Et godt råd til nemmere at falde i søvn

Et godt råd til nemmere at falde i søvn

Indholdsfortegnelse

Det kan godt være, at det her råd kommer til at lyde kedeligt, og det er det sådan set også, men det skulle meget gerne virke, hvis du har problemer med at falde i søvn. Du kender nok godt, at man nogle gange kan have svært ved at falde i søvn om aftenen. Du er langt fra alene om dette, og mange kan nok godt nikke genkendende til, at det nogle kan være svært og nærmest umuligt at falde i søvn.

→ Læs også vores store guide til valg af elevationseng

Det kan der være flere forskellige grunde det. Det kan være fordi, du tænker på alt muligt, såsom regninger, indkøbslister, de efterfølgende dages gøremål eller alt muligt andet, som holder dig vågen, eller det kan være af helt andre grunde. Det kan også være, at du bare ligger og tænker på, at du bare rigtig gerne snart vil falde i søvn, fordi du skal tidligt op dagen efter.

Tæl ned fra 300

Uanset hvad så er der et godt trick, du kan bruge, hvis du ikke kan falde i søvn – i hvert fald ifølge søvnforsker og psykolog, Michael Breus, fra The American Academy of Sleep Medicine i USA. Dette trick skulle ifølge ham få det til at gå hurtigere for dig med at falde i søvn. Du kender måske udtrykket at tælle får, når du ikke kan sove. Det skal du ikke helt gøre her, men tæt på. Du skal nemlig tælle baglæns ned fra 300, hvor du ovenikøbet skal bruge tre-tabellen. Det vil sige, at du skal tælle ned fra 300, 297, 294, 191 og så videre, og så burde der ikke gå længe, før du falder i søvn.

Lyt til fjernsynet

Grunden til at dette skulle hjælpe er, at det skulle være tilpas matematisk kompliceret til, at du overhovedet ikke kan tænke på andet. Derudover skulle det også være utroligt kedeligt, og derfor burde du hurtigt falde i søvn, hvis du følger dette simple råd. Derudover mener Michael Breus, i modsætning til mange andre, at du rent faktisk godt må have fjernsynet tændt inde sengetid. Med dette mener han ikke, at du skal se fjernsyn, men blot lytte til det. Ved at lytte til fjernsynet kan det distrahere dig fra alle de tanker, der gør, at du ikke kan falde i søvn.