Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
9 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Topmadras 120×200: Find inspiration hos Sov-bedre.dk

Mange unge har en trekvart seng, hvor en topmadras 120×200 passer perfekt. Unge og teenagere har brug for mere søvn, da deres kroppe udvikler sig, og de er fyldt med hormoner. Det er derfor vigtigt, at I finder en topmadras 120×200 i høj kvalitet, der kan være behjælpelig med at sørge for, at jeres teenager derhjemme får en god, uafbrudt søvn i løbet af natten, som han eller hun har brug for.

Der er også mange andre, som benytter sig af en trekvart seng, da det oftest også er den, som bliver sat ind på gæsteværelset eller ned i sommerhuset.

Vi har i denne artikel skrevet om forskellige typer af topmadrasser 120×200, som kan være med til at øge komforten og dermed give en bedre nattesøvn.

Hvornår skal man bruge en topmadras 120×200?

Du skal selvfølgelig bruge en topmadras 120×200, når du har en trekvart seng i samme størrelse. De fleste vil ikke ligge direkte på sengen, hvorfor mange har en topmadras til at blødgøre samt øge komforten. Man vil både bruge en topmadras til boxmadrasser og kontinentalsenge og i mange tilfælde bruger man også en topmadras til sovesofaer.

Topmadrasser er med til at øge komforten og give dig mulighed for at vælge, hvor blød eller fast sengen skal være. Det er derfor vigtigt at overveje, hvad du er tilhænger af, så du kan vælger ud fra dette. Det er nemlig meget individuelt, om man foretrækker en seng, der er fast eller blød.

En topmadras 120×200 er også med til at beskytte sengen, så den holder i længere tid. Det er ikke nogen hemmelighed, at en seng i dag ligger i et højere prisleje end en topmadras, hvorfor man hellere slider på topmadrassen end på sengen.

En billig topmadras 120×200: En madras til sommerhuset eller gæsteværelset

Hvis I skal ud at købe en topmadras 120×200 til gæsteværelset eller til sommerhuset, så vil vi anbefale en topmadras i skum. En topmadras i skum er den mest almindelige samt billigste topmadras, hvilket man selvfølgelig også kan mærke i forhold til kvaliteten.

Dog skal man ikke sove i gæstesengen eller i sommerhuset hver dag, hvorfor en billig topmadras 120×200 vil være tilstrækkelig. Er I meget nede i sommerhuset, kan det dog være, at I skal investere i nogle bedre topmadrasser.

Topmadrasser i høj kvalitet: Latex og memoryskum

Udover skum bliver topmadrasser også lavet i memoryskum eller med et lag af latex. Begge typer har store fordele, og de er endda meget sammenlignelige. Dog vil memoryskum være bedst, hvis du ofte vågner og er helt øm om natten, mens en latex topmadras vil være bedst, hvis du har tendens til at have det meget varmt om natten.

Memoryskum er nemlig konstrueret således, at den former sig efter kroppen, idet den reagerer på vægten, som trykkes ned på madrassen. Memoryskummet vil derfor følge kroppens form samt bevægelser i løbet af natten. Du vil derfor opleve, at du får en helt anden støtte med en topmadras 120×200 i memoryskum, end hvis du valgte en i almindeligt skum.

En latex topmadras har et lag af latex, og latex er et naturprodukt, hvilket er meget fordelagtigt for dig, der får det varmt om natten. Naturlige produkter har nemlig den fordel, at de er åndbare. Det vil sige, at du med en latex madras samt en god dyne vil kunne frigive noget af varmen. Sengen bliver derfor ikke fugtig eller klam, da madrassen vil hjælpe med at fjerne varmen fra sengen.

Hvis I skal finde en topmadras, som skal soves på hver dag, vil vi anbefale, at I går efter en, der har en høj kvalitet.

En god topmadras 120×200 på tilbud

Du kan spare mange penge ved at købe en topmadras på tilbud – og ikke nok med det kan du med stor sandsynlighed også finde en topmadras i høj kvalitet på tilbud. Søvn er nødvendigt for os, hvorfor mange forsker i emnet. Derfor bliver der hele tiden afprøvet nye konstruktioner og idéer mv., som skal føre til nogle endnu bedre topmadrasser.

Topmadrasser vil derfor løbende komme på tilbud, når nye modeller bliver lavet – men husk, at det stadig er vigtigt, at du vælger en topmadras 120×200, der passer til dine forventninger samt krav til en topmadras. Det nytter ikke noget at købe en topmadras 120×200 på tilbud, hvis den alligevel ikke kan opfylde dét, som du gerne vil have ud af madrassen.

Udskiftning af topmadras 120×200

Som hovedregel siger man, at en topmadras skal udskiftes hver femte år, men dette kan selvfølgelig variere, alt efter hvilken kvalitet man har købt topmadrassen i. Intervallet 3-7 år kan derfor være meget passende. En seng har en længere levetid end en topmadras, så hvis du har haft din seng i mange år, men endnu ikke har udskiftet topmadrassen, kan det være, at du skal overveje dette.

Du kan selv sørge for, at din topmadras 120×200 holder i lang tid ved at vedligeholde den. Dette gør du eksempelvis ved at støvsuge den ofte, så du får fjernet de døde hudceller. Derudover er det en god idé at lufte godt ud, så sengen også bliver frisket op af den nye luft, som kommer ind ad vinduet.

Et god tip er at vente med at rede sengen, til efter man har luftet ud, således fugten fra madrassen har en chance for at fordufte. Dette er nemlig svært, hvis man med det samme lægger den varme dyne hen over madrassen.

Søvn er et vigtigt grundlag for en god hverdag med trivsel

Hvis man ikke får sin søvn, kan det være svært at få en hverdag til at fungere, i og med man hele tiden går og er træt. Det er vigtigt at få sin søvn – men det kan være svært, hvis man eksempelvis ligger dårligt i sengen, hvormed rygsøjlen ikke får den nødvendige støtte, eller hvis man har tendens til at have det meget varmt, hvormed sengen bliver fugtig.

Det er derfor vigtigt, at du finder en topmadras, der kan overholde de krav, som du opsætter, for hvad en topmadras skal kunne. Disse er nemlig meget individuelle, da det kommer meget an på, hvordan man ligger og sover bedst.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.