Fidn den helt rigtige kontinentalseng

Find den helt rigtige kontinentalseng

Skrevet af Nikolaj Østergaard den 27. Oktober 2019

Hvis du står og skal købe en ny seng, så vil du nok opdage, at markedet er rigtig stort. Du har mulighed for at købe de traditionelle boxmadrasser, men senge som kontinentalsenge og elevationssengen er også ved at blive mere og mere populære. Især kontinentalsenge er nogle af de mest populære senge på markedet lige for tiden. Dette er der flere forskellige grunde til, og vi vil i denne artikel beskrive og forklare nogle af disse årsager for dig, så du er bedre rustet, når du skal købe din nye seng. Du kan også læse vores kontinentalsengetest.

Det er først og fremmest vigtigt at vælge en seng, hvor du kommer til at ligge godt og behageligt i. På denne måde kan du undgå smerter og få en god søvnoplevelse. En god nattesøvn er meget vigtig, eftersom vi i gennemsnit sover 8 timer i døgnet. Som før nævnt er sengemarkedet stort, og selv om vi begrænser denne artikel til kontinentalsenge, så er der stadig rigtig mange forskellige at vælge mellem.

Af samme grund er der også meget stor sandsynlighed for, at du kan finde en kontinentalseng, der passer helt perfekt til dig og dine behov. I de følgende afsnit vil vi forsøge at guide dig gennem nogle forskellige fordele ved kontinentalsenge, så du har forudsætningerne og muligheden for at vælge den helt rigtige kontinentalseng.

Den danske forhandler Bedre Nætter har et meget stort udvalg af kontinentalsenge, som du kan se her:

Kontinentalsenge hos Bedre Nætter

Hvad er en kontinentalseng?Kontinentalseng

Kontinentalsenges opbygning er en af de ting ved en kontinentalseng, som især gør den populær. Kontinentalsenge og elevationssenge minder meget om hinanden i forhold til opbygningen af sengene. Begge slags senge er nemlig opbygget af 3 lags. Disse 3 lag består som regel af en boxmadras med ben som det nederste lag. Oven på boxmadrassen finder du en springmadras, som er det midterste lag. Og sidst, men ikke mindst, så består sengen af en topmadras, der ligger som sengens øverste lag. Ved få kontinentalsenge kan det nederste lag bestå af en polstret ramme i stedet for en boxmadras, og ved det midterste lag kan få kontinentalsenge bestå af en skummadras i stedet for en springmadras. Dette vil dog altid fremgå tydeligt hos forhandleren.

Den førstnævnte opbygning er den klassiske opbygning af kontinentalsenge, og det er derfor denne opbygning, som du oftest vil støde på. I forhold til almindelige senge har en kontinentalseng altså et ekstra lag i form af en springmadras. Netop dette er med til at øge den komfort, du vil opleve, når du ligger i sengen, da de ekstra lag gør, at der er længere ned til sengens fjedre. En kontinentalsengs kerne er boxmadrassen, og sammen med springmadrassen og topmadrassen giver det et virkelig højt komfortniveau, der vil sikre dig en rigtig god søvnoplevelse.

Hvad er forskellen mellem en boxmadras og en kontinentalseng?

Som beskrevet i ovenstående består en kontinentalseng af 3 lag. En helt almindelig boxmadras består kun af det ene lag, og du vil dermed ikke opleve det samme høje komfortniveau, når du ligger i sengen. Især hvis din nuværende boxmadras er ved at være slidt, kan du mærke forskel på komforten, og du vil opleve, at en kontinentalseng vil være noget mere behagelig at sove i. Du vil måske føle, at du kan mærke sengens fjedre, hvis du sover på en slidt boxmadras, men den følelse vil du aldrig komme til at opleve ved at sove i en kontinentalseng.

En kontinentalseng har også en rigtig god højde, så du hurtigt og nemt kan stå ud af sengen om morgenen, og denne detalje er også værd at tage med i sine overvejelser. En kontinentalseng er nemlig lidt højere end en boxmadras, så ved en boxmadras kan det muligvis føles sværere at stå op om morgenen. I næste afsnit vil vi gennemgå et andet, men også meget vigtigt aspekt, når du skal købe en ny seng – nemlig kontinentalsenges designs.

Kontinentalsenges flotte designKontinentalsenge tilbud

Danskere er blevet mere og mere stilbevidste, og dette afspejles også i soveværelset, hvor det er vigtigt at finde en seng, der passer ind i den øvrige indretning. Det er naturligvis altid vigtigt at tage højde for en sengs kvalitet og komfort, men også designet er et vigtigt element at overveje, hvis du går meget op i dette. Selv om designet ikke direkte har noget med komforten eller søvnoplevelsen at gøre, så vil det altid være en fordel at have en seng, der ser lækker og indbydende ud. Det er især vigtigt at tage højde for designet, hvis du i forvejen går meget højt op i udseendet af dit hjem. Det er umuligt at skabe et stilfuldt og lækkert soveværelset, hvis ikke din nye seng og dens design passer ind i denne indretning.

Kontinentalsenge er generelt designet enkle og flotte, og dermed vil en kontinentalseng være et godt bud på en seng med et flot design. Kontinentalsenges opbygning med de 3 lag er udviklet således, at lagene passer helt perfekt sammen og giver en stilrent look. Dette gør, at en kontinentalseng kan passe ind i de fleste soveværelser. Du kan også få kontinentalsenge i flere forskellige størrelser, og derfor burde det være muligt at finde en størrelse, der passer perfekt ind i dit soveværelset. De fleste kontinentalsenge har endvidere ben, som de står på, og de bliver dermed løftet fra gulvet. Det gør det også muligt at lave plads til opbevaring under sengen, og du kan dermed spare noget skabsplads.

Ideel med et natbord

Kontinentalsenges gode højde gør det også muligt at vælge mellem mange forskellige natborde, som du kan have stående ved siden af. Endvidere kan du også have et sengetæppe liggende over sengen, og her er kontinentalsenges højde endnu en gang en fordel, da sengetæppet på den måde ikke vil ramme gulvet. Alle kontinentalsenge ser ikke ens ud, og designet kan godt variere fra model til model. Det er naturligvis altid op til dig selv, hvilket design du bedst kan lide, men det er værd at huske på, at du kan præge enhver sengs design med for eksempel et sengetæppe, puder eller andet. Find et stort udvalg af natborde hos følgende forhandlere:

Kontinentalsenges høje kvalitet og lange levetid

Som før nævnt er markedet for senge meget stort, og derfor er det en god idé ikke bare at vælge den første og den bedste kontinentalseng, du finder. Det er en rigtig god idé at undersøge markedets forskellige muligheder og gøre det klart med dig selv, hvilke behov du har, og hvor meget du er villig til at investere i en ny seng. Først og fremmest skal du overveje, hvor stor en seng du er på udkig efter, og herefter kan du begynde at overveje, hvor mange penge du har til rådighed til en ny seng.

Priserne på senge kan nemlig variere rigtig meget, så hvis du har en idé om dit budget, kan det gøre din søgen en del mere overskuelig. Ved kontinentalsenge, og senge generelt, hænger pris og kvalitet oftest sammen, og det vil sige, at jo mere du er villig til at investere i en ny seng, jo bedre kvalitet vil du som regel også få en seng i.

Senge til fornuftige priser

Eftersom markedet for senge er stort, og der er mange forhandlere, så er der også stor konkurrence på markedet. Det betyder, at du faktisk godt kan finde en kvalitetsseng til en rigtig god pris, og derfor kan det være en rigtig god idé at holde øje med nogle forskellige forhandlere for at se, om de har gode tilbud på kontinentalsenge. Generelt vil du opleve, at kontinentalsenge er af høj kvalitet, da producenterne godt er klar over, hvor vigtigt det er at ligge godt i sin seng. Dette gør også, at de fleste kontinentalsenge har en lang levetid på minimum 10 år. Nogle kontinentalsenge vil være bedre end andre, og det er netop derfor, at det er vigtigt at overveje sit budget og sine behov, før man går på jagt efter en ny kontinentalseng. Kvaliteten og holdbarheden er altså vigtige aspekter at overveje i forbindelse med købet af en ny seng.

Vigtigheden af en god madrasSpringmadras

En anden ting, der er meget vigtig, når du skal købe en ny kontinentalseng, er madrassen. Dette gælder både springmadrassen og topmadrassen. Springmadrassen er helt central for sengens komfort, og derfor er den meget vigtig tage højde for. Da det jo er madrassen og ikke sengen, du sover på, så er det vigtigt at finde en madras, der passer perfekt til dig. Den skal være behagelig, og den skal have den rigtige fasthed samt være af god kvalitet. Madrassens vigtighed er af allerhøjeste betydning, da det virkelig er dette element, der er med til at afgøre, hvor behagelig sengen er at sove i. Hvis du ikke ligger behageligt og komfortabelt i din nye seng, så vil du højst sandsynligt ikke opleve en specielt god nattesøvn, og det kan endvidere gå udover din ryg, hvis du ikke får den korrekte støtte, når du ligger i sengen.

Derfor vil vi helt bestemt anbefale, at du ikke går på kompromis med madrasserne, især ikke springmadrassen, når du skal købe din nye seng. Det er måske fristende at købe en brugt madras, da det er billigere, men her er det vigtigt at huske på, at en madras med tiden vil forme sig efter den krop, der ligger i den. Netop derfor kan det ikke anbefales at købe en brugt madras, da du ikke kan være sikker på, at den vil passe til dig og din krop.

Sådan vælger du den rigtige kontinentalseng

Formålet med denne artikel er at hjælpe dig med at kunne vælge den helt rigtige kontinentalseng, der passer perfekt til dig og dine behov. Dog er det meget individuelt, hvad man finder mest behageligt, og det er dermed svært og nærmest umuligt at pege på én bestemt kontinentalseng, der passer til alle. Vi er alle forskellige med forskellige kropstyper og forskellige præferencer. Det kan være meget forvirrende at besøge en forretning og prøve en masse forskellige senge og madrasser, da der er stor forskel på, om man ligger i sengen i 2 minutter eller 8 timer hver nat.

Derfor er der forskellige huskeregler, som du i stedet kan tage udgangspunkt i, når du skal vælge den rette springmadras eller den rette kontinentalseng. Så behøver du ikke at prøve 100 forskellige senge og alligevel ikke være i stand til at beslutte dig. Disse huskeregler kan også ses som en vejledende formel, der indebærer information om fasthed af madrassen, fjedre i madrassen samt din kropsvægt eller den samlede vægt, der skal ligge på madrassen. Disse ting er naturligvis kun vejledende, og det vil altid være op til dig selv at vurdere, hvad der passer bedst til dig og dine behov. Herunder har vi listet nogle retningslinjer, som måske kan gøre det nemmere for dig at vælge din nye seng.

• Vejer du under 75 kg, bør du købe en madras med pocketfjedre med medium fasthed

• Vejer du under 95 kg, bør du købe en madras med pocketfjedre med fast fasthed

• Vejer du over 95 kg, bør du købe en madras med multipocket fjedre med fast fasthed

Vejledende anbefalinger

Disse retningslinjer kan du anvende og bruge som grundlag for dit valg af en ny seng. Det er nemmere at forholde sig til disse konkrete retningslinjer end at prøve sig frem i butikkerne. Dog er det kun anbefalinger, og det kan stadig variere fra person til person, hvad man er mest til.

Også topmadrassen er en meget central del for en kontinentalseng. Selv om springmadrassen er den madras, der bidrager mest til komforten, så har topmadrassen også en betydning i denne forbindelse. Topmadrassen har dog især en betydning i forhold til, hvor varmt du vil få det om natten. De fleste topmadrasser er bløde, men man kan få topmadrasser i flere forskellige slags materialer. En type materiale i topmadrasser er Memory Foam, der former sig efter din krop. Dette betyder, at det godt kan føles varmt med sådan en madras, da den kan have svært ved at komme af med al varmen.

Overvejelser ved valg af madrasFind den helt rigtige kontinentalseng

Så hvis du har tendens til at få det varmt og svede om natten, så er en topmadras med Memory Foam ikke det oplagte valgt. I stedet for kan det være en fordel at anskaffe sig en topmadras med latex. En sådan madras er nemlig lavet af et elastisk materiale, som gør, at den kan lede varmen væk fra kroppen meget bedre, end en madras med Memory Foam kan. Af disse grunde er det også vigtigt at overveje, hvilken springmadras der passer bedst til ens krop og behov.

Det er som sagt svært at vælge den helt rigtige kontinentalseng, da der er rigtig mange ting at overveje samtidig med, at der er rigtig mange forskellige modeller på markedet. Det er bare vigtigt at huske, at vi alle er forskellige, og derfor vil det i sidste ende være op til dig selv, og måske din partner, at vælge den kontinentalseng, der føles bedst for jer. Vores anbefalinger er vejledende og kan altid bruges som gode huskeregler, hvis man er i tvivl.

Hvis du skulle have spørgsmål til artiklen eller har brug for mere vejledning, så er du mere end velkommen til at kontakte os. Du kan også få hjælp hos flere af de online forhandlere, hvis du er mere interesseret i det. Blandt andet forhandleren Bedre Nætter yder god kundeservice og kan garanteret hjælpe dig, hvis du har spørgsmål. Du kan besøge deres hjemmeside her:
www.bedrenaetter.dk

Kig også forbi Dingseng.dk, som har et stort udvalg af kontinentalsenge, og her får du råd og vejledning af sengeeksperter med mange års erfaring. Se blandt andet deres video herunder med hvorfor du skal vælge en kontinentalseng.

Online søvneksperter

Tryk på billedet og få hjælp af en søvnekspert

Nyeste indlæg

Leave a Comment

Omtalt i: Avisen.dkDagens.dk