Billige madrasser

Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
417 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Når man skal ud og købe en ny madras, er det altid rart, hvis man kan finde en billig madras i god kvalitet. Hvis man kan slippe afsted med at betale mindre for madrassen, end hvad de fleste butikker prissætter den til, så kan man jo være godt tilfreds. Gode tilbud er vi altid på jagt efter, og når man skal investere i noget så vigtigt som sit helbred og sin gode nattesøvn, er det selvfølgelig rart med et ekstra godt tilbud. Her vil vi fortælle lidt om, hvordan man kan komme hjem med en billig madras og få det bedste resultat.

En billig madras til dig

Noget af de absolut vigtigste at understrege er, at det er helt og aldeles individuelt, hvorvidt man synes om en madras eller ej. Der er så mange forskellige faktorer, der spiller ind, og meget få mennesker har brug for den samme madras.

Nogle skal have bløde madrasser, mens andre har brug for en fastere madras. Du skal vælge madrassens fasthed ud fra din vægt – jo tungere du er, jo fastere skal madrassen være for at give dig optimalt komfort.

Det er altså ikke nødvendigvis prisen, der afgør, hvorvidt du kommer hjem med en madras, der er perfekt for dig. Der er mange andre faktorer, der spiller ind, og en billig madras kan give dig helt fantastisk komfort, hvis du vælger den ud fra dine personlige behov.

Hvad kan en madras bidrage med?

Madrassens ypperligste opgave er at sikre, at du har et komfortabelt og støttende underlag, når du skal sove. Hvis du skal møde frisk, veludhvilet og veloplagt op på arbejde om morgenen, er en af de vigtigste ingredienser god søvn. Hvis du ikke har sovet godt, kan det påvirke dit humør, men det kan også påvirke din evne til at udføre dit job.

Derfor er det utroligt vigtigt, at man gør alt hvad man kan for at få en god nats søvn – hver nat. Det er et af kroppens helt grundlæggende behov, og mindst lige så vigtigt, som at man spiser sundt og nærende mad til hverdag. For at få den gode søvn på plads kan det være nødvendigt at investere i en ny madras. Men det behøver heldigvis ikke være den helt store investering, da der er et stort udvalg af billige madrasser.

Er du i tvivl om hvilken madras du skal vælge kan du læse vores tests af forskellige madrasser:

Få din madras til at holde længe

En billig madras kan sagtens have en lang levetid. Det er bare vigtigt, at man sørger for at vedligeholde den. Der er mange forskellige ting man kan gøre for at vedligeholde sin madras og forlænge dens levetid. Du vil også kunne øge komforten i madrassen på en ganske simpel måde.

Det er vigtigt, at du vedligeholder din madras af flere årsager. Dels er det selvfølgelig godt at madrassen kan holde i længere tid, når du vedligeholder den korrekt. Men det er også af hensyn til din sundhed og din nattesøvn. Hvis en madras ikke vedligeholdes, vil det kunne forringe komforten og dermed din søvn på sigt.

Topmadras og rullemadras

Først og fremmest er det afgørende, at du ikke sover direkte på selve madrassen. Du skal sørge for at have en rullemadras eller en topmadras ovenpå. Det er vigtigt af flere grunde. Først og fremmest afgiver vi meget kropsvæske i form af sved, når vi sover. Her har topmadrassen det formål at beskytte selve madrassen mod meget af det sved. Derudover gør en tynd, ekstra madras simpelthen sengen mere komfortabel, hvilket er et kæmpestort plus.

Vend din madras

Dette er en af de ting, som mange mennesker glemmer. En madras skal vendes. Ikke hver dag, men gerne med et par måneders mellemrum. Det handler ikke kun om at bytte op og ned på hovedenden og fodenden, men også om at bytte om på sovefladen. Det gør at madrassen kommer til at holde længere, da den på den måde ikke når at sætte sig.

Sover man det samme sted på madrassen hver nat, slider man også utroligt meget på madrassen, hvilket ikke bidrager til at få den til at holde længe. Din topmadras har samme behov for at blive vendt og drejet, og giver også bedre komfort af den behandling.

Luft ud og ventiler

De fleste sørger for at lufte ud i soveværelset når de vågner. Der sker mange ting i løbet af natten, som gør at det er vigtigt, at vi får luftet ud. Mange reder også sengen, så snart de står op, men det er faktisk ikke så smart. Sengen skal nemlig have mulighed for at komme af med alt den fugt, der er sivet ned i den i løbet af natten. Det er svært for sengen at komme af med fugten, hvis den er dækket af dyner, sengetæppe og massevis af pyntepuder. Så udskyd sengeredningen lidt. Derudover er det bedst at sengen ligger på lameller, så der også er luft under madrassen. På den måde kommer madrassen bedst muligt af med fugt, og kommer til at holde længere. Hvis du bruger rullemadras, kan den højest sandsynligt vaskes – sørg for at gøre det med jævne mellemrum.

Den bedste søvn

Billige madrasser kan meget. Men deres vigtigste opgaver er at bidrage til, at du får den bedste søvn. Når man sover, er det vigtigt, at madrassen støtter de rigtige steder. Det skal faktisk helst føles, som om du sover på en sky – eller i luft. Den må ikke være ubehagelig eller irriterende.

Hvis du oplever, at du vågner op med ondt i ryggen, eller stadig er træt, fordi din søvn ikke har været optimal, så kan det være et tegn på, at du skal have en ny madras. De mange forskellige faktorer, for at du kan sove godt og blive veludhvilet, kan måske virke lidt overvældende. Men man må starte et sted, og så kan man altid bygge de nye vaner ovenpå. Når du først har fundet den rette madras, til en god pris, vil du se at det slet ikke er så kompliceret. Vi håber at vores store udvalg af gode, billige madrasser kan give dig mulighed for at få en god og behagelig nats søvn.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.