Billige boxmadrasser

Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
184 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Er det tid til at købe en god og billig boxmadras, kan det være svært at finde den helt rette – for hvilken type skal du vælge? Der findes mange forskellige madrasser på markedet, hvor en af de mest populære netop er boxmadrassen. Dette er også til at forstå, da denne type seng består af en simpel opbygning, er nem at håndtere samt fås til fornuftige priser.

Især det sidste i forhold omkring gode priser er for mange en altafgørende faktor i valget af ny seng. Sengen skal selvfølgelig være komfortabel, men det er ikke alle, der har mulighed for at investere i en super dyr seng. Her er boxmadrassen altså et oplagt valg, hvor du får en yderst god komfort til en god pris.

Læs med her på siden, og bliv klogere på de forskellige størrelser af billige boxmadrasser, fjedertyper og madrashårdheder. Så snart du har læst siden igennem, vil du være fuldstændig klar til at købe din nye boxmadras – og du vil være godt klædt på til at foretage det helt rigtige køb. Vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi kan, for at du får en god købsoplevelse.

Hvad er en boxmadras egentlig?

Hvis du endnu ikke er klar over, hvad en boxmadras egentlig er, er det faktisk meget det, som ordet beskriver. En boxmadras er nemlig en madras, der er indbygget i en boks. Boksen består i langt de fleste tilfælde af en ramme af træ. Ved blot at sætte ben på trærammen vil du have en velfungerende og komfortabel seng.

Når du skal vælge den rette boxmadras, skal du vælge den ud fra din og eventuelt din partners vægt. Hårdheden af boxmadrassen bør nemlig afspejles af vægten, således du opnår optimal komfort. Hvis du og din partner er langt fra hinanden vægtmæssigt, kan det være en fordel at vælge to enkeltmandssenge og sætte dem sammen. På denne måde får I begge to mulighed for at ligge så behageligt som muligt.

Som hovedregel siges det, at vægt og valg af madras bør passe sammen på denne måde:

  • Er din vægt mere end 90-95 kg, skal madrassen være med ekstra høj fasthed
  • Er din vægt mellem 75 og 90-95 kg, skal madrassen være med høj fasthed
  • Er din vægt under 75 kg, skal madrassen være med medium fasthed.

Billig boxmadras 90×200 – enkeltmandssengen

Bor du alene, mangler du en ny seng til teenageværelset, eller er du og din partner langt fra hinanden rent vægtmæssigt, vil det uden tvivl være en fordel at købe en billig boxmadras på 90×200. Denne størrelse boxmadras betegnes også som en enkeltmandsseng, da der altså er plads til én person.

Den billige boxmadras på 90×200 kan både bruges alene eller sættes sammen med en boxmadras magen til. Ved at sammensætte to billige boxmadrasser får du altså mulighed for at udvide enkeltmandssengen til en dobbeltseng med to forskellige fastheder. Dette er oplagt for par med forskellig vægt.

Grundet boxmadrassens mindre størrelse er den ligeledes oplagt at placere i teenageværelset, gæsteværelset eller blot soveværelser med få kvadratmeter. Herved er der rig mulighed for at få en god nattesøvn med en billig boxmadras, som ikke fylder for meget i rummet. Husk at vælge den rette hårdhed af boxmadrassen ud fra vægten af den person, der primært skal sove i sengen.

Billig boxmadras 120×200 – mere plads

Kan du godt lide at brede dig om natten? Eller vil du gerne sove tæt sammen med din partner? Så er en billig boxmadras på 120×200 sikkert noget for dig. Her får du altså en boxmadras større end enkeltmandssengen. Det betyder, at du får mere plads at brede dig på om natten – eller du kan sove tæt sammen med din partner.

Boxmadrasser på 120×200 er et fordelagtigt valg, hvis du og din partner ikke har det største soveværelse – men stadig ønsker at sove tæt sammen. Denne størrelse seng fylder nemlig mindre end en klassisk dobbeltseng, men giver altså fortsat plads til, at to mennesker kan være i den, hvis I kan lide at ligge tæt.

Med boxmadrassens gode fjedersystem vil du få en god komfort, hvor kroppens linjer følges af fjedrene. For at forlænge boxmadrassens holdbarhed er det en god idé at lægge en topmadras ovenpå. Topmadrasser følger typisk med i købet af en billig boxmadras. Gør den ikke det ved netop dit køb, anbefales det, at du køber en topmadras separat og placerer oven på boxmadrassen.

Billig boxmadras 140×200 – trekvartsengen

Boxmadrasser på 140×200 er også kendt som værende trekvartsenge eller halvandenmandssenge. For mange er denne størrelse den ideelle, da der nemt kan sove to mennesker i sengen. Dog er boxmadrassen fortsat mindre end den klassiske dobbeltseng, og dette gør sig altså særdeles brugbart i mindre soveværelser.

Boxmadrasser på 140×200 er dog ikke kun egnet til brug af par. Du kan sagtens købe en boxmadras på denne størrelse til dine børn eller dig selv, hvis du bor alene. Her vil du eller dine børn blot få god plads at sove på – og dette er der sjældent nogen, som klager over. Dog er boxmadrassen alligevel ikke for stor til, at du eller børnene føler, at I svømmer helt væk i sengen, hvilket ligeledes er en stor fordel.

For at få den komplette seng gælder det om at sætte meder eller ben under boxmadrassen. Her bliver sengen altså løftet fra jorden, og dette sætter lige prikken over i’et. Ved de fleste køb af boxmadrasser vil benene medfølge – eller også kan du tilkøbe dem. Det gode ved at tilkøbe benene er, at du får en større valgfrihed i forhold til stil af benene. Populære valg er ben af metal eller træ.

Billig boxmadras 180×200 – dobbeltsengen

Det er ikke sikkert, at du er klar over det, men faktisk bruger du 1/3 af dit liv i sengen. Dette er ekstremt lang tid, og derfor gælder det altså om at købe en solid og komfortabel seng. Og hvorfor ikke købe en billig boxmadras på 180×200, hvor der er god plads? Denne størrelse seng er kendt under navnet dobbeltsengen og er ideel for dig, der sover sammen med en partner.

Med en boxmadras på 180×200 skal I ikke bekymre jer om at støde ind i hinanden om natten. I stedet vil der være masser af plads at brede jer på for jer begge, og dette øger altså chancen for at få en uforstyrret og god nattesøvn. Dette er blandt andet også grunden til, at mange par vælger en dobbeltseng frem for en trekvartseng.

Langt de fleste billige boxmadrasser i denne størrelse vil bestå af to enkeltmandssenge, som bliver sat sammen til én stor seng. For at skabe en sammenhængende seng bliver der ovenpå lagt en topmadras, som altså binder begge enkeltmandssenge sammen. Det gode ved dette er, at I får mulighed for at tilpasse den enkelte sengs fasthed efter behov. Det er nemlig ikke sikkert, at I ønsker den samme fasthed – men dette er altså ikke noget problem ved en dobbeltseng.

God og billig boxmadras – forskellige typer fjedre

Så snart du har valgt den rette størrelse boxmadras til netop dit behov, skal du tage stilling til, hvilken type billig boxmadras du ønsker at købe. Der findes nemlig flere forskellige former for boxmadrasser, der adskilles af typen af fjedre. Typisk vælger du imellem tre typer af fjedre:

  • Bonell-fjedre
  • Pocket-fjedre
  • LFK-fjedre.

Bonell-fjedre er fremstillet af tråd af metal og er formet som timeglas. Her får du en seng med en lang levetid, stor stabilitet og en fast overflade – alt sammen til en overskuelig pris. Pocket-fjedre er de mindste typer fjedre, hvor hver enkelt fjeder er kapslet ind i stofposer. Dette forhindrer både madrasstøj og mindsker slid. Med pocket-fjedre får du en yderst god komfort, da de mange fjedre former sig helt nøjagtigt efter din krop.

Slutteligt er LFK-fjedre lavet af tynd metaltråd og er formet som en cylinder. Disse fjedre er mindre end bonell-fjedrene, men større end pocket-fjedrene. Du får flere støttepunkter i sengen med LFK-fjedre sammenlignet med bonell-fjedre, men færre støttepunkter sammenlignet med pocket-fjedre.

De store fordele ved billige boxmadrasser

Der er mange gode grunde til at købe en billig boxmadras. En af grundene er blandt andet, at du får en god komfort i sengen. Dette skyldes, at kroppens kontur tilpasses via boxmadrassens fjedrelag og lag af komfortskum. Herigennem er du altså sikker på at få en optimal liggekomfort, hvilket er med til at øge chancen for at få en god nattesøvn.

En anden fordel ved boxmadrasser er, at der typisk følger en topmadras med i dit køb. Topmadrasser kan godt undværes, men det er helt klart bedst, hvis du anvender en topmadras. Ikke nok med at topmadrassen øger komforten, så er den også med til at forlænge holdbarheden af sengen. Det værste pres tages nemlig af topmadrassen, samtidig med at diverse pletter og lignende blot trænger ind i topmadrassen. Topmadrassen er desuden nemmere at vaske og rense.

Slutteligt er en fordel ved billige boxmadrasser, at du på nem vis får en komplet seng. Idet boxmadrassen i forvejen består af en ramme og madras, vil du ikke skulle bruge krudt på at købe en separat sengeramme og madras. Du skal blot sørge for at lægge en god topmadras ovenpå samt skrue et par flotte ben ind under sengen – og du har nu komfortabel og komplet seng at gøre godt med.

Sådan vælger du den rette hårdhed

Som nævnt tidligere skal du foretage et valg med hensyn til madrassens hårdhed, når du køber en billig boxmadras. Idet ingen mennesker er ens, skal deres madrasser nemlig heller ikke være det. Vi har alle forskellige behov, og disse styres blandt andet af vores vægt og sundhed af ryg. Vejer du blot 64 kg, skal du naturligvis ikke have samme madrashårdhed som en stor mand på 100 kg.

  • Vejer du mindre end 75 kg, skal din madras’ hårdhed være medium
  • Vejer du mellem 75 og 90-95 kg, skal din madras’ hårdhed være fast
  • Vejer du mere end 90-95 kg, skal din madras’ hårdhed være ekstra fast.

Hvis du er sund, rask og aldrig har problemer med din ryg, er det nok blot at vælge madras ud fra ovenstående tommelfingerregler. Men døjer du med rygskader, er det meget vigtigt, at du er ekstra opmærksom i dit valg af madras. Her er det nemlig væsentligt, at du får den optimale støtte, således dine smerter lindres – og ikke gøres værre.

Har du mulighed for at afprøve den billige boxmadras inden køb, skal du lægge mærke til din røgsøjles position – både mens du ligger på siden og på ryggen. Når du ligger på siden, skal rygsøjlen være lige og dermed hverken bue nedad eller opad. Når du ligger på ryggen, skal hele lænden og ryggen være i kontakt med madrassen. Dette kan du tjekke ved at lægge en hånd under lænden – her skal der være modstand, således hånden ikke kan føres ind under på let vis.

Find den helt rette boxmadras til netop dine behov

Som du kan se, er der mange forskellige overvejelser, du skal gøre dig, inden du vælger at købe en billig boxmadras. Uanset om du ender med at købe en boxmadras 90×200boxmadras 140×200 eller boxmadras 180×200, er vi helt sikre på, at du bliver glad for købet. En boxmadras er nemlig behagelig at sove på, uanset hvilken størrelse seng du vælger at købe.

Går du op i design og indretning, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt den billige boxmadras er grim at se på. Langt de fleste boxmadrasser fås nemlig i minimalistiske og klassiske stilarter, som passer ind i ethvert soveværelse. Om du er til sort, hvid, grå eller andre farver, er ligegyldigt – der findes helt sikkert en boxmadras til dig.

Tag et kig rundt på vores hjemmeside og lad dig inspirere til dit næste køb af en billig boxmadras. Uanset om boxmadrassen skal stå i gæsteværelset, sommerhuset, soveværelset eller teenageværelset, vil du have rig mulighed for at finde en boxmadras til netop dit behov – og alt sammen til en overskuelig og fornuftig pris.

Vær opmærksom på at se efter, hvorvidt topmadras og ben til boxmadrassen følger med i købet, eller om du skal tilkøbe dette ved siden af. På denne måde kan du hurtigst muligt tage din nye boxmadras i brug og få en dejlig nattesøvn.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.