Spisebord med plade

Pladsbesparende møbler til dit hjem

Skrevet af Nikolaj Østergaard den 17. September 2019

Bor du i en lille lejlighed, på et mindre værelse eller har du generelt små rum i din bolig, så kender du nok godt til at skulle tænke meget strategisk, når du skal indrette for at få plads til alle de ting, du godt kunne tænke dig at have i dit hjem.

Hvis du ikke har særlig meget plads til rådighed, så er det oplagt at investere i pladsbesparende møbler, når du skal indrette dit hjem. Der findes mange forskellige pladsbesparende møbler, og i denne artikel vil vi komme omkring flere forskellige typer af møbler, der kan være en god investering og spare plads i dit hjem.

Vi vil blandt andet komme omkring møbler såsom forskellige typer af sovesofaer, hjørneskabe, senge med opbevaring, skabe med skydelåger med flere. Der findes altså rigtig mange forskellige typer af møbler, der kan hjælpe dig med at spare plads og samtidig skabe en lækker indretning.

Selvom du måske har nok plads i dit hjem og egentlig ikke behøver at tænke på at skulle købe pladsbesparende møbler, så er der stadig mange, der rigtig godt kan lide at have lidt luft i indretningen og hjemmet, og derfor vil pladsbesparende møbler stadig være gode muligheder, selvom du egentlig har god nok plads i dit hjem. Det vil sige, at de fleste kan få mange fordele ved at investere i pladsbesparende møbler, og det åbner op for mange mulige former for indretning.

Sovesofaer

Nogle pladsbesparende møbler er både pladsbesparende og multifunktionelle, altså har flere funktioner. Et eksempel på dette er sovesofaer, der både kan fungere som en seng og som en sofa. Du behøver dermed ikke både en sofa og en seng, hvis du eksempelvis bor i en lille lejlighed eller på et værelse, men du sparer en masse plads ved en sovesofas 2-i-1 funktion. Med en sovesofa kan du rent faktisk både spare plads og penge, fordi du ikke behøver at investere i lige så mange møbler. Hvis du gerne vil kigge på flere forskellige sovesofaer, så kan du tage et kig på Bedre Nætters udvalg lige her.

Pladsbesparende møbler

Som du kan se på ovenstående billede kan man sagtens finde flotte og gode sovesofaer, der kan passe perfekt ind i en stilfuld og moderne indretning. Sovesofaer er blevet et meget populært møbel at investere i netop på grund af deres pladsbesparende funktion, og derfor kan du i dag finde rigtig mange flotte sovesofaer, der hverken er klodsede at se på eller dårlige at sidde på og ligge i. For at gøre en sovesofa endnu mere pladsbesparende kan du rent faktisk også få nogle sovesofaer med opbevaring. Sådanne sovesofaer vil ofte have en chaiselong, og det er i denne chaiselong, at der vil være plads til opbevaring. Det kan eksempelvis være opbevaring af sengetøj, lagner, puder og så videre. Sådanne sovesofaer kan du kigge nærmere på hos eksempelvis Bedre Nætter og Unoliving.

Møbler til små rum

Som nævnt ovenfor er en sovesofa et oplagt valg som møbel til små rum. Der er dog også andre muligheder, der er meget relevante at kigge nærmere på. Først og fremmest er det værd at bemærke, at valg af møbler selvfølgelig vil afhænge af, hvilket rum du skal have indrettet. Hvis vi tager et soveværelse som eksempel, så har du måske ikke brug for en sovesofa, da mange ikke har brug for at have en sofa i sit soveværelse.

Derimod kan det være relevant at overveje, hvilken type seng og klædeskabe du vil have. Det er nemlig muligt at få senge med plads til opbevaring. Sådanne sengetyper kan du eksempelvis finde her hos Bedre Nætter.

Seng med opbevaring

På ovenstående billede kan du se, hvordan en seng med opbevaring eksempelvis kan se ud, og hvordan det kan fungere. Ofte vil der i selve sengerammen være plads til opbevaring, og her kan du helt selv bestemme, hvad du har lyst til at opbevare heri. Ved at have plads til opbevaring under sengen kan du spare en masse skabs- og reolplads, hvilket kan være en stor fordel, hvis du ikke har særlig meget plads til rådighed.

Skabe, reoler og hylder

En anden måde, hvorpå du kan spare plads i soveværelset, er ved at investere i et garderobeskab med skydelåger. På denne måde har du mere fleksibilitet i forhold til, hvor dit skab skal stå, da du ikke behøver at tage højde for, om der er plads til at åbne lågerne, da lågerne ved at sådant skab blot skal skubbes til siden.

Du kan blandt andet få sådan nogle skabe hos Unoliving. Hvad enten det er dit soveværelse, du skal indrette eller et andet rum i dit hjem, så er der rigtig mange, der ønsker at have forskellige slags hylder og reoler i deres hjem. For at spare plads vil det være en rigtig god idé, hvis du vælger nogle hylder og reoler, du kan have hængende på væggen.

På denne måde vil du spare en del gulvplads, og du kan skabe mere luft i rummet. Der findes et utal af forskellige hylder og reoler på markedet, og blandt andet Livingshop har et utroligt stort udvalg af forskellige designermøbler, som også er pladsbesparende. 

Hylde

Det er også en god idé at overveje, om eksempelvis en kassereol kan bruges som natbord i dit soveværelse i stedet for et stående bord. Dette vil kunne skabe mere luft og spare på gulvpladsen. Det er også en stor fordel, hvis du slet ikke har gulvplads til rådighed ved siden af din seng, men alligevel gerne vil have noget at kunne lægge eksempelvis din mobil, bog, vækkeur og så videre på. Her kan du eksempelvis bruge en trådereol.

Møbler til små lejligheder

Hvis du har en lille lejlighed, så er det en god idé at tænke pladsbesparende møbler ind i alle rummene for at få mest muligt ud af kvadratmeterne. Ud over de allerede nævnte muligheder, så er der også flere andre pladsbesparende møbler, der er værd at have med i sin indretning. Vi har allerede været omkring forskellige sovesofaer, som alle i mere eller mindre grad er meget traditionelle. En anden og lidt anderledes sovesofa kan du finde hos Unoliving her. Den adskiller sig fra andre sovesofaer ved ikke at have nogen ben, men den har stadig et meget flot og minimalistisk look, der indbyder til hygge og afslapning. Du kan se en video af, hvordan du anvender denne model her:

Skabe og borde

Vi har tidligere været inde på skabe, der kan være pladsbesparende, men det er rent faktisk ikke kun garderobeskabe, der kan være det, men også mere almindelige opbevaringsskabe, som du måske kan have stående i stuen eller køkkenet. Et eksempel på et pladsbesparende skab er et hjørneskab, der kan passe perfekt ind i krogene i dit hjem. Sådanne skabe vil være med til at gøre dig i stand til at udnytte din gulvplads helt optimalt. Du kan eksempelvis finde hjørneskabe hos Boboonline. Som du kan se på nedenstående billede passer et sådant skab perfekt ind i eksempelvis spisestuens krog.

Spisebord med plade

Også i forhold til borde er det muligt at finde nogle, der kan spare dig for en del plads. Ved spiseborde kan du eksempelvis vælge nogle, der har plader, der kan foldes ind og ud efter behov.

Herved behøver du ikke at have et stort bord stående fremme hele tiden, men du kan nøjes med at sætte ekstra plader på eller folde det ud, når du har brug for plads til flere gæster. Det er dog også muligt at finde flotte borde hos flere af vores andre forhandlere. Også i forhold til sofaborde er der plads at spare. Det er blevet utroligt populært at have eksempelvis to mindre sofaborde i to forskellige størrelser, der kan stå under hinanden.

Små sofaborde

På ovenstående billede kan du se et eksempel på, hvordan man kan sætte to mindre sofaborde ind under hinanden. På denne måde fylder de ikke lige så meget som et sort og måske klodset sofabord kan gøre. Hvis du virkelig ikke har særlig meget plads, så er det også muligt blot at købe et enkelt lille sofabord, da man som regel køber bordene hver for sig.

Som vi har været inde på, er det altså tydeligt, at der findes rigtig mange forskellige møbler, der er pladsbesparende, på markedet, og derfor har du også rigtig gode muligheder for at kunne indrette dit hjem eller dine små rum rigtig flot, selvom du måske ikke har så meget plads til rådighed.

Billederne og henvisningerne i denne artikel er blot et udpluk af de utallige muligheder, der er for at indrette dine små rum, og indretning er meget subjektivt, og derfor vil det ofte også være meget forskelligt, hvad man bedst kan lide.

Få møbler med specialmål

Afslutningsvist er det værd at bemærke, at du hos flere forhandlere har mulighed for at få lavet møbler med specialmål. Dette kan eksempelvis være i forhold til din seng i soveværelset, hvor du hos Sengefabriksudsalg blandt andet kan få specialmål på forskellige madrasser og lagner. Deres udvalg i forhold til specialmål kan du se her. På denne måde har du mulighed for at tilpasse dine møbler efter dine rum og dermed have mulighed for at få plads til alle de ting, du godt kunne tænke dig, selvom du måske ikke har særlig meget plads til rådighed.

Der er altså mange gode muligheder for at kunne indrette dine små rum lige præcis, som du har lyst til med pladsbesparende møbler. Vi håber, denne artikel har været med til at give dig inspiration til din indretning samt et overblik over, hvor du har mulighed for at finde forskellige pladsbesparende møbler, der kan passe ind i dit hjem og til dine behov.

Leave a Comment