Kontinentalseng test – Find den bedste kontinentalseng

Vi har i denne komplette guide samlet de bedste og mest populære kontinentalsenge hos store, anerkendte online-forhandlere. Få overblik og viden om forskellige modeller, i vores store kontinentalseng test guide nedenfor, hvor vi har taget udgangspunkt i bedømmelser, specifikationer, pris osv.

Norhland Prestige

Med Norhland Prestige får du en fantastisk seng, der kan passe i et mindre soveværelse. Du vælger selv, hvordan fastheden af sengen skal være.

✅ Levering
10-20 dage

✅ Prøvetid
101 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Haven

Haven er en bestseller, og med Venus får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design.

✅ Levering
8-15 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Snefrid

Snefrid er den ultimative kontinentalseng i høj kvalitet. Den er designet ud fra et enkelt og skandinavisk udtryk og er derfor en testvinder inden for kontinentalsenge grundet det flotte design. Foruden et utroligt stilrent ydre indeholder kontinentalsengen også tre madraslag og syv komfortzoner og er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.

✅ Levering
15-25 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Edda

Edda er produceret i Danmark og er en klassisk kontinentalseng i et stilrent og enkelt design. Du får en kvalitetesseng til en utrolig god pris.

✅ Levering
15-25 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Stockholm

Stckholm er en sand vinder blandt køberne. Med sine femstjernede anmeldelser ryger denne kontinentalseng direkte ind blandt favoritterne.

✅ Levering
12-20 dage

✅ Prøvetid
50 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Njald

En klassisk kontinentalseng, som indeholder en særlig kølende topmadras af klima-latex, der sikrer dig temperaturregulering, for en god nattesøvn.

✅ Levering
15-21 dage

✅ Prøvetid
30 dage

✅ Fragtpris
0,- inkl. mont.

Emma Seng

Emma-sengen har gennemgået mange tests og har bl.a. vundet for bedste madras, som også er med i denne seng. Opnå god aflastning med denne seng.

✅ Levering
5-15 dage

✅ Prøvetid
100 dage

✅ Fragtpris
0,- til kantsten

Kontinentalseng test – Bliv klogere på, hvordan du finder den bedste kontinentalseng

Mange af os tænker ikke over, hvilken betydning vores seng har på vores søvn. Sengen er et møbel, som vi sjældent udskifter, og som derfor ofte følger os langt gennem livet. Derfor er det særligt vigtigt, at vi vælger vores seng med omhu, så vi ikke nøjes med en seng, der ikke passer til vores kroppe.

Når vi får for lidt søvn, øger vi risikoen for en lang række af livstilssygdomme. For lidt søvn kan nemlig øge vores stressniveau, mindske vores overskud i hverdagen og gøre os unødvendigt trætte. Den rette seng kan både mindske fysiske problemer og problemer med søvnen, hvorfor du bør være opmærksom på, hvilken seng der passer bedst til dig.

Vi har sammenlignet en række af de bedste kontinentalsenge, der er på markedet, i denne store kontinentalseng test. Fælles for de nøje udvalgte kontinentalsenge er, at de alle er blandt de mest populære af slagsen, hos de store, anerkendte webshops. Du finder forskellige kontinentalsenge i forskellige design og størrelser, som gør, at de passer ind i både mindre og større soveværelser.

Hvilken kontinentalseng er bedst i test?

Vi har samlet nogle af markedets bedste kontinentalsenge i vores store kontinentalseng test. På den måde kan du nemmere få et overblik over, hvilke senge du kan vælge imellem, samt hvordan priserne er på markedet. Du kan ligeledes få et indtryk af, hvilke fordele der er ved at vælge en kontinentalseng frem for eksempelvis en almindelig boxmadras.

Snefrid – Nordisk design og høj kvalitet

Snefrid er den ultimative kontinentalseng i høj kvalitet. Den er designet ud fra et enkelt og skandinavisk udtryk og er derfor en testvinder inden for kontinentalsenge grundet det flotte design. Foruden et utroligt stilrent ydre indeholder kontinentalsengen også tre madraslag og syv komfortzoner og er udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter. På den måde er du sikret den bedste komfort, når du ligger i sengen.

Vi har valgt at have Snefrid med i vores kontinentalseng test, fordi den forener maksimal komfort, et smagfuldt design og en yderst fair pris. Springmadrassen og boxmadrassen indeholder ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig din kropsform for på den måde at skabe den optimale aflastning. Derudover er springmadrassen specielt udviklet med en antiskrid-funktion, der fastholder topmadrassen, så den ikke flytter sig, når du ligger i sengen.

De syv komfortzoner er ligeledes udviklet for at kunne aflaste hele kroppens individuelle former. Det betyder blandt andet, at lænde- og hoftezonen er fastere, fordi det er her, kroppen som oftest vejer mest. Du vil også opleve en øget støtte omkring nakken, skuldrene og ryggen og på den måde skåne din krop for dårlige positioner.

Edda – Et godt valg til din første kontinentalseng

Hvis du er på udkig efter din første kontinentalseng, finder du et godt bud på netop denne i vores kontinentalseng test. Edda er produceret i Danmark og er en klassisk kontinentalseng i et meget stilrent og enkelt design. Den er et godt bud på din første kontinentalseng, fordi prisen er utroligt fair, samtidig med at kvaliteten er høj. På den måde har du mulighed for at afprøve, om en kontinentalseng er noget for dig.

Som de andre senge i vores kontinentalseng test består Edda af tre madrasser, som ligger oven på hinanden. Madrasserne er udviklet med det formål at aflaste kroppens trykpunkter, hvilket bidrager til at skabe de bedste forhold for din søvn.

Derudover kan du afprøve din nye kontinentalseng i op til 100 dage og stadig have mulighed for at returnere den. Det kan nemlig være svært at beslutte sig for den rette seng, hvis du kun prøver den 10 minutter i butikken.

Norhland Prestige – En mindre kontinentalseng hvis pladsen er trang

Hvis du har et mindre soveværelse, kan det være en god idé at vælge en mindre seng. Hvis du ikke vil have en enkeltmandsseng, er det et godt alternativ at vælge en 140 cm-kontinentalseng. I vores kontinentalseng test anbefaler vi at købe en Norhland Prestige, hvor du får en fantastisk seng, der kan passe i et mindre soveværelse.

Du kan selv vælge, hvordan fastheden af sengen skal være, samt hvilket materiale din topmadras skal være i. Derudover er kontinentalsengen lavet med fem komfortzoner, som sikrer dig en optimal nattesøvn. På den måde behøver du ikke gå på kompromis med kvaliteten af din seng, blot fordi der ikke er plads til en dobbeltseng i dit soveværelse.

Venus – Blandt de mest solgte kontinentalsenge siden 2014

Siden 2014 har kontinentalsengen Venus været en bestseller på det danske marked, og derfor har vi taget den med i vores kontinentalseng test. Med Venus får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design. Den indeholder en 100 % naturlig topmadras, der sikrer dig en maksimal åndbarhed, samtidig med at sengen er svanemærket og allergivenlig. Derudover er boxmadrassen omgivet af en utroligt stærk træramme på 14 centimeter, der sikrer dig en seng, der holder i mange år.

Da du næsten bruger en tredjedel af dit liv i sengen, er det vigtigt, at du ligger i en seng, der aflaster din krop alle de rette steder. Springmadrassen i Venus indeholder det anerkendte fjedersystem 7 bedreTM komfortzoner, som er udviklet specielt til at aflaste hele kroppen.

Njald – Et sikkert valg med klassisk design

Hvis du er på udkig efter en klassisk kontinentalseng, kan du trygt vælge kontinentalsengen Njald. I vores kontinentalseng test skiller den sig ud fra de andre, fordi den indeholder en særlig kølende topmadras af klima-latex, der sikrer dig temperaturregulering, der bidrager til en god nattesøvn.

Derudover indeholder kontinentalsengen to sengebunde, som er lavet af massivt fyrretræ. Pocketfjedrene i bunden forlænger sengens levetid, og sammen med et lag af skum er de med til at øge ventilationen i din kontinentalseng. Sammen med en Njald-kontinentalseng får du også otte specialdesignede ben, der måler 10 centimer.

Stockholm – En favorit blandt køberne

Stockholm er en sand vinder blandt køberne. Med sine femstjernede anmeldelser ryger kontinentalsengen direkte ind blandt favoritterne i vores kontinentalseng test. Det skyldes blandt andet kontinentalsengens design, der er kompromisløst og stilrent. Stockholm er produceret i massivt fyrretræ, og den har 11 stærke bundlameller, der sikrer dig den stærkeste konstruktion.

Prisen er ligeledes utroligt god, og du skal ikke være bange for at gå på kompromis med nogen af dine ønsker, hvis du vælger denne kontinentalseng. Du får nemlig en kontinentalseng i høj kvalitet, der sikrer dig de bedste muligheder for en optimal søvn.

Emma Sengen – En testvindende madras

Vi kommer ikke udenom Emma Sengen i vores kontinentalseng test. Den er nemlig en af de bedste på markedet og udviklet 100 % vegansk. Kontinentalsengen har gennemgået et utal af tests og omfattende kontrol, hvilket gør, at sengen er gennemtestet og udviklet til at aflaste alle kroppens trykpunkter. På den måde opnår du den bedste aflastning, når du ligger i sengen.

Udseendet på Emma Sengen skiller sig også ud fra de andre senge i vores kontinentalseng test, fordi det på samme måde som madrassen har gennemgået en innovativ udviklingsproces. Sengens design er modulopdelt udadtil, men hænger sammen som andre kontinentalsenge. Derudover er Emma Sengen Oeko-Tex-certificeret og udviklet med omtanke for sundhed og helbred.

Hvad er en kontinentalseng?

I dag er flere og flere mennesker blevet bevidste om, hvilke møbler de ønsker sig i deres hjem. Design og interiør er blevet en hobby for mange mennesker, hvorfor også sengen indgår som et vigtigt møbel i soveværelset. I den forbindelse er især kontinentalsengen blevet et populært valg blandt mange. Og det forstår vi godt.

I vores kontinentalseng test går vi i dybden med, hvad en kontinentalseng er, og hvorfor den er blevet et populært valg blandt danskerne. En kontinentalseng er en flot, eksklusiv seng, som ofte kommer i farver som lysegrå, sandfarvet, mørkegrå eller sort. En kontinentalseng består af tre dele, som ligger oven på hinanden, hvilket gør, at sengen også syner større i soveværelset. De tre dele sikrer også, at du kan vælge en kontinentalseng, der passer præcis til dine behov og dermed giver dig den mest optimale søvn.

En boxmadras

I vores kontinentalseng test består den nederste del af alle sengene af en boxmadras. Formålet med en boxmadras er, at den er med til at danne fundamentet for kontinentalsengen og sikrer, at sengen er robust og står sikkert på sin plads. Derudover sikrer boxmadrassen en stærk trykaflastning, der gør, at du sover godt hele natten og ikke føler, at du synker ned i sengen.

Denne kontinentalseng test guider dig til at vælge en seng, der passer til dine behov. Derfor bør du også være opmærksom på, hvilken boxmadras du vælger. De findes naturligvis i forskellige priser og forskellig kvalitet – hvilket ofte hænger sammen.

En springmadras

Springmadrassen er den midterste del af kontinentalsengen og har en stor indflydelse på din nattesøvn. Faktisk ligger over 50 % af den samlede søvnoplevelse i springmadrassen, hvorfor den også kan vælges ud fra individuelle behov.

Materialet i springmadrassen er ofte udviklet med henblik på at kunne forme sig efter kroppen. På den måde opnår du en optimal følelse af komfort, når du ligger i sengen. I vores kontinentalseng test vil du opleve, at de fleste af kontinentalsengene kommer med én stor springmadras, som sikrer, at der ikke er nogen revne mellem sengene. Springmadrassen bidrager ligeledes til at give sengen højde og give dig en øget trykaflastning, så din krop føles let, når du ligger i sengen.

En topmadras

Topmadrassen er det øverste lag i din kontinentalseng. Det er altså den madras, som din krop har direkte kontakt med, når du ligger i sengen. Derfor er det vigtigt at vælge en topmadras, der matcher dine præferencer, når det kommer til blødhed, hårdhed, temperaturregulering og materialer. Topmadrasser bliver ofte produceret i enten latex eller skum, som henholdsvis hjælper din krop med at ånde og former sig efter kroppen.

Det er en god idé at vælge en topmadras, som er én samlet madras. På den måde slipper I for følelsen af at falde ned i revnen, og topmadrassen har nemmere ved at ligge fast oven på springmadrassen.

Hvordan finder du den bedste kontinentalseng?

Når du kaster dig ud i jagten efter en ny kontinentalseng, er det vigtigt, at du er bevidst om, hvilke behov du har. Der er utroligt mange senge at vælge mellem, hvorfor du bør gøre dig nogen tanker om, hvad du gerne vil have. Det kan du blandt andet gøre ved at tage ud i forskellige butikker og både se og afprøve de forskellige modeller. På den måde kan du lidt nemmere danne dig et indtryk af, hvilken kontinentalseng du gerne vil have.

Hvad bør du overveje?

I vores kontinentalseng test har vi samlet et par gode råd, som gør det nemmere for dig, når du skal vælge din nye kontinentalseng. En kontinentalseng er ofte en dyrere investering, hvorfor det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med dine ønsker. Du kan blandt gøre dig nogle overvejelser omkring:

  • Størrelsen af sengen – skal det være en 120, 140, 160 eller 180 cm-seng?
  • Sengens udseende
  • Skal der være en gavl på sengen?
  • Hvilken farve passer bedst i dit soveværelse?
  • Hvor hård eller blød vil du have sengen?
  • Hvor meget må sengen koste?

Test af kontinentalsenge

For at sikre dig, at du har valgt den helt rette kontinentalseng, er det vigtigt, at du kan teste den derhjemme. Det tager tid for kroppen at vænne sig til en ny seng, hvorfor det er vigtigt, at du giver din nye kontinentalseng en chance. I vores kontinentalseng test anbefaler vi at teste kontinentalsengen i to til seks uger, inden du beslutter dig for eventuelt at returnere den.

De fleste forhandlere har mellem 30 og 100 dages returret, hvor du enten kan ombytte din seng eller få pengene tilbage. Det giver dig en tryghed, når du skal vælge din nye kontinentalseng.

Kontinentalseng på tilbud

For de fleste mennesker kan det være en stor udgift at købe en ny kontinentalseng. Det kan være noget, som du har brugt flere år på at spare op til, hvorfor det også skal være den helt rette kontinentalseng.

Du kan være heldig at opleve, at mange kontinentalsenge i perioder er på tilbud. Når de er på tilbud, er der mange penge at spare, fordi sengene ofte ligger i et højere prisniveau. På den måde kan du sagtens få en fantastisk kontinentalseng, der lever op til alle dine behov, til en lavere pris end forventet.

Find den helt rigtige kontinentalseng

Vi håber, at vores kontinentalseng test har givet dig et indblik i, hvilken slags kontinentalseng du bør vælge. Der er mange overvejelser i forbindelse med købet af en ny seng – især hvis det er første gang, du investerer i en dyrere en af slagsen. Derfor bør du heller ikke gå på kompromis med nogen af dine behov eller ønsker, når du skal vælge din nye kontinentalseng.

Hvis du ønsker at gøre det nemmere for dig selv, når du skal vælge din nye kontinentalseng, vil vi anbefale dig at tage ud og besøge forskellige forhandlere, som også kan guide eller vejlede dig i dit valg. På den måde får du også en fornemmelse for størrelsen og designet på kontinentalsengene, som kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Kontinentalseng test – Sådan finder du den bedste kontinentalseng

Vi har det med at undervurdere, hvor vigtigt det er at have en god og behagelig seng i soveværelset. Hvis vi sover de anbefalede otte timer hver nat, bruger vi en tredjedel af al vores tid i sengen.

Dårlig søvn er en ofte overset årsag, når det drejer sig om en lang række livsstilssygdomme. Derfor er det utroligt vigtigt, at du har en seng, hvor du ligger komfortabelt, så du kan få den nødvendige mængde søvn. I denne kontinentalseng test guider vi dig på vej, til at finde den bedste kontinentalseng til dit behov.

Rigtig mange danskere har problemer med smerter især i og omkring ryg og nakke. Hvilket ofte kan lede til søvnproblemer, fordi det direkte gør ondt at ligge i sengen. Når du har smerter og skal sove, er det nødvendigt med en god seng, hvor du kan ligge behageligt og afslappet uden gener fra din skavank.

Vi har sammenlignet de nedenstående kontinentalsenge, så du er bedre klædt på, når du skal vælge den rigtige seng til dit soveværelse. Priserne på de forskellige senge kan variere en smule alt efter dine præferencer i forhold til sengens størrelse.

Det skal du være særligt opmærksom på inden dit valg

Hvis du står og skal købe en ny seng, så vil du nok opdage, at markedet er rigtig stort. Du har mulighed for at købe de traditionelle boxmadrasser, men senge som kontinentalsenge og elevationssengen er også ved at blive mere og mere populære. Især kontinentalsenge er nogle af de mest populære senge på markedet lige for tiden.

Dette er der flere forskellige grunde til, og vi vil i denne artikel beskrive og forklare nogle af disse årsager for dig, så du er bedre rustet, når du skal købe din nye seng.

Det er først og fremmest vigtigt at vælge en seng, hvor du kommer til at ligge godt og behageligt i. På denne måde kan du undgå smerter og få en god søvnoplevelse. En god nattesøvn er meget vigtig, eftersom vi i gennemsnit sover 8 timer i døgnet. Som før nævnt er sengemarkedet stort, og selv om vi begrænser denne artikel til kontinentalsenge, så er der stadig rigtig mange forskellige at vælge mellem.

Af samme grund er der også meget stor sandsynlighed for, at du kan finde en kontinentalseng, der passer helt perfekt til dig og dine behov. I de følgende afsnit vil vi forsøge at guide dig gennem nogle forskellige fordele ved kontinentalsenge, så du har forudsætningerne og muligheden for at vælge den helt rigtige kontinentalseng.

Hvad er en kontinentalseng?

KontinentalsengKontinentalsenges opbygning er en af de ting ved en kontinentalseng, som især gør den populær. Kontinentalsenge og elevationssenge minder meget om hinanden i forhold til opbygningen af sengene. Begge slags senge er nemlig opbygget af 3 lags. Disse 3 lag består som regel af en boxmadras med ben som det nederste lag.

Oven på boxmadrassen finder du en springmadras, som er det midterste lag. Og sidst, men ikke mindst, så består sengen af en topmadras, der ligger som sengens øverste lag. Ved få kontinentalsenge kan det nederste lag bestå af en polstret ramme i stedet for en boxmadras, og ved det midterste lag kan få kontinentalsenge bestå af en skummadras i stedet for en springmadras. Dette vil dog altid fremgå tydeligt hos forhandleren.

Den førstnævnte opbygning er den klassiske opbygning af kontinentalsenge, og det er derfor denne opbygning, som du oftest vil støde på. I forhold til almindelige senge har en kontinentalseng altså et ekstra lag i form af en springmadras. Netop dette er med til at øge den komfort, du vil opleve, når du ligger i sengen, da de ekstra lag gør, at der er længere ned til sengens fjedre. En kontinentalsengs kerne er boxmadrassen, og sammen med springmadrassen og topmadrassen giver det et virkelig højt komfortniveau, der vil sikre dig en rigtig god søvnoplevelse.

Hvad er forskellen mellem en boxmadras og en kontinentalseng?

Som beskrevet i ovenstående består en kontinentalseng af 3 lag. En helt almindelig boxmadras består kun af det ene lag, og du vil dermed ikke opleve det samme høje komfortniveau, når du ligger i sengen. Især hvis din nuværende boxmadras er ved at være slidt, kan du mærke forskel på komforten, og du vil opleve, at en kontinentalseng vil være noget mere behagelig at sove i. Du vil måske føle, at du kan mærke sengens fjedre, hvis du sover på en slidt boxmadras, men den følelse vil du aldrig komme til at opleve ved at sove i en kontinentalseng.

En kontinentalseng har også en rigtig god højde, så du hurtigt og nemt kan stå ud af sengen om morgenen, og denne detalje er også værd at tage med i sine overvejelser. En kontinentalseng er nemlig lidt højere end en boxmadras, så ved en boxmadras kan det muligvis føles sværere at stå op om morgenen. I næste afsnit vil vi gennemgå et andet, men også meget vigtigt aspekt, når du skal købe en ny seng – nemlig kontinentalsenges designs.

Kontinentalsenges flotte design

Kontinentalsenge tilbudDanskere er blevet mere og mere stilbevidste, og dette afspejles også i soveværelset, hvor det er vigtigt at finde en seng, der passer ind i den øvrige indretning. Det er naturligvis altid vigtigt at tage højde for en sengs kvalitet og komfort, men også designet er et vigtigt element at overveje, hvis du går meget op i dette.

Selv om designet ikke direkte har noget med komforten eller søvnoplevelsen at gøre, så vil det altid være en fordel at have en seng, der ser lækker og indbydende ud. Det er især vigtigt at tage højde for designet, hvis du i forvejen går meget højt op i udseendet af dit hjem. Det er umuligt at skabe et stilfuldt og lækkert soveværelset, hvis ikke din nye seng og dens design passer ind i denne indretning.

Kontinentalsenge er generelt designet enkle og flotte, og dermed vil en kontinentalseng være et godt bud på en seng med et flot design. Kontinentalsenges opbygning med de 3 lag er udviklet således, at lagene passer helt perfekt sammen og giver en stilrent look. Dette gør, at en kontinentalseng kan passe ind i de fleste soveværelser. Du kan også få kontinentalsenge i flere forskellige størrelser, og derfor burde det være muligt at finde en størrelse, der passer perfekt ind i dit soveværelset. De fleste kontinentalsenge har endvidere ben, som de står på, og de bliver dermed løftet fra gulvet. Det gør det også muligt at lave plads til opbevaring under sengen, og du kan dermed spare noget skabsplads.

Ideel med et natbord

Kontinentalsenges gode højde gør det også muligt at vælge mellem mange forskellige natborde, som du kan have stående ved siden af. Endvidere kan du også have et sengetæppe liggende over sengen, og her er kontinentalsenges højde endnu en gang en fordel, da sengetæppet på den måde ikke vil ramme gulvet.

Alle kontinentalsenge ser ikke ens ud, og designet kan godt variere fra model til model. Det er naturligvis altid op til dig selv, hvilket design du bedst kan lide, men det er værd at huske på, at du kan præge enhver sengs design med for eksempel et sengetæppe, puder eller andet.

Kontinentalsenges høje kvalitet og lange levetid

Som før nævnt er markedet for senge meget stort, og derfor er det en god idé ikke bare at vælge den første og den bedste kontinentalseng, du finder. Det er en rigtig god idé at undersøge markedets forskellige muligheder og gøre det klart med dig selv, hvilke behov du har, og hvor meget du er villig til at investere i en ny seng. Først og fremmest skal du overveje, hvor stor en seng du er på udkig efter, og herefter kan du begynde at overveje, hvor mange penge du har til rådighed til en ny seng.

Priserne på senge kan nemlig variere rigtig meget, så hvis du har en idé om dit budget, kan det gøre din søgen en del mere overskuelig. Ved kontinentalsenge, og senge generelt, hænger pris og kvalitet oftest sammen, og det vil sige, at jo mere du er villig til at investere i en ny seng, jo bedre kvalitet vil du som regel også få en seng i.

Senge til fornuftige priser

Eftersom markedet for senge er stort, og der er mange forhandlere, så er der også stor konkurrence på markedet. Det betyder, at du faktisk godt kan finde en kvalitetsseng til en rigtig god pris, og derfor kan det være en rigtig god idé at holde øje med nogle forskellige forhandlere for at se, om de har gode tilbud på kontinentalsenge.

Generelt vil du opleve, at kontinentalsenge er af høj kvalitet, da producenterne godt er klar over, hvor vigtigt det er at ligge godt i sin seng. Dette gør også, at de fleste kontinentalsenge har en lang levetid på minimum 10 år. Nogle kontinentalsenge vil være bedre end andre, og det er netop derfor, at det er vigtigt at overveje sit budget og sine behov, før man går på jagt efter en ny kontinentalseng. Kvaliteten og holdbarheden er altså vigtige aspekter at overveje i forbindelse med købet af en ny seng.

Vigtigheden af en god madras

SpringmadrasEn anden ting, der er meget vigtig, når du skal købe en ny kontinentalseng, er madrassen. Dette gælder både springmadrassen og topmadrassen. Springmadrassen er helt central for sengens komfort, og derfor er den meget vigtig tage højde for. Da det jo er madrassen og ikke sengen, du sover på, så er det vigtigt at finde en madras, der passer perfekt til dig.

Den skal være behagelig, og den skal have den rigtige fasthed samt være af god kvalitet. Madrassens vigtighed er af allerhøjeste betydning, da det virkelig er dette element, der er med til at afgøre, hvor behagelig sengen er at sove i.

Hvis du ikke ligger behageligt og komfortabelt i din nye seng, så vil du højst sandsynligt ikke opleve en specielt god nattesøvn, og det kan endvidere gå udover din ryg, hvis du ikke får den korrekte støtte, når du ligger i sengen.

Derfor vil vi helt bestemt anbefale, at du ikke går på kompromis med madrasserne, især ikke springmadrassen, når du skal købe din nye seng. Det er måske fristende at købe en brugt madras, da det er billigere, men her er det vigtigt at huske på, at en madras med tiden vil forme sig efter den krop, der ligger i den. Netop derfor kan det ikke anbefales at købe en brugt madras, da du ikke kan være sikker på, at den vil passe til dig og din krop.

Sådan vælger du den rigtige kontinentalseng

Formålet med denne artikel er at hjælpe dig med at kunne vælge den helt rigtige kontinentalseng, der passer perfekt til dig og dine behov. Dog er det meget individuelt, hvad man finder mest behageligt, og det er dermed svært og nærmest umuligt at pege på én bestemt kontinentalseng, der passer til alle. Vi er alle forskellige med forskellige kropstyper og forskellige præferencer. Det kan være meget forvirrende at besøge en forretning og prøve en masse forskellige senge og madrasser, da der er stor forskel på, om man ligger i sengen i 2 minutter eller 8 timer hver nat.

Derfor er der forskellige huskeregler, som du i stedet kan tage udgangspunkt i, når du skal vælge den rette springmadras eller den rette kontinentalseng. Så behøver du ikke at prøve 100 forskellige senge og alligevel ikke være i stand til at beslutte dig. Disse huskeregler kan også ses som en vejledende formel, der indebærer information om fasthed af madrassen, fjedre i madrassen samt din kropsvægt eller den samlede vægt, der skal ligge på madrassen. Disse ting er naturligvis kun vejledende, og det vil altid være op til dig selv at vurdere, hvad der passer bedst til dig og dine behov. Herunder har vi listet nogle retningslinjer, som måske kan gøre det nemmere for dig at vælge din nye seng.

  • Vejer du under 75 kg, bør du købe en madras med pocketfjedre med medium fasthed
  • Vejer du under 95 kg, bør du købe en madras med pocketfjedre med fast fasthed
  • Vejer du over 95 kg, bør du købe en madras med multipocket fjedre med fast fasthed

Vejledende anbefalinger

Disse retningslinjer kan du anvende og bruge som grundlag for dit valg af en ny seng. Det er nemmere at forholde sig til disse konkrete retningslinjer end at prøve sig frem i butikkerne. Dog er det kun anbefalinger, og det kan stadig variere fra person til person, hvad man er mest til.

Også topmadrassen er en meget central del for en kontinentalseng. Selv om springmadrassen er den madras, der bidrager mest til komforten, så har topmadrassen også en betydning i denne forbindelse. Topmadrassen har dog især en betydning i forhold til, hvor varmt du vil få det om natten. De fleste topmadrasser er bløde, men man kan få topmadrasser i flere forskellige slags materialer. En type materiale i topmadrasser er Memory Foam, der former sig efter din krop. Dette betyder, at det godt kan føles varmt med sådan en madras, da den kan have svært ved at komme af med al varmen.

Overvejelser ved valg af madras

Find den helt rigtige kontinentalsengSå hvis du har tendens til at få det varmt og svede om natten, så er en topmadras med Memory Foam ikke det oplagte valgt. I stedet for kan det være en fordel at anskaffe sig en topmadras med latex. En sådan madras er nemlig lavet af et elastisk materiale, som gør, at den kan lede varmen væk fra kroppen meget bedre, end en madras med Memory Foam kan. Af disse grunde er det også vigtigt at overveje, hvilken springmadras der passer bedst til ens krop og behov.

Det er som sagt svært at vælge den helt rigtige kontinentalseng, da der er rigtig mange ting at overveje samtidig med, at der er rigtig mange forskellige modeller på markedet. Det er bare vigtigt at huske, at vi alle er forskellige, og derfor vil det i sidste ende være op til dig selv, og måske din partner, at vælge den kontinentalseng, der føles bedst for jer. Vores anbefalinger er vejledende og kan altid bruges som gode huskeregler, hvis man er i tvivl.

FAQ

🤔 Hvad er en kontinentalseng?

Kontinentalsenge er senge, som består af tre lag: en boxmadras, springmadras og topmadras. Den store forskel på kontinentalsenge og almindelige senge er den ekstra madras, men denne ekstra madras forbedrer sengens komfortniveau markant.

🤩 Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Det kommer helt an på din krop, vægt og præferencer. Du kan vælge den mest optimale fasthed til dig hos de fleste sengeforhandlere.

🤓 Hvordan finder jeg en billig kontinentalseng?

Mange forhandlere har løbende tilbud på kontinentalsenge, så der kan du støde ind i nogle billige. De billigste kontinentalsenge findes oftest online. Vær dog opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen, så det bedste valg er ikke altid den billigste.

Hvilken størrelse kontinentalseng bør jeg vælge?

Det afhænger af, hvilke behov du eller I har. Det kan for eksempel være en god idé at købe en 180 cm-kontinentalseng, hvis I har børn eller godt kan lide at sove på meget plads.

Kan jeg returnere min kontinentalseng?

Som udgangspunkt ja. Hvis du køber den hos en forhandler, der har en garanti på for eksempel 30 dage, så kan du returnere den inden for 30 dage.

Hvad er fordelene ved en kontinentalseng?

En af de helt store fordele ved en kontinentalseng er, at sengen er lavet i tre lag, der sørger for maksimal støtte og aflastning.