Latex topmadras

Find den bedste latex topmadras til prisen blandt de mest populære hos nogle store, anerkendte online forhandlere.

Nordlys

Lækker topmadras i naturlatex, som giver rigtig god og blød komfort. Oplagt valg hvis du søger en latex topmadras i bedste kvalitet, til en yderst fordelagtig pris. Den er lavet med komfortzoner for maksimal komfort.

✅ Levering
15-20 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Älv

Med topmadrassen Älv fåår du trykaflastende og holdbar støtte, samt et betræk i bløde bomuldsfibre. Den har fået super anmeldelser af brugerne.

✅ Levering
15-20 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Signatur

Med Signatur topmadrassen får du en solid topmadras til en god pris. Den er designet og produceret i Danmark, så den holder i mange år.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Split Latex

Split latex topmadrassen er det oplagte valg, hvis du har en elevationsseng. Her får du en rigtig god latex topmadras, som giver god nattesøvn.

✅ Levering
20-35 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Mayan Pulse

Vi fremhæver Mayan Pulse, fordi den har fået yderst gode anmeldelser af brugerne. Du får derfor en topmadras, med mange fordelagtige egenskaber.

✅ Levering
8-15 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Pulse Rönd

En svanemærket og miljøvenlig topmadras, hvor der er skruet helt op for kvalitet og komfort. Betrækket er åndbart for optimal komfort.

✅ Levering
2-8 dage

✅ Returret
30 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Natur-Latex

Her får du en topmadras i naturlatex, som er produceret i naturlatex, som er et af de mest støttende, behagelige og åndbare materialer.

✅ Levering
15-21 dage

✅ Returret
14 dage

✅ Finansiering
Tilbydes

Latex topmadras 90x200

Se udvalget

Latex topmadras 140x200

Se udvalget

Latex topmadras 160x200

Se udvalget

Latex topmadras 180x200

Se udvalget

Talalay latex topmadras

Se udvalget

Latex topmadras

Skal du ud at købe en ny seng? Så kan der være mange fordele i at kombinere sengen med en lækker og støttende topmadras, så du kan sove godt. Næsten alle senge og madrasser bliver bedre, hvis du tilføjer en topmadras til den. Du kan også gøre den gamle seng endnu bedre med en ny topmadras. Når du skal finde en ny topmadras, vil du opdage, at der er mange forskellige modeller på markedet. Du kan også få topmadrasser med forskellige kerner, og en af disse er en latex topmadras.

En latex topmadras er ved at blive et meget populært valg blandt danskerne, og det er der mange grunde til. Latex topmadrassen har nemlig mange nyttige funktioner, der alle er med til at forbedre din nattesøvn, herunder blandt andet optimal støtte og en nedkølende effekt. Derfor vil vi her komme nærmere ind på, hvad disse funktioner er, og hvilke fordele der ellers findes ved latex topmadrassen. Så er du klædt bedre på til valget af din næste topmadras.

Hvad er en latex topmadras?

En topmadras med latex-kerne er yderst åndbar og ventilerende, og dette kan være med til at forbedre dit soveklima, og du vil opleve en behagelig temperatur, mens du sover. Dette kan være med til at forbedre din søvnoplevelse, så du forhåbentligt kan vågne frisk og veludhvilet op hver eneste morgen. Når vi sover op til en tredjedel af vores liv, er det vigtigt, at vi i den tid ligger så godt som muligt, så vi får den bedst mulige søvn. Derfor er latex topmadrassen optimal.

Latex bevirker endvidere, at madrassen vil være noget fastere end eksempelvis en topmadras med memory foam. Det kan i sig selv have mange fordele, og mange foretrækker at ligge på en mere fast topmadras fremfor en alt for blød madras. En fastere madras kan nemlig give dig mere støtte.

En latex topmadras er lavet af elastisk skum, der giver den helt særlige kombination af støtte og komfort. Denne kombination er kun mulig med latex. En latex madras kan siges at skubbe igen på din krop. Derfor tilpasser den sig din krop med det samme, uanset hvordan du ligger i sengen, og hvordan du bevæger dig, når du sover. En topmadras af latex kan derfor være en stor fordel for dig, der ligger uroligt om natten, og som gerne vil have en del støtte, når du sover.

Naturligt eller syntetisk latex?

Det er vigtigt at slå fast, at latex er et naturligt materiale, idet det er tappet fra gummitræer. Latex er altså en væske, som kommer ud af træet, hvorefter det bliver til et blandingsprodukt, hvor forskellige opskrifter indgår, så latexen får sine gode egenskaber. Latex bliver derfor ikke produceret ved hjælp af kemiske processer, som eksempelvis en memory foam topmadras gør. Du får derfor et helt naturligt produkt, som også kan være med til at gøre dit sovemiljø sundere. Det er derfor også allergivenligt.

Fordi latexmadrassen er naturligt fremstillet, er den også fri for lugtgener, som ellers kan være et problem med andre typer af madrasser – især når de er nye. Når du skal ligge med dit hoved helt nede i madrassen, er det rart, at der ikke er en lugt, der forstyrrer søvnen.

Du kan dog også få en billigere version af latex madrassen, der kommer i et syntetisk materiale. Her får du altså ikke helt de samme funktioner, og det er ikke på samme måde et naturligt materiale. Hvis du finder en madras i syntetisk latex, så kan du typisk få den noget billigere end den naturlige latex.

Så vær opmærksom på, om der er tale om et naturligt eller syntetisk latex. Her hænger kvalitet og pris selvfølgelig sammen, så de naturlige latex madrasser er dyrere end de syntetiske – men de naturlige kommer til gengæld med en meget højere kvalitet. Madrassen kan også være lavet af en blanding af syntetisk og naturligt latex, så du får fordelene fra begge materialer.

En latex topmadras er meget holdbar

Hvis du leder efter en topmadras, der kan holde mange år ud i fremtiden, skal du have fat i en latex topmadras. En latex topmadras består af millioner af åbne celler, som giver madrassen en meget høj luftcirkulation. Derfor er den også mere ventilerende, og der opstår ikke den samme opsamling af fugt og partikler i den, som man ser ved andre madrasser. Det er også med til at forlænge holdbarheden på madrassen.

En anden grund til, at latex madrassen er så holdbar, er også, at den holder sin form længe. Ofte kan blødere madrasser hurtigt miste deres form og dermed deres støtte. Men det er ikke tilfældet med den mere faste og meget fleksible latex topmadras. Hvis du gerne vil have en topmadras, som du kan bruge i lang tid uden at udskifte den, skal du altså vælge en topmadras lavet af latex.

Topmadras af latex eller memory foam?

Det afhænger meget af smag og behag, om du ønsker en topmadras af latex eller af eksempelvis memory foam. Ofte fungerer en topmadras med memory foam bedst til dig, der har store rygproblemer. Her er madrassen god, fordi den er meget blød. Derfor vil ryggen automatisk synke ned i madrassen til den mest naturlige position. En latex madras er som sagt mere fast i det. Men det betyder ikke, at den ikke er behagelig eller blød at ligge i. For det er den absolut stadigvæk. Du skal til gengæld vælge en latex topmadras, hvis du ofte sveder i løbet af natten og gerne vil have en madras, der holder sig kølig, selvom du har det varmt.

En latex madras kan dog også være god for din ryg. Latex er som sagt fastere end memory foam, da materialet ikke giver efter for dit kropstryk. Det betyder, at du får en meget jævn overflade på sengen, også selvom du ligger i den. Her vil man almindeligvis synke ned i den, men ved en latex madras holder formen sig og skubber imod dig, så du får en optimal støtte. Det er med til at gøre, at du ikke synker uhensigtsmæssigt ned i madrassen, men at du i stedet bevarer din rygsøjle i vandret position. Det kan være rigtig godt for ryggen og din krop generelt.

Denne fasthed ved latex madrassen er også med til at give dig mere bevægelsesfrihed. Når du synker ned i en blødere madras, kan du ofte føle, at du ikke kan bevæge dig ligeså meget. Men med en fast latex topmadras får du mere frihed til at bevæge dig, fordi du ikke synker ned i den på samme måde som ved en memory foam madras.

Latex er et meget fleksibelt materiale

Latex er et meget elastisk og fleksibelt materiale, der tilpasser sig din vægt fuldstændigt. Og det er uanset, om du vejer 50 kg eller 110 kg. Uanset din vægt er du altså garanteret den rette støtte. At latexen tilpasser sig din kropsvægt løbende er en meget stor fordel, da du herved er sikret den helt rigtige støtte, uanset hvor meget du vender dig i løbet af natten.

Fleksibiliteten er også vigtig, hvis du eksempelvis har en elevationsseng. For de fleksible latexmadrasser er særligt velegnede til elevationssenge netop på grund af madrassens fleksibilitet og holdbarhed.

Find en latex topmadras i den rigtige tykkelse

Latex topmadrasser fås i mange tykkelser. Normalt vil man tænke, at en madras skal være så tyk som muligt. Men det gælder ikke nødvendigvis ved latex topmadrassen. For jo tykkere en topmadras i latex er, jo længere synker kroppen ned. Her gælder det igen om smag og behag, og om man synes, det er komfortabelt at ligge i en blød topmadras. Det er derimod ikke en fordel, hvis man sveder meget, da en tyk topmadras vil svøbe sig op omkring kroppen. Derfor kan det ofte være en fordel at vælge en lidt tyndere topmadras – i hvert fald når det gælder latex. En tommelfingerregel siger, at 30-40 mm er en god tykkelse på en latex topmadras. Så vil den passe fint i forhold til kroppen og fastheden.

Hvilken fasthed skal jeg vælge?

Topmadrasser i latex kommer typisk i to forskellige fastheder, nemlig medium og fast. Det afhænger meget af, om du helst vil ligge blødt eller en smule fastere. Igen handler det om smag og behag. Der findes dog flere anbefalinger til, hvilken type fasthed man skal vælge, alt efter hvor meget du vejer. Her er en guideline, som du kan bruge:

  • Medium anbefales til en vægt under 85 kg
  • Fast anbefales til en vægt over 85 kg.

Du bestemmer selvfølgelig fuldstændig selv, hvilken fasthed du synes passer til dig. Vægten kan også være fordelt meget forskelligt fra person til person, så denne anbefaling måske ikke passer til alle. Det kan være en fordel at tage et smut forbi en fysisk forhandler af latex topmadrasser, så du kan vurdere, hvilken fasthed der passer bedst til dig. Hvis du køber din madras online, er den ovenstående anbefaling en god guideline til dig.

Find latex topmadrasser hos forskellige forhandlere

Latex er som før nævnt meget åndbart, og det er det på grund af den naturlige udvinding fra gummitræer. Denne åndbarhed er en stor fordel for dig, der har en tendens til at få det varmt om natten. Hos flere af vores forhandlere kan du få en latex topmadras. Du kan få dem i flere forskellige størrelser, fra flere forskellige mærker og i flere forskellige prisklasser. Der findes altså mange forskellige, og derfor er der gode chancer for at finde en topmadras, der passer perfekt til dine behov og din seng.

Få en latex topmadras på tilbud

En latexmadras er noget dyrere at producere, idet det er et naturligt materiale. Derfor kan den også være dyrere end eksempelvis en fjedermadras. Du får dog også en vis kvalitet og holdbarhed med, når du køber en latex topmadras. Den er også noget bedre, når det gælder støtte for kroppen. Det kan derfor godt betale sig at investere i en latex topmadras, så du får en madras med lang levetid og kan ligge meget bedre om natten. Men fordi den ligger i den lidt dyrere ende af skalaen, kan det være en god idé at finde latex topmadrassen på tilbud. Så får du meget mere for pengene.

Find den helt rigtige latex topmadras til dig

Når du skal finde den rigtige topmadras, er det nødvendigt at kigge efter kvaliteten. Den bedste måde at gøre dette på ved en topmadras med latex er ved at kigge på kernens densitet. Her bliver det anbefalet at vælge en topmadras med en densitet på 60 kg/m3 eller derover.

Nogle har en densitet på helt op til 70 kg/m3, og det vidner om, at madrasser med denne densitet er af høj kvalitet. Det er også en god idé at tjekke, om madrassen er produceret inden for EU. Der bliver ikke udvundet særlig meget latex i Europa, så det, man skal kigge efter, er, om madrassen er sammensat i EU eller i Asien. Produkter fra EU har en tendens til at være af højere kvalitet. Så hvis du vil have højere kvalitet, er det det, du skal vælge.

Selvom der er nogle retningslinjer for, hvordan du kan finde den rigtige topmadras, er der stadig mange aspekter, der afhænger af dine personlige præferencer og behov. Du skal blandt andet gøre op med dig selv, om du ønsker en blød, medium eller fast topmadras. Latex er som før nævnt mere fast i det end den blødere type med memory foam. Det er også værd at overveje, hvor varmt du har det om natten, og hvis du overvejer en latex topmadras, er det naturligvis altafgørende, at du ikke har allergi over for latex.

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé at overveje, hvor meget du ønsker at betale for din nye topmadras. Du kan få madrasser i flere forskellige prisklasser, så at tage stilling til, hvor meget du vil betale, kan være med til at afgrænse din søgning og på denne måde gøre det lidt lettere at vælge.

Nu skulle du forhåbentligt være blevet lidt klogere på fordelene ved at vælge en latex topmadras. Så er det bare med at finde den, der passer til dine behov, og så skulle du gerne kunne sove dejligt de næste mange år.