Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
9 produkter
NordicDream logo
Fjord 180×210

180x210 cm.

Topmadras

0.0
(0)
Original price was: 8.495 kr..Current price is: 4.495 kr..
-47%
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Topmadras 180×210 cm

Topmadrassen fuldender et af de mest essentielle møbler i dit hjem, nemlig din seng. Topmadrassen hjælper din primære madras med at optimere komfort og støtte til din krop, så du kan sove godt, dybt og behageligt hver nat. En topmadras til en primær madras på 180×210 cm vil hjælpe denne primære madras til at holde formen og fastheden længere, så du til gengæld kan sove længere. Derfor er en topmadras ikke blot en investering i din komfort, men også i din madras.

Topmadrasser kan benyttes til at forbedre din nattesøvn, ligegyldigt hvilken primær madras du har. Du bør selvfølgelig vælge en topmadras, der komplementerer din primære madras, og den skal selvfølgelig også passe i størrelsen. Det er derfor vigtigt, at du køber en topmadras på 180×210 cm, hvis din primære madras er 180×210 cm stor.

En topmadras er altid en god investering, men det kan selvfølgelig være svært at finde den helt rigtige topmadras til dine behov. Hvis man behøver en topmadras på 180×210 cm, kan udvalget godt være lidt mindre, end hvis man eksempelvis er på udkig efter en topmadras på 180×200 cm, da 180×210 er en noget mere speciel størrelse. Dog kan man stadig godt finde et ordentligt udvalg af topmadrasser på 180×210 cm, hvis man leder hos kvalitetsforhandlere.

Her henviser vi altid kun til gode forhandlere, så du er sikret et ordentligt udvalg til fornuftige priser.

Hvorfor skal jeg købe en topmadras?

Som nævnt er en topmadras en god måde at beskytte din primære madras på. Som du sover i din seng nat efter nat, vil du typisk svede og afgive hudceller i form af skæl. Disse trænger ind i madrassen, hvilket kan kompromittere både madrassens fasthed og forværre din nattesøvn.

Hvis en madras ikke holdes nogenlunde ren og fri for sved og skæl, kan den ikke længere yde et ordentligt sovemiljø til dig. Selvfølgelig vil en madras ligegyldigt hvad blive slidt, som tiden går, men en topmadras kan forlænge og forbedre dens levetid betydeligt.

Et forværret sovemiljø vil også forværre din søvnkvalitet, hvilket jo aldrig er en god ting. En topmadras hjælper dog ikke kun sovemiljøet ved at gøre din primære madras bedre for dig at sove på. Den hjælper også ved at give ekstra støtte og komfort til din krop, så du kan sove tungere og dybere.

Alt efter hvilken type madras du vælger til din primære madras, vil du enten kunne få en blødere liggekomfort eller en mere støttende og ventilerende liggekomfort.

Hvilken type topmadras på 180×210 skal jeg vælge?

Hvis du har en primær madras, der er mere fast i formen, vil en blødere topmadras typisk afbalancere fastheden. Langt de fleste behøver nemlig en god balance mellem støtte til de vigtigste og tungeste led og blødhed for at højne komforten.

De to mest populære typer topmadrasser, der kan købes i en størrelse af 180×210 cm, er en latex topmadras og en memoryskum topmadras. En latex topmadras er som oftest mere fast, og den vil derfor typisk komplementere en blød primær madras godt. En latex topmadras er ideel til dig, der bliver særligt varm i løbet af natten og derved sover lettere eller vågner dehydreret og utilpas. Latex topmadrasser er nemlig gode til at aflede varmen, som kan ophobe sig under dynen. Så kan du få en koldere nattesøvn.

En topmadras af memoryskum har sjældent denne varmeafledende kvalitet, men til gengæld er den noget blødere end en latex topmadras. Memoryskum kaldes også nu og da memory foam, hvilket selvfølgelig blot er den engelske betegnelse. Memoryskum husker dig ikke som sådan, men den tilpasser sig din krop, når du lægger dig til at sove.

Memoryskum bliver nemlig blødere, når det bliver udsat for varme. Når din krop varmer memoryskummet i topmadrassen op, falder din krop altså mere ned på de tungeste steder på kroppen. Dette aflaster ømme muskler og led.

Hvis du har fået særlig rådgivning fra din læge eller anden ekspert om, hvorvidt du bør få en hårdere eller blødere seng, bør du selvfølgelig følge denne rådgivning, når du investerer i en ny topmadras. Oplever du desuden, at din liggekomfort ikke forbedres selv efter udskiftning af din topmadras, anbefales det, at du får udskiftet din primære madras, da det nok er her, problemet ligger.

Tyk topmadras på 180×210

Som oftest vil en tykkere topmadras føles lidt mere luksuriøs end en tyndere topmadras. Dog skal man ikke kimse af de tyndere modeller, der typisk kan give fin støtte og komfort i sig selv. En tykkere memoryskum topmadras vil dog typisk være blødere end en tynd memoryskum madras. Ligeledes kan en tykkere latex topmadras også yde bedre støtte og bedre varmeafledning end en tyndere latex topmadras.

Man kan selvfølgelig godt ønske sig at få fat i en tyk topmadras, så ens seng er blød og dejlig. Dette er absolut ikke en dårlig idé, men topmadrasser af en tykkere størrelse kan godt være noget dyrere i prisen, end tyndere topmadrasser er. Da 180×210 cm derudover ikke er en almindelig størrelse for madrasser, skal man især være opmærksom på, at det kan blive en større investering at købe en tykkere topmadras på 180×210 cm.

Billig topmadras på 180×210

Selvom 180×210 cm er en særlig størrelse af seng, kan det stadig godt lykkes at finde en billig topmadras på 180×210 cm. Det hjælper selvfølgelig, hvis man er villig til at læse lidt på lektien forinden, så man kan sammenligne forhandlere og produkter. Hvis man gerne vil spare lidt penge uden at spare på kvaliteten, kan man eventuelt holde øje med topmadrasser på 180×210 cm på tilbud.

Dog anbefales det ikke at spare for meget på en topmadras. Som et af de vigtigste møbler i dit hjem er det jo vigtigt, at din seng virker, som den skal. Det kan den ganske enkelt ikke uden en ordentlig topmadras. Hvis du derfor er heldig at finde en topmadras, der dækker dine behov, for få penge, er det jo altid dejligt.

I den anden ende af skalaen kan man desuden finde rullemadrasser. Rullemadrasser yder ikke ekstra støtte eller komfort, men fungerer stadig som et beskyttende lag mellem dig og din primære madras. Hvis man ikke ønsker sig en topmadras overhovedet, kan dette være et godt alternativ. Rullemadrasser er som oftest også billigere end topmadrasser.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.