billige topmadrasser

Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
95 produkter
-47%

180x200 cm.

Topmadras

0

(0)

Original price was: 7.495 kr..Current price is: 3.995 kr..

180x200 cm.

Topmadras

0.0
(0)
Original price was: 7.495 kr..Current price is: 3.995 kr..
-47%

180x210 cm.

Topmadras

0.0
(0)
Original price was: 8.495 kr..Current price is: 4.495 kr..
-47%

160x200 cm.

Topmadras

0.0
(0)
Original price was: 7.495 kr..Current price is: 3.995 kr..
-47%

180x210 cm.

Topmadras

0.0
(0)
Original price was: 8.495 kr..Current price is: 4.495 kr..
-47%

160x200 cm.

Topmadras

0.0
(0)
Original price was: 7.495 kr..Current price is: 3.995 kr..
-47%
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Billig topmadras

Måske du tænker, at det blot er sengens madras, der afgør, hvor godt du sover om natten. Dette er dog ikke tilfældet, da topmadrassen faktisk også spiller en stor rolle. Du kan have købt en nok så dyr og god madras – men hvis topmadrassen ikke er god, nytter dette ikke noget. Derfor gælder det altså om at finde en god topmadras.

Det betyder heldigvis ikke, at topmadrassen behøver at være dyr. Faktisk kan du finde masser af billige topmadrasser, der samtidig også er af god kvalitet. Dette er for mange altafgørende, da det hurtigt kan blive en dyr affære både at købe en dyr seng og en dyr topmadras. Ønsker du ikke at smide alt for mange penge i soveværelset, er en billig topmadras altså en rigtig god løsning.

Men hvad skal du være opmærksom på i valget af den rette topmadras? Det kan være svært at vide, og derfor kan du med fordel læse med her på siden. Her giver vi dig nemlig en masse gode råd til netop at vælge den rette topmadras, således du får en bedre søvn om natten. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvad du skal overveje i forbindelse med køb af en billig topmadras.

Billig topmadras 90×200 – til enkeltmandssengen

Har du blot en enkeltseng stående derhjemme, skal du selvfølgelig blot købe en billig topmadras på 90×200. For mange er denne type topmadras anvendelig at bruge i gæsteværelset, på børneværelset eller i soveværelset – enten i form af en seng til singlen eller i form af en seng til parret, hvor sengen består af to enkeltmandssenge.

Når du placerer en topmadras på 90×200 oven på din seng, vil du faktisk forlænge madrassens levetid. Dette skyldes, at topmadrassen beskytter sengen mod det værste slid, da topmadrassen forbliver den primære berøringsflade. Dermed vil din seng altså fremstå ny og pæn i mange år frem, hvis du blot sørger for at lægge en topmadras ovenpå.

Ud over at forlænge levetiden af sengen er topmadrassen også med til at gøre din seng hårdere eller blødere. Dette er især optimalt for dig, der har købt en seng, som ikke passer fuldstændig perfekt til dit behov. Måske du føler, at sengen er for blød at sove i om natten – eller også er den for hård. I stedet for at bruge penge på en helt ny seng, kan det altså være nok blot at købe en billig topmadras, som er hårdere eller blødere.

Billig topmadras 120×200 – lidt mere plads

Hvis du har brug for lidt mere plads i sengen end blot det, som en enkeltmandsseng tilbyder, er en 120×200-seng mere ideel. Herved får du altså en lidt bredere seng med mere plads. Til denne sengestørrelse skal du selvfølgelig købe en billig topmadras på 120×200 også, således seng og topmadras passer sammen.

Billige topmadrasser på 120×200 er ideel for dig, der sover alene – men som godt kan lide at have god plads om natten. Det kræver naturligvis mere plads i soveværelset at vælge denne størrelse frem for enkeltmandssengen – men har du pladsen, vil du uden tvivl nyde godt af den ekstra soveplads. Mange vælger også at placere denne sengestørrelse i gæsteværelset eller på teenageværelset.

Når du vælger en billig topmadras, skal den give dig og din krop den optimale støtte. Dette er uanset, om du døjer med rygproblemer eller ej. Døjer du med problemer i lænd og ryg, er det dog ekstra vigtigt, at du er opmærksom på at købe en støttende og komfortabel topmadras. Er du sund og rask er dette lidt mindre vigtigt – men det er selvfølgelig stadig essentielt, at du får den korrekte støtte gennem hele natten.

Billig topmadras 140×200 – til trekvartsengen

Billige topmadrasser på 140×200 er typisk kendt under navnet topmadrasser til trekvartsenge. Denne størrelse er ideel for dig, der sover sammen med din partner – men hvor I ikke har vildt meget plads i soveværelset. Sengestørrelsen er nemlig noget mindre en den klassiske dobbeltseng, men man kan sagtens sove to personer i sengen.

Med en billig topmadras oven på din trekvartseng får du følelsen af et ekstra lag luksus. Dette er med til at give dig en bedre søvn om natten, samtidig med madrassens stand holdes bedre. Ikke nok med dette vil en topmadras altså også være med til at give dig mulighed for at tilpasse sengen 100 % efter dine komfortbehov.

Føler du, at din nuværende seng er ved at være lidt træls at sove i, kan det altså være en god idé at udskifte den nuværende topmadras med en ny og billig topmadras. Køb af topmadras er en god investering, da det er vigtigt, at du sover godt om natten. Husk altid at topmadrassens størrelse præcist skal passe til den underliggende madras.

Billig topmadras 160×200 – til den mindre dobbeltseng

Er trekvartsengen for lille og dobbeltsengen for stor, så er billige topmadrasser på 160×200 i stedet det oplagte valg. Rigtig mange danskere foretrækker netop denne størrelse – især par. Her får I nemlig mere plads i sengen at gøre godt med sammenlignet med trekvartsengen, men den fylder altså ikke lige så meget i soveværelset som den klassiske dobbeltseng.

Døjer I med en irriterende revne i midten af sengen, vil dette kunne løses ved at placere en billig topmadras på 160×200 oven på madrassen. Dette vil uden tvivl gøre det mere behageligt at ligge i sengen – især hvis I er glade for at putte. Dette er altså endnu en grund til, hvorfor det er en fordel at sove med en topmadras.

Derudover er en stor fordel ved topmadrassen som sagt, at du forlænger din sengs levetid. Du vil nemlig udsætte selve madrassen for minimalt slid, da du ikke er i direkte kontakt med selve madrassen – men blot med topmadrassen. Faktisk kan dette være med til at forlænge sengens levetid med flere år. Sæt derfor prikken over i’et med en topmadras i soveværelset.

Billig topmadras 180×200 – til dobbeltsengen

Slutteligt findes naturligvis også billige topmadrasser på 180×200, hvilket svarer til en dobbeltseng. Her er der ingen tvivl om, at der er god plads – også selvom I sover to. Med en sådan topmadras skal du altså ikke bekymre dig om, hvorvidt du bliver vækket af din partner i løbet af natten. I vil nærmest ikke opdage, at den anden ligger ved siden af.

Når du lægger en topmadras oven på din dobbeltseng, vil du virkelig mærke, hvordan du får ekstra komfort og støtte. Dette er med til at give dig en bedre nattesøvn. Samtidig slipper du får eventuelle trælse revner i midten af sengen – den store topmadras vil nemlig udglatte hele sengens overflade og dermed dække revnen.

Har dine behov ændret sig med tiden, siden du købte din seng, kan en god og billig topmadras faktisk være løsningen. Hvis du føler, at din seng er blevet for hård – så sørger du blot for at købe en blød topmadras. Føler du derimod, at din seng er blevet for blød – så sørger du blot for at købe en hård topmadras. Herved kan du på enkelt vis ændre hårdheden af din seng, hvilket er et meget billigere alternativ end at skulle købe en helt ny seng.

Billig dobbelt topmadras – H-split og U-split

Er din dobbeltseng en elevationsseng, vil det være mere optimalt at vælge to topmadrasser og placere hver enkelt topmadras på hver enkelt madras. På denne måde kan du nemt hæve og sænke elevationssengen efter behov – uden det betyder, at partneren ved siden af også skal være i samme højde.

Her kan det også være en fordel at vælge en såkaldt U-split eller H-split topmadras. U-split topmadrasser er formet som et U via en split i toppen af topmadrassen. Dette er ideelt for dig, der anvender din elevationsseng til at hæve højden i hovedgærdet.

H-split topmadrasser er derimod formet som et H, hvor der både er en slip i bunden og i toppen af topmadrassen. Denne slags topmadras er ideelt til dig med elevationsseng, der hæver og sænker madrassen i både bunden og toppen.

Billig topmadras: memory-skum, skum eller latex?

Selve kernen i topmadrassen kan produceres af forskellige slags materialer. Materialerne har hver især deres fordele og ulemper, og derfor gælder det om at vælge den type topmadras, der bedst passer til dine behov. Topmadrassernes kerne produceres enten i:

  • Memory-skum
  • Skum
  • Latex.

Den billigste topmadras er den af skum. Grundet den billige pris vil det typisk også være denne slags topmadras, der giver mindst komfort – men den kan altså sagtens anvendes. Memory-skum og latex giver derimod en langt bedre liggekomfort samtidig med, at en række andre fordele også medfølger.

Har du det ofte varmt om natten, vil det være en fordel at købe en latex topmadras. Latexen er nemlig med til at transporterer din kropsvarme væk, hvilket altså giver din krop mulighed for at ånde. Har du derimod en tendens til at fryse om natten, vil det være bedre at vælge en topmadras med memory-skum. Dette materiale holder nemlig på varmen i stedet for at aflede den.

Hvad er en god og billig topmadras?

Helt konkret er en topmadras en form for tyndere madras, som du lægger oven på din sengs øvrige madrasser. Der følger en lang række fordele med, når du vælger at lægge en topmadras oven på din seng. Du får en bedre liggekomfort samtidig med, at du bedre kan tilpasse komforten efter behov. Er din madras f.eks. for hård, sørger du blot for at lægge en blød topmadras ovenpå – og modsat.

Derudover vil en topmadras fjerne trælse revner i sengens midte, hvis din seng er sammensat af to forskellige madrasser. Dette er klart en fordel, hvis du elsker at sove i midten af sengen, eller hvis du ønsker at putte med din partner. Topmadrassen er desuden med til at forlænge din sengs levetid. Topmadrassen vil nemlig være den primære flade, som du berører, og den vil dermed tage imod det værste slid frem for madrassen.

For at vælge den helt rette topmadras skal du sørge for at overveje dine behov. Først og fremmest skal topmadrassens størrelse passe til sengens størrelse. Derudover skal du overveje topmadrassen materiale. Disse kan du vælge ud fra budget og kropstemperatur om natten. Så snart du har gjort dig disse overvejelser, vil du nemt kunne vælge præcis den topmadras, der passer til netop dig.

Hvor ofte skal topmadrassen skiftes?

Du har måske overvejet, hvornår det er tid til at udskifte din topmadras. Der er en række forskellige faktorer, som spiller ind i netop dette. For det første handler det naturligvis om, hvor ofte du bruger sengen og dermed topmadrassen. Står sengen blot i sommerhuset, bliver den ikke brugt så tit – og her kan topmadrassen altså holde i mange, mange år. Er sengen derimod dit primære sovested, holder den ikke lige så længe.

Derudover har din kropstemperatur i løbet af natten også noget at sige. Hvis du sveder meget om natten, vil det være nødvendigt at udskifte topmadrassen hurtigere, end hvis du fryser. Slutteligt betyder det selvfølgelig også noget, hvilken kvalitet topmadrassen er i. Topmadrasser af høj kvalitet har en længere levetid end topmadrasser af lav kvalitet.

Som hovedregel siges det, at en topmadras skal skiftes efter mellem tre til syv år. Den reelle holdbarhed af netop din topmadras afhænger altså af ovenstående faktorer. Det er op til dig selv at give en vurdering af, hvornår det er tid til at udskifte den gamle topmadras med en ny en af slagsen.

Hvordan vaskes topmadrassen?

For at holde den bedste hygiejne i sengen er det en god idé at støvsuge topmadrassen, når du skifter sengetøj – uanset om du har en topmadras 140×200 eller en topmadras 180×200. Herved sørger du for at fjerne døde hudceller, støv og eventuelle husstøvmider. Brug gerne støvsugerens møbelmundstykke under støvsugningen.

Er topmadrassen af vaskbart materiale, bør du sørge for at vaske betrækket minimum fire gange årligt. På denne måde er du sikker på, at betrækket forholder sig rent. Sørg for at følge vaskeanvisningerne for det specifikke betræk.

Slutteligt anbefales det, at du sikrer dig en god ventilation i soveværelset. Luft ud hver eneste dag, gerne flere gange om dagen – helt morgen, eftermiddag og aften. Dette er ligeledes med til at skabe det bedste indeklima i soveværelset.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.