Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Type
Type
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
470 produkter
Gratis ben opgradering
Inkl. væghængt gavl
Bedre Nætter logo
Haven Tencel 180×200 cm.

180x200 cm.

Kontinentalseng

4.7
(289)
Brun
Sort
Beige
Antracit
Original price was: 35.999 kr..Current price is: 14.999 kr..
-58%
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Dobbeltseng tilbud til enhver smag

En god seng er alpha og omega for, at du sover godt om natten – og en god nats søvn er alpha og omega for, at du får en god dag. At sove godt om natten er vigtigt for de fleste. Ja, det er simpelthen en nødvendighed for at kunne fungere ordentligt. Er du på jagt efter en ny seng, har du nok fundet ud af, at der er utrolig mange senge at vælge imellem. Forskellige typer senge; senge med forskellige madrasser og senge i forskellige størrelser. Skal der være plads til mere end én i din seng? Eller kan du bare godt lide at brede dig om natten? Så er en dobbeltseng måske den rigtige seng for dig. Du kan også med fordel læse vores dobbelteng test her.

Valg, der skal træffes

Der er mange valg, som skal træffes, når du skal have ny seng. Selvfølgelig skal prisen passe til din pengepung, men derudover er der flere ting, du skal overveje, inden du køber en dobbeltseng. Ofte findes der gode tilbud dobbeltseng tilbud hos forhandlerne, og derfor bør det være muligt at finde en pris, som også er indenfor din smertegrænse.

Det er vigtigt, at valgene træffes med en vis omhu, for du skulle jo gerne kunne sove fantastisk i din nye seng mange år ud i fremtiden. Vi vil prøve at guide dig lidt og give nogle tips til, hvad man skal være særligt opmærksom på, når man er på jagt efter en ny seng. Senge er selvfølgelig en smagssag, og derfor er det vigtigt, at du ikke glemmer dine personlige præferencer, når du køber din nye seng.

En seng består af flere forskellige komponenter – antallet afhænger af, hvilken type seng du vælger. Prisklasserne er også forskellige, og afhænger ofte også af hvilken type seng, du vælger. Det kan godt virke som lidt af en jungle, når dobbeltsengen skal fornyes, men vi skal nok prøve at gøre det mere simpelt for dig.

Det første råd er at lade være med at lade sig styre udelukkende af prisen – du kan sagtens finde en god seng til billige penge. Men det kræver, at du sætter dig ind i tingene fremfor at hoppe i med begge ben, så snart du ser et godt tilbud.

Vælg den rigtige madras

Dobbeltsenge fås med forskellige madrasser. Du kan få dobbeltsenge, som er opbygget med en boxmadras på ben – med en topmadras på toppen. Du kan få dobbeltsenge med sengerammer eller lameller, hvori der er en springmadras. Uanset hvilken konstellation du er ude efter, er madrassen vigtig, når det kommer til at sikre din nattesøvn.

Der er forskellige fordele ved de forskellige madrasser. Senge skal vælges individuelt, og det er derfor umuligt at sige, hvilken madras der generelt er den bedste. Du skal vælge madras efter dine specifikke behov – den madras, der er bedst for din nabo, er ikke nødvendigvis den bedste for dig.

Madrassens fasthed er vigtig! Du har måske allerede en ide om, hvorvidt du bedst kan lide at sove på en hård eller en blød madras. Dog er det ikke altid det, du tror, der er bedst, der i virkeligheden er bedst.

Fastheden af madrassen afhænger selvfølgelig først og fremmest af dine personlige præferencer – men fastheden afhænger i særdeleshed også af din vægt og dine behov. Hvis du vejer mere end 75 kilo, bør du eksempelvis overveje en fast madras.

Vælg de rigtige materialer

Når man indretter et rum, er der ofte et tema, man følger. Nogle er til træ, nogle er til messing, og andre bruger måske mørke farver, eller fokuserer på lyse farver. Det er også noget, du skal tage i betragtning, når du skal have en ny seng.

Derfor skal du også i gang med at kigge på materialerne, som sengen er lavet af. Man kan få nogle fine senge i metalstel, men hvis resten af rummet er indrettet med træ og varme toner, kan det godt komme til at se lidt rodet ud.

Du kan også risikere, at en træseng kommer til at se for tung ud, hvis resten af rummet er lidt rodet i sit udtryk. Hvis man endnu ikke har fastlagt en bestemt stilart for soveværelset, er det en god idé at købe en seng med et roligt og lettere anonymt udtryk. Så kan I i stedet fokusere på sengens komfort.

Vælg den rigtige sengetype

Madrassen er den vigtigste faktor i forhold til din komfort. Når du har overvejet de ovenstående detaljer omkring madrassen, kan du gå videre til at vælge hvilken slags seng du vil have.

Om du er til den luksuriøse kontinentalseng eller måske bare en simpel boxmadras med ben eller meder, er jo meget individuelt. Det kommer særligt an på, hvad der vil passe ind i dit soveværelse. Hvis du har et rummeligt og roligt soveværelse, kan du overveje at investere i en kontinentalseng, som giver dig flere lag af ren komfort og en luksuriøs fornemmelse. Men til, eksempelvis, et børneværelse skal man også sørge for at tænke funktionalitet ind i rummet – og sengen.

Her vil det tit give bedre mening med en boxmadras, eller en seng med skuffer under. Det kan skabe ro og lidt ekstra plads. Du skal dog også tænke lidt på budgettet, for der kan være store prisforskelle ,alt afhængigt af hvilken type seng du vælger. Men en dobbeltseng på tilbud skulle nok kunne redde budgettet.

Pynt til soveværelset

Du må endeligt ikke undervurdere sengens rolle i rummet. En seng skal helst være stjernen i soveværelset, og som midtpunkt er det vigtigt, at sengen giver optimalt udbytte. Ligesom en plante kan være dekorativ og give en særlig stemning til et rum, kan en seng også give noget helt særligt til det rum, den står i.

Sengens udseende spiller måske ikke umiddelbart en stor rolle for dig, men hvis du alligevel skal investere i en ny seng, kan det være en vigtig ting at have med i betragtningen.

En seng skal indbyde til hygge, hvile og ro – og selvsagt en god nats søvn. Derfor betyder udseendet af sengen måske alligevel en smule. Jo pænere du synes, din seng er, jo mere får du lyst til at ligge i den. Se på sengen som et møbel og ikke kun som et sted at sove. Overvej, om du synes, sengen er pænest med eller uden sengeramme, eller med ben eller meder.

Der er mange muligheder for, hvordan den perfekte dobbeltseng ser ud. Du skal dog passe på med at købe en seng, der er FOR pæn – du skal også have lyst til at stå op af den igen – bare en gang imellem.

Alt du skal vide, når du skal købe dobbeltseng

En seng er for langt størstedelen af os danskere et møbel, som de færreste ved undvære. Af og til kræver det, at vi skifter vores seng af forskellige årsager. Står du lige netop nu i en situation, hvor du skal på jagt efter en ny dobbeltseng, så er der en helt masse, som du bør være opmærksom på, hvorfor det varmt kan anbefales, at du læser med i denne guide.

Det lyder måske meget simpelt at skulle købe en ny dobbeltseng, men dette er da ikke altid tilfældet. Der er nemlig en masse, praktiske som indretningsmæssige, aspekter, som du bør tage højde for, når du skal vælge ny seng. Gør du ikke dette, vil du formentligt ende i en situation, hvor du hurtigt bliver træt af dit valg, hvilket vil gøre, at du måske ikke ret lang tid efter købet, fortryder, hvilket bestemt ikke er at foretrække.

Det er derfor vigtigt, at du forholder dig kritisk, når du skal købe en ny seng. Det er nemlig vigtigt, at du er tilfreds med din seng, da det jo er et møbel, som du skal bruge hver evig eneste dag. Og netop af denne årsag, duer det ikke, hvis ikke den passer til lige præcis dine behov.

Det vil enten føre til, at du får ondt i kroppen, fordi den rent komfortmæssigt ikke passer din krop. Det kan også være, at du er træt af designet, og er du rigtig uheldig, kan det være, at du ender ud i en kombination af begge ovennævnte scenarier, hvilket vil være den ultimativt dårligste situation. Derfor; Tænk dig nøje om, når du skal på jagt efter en dobbeltseng.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

Når du skal på jagt efter en ny dobbeltseng, opdeler man hovedsageligt sengene i tre forskellige grupper; Boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Når spørgsmålet lyder på, hvilken seng der er bedst, er der tale om et spørgsmål, hvortil det er svært at komme med et ensbetydende svar, da sengene hver især kommer med forskellige fordele og ulemper.

Af denne årsag, kan det på det varmeste anbefales, at du eller i tager ned til jeres sengehandler, hvor i kan få en grundig rådgivning i forhold til, hvad i bør være opmærksom på ved de forskellige sengetyper.

En seng bidrager betyder meget for indretningen

Som det forhåbentligt meget gerne allerede nu bør stå klart, så kan en seng vise sig at have en enorm påvirkning på den generelle indretning i værelset. Dette udsagn kan måske lyde en anelse voldsomt, men tænker man over det en ekstra gang, vil man da formentligt også ræsonnere sig frem til, at dette giver ganske god mening.

Kigger man på det typiske værelse, ser man at en seng fylder en betydelig del af gulvarealet, hvorfor det er ganske naturligt, at sengen også har en ganske stor effekt på rummets indretning samt det indtryk, man bliver ramt af, når man træder ind i lokalet.

Dette betyder altså, at det er meget vigtigt, at du tager indretningsbrillerne på, og at du tænker dig godt om, inden du køber en ny seng. Og ja, dette gælder også for dig, som ellers ikke interesserer dig for indretning overhovedet.

Man har nemlig set mange eksempler på folk, som slet ikke interesserer sig for indretning, som køber en seng uden at tænke videre over indretning. Dog ser man da ofte, at disse mennesker alligevel med tiden bliver opmærksom på små ting på møblet, som irriterer dem.

Med tiden vil dette blot lede til øget frustration, indtil det bliver så slemt, så man ikke længere kan holde det ud. Og det er for alt i verden en sådan situation, som du skal forsøge at undgå, når du skal ud og kigge efter ny seng.

Altså er et meget væsentligt råd, at du er opmærksom og forholder dig kritisk overfor selv de mindste detaljer. Her kan eksempelvis være tale om sengebenene. Og nu tænker du måske, at det ikke kan passe, at sengeben kan spille en så væsentlig rolle på indretningen. Hertil er svaret dog, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre.

Underbevidst opfatter vi mennesker nemlig selv de allermindste detaljer, som hver især er med til at danne vores indtryk af det, som vi kigger på. Det vil sige, at vi også underbevidst, hvis ikke bevidst, lægger mærke til, hvordan benene ser ud på sengen. For at underbygge denne pointe, så forestil da det en to senge.

Forestil dig endvidere, at den ene seng har påmonteret runde træben, mens den anden seng har påmonteret firkantet stålben. Som du nok kan forestille dig, så giver dette altså to vidt forskellige udtryk.

Netop udtrykket er yderst essentielt, når det handler om senge og indretning i det hele taget. Det er nemlig først og fremmest utroligt vigtigt, at der er skabt en rød tråd mellem sengen og den øvrige indretning i lokalet. Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis der er i forvejen er skabt en rød tråd mellem de øvrige møbler.

Dertil er det meget vigtigt, at denne røde tråd er en tråd, som du som person kan identificere dig med og stå inden for. Igen kan dette udsagn lyde en anelse opblæst, men ikke desto mindre er det sandt. Vil du ende i en situation, hvor der ikke er samspil mellem dig som person og din indretning, vil du igen havne i en situation, hvor du lynhurtigt vil blive træt af indretningen, hvilket som skrevet ikke er at foretrække.

Dobbeltsengen er også et praktisk møbel

Som det allerede står skrevet, så spiller en seng en utrolig stor rolle på indretningen af det pågældende rum. Indretningen er ganske vist også meget væsentlig, og det er måske en mere væsentlig del, end de fleste lige går og tror. Men når det så er sagt, så er det værd at huske på, at en seng i bund og grund er et praktisk møbel, hvorfor du da også bør vægte komfort utroligt højt, hvis ikke højest.

Ligesom det med det designmæssige aspekt, kan det også her på det varmeste anbefales, at du går meget kritisk til værks, selvfølgelig til en vis grad. Man kan nemlig også være for kritisk, og er det tilfældet, vil man aldrig finde noget, som matcher de pågældende behov.

Det er derfor vigtigt, at du på ingen måde går på kompromis med kravet om, at din krop skal være “fit for fight” hver evig eneste morgen, når du står op ad sengen. Derfor kan det varmt anbefales, at du prøver forskellige senge af, inden du beslutter dig for at købe en seng.

Dertil kan det også være klogt, hvis ikke du blot køber den første, bedste og billigste dobbeltseng. Selvfølgelig er det ikke alle mennesker, som har lige stort økonomisk råderum, hvilket ganske naturligt sætter nogle rammer for, hvor mange penge man kan bruge på en seng. Men når det så er sagt, så anbefales det altså, at du prioritere at købe en seng, som matcher dine behov bedst muligt, selvfølgelig inden for rimelighedens grænser. For selvom det anbefales, at du ikke køber den billigste seng, så er dette dog samtidig langt fra ensbetydende med, at den dyreste seng er den bedste, tværtimod.

Helt konkret, så kan en god ide måske være, at du på forhånd sætter en øvre og en nedre grænse for, hvor mange penge du vil bruge på sengen, hvorefter du går ud og tester forskellige senge i denne prisklasse for til sidst at vælge den, som passer bedst til dig.

Nu handler denne guide ganske vist om dobbeltsenge. Dette betyder dermed nok også, at i er to, som skal deles om en seng. Hertil er da dog heller ikke så meget andet for, end at i tager ud og prøver forskellige senge og snakker godt sammen, så i kan beslutte, hvilken seng i ender med at købe. Det er hertil meget vigtigt, at i får sagt ærgerligt, hvad i synes om de forskellige senge.

Forestil dig eksempelvis, at du og din samlever har købt en dobbeltseng, men at du er gået på kompromis med dine behov. I dette tilfælde, vil da der ikke gå ret længe, inden du bliver træt af købet, og sådan skulle det meget gerne ikke være. Derfor er god og åben kommunikation nøglen til, at du og din partner, eller hvem du ellers skal dele seng med, kan finde den helt rette dobbeltseng.

Det rette udstyr er alfa og omega

Når du skal på jagt efter en ny seng, eller når du måske har købt en ny seng, så er det essentielt at der bliver et slag for, hvor vigtigt det er, at du får fat i dette helt rette tilbehør. Sengen i sig selv kan nemlig være nok så god, men dette nytter ikke meget, hvis ikke du er udstyret med det helt rette tilbehør.

Det er forhåbentligt allerede gjort klart, at sengebenene kan spille en væsentlig rolle, når det handler om sengens design og rummets indretning. Dette gør sig dog også i den grad gældende, når det handler om sengens komfort og ydeevne. Men hvorfor dog det? Og er det nu også noget overvurderet sludder? Bestemt ikke.

Benenes højde kan nemlig spille en meget central rolle, når det handler om sengens ydeevne. Det viser sig nemlig at det kan være enormt skadeligt, for især knæ og ryg, hvis ikke sengebenene har den helt rigtige højde.

Er sengen for lavt eller højt hævet, vil du nemlig i mange tilfælde udsætte din krop for slid, også uden du selv lægger mærke til det. I og med at du hver evig eneste dag skal op og ud af sengen, kan det være meget skadeligt for knæ og ryg, hvis ikke den passer i højden.

Et andet meget væsentligt stykke ekstra tilbehør, som kan vise sig at være meget essentielt, er en topmadras. Og dette er der flere årsager til. Først og fremmest er en topmadras stærkt bidragende til, at sengens komfort øges markant. Faktisk vil nogle mene at en god topmadras er mindst lige så vigtig, som en god seng, hvis ikke mere vigtig.

Når det handler om topmadrassen, er der tale om et meget subjektivt valg i forhold til, om der er tale om en god eller dårlig topmadras. En topmadras kommer i forskellige hårdheder og tykkelser, som hver især har sine styrker og svagheder. Som tommelfingerregel siger man, at en topmadras bliver blødere, jo tykkere den er, hvilket da også rent intuitivt giver ganske god mening.

Dog betyder en tykkere madras da også typisk, at det kan være sværere at vende sig rundt, da kroppen suges ned i madrassen. Det gælder derfor om at finde en gylden mellemvej, så man finder sig en topmadras som er blød og komfortabel samtidig med, at man kan vende og dreje sig om natten, så kroppen ikke kvæles i madrassen.

En topmadras er rent faktisk godt for andet en blot komforten. Den kan også være stærkt medvirkende til, at øge selve sengens holdbarhed. Dette er tilfældet, da selve sengen nu ikke slides direkte, da der er et ekstra lag mellem krop og seng, hvilket er topmadrassen. Selvfølgelig kan topmadrassen også blive slidt, men da en topmadras typisk er væsentligt billigere end selve sengen, vil det typisk alt andet lige være at foretrække, at topmadrassen slides frem for selve sengen.

Men det stopper slet ikke her. En topmadras viser sig nemlig også at være yderst brugbar, når snakken går på hygiejne. Det viser sig nemlig, at kroppen er blandt de steder i hjemmet, hvor der findes flest bakterier og døde hudceller. Dette er da måske heller ikke så underligt, hvis man tænker over det, da man ligger i direkte kontakt med sengen i omgange af omkring 8 timer ad gangen.

Bruger du en topmadras, vil du da have mulighed for at forbedre hygiejnen. Dette kan lade sig gøre, fordi der er mulighed fordi der er mulighed for at vaske topmadrassen, hvilket der ikke er direkte mulighed for ved selve sengen. Det vil altså sige, at en topmadras kan vise sig at være en yderst brugbar investering, da den både bidrager til øget komfort, øget hygiejne og mindsket slid på sengen.

Et andet vigtigt stykke tilbehør, som måske ikke virker særligt vigtigt, men som faktisk kan vise sig at være det, er sengelinned. Som du nok kan forestille dig, så kan det dit pude- og sengebetræk vise sig at spille en enorm stor rolle, da det oftest er det som ligger på sengen, hvorfor det også er med til at skabe en stor del af det generelle udtryk.

Hertil kan også et sengetæppe vise sig at spille en stor rolle. Med et sengetæppe kan du dække din seng til med et enkelt tæppe, som du kan ligge henover sengen. Med et sengetæppe og et par puder, kan du på under et minut forvandle din seng til noget som minder om en sofa.

En tredje ting, som kan være yderst brugbar, både praktisk og indretningsmæssigt, er et sengestel. Først og fremmest kan du med et sengestel virkelig formå at skabe et anderledes udtryk rent indretningsmæssigt. For hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt et par sengeben kan have en reel effekt, så kan der her ikke være nogen tvivl, når snakken går på et sengestel, da der er tale om et massivt og fremtrædende møbel.

Når du skal vælge sengestel, vil du lynhurtigt finde ud af, at det kan lade sig gøre at få et sengestel i et hav af forskellige varianter. Mest typisk er dog et sengestel af træ eller stål, som da kan komme i en masse forskellige varianter.

Udover at der her tale om et møbel, som kan have en enorm effekt på indretning, så er der samtidig tale om et yderst praktisk møbel. Man ser nemlig som oftest, at et sengestel kommer med skuffer eller lignende muligheder for opbevaring, hvilket er super smart. Der er en masse plads under sengen, som man ikke altid formår at udnytte.

Med et sengestel med tilhørende skuffer eller lignende, er dette langt fra tilfældet, og der vil ikke længere være tale om spildplads under sengen. Denne løsning egner sig perfekt til alle former for brugere, da det er langt de fleste mennesker, som godt kunne bruge gode opbevaringsmuligheder.

Opsummeret – Vær opmærksom på dette

Du har i denne guide modtaget en masse forskellige informationer omkring, hvad der er værd at vide, når snakken går på en dobbeltseng. Dog kan dette måske være rigelig med diverse information, hvorfor du her kan få en kort opsummering.

Først og fremmest vil du formentligt støde på tre forskellige typer af senge, når du skal på jagt efter en ny dobbeltseng; En boxmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng. Hver af disse senge kommer med forskellige fordele og ulemper, hvorfor det anbefales, at du tager ned og får en snak med din forhandler, så du kan blive meget klogere på, hvad der er værd at vide i forhold til de forskellige senge.

Det er ingen hemmelighed at sengen er et møbel, som har en enorm påvirkning på indretningen. Det er da også derfor meget vigtigt, at du forholder dig utroligt kritisk til denne proces, samt at du holder fokus på, hvordan de forskellige senge ville kunne passe ind på det værelse eller rum, hvor sengen skal stå. Som det er blevet gjort klart, så kan selv de mindste detaljer vise sig at have en enorm indflydelse på, hvilket indtryk vi får af indretningen. Dette kan for nogle lyde en anelse fjollet, men det viser sig, at vi mennesker underbevidst lægger mærke til selv de mindste ting, når vi suger sådanne indtryk til os, hvilket er forklaringen på, hvorfor selv de små ting kan betyde så meget.

Det er selvfølgelig alfa og omega, at du vælger den seng, som passer helt perfekt til dit eller jeres behov. Men når det så er sagt, så skal det understreges, hvor vigtigt det er, at du vælger det rette ekstra tilbehør til din seng, da dette kan gøre oplevelsen meget bedre.

Hertil er der tale om forskellige typer ekstra tilbehør, som hver især bidrager enormt meget til sengen, omend der er tale om udseendet eller ydeevnen. Et eksempel på dette kan være en topmadras, som i den grad vil være med til at øge sengens komfort. Derudover vil det også være en mere hygiejnisk og holdbar løsning, som vil føre til, at selve sengen kan holde i mange år.

Til sidst skal der sættes en tyk streg under, at valg af seng er utroligt subjektiv. Det vil altså med andre ord sige, at denne guide blot bør blive anset som værende et par brugbare retningslinjer, som forhåbentligt kan gøre processen nemmere for dig, når du skal på jagt efter en ny seng. Når alt kommer til alt, handler det nemlig om subjektive præferencer, hvorfor der ikke kan sættes to streger under, hvilken seng, som er den bedste. Held og lykke med at finde den rette seng.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.