Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
46 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Skummadrasser

Om du er i campingvognen, sommerhuset eller i hjemmet, er det vigtigt, at du har en behagelig seng. En god nats søvn forbedrer din livskvalitet – og hvis du ikke har en god madras, er din søvnkvalitet højst sandsynlig ikke optimal. Du skal ikke gå på kompromis med din madras – hverken i hjemmet, i sommerhuset eller i campingvognen. Madrassen danner på mange måder grundlag for, hvordan du sover om natten. Du skal have en madras, der passer til dine behov, så du ikke bliver udsat for unødigt tryk om natten. En skummadras er en madras med mange anvendelsesmuligheder – og derfor vælger flere at købe en skummadras, når der skal købes ny seng.

Hvad skal madrassen bruges til?

Inden du køber en madras – uanset hvilken madras – skal du overveje, hvad den skal bruges til. Skal den bruges til gæstesengen? Til sommerhuset? Til campingvognen? Som supplement til sengen? En skummadras har mange anvendelsesmuligheder – den kan ligge på en lamelbund, i en sengeramme eller ovenpå andre madrasser. Derfor vælger mange også en skummadras til gæstesengen eller sommerhuset.

Kvaliteten på madrassen afhænger ligeledes af, hvad du skal bruge madrassen til. Kvaliteten har især betydning for holdbarheden og levetiden på madrassen – hvorfor det er en god ide at vælge en madras af god kvalitet, hvis den skal bruges til dagligt brug.

Skummadrassens egenskaber

Skummadrassen har mange egenskaber – men dens primære egenskab er, at den giver optimal støtte. Den former sig efter kroppen, hvilket især kan gavne din nattesøvn, hvis du har rygproblemer. Det, at skummadrassen giver individuel støtte, er en dejlig egenskab, hvis du deler dobbeltseng med en, der bevæger sig meget om natten. Skummet absorberer bevægelser, og du vil derfor ikke blive vækket ved, at madrassen gynger, fordi din sengekammerat bevæger sig. Se f.eks. Emma Madras, som er har specialiseret sig i skummadrasser.

Du kan købe skummadrasser med en kerne af memory skum eller latex. Latex virker kølende, hvis du har tendens til at få det varmt om natten, fordi latex ikke absorberer varmen fra din krop. Memory skum giver mere støtte til de varme områder, som ofte er nakke, skuldre og lænd.

En skummadras er bygget op af ét massivt eller et delt lag skum, hvilket gør madrassen fleksibel. Det betyder også, at skummadrassen er optimal, hvis du har en elevationsseng. Den fleksible madras kan nemlig bøje sig ligesom sengen.

Allergivenlig

En skummadras er god, hvis du har allergi. Den kan vendes, hvilket betyder, at den kan få luft fra begge sider. Det har betydning for, hvordan madrassen absorberer fugten fra kroppen. Skummadrassen samler ligeledes heller ikke støv. Den sikrer altså et godt sengeklima, hvilket sikrer dig en bedre søvnkvalitet.

Det, at sengen kan vendes, gør, at den er langtidsholdbar. Hvis du vender sengen jævnligt, vil den blive luftet fra hver side, og madrassen vil derfor ikke skulle udskiftes, lige så ofte som en boxmadras eksempelvis skal. Hvis du vil forlænge sengens holdbarhed yderligere, kan du vælge at lægge en topmadras ovenpå skummadrassen. En topmadras har aftageligt betræk, som er nemt at tage af og vaske.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.