sommerdyne-fossflakes-superior-super-cool-fossflakes-og-polyesterfibre-140-x-200-cm-allergivenlig

Find den rigtige dyne

Skrevet af Nikolaj Østergaard den 2. November 2019

En dyne er vigtig, en dyne er dejlig og en dyne er for de fleste uundværlig. Når man som dansker ikke altid lige, kan forvente den højeste temperatur, så er det altid rart med en dejlig komfortabel og varm dyne, man kan putte sin ind under. Specielt i de kolde vintermåneder er det ideelt. Den rigtige dyne kan betyde alverden for ens nattesøvn.

Køb en ny eller en ekstra dyne

Jeg har på fornemmelsen, at grunden til at du er her, er fordi du er på udkig efter en ny dyne. Heldigvis er du kommet til det helt rigtige sted. Hvis man leder efter en ny dyne, så kan det blandt andet skyldes to ting.

  1. Du er træt af din nuværende dyne og trænger til en ny.
  2. Du har fået ny og større seng og skal derfor bruge en dyne mere.

Uanset om det er den ene eller anden grund, så kan du roligt læse videre. Vi skal med garanti nok hjælpe dig. Det er altid rart, at høre andres meninger og råd inden, at man foretager en dum beslutning og køber den forkerte dyne. Der er nemlig et par overvejelser, som er en rigtig god idé at have med fra starten af.

Nogle af de mest simple råd, der ligger lige til højrebenet er – skal du bruge en stor, to små eller blot én lille dyne. Mange dyner online kategoriseres nemlig ofte i to kategorier: en enkeltdyne og en dobbeltdyne.

EnkeltdyneEnkeltdyne

Enkeltdynerne er typisk for småt til, at man kan ligge to personer under den – derved kommer navnet. En enkeltmandsdyne findes oftest med målene 140 x 200 cm. Denne størrelse dyne er ideel til en enkeltmandsseng. Den fylder ikke meget, og det er noget nemmere at skifte sengetøj på sådan en dyne, frem for en dobbeltdyne. Har man en partner, er det dog helt klart anbefalingsværdi, at man så sover under hver sin dyne, da der eller godt kan opstå irriterende episoder midt om natten. Ved at den ene kommer til at tage alt dynen fra den anden.

DobbeltdyneDobbeltdyne

En dobbelt dyne er derimod ideel for et par. Specielt hvis det er et nyforelskede par. Så kan man nemlig virkelig få lov til at sove tæt, og ikke mindst under samme dyne. Typisk finder man en dobbeltdyne eller tomandsdyne med målene 200 x 220 cm. Her er man nok nødt til, at have en dobbelt seng, eller i hvert fald en stor halvandenmandsseng. Eller er en dobbeltdyne alt for stor, og så ender den næsten med garanti på gulvet.

Det, der er en smule irriterende ved en dobbeltdyne er, at den fylder noget mere, og det kræver nok lidt mere, når man skal have nyt sengetøj på. Men hvis man alligevel har en kæreste, så kan man jo sagtens hjælpes ad.

Hvad er allergivenlige dyner

Har man allergi, så ved man hvor vigtigt og ikke mindst nødvendig, at man sover med en, der ikke skaber irritation. Det kan nemlig være med til at ødelægge ens nattesøvn. Når kroppen slapper af, i dette tilfælde sove, så er den lagt mere sårbar for at reagere på ting som man er allergisk over. Dyner kan være fremstillet i forskellige materialer, og der kan derfor være forskellige ting, man skal være opmærksom på. En dynes indhold er som regel det, som skaber allergi. Det skyldes blandt andet fordi, der i indholdet kan være forskellige slags dyn. Disse dyn kan være gåse- eller andedun. Dette er desværre for nogle, mildest talt et mareridt at sove i. Der kan forekomme irritation ved øjne, næse og halsen. Oftest er det en kølende eller sviende følelse – det er lige som hvis man har græs- eller katteallergi.

Vi kan derfor konkludere, at har man allergiske tendenser, så er det en god idé, at købe en syntetisk dyne. Så slipper du for at dine nætter bliver det rene mareridt, men derimod oplever det som en rigtig god drøm.

Online søvneksperter

Tryk på billedet og få hjælp af en søvnekspert

Nyeste indlæg
Find den rigtige dyne her

Find stort udvalg af dyner hos disse forhandlere:
– Bedrenaetter.dk
– Coop.dk