Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
95 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Sov godt med den rigtige topmadras

En god seng er altafgørende for en god nattesøvn. En god nattesøvn er altafgørende for, at du kan fungere optimalt. Derfor er sengen et af de vigtigste møbler i hjemmet. Sengen skal være tilpasset dine behov, fordi du så vil opleve en meget bedre nattesøvn.

Der findes mange forskellige sengekonstellationer: kontinentalsengeboxmadrasser og springmadrasser – for bare at nævne nogle få. Fælles for alle senge er dog, at de kun bliver bedre, hvis du tilføjer den rigtige topmadras. En topmadras er, som navnet antyder, den øverste madras. Det er den, du ligger direkte på om natten. Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige topmadras. Vi samlet stort udvalg af topmadrasser, så du har mulighed for at finde den, der passer bedst til netop dine behov.

Topmadrassens mange egenskaber

Topmadrassen har rigtig mange gode egenskaber. Derfor vælger de fleste også at investere i en topmadras, når der skal købes en ny seng. Topmadrassen giver dig en bedre komfort. Den giver bedre støtte til din krop, hvilket betyder, at din krop slipper for unødigt tryk om natten. Du vil mærke, at din nattesøvn generelt bliver bedre, hvis du sover på den rigtige topmadras.

Topmadrassen forlænger levetiden på din seng. Idet topmadrassen er det øverste lag i sengen, er det samtidig det lag, din krop er i kontakt med om natten. Derfor vil topmadrassen også blive hurtigere slidt end de andre madrasser, der ligger under topmadrassen. Heldigvis kan du ofte nøjes med at skifte topmadrassen ud, når sengen trænger til udskiftning – hvilket altså forlænger levetiden på din seng og sparer dig penge.

Topmadrassen sikrer et mere hygiejnisk sovemiljø. Hvis du eksempelvis ligger direkte på en boxmadras, vil sved og hudceller med tiden trænge ind i madrassen, hvilket vil give et dårligere sovemiljø og -klima. En af topmadrassens gode egenskaber er, at du kan tage betrækket af madrassen og vaske det – ligesom du vasker dit sengetøj for at forbedre soveklimaet.

Forskellige behov – forskellige topmadrasser

Ligesom med alle andre madrasser skal topmadrassen tilpasses til dine behov. Der findes forskellige topmadrasser, som dækker forskellige behov. Du kan eksempelvis købe topmadrasser med en kerne af latex eller en kerne af memory skum. Topmadrasser med forskellige kerner har forskellige egenskaber.

Topmadrasser med en kerne af latex er meget elastiske, hvilket betyder, at de giver god støtte. Den er samtidig meget trykaflastende; den skubber tilbage alt efter, hvor meget vægt den modtager. Den tilpasser sig din krop, og den støtter dig derfor alt efter, hvordan du ligger, og hvordan du placerer din vægt på madrassen. Latex topmadrassen er samtidig god, hvis du har det varmt om natten. Latex er et åndbart materiale, som ikke optager din kropsvarme – derfor kan topmadrassen med latex virke kølende, samtidig med at den ikke tager skade, hvis du eksempelvis sveder.

Topmadrasser med en kerne af memory skum tilpasser sig din krop; denne type topmadras former sig efter din kropsvarme, og du synker derfor ned i madrassen ved de punkter, hvor du er varmest. Hvis du har rygproblemer, skal du overveje en topmadras af memory skum, fordi dine varme steder, som typisk er skuldre, nakke og lænd, aflastes.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.