Puder

Findes der noget bedre, end at kunne kravle ind under en dejlig varm dyne og lægge hovedet på den dejligste pude, der passer til lige netop dig? Næppe. En god nats søvn starter i det øjeblik, du lægger dig til rette på hovedpuden. Du skal føle ro – og du skal få lyst til at sove.

Hovedpuder

Hovedpuder

Gavlpuder

Gavlpuder

Graviditetspuder

Graviditetspuder

Pyntepuder

Pyntepuder

Store puder

Store puder

Puder – Gaven til dit hoved

En god hovedpude er vigtig. ”Hvorfor?” tænker du måske. Fordi den rigtige hovedpude kan give dig en bedre søvnkvalitet, ligesom en forkert hovedpude kan give dig skader i nakken og hovedpine. Og det er der vel ingen, der er interesseret i? Her har du rig mulighed for at finde den helt rigtige hovedpude. Du kan blot gå på jagt i vores udvalg af forskellige puder.

Skum eller naturfyld?

Mange tænker ikke yderligere over, hvilken hovedpude de skal vælge – for en hovedpude er vel en hovedpude? En hovedpude er en hovedpude – det er ganske rigtigt! Men en hovedpude er også din nakkestøtte i løbet af natten. Du bruger mange timer med hovedet liggende på puden, hvorfor den er virkelig vigtig.

Her finder du både puder med skum- eller naturfyld. De forskellige puder passer til forskellige behov – og det er derfor ikke sikkert, at du skal have samme hovedpude, som den din nabo anbefaler – eller den din sengekammerat har. Puden skal tilpasses din soveposition, da du ellers risikerer at vågne op med hovedpine eller skader i nakken.

En pude med skum – en ergonomisk hovedpude – er optimal, hvis du sover på ryggen eller på siderne. Det er en forholdsvis hård pude, der former sig efter dit hoved og din nakke. En pude med skumfyld bliver dog for hård, hvis du primært sover på maven. Hvis du sover på maven, er en pude med naturfyld bedre, da denne er god til alle sovepositioner.

Tænk over hvordan du sover

Hvis du ligger mest behageligt med hovedet højt, vil en hovedpude med fyld af skum være mest optimal, fordi den ikke bliver presset flad, så snart dit hoved rammer puden. Hvis du derimod bedst kan lide at ligge lavt med hovedet, er en pude med naturfyld ganske glimrende – og hvis du samtidig sover på maven, er det uden tvivl en pude med naturfyld, der passer bedst til dig.

Du har måske allerede en ide om, hvad du foretrækker – om du synes det er mest behageligt at ligge lavt eller højt med hovedet spiller en afgørende rolle. Det er dog vigtigt, at du tager din soveposition i betragtning, fordi en hårdere ergonomisk pude eksempelvis vil være for hård, hvis du primært sover på maven.

En ingrediens til en bedre nattesøvn

Den rigtige hovedpude er blot én ud af flere ingredienser, der sikrer dig en god nats søvn. Puden er ekstrem vigtig for dit hoved og din nakke, mens den rigtige madras er vigtig for din krop. Uanset om du sover på en boxmadras, en springmadras eller noget helt tredje, skal hovedpuden passe til dig. Det er ikke nok, at kroppen bliver støttet – dit hoved skal også have den støtte, det har brug for. Du kan med fordel også læse vores store Hovedpude test lige her.