re natursenge

Re natursenge

Skrevet af Nikolaj Østergaard den 25. September 2019.

Tænk sig at sove er én af de mest bæredygtige handlinger mennesket kan foretage sig. I søvnen foretager vi os intet udover at vi indånder, udånder og aflaster vores krop i harmoni med en uforstyrret natur. For at omfavne denne ide, er lige netop din seng det mest vigtige produkt i dit hjem. Med den rette naturseng kan du være med til lade natten forblive stedet for det upåvirkede. Natursengen er stedet for den rene søvn, og stedet hvor du aflaster kroppen og efterlader en uforstyrret natur

Sov bæredygtigt

Re Natursenge lever og ånder for at skabe senge der kan bibringe dig en bæredygtig søvn. Med et konsekvent økologisk fokus forsøger skaberne bag Re, at benytte sig af materialer, der skaber et sundt fundament for søvnen, men som også har fokus på genanvendelsen når sengen ikke længere er funktionsdygtig. Som forbrugere har vi alle et samlet ansvar for at videregive naturen i samme stand som vi modtog den eller måske forhåbentlig endda bedre.

→ Køb en ny naturseng hos Dinseng.dk ✅

Med en Naturseng fra Re er man sikret en bestræbelse efter at minimere udledningen af drivhusgasser gennem de rigtige valg af materialer og forarbejdning. Re ønsker at være det helt rette valg for forbrugeren, der ikke ønsker at være i tvivl om sengen bidrager til et bæredygtigt samfund.

Sengen er en langtidsinvesteringre natursenge

Når du køber en ny seng, beholder du den i gennemsnit i 10 år eller mere. Det er rigtig lang tid. Når du investerer i en Re Naturseng sikrer du dig, at alle dele er nøje udvalgt og du ikke går på kompromis med din nattesøvn eller miljøet.

Alt træ der er anvendt i Re Natursenge kommer fra Nordiske skove og er FSC certificeret. Men hvad er FSC? FSC er en international non-profit mærkningsordning til papir og træ. Køber du et produkt der er FSC-mærket kan du altid have god samvittighed. Ordningen sikrer reproducering af det træ der bliver fældet. Dvs. fælles et træ, plantes et nyt. Samtidig er en FSC-certificering også en sikring for at alt plante- og dyreliv beskyttes og de mennesker der arbejder i skovområdet er uddannede til deres job og får korrekt sikkerhedsudstyr og ikke mindst aflønnes på en ordentlig og korrekt måde.

100% naturlatex

Alle Re’s madrasser er produceret i 100% naturlatex. Latex lyder syntetisk men er faktisk udviklet af et 100% naturmateriale. Naturlatex høstes af Hevea Brasiliensis, som er sydøstasiatiske gummitræer. Latex udvikles af en specifik mælk som høstes fra træet. Når mælken udskilles fra træet er det i sig selv en nødvendighed for at beskytte træet mod bakterier og svampe, samtidig hæmmes træet ikke i dets reproduktion af mælk.

Mælken fra Latex-træet gennemgår herefter en såkaldt vulkaniseringsproces hvor materialet køles ned og varmes op. Processen skaber en stabil og elastisk madras, der ikke blot har en utrolig lang holdbarhed, men også en fantastisk egenskab til at forme sig efter kroppen og give fantastisk støtte og komfort.

Et produkt skabt i 100% naturmateriale giver dig samtidig den optimale åndbarhed. Et gennemsnitsmenneske afgiver hver nat ½ liter fugt. Når materialet man ligger på er åndbart, sikrer man at kroppen får en behagelig nats søvn, men også at materialet bibeholder sin form mange år fremover. Det er typisk fugten, der ødelægger madrassen på sigt, men med en Re seng er du sikret en behagelig nats søvn.

Det bevidste valg af økologisk bomuldseng

Re Natursenge går på ingen måder på kompromis med kvaliteten i deres madrasbetræk og polstring af sengegavle og polstring på sengene. Alt bomuld fremstilles i henhold til den økologiske tankegang som kendetegner sig ved en række helt specifikke krav til produktionsprocessen. Konventionel bomuldsdyrkning sætter på ingen på de samme krav som det økologiske valg gør. Ved en økologisk bomuldsproduktion er du sikret at der ikke benyttes kemiske pesticider, fabriksgødning og intensiv vanding. Tankevækkende er det at den økologiske produktion af bomuld udgør blot mindre en 1% af den globale produktion.

Re natursenge anvender derfor også GOTS certificeret bomuld i alle betræk.

Hvad er en GOTS certificering?  GOTS er en forkortelse for Organic Textile Standard og oversat til dansk: Økologisk Tekstil Standard. Vælger du produkter med en GOTS certificering sikres du en lang række forhold i stil med FSC certificeringen, herunder skærpede miljømæssige kriterier, sociale krav og ikke mindst stilles der krav til miljøhensyn ved transporten.

Re Embla – Komplet seng 180x200cm fra Dinseng.dk

Embla sengen fra Re er en manifestation mod alt det konventionelle. Embla sengen skiller sig ud ved at være indbegrebet af alt det som Re står for. Liggekomforten er fremragende på den 18cm kraftige naturlatex madras, og valget af materialer sikrer dig, at der ikke er gået på kompromis med naturens ressourcer. Du kan tilkøbe ekstra komfort i form af en 4cm tyk topmadras, og ønsker du en flot afslutning på sengen, kan der enten tilkøbes en Baldur sengegavl i stof eller en Kjartan sengegavl i massivt træ.

Vælger du en danskproduceret Embla seng fra danske Re Natursenge, er du fremover sikret en bæredygtig søvn. Læs mere om Dinseng.dk lige her.

Få hjælp her

Tryk på billedet og få hjælp af en søvn ekspert

Nyeste indlæg

Leave a Comment