at finde en elevationsseng, der passer til dine behov.

Elevationssenge er egentlig for alle, og de er som sådan ikke udviklet til en specifik målgruppe. Sovesofaer er ofte mere tiltalende for for eksempel teenagere, da de er yderst funktionelle og pladsbesparende. Men hvis du virkelig vil have en god seng at sove i, så kan det kun endnu en gang understreges, at en elevationsseng vil være et rigtig godt valg, og dette gælder for alle aldersgrupper.

Elevationssenges opbygning

De fleste elevationssenge er opbygget lige som mange andre sengetyper, men opbygningen kan godt variere. Oftest er en elevationsseng opbygget af 3 lag, der består af 3 forskellige madrasser. Netop dette er med til at skabe en rigtig god seng, som du kan ligge rigtig godt i. Bunden består af en boxmadras, hvorunder sengens ben og fjedre sidder. Det er også herunder, at selve motoren og hele elevationssystemet er, og det er netop disse ting, der gør dig i stand til at kunne hæve og sænke din elevationsseng.

Det næste lag er en ekstra tyk madras, også kaldet en springmadras, som er med til at skabe et solidt fundament for sengen. Det er denne madras, der er med til at sikre dig god komfort og dermed en bedre nattesøvn. Denne madras sørger også for, at du ikke kommer til at mærke sengens fjedre. Det er også her, at du kan vælge forskellige fastheder og dermed finde den fasthed, der passer bedst til dig og din krop. Den er alt i alt helt uundværlig for en elevationsseng.

Det øverste lag af en elevationsseng er en topmadras. Denne madras er også yderst vigtig, og det er den, du ligger mest direkte på. Du kan få topmadrasser i forskellige materialer, som for eksempel latexmemory skum, en kombination af disse to eller bare med almindelig skum. Normalt består de fleste elevationssenge af en topmadras, der er opbygget af latex eller en kombination af latex og memory skum. Dette skulle være af den bedste kvalitet og være med til at sikre dig en behagelig søvnoplevelse.

Sådan finder du den helt rigtige elevationsseng

Det kan som før nævnt være svært at finde den helt rigtige elevationsseng, og der er mange ting at tage stilling til, før du beslutter dig for, hvilken model det skal være. Vi vil derfor i de følgende afsnit forsøge at skabe et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny elevationsseng. Hvis du skulle have spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte os. Der er især 3 vigtige faktorer at være opmærksom på, nemlig størrelse, madrassen og prisen. Disse ting vil vi gennemgå i de følgende afsnit.

Elevationssenge er ofte 2 meter lange og kommer normaltvist i par. Det vil sige, at det egentlig er 2 enkeltsenge, der er bliver sat sammen til en dobbeltseng. Dog vil du ikke dele madras med din partner, og du vil dermed ikke blive forstyrret, hvis din partner sover uroligt. Dog kan du også godt få en elevationsseng i 140×200 størrelse, hvis du ikke har en partner at dele sengen med, eller hvis I ikke har brug for en hel dobbeltseng. Dette kan også være en rigtig god løsning, hvis du ikke har plads til en dobbeltseng i dit soveværelse.

Udseendet/designet

Det er naturligvis vigtigt at overveje elevationssenges størrelse, men det er også helt essentielt at vælge en god madras, som passer til dig og din krop. Udseendet af din nye elevationsseng er også vigtigt at overveje, men du vil få mest ud af din nye seng, hvis du vægter kvaliteten af sengen højere end udseendet.

Som før nævnt gennemgår vi forskellige modeller af elevationssenge i nogle af vores andre artikler, og her kan du se eksempler på konkrete elevationssenges design og funktioner. Du kan få forskellige tykkelse på madrassen, herunder 5 cm, 8 cm eller 10 cm. Herudover kan du også selv præge din elevationsseng ved enten at vælge en topmadras af latex eller memory foam eller en blanding af disse 2. Her er det op til dig selv at vurdere, hvad der passer bedst til dine behov.

Prisen

Sidst, men ikke mindst, så er prisen selvfølgelig også et vigtigt element at overveje, når du skal købe en ny elevationsseng. Når det drejer sig om elevationssenge, så hænger pris og kvalitet meget ofte sammen. Så jo mere du er villig til at investere i en ny seng, jo bedre kvalitet kan du forvente at få en ny seng i. Dog betyder det ikke, at du bliver nødt til at vælge den dyreste elevationsseng for at være sikker på at få en i god kvalitet. Der er mange gode elevationssenge af god kvalitet i flere forskellige prisklasser.

En elevationsseng er for mange en dyr ting at købe, men her er det vigtigt at huske på, at en sådan seng kan holde i rigtig mange år. Derfor er det en god idé at se på det som en investering i stedet for bare et køb. Det er en investering i en rigtig god seng og dermed en investering i god nattesøvn. Som før nævnt kan det være en rigtig god idé at holde øje med de forskellige forhandlere, da de nogle gange har nogle rigtig gode tilbud, hvor du kan spare en del penge. På denne måde kan det godt lade sig gøre at finde en rigtig god elevationsseng til en fornuftig pris.

Vi håber, denne artikel har været med til at give dig et overblik over elevationssenge, og hvad du skal være opmærksom, når du skal købe en sådan type seng. Som før nævnt er du mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Hvis du kunne tænke dig at få hjælp hos en online forhandler, så er Bedre Nætter bl.a. kendte for deres gode kundeservice.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.