Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
77 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Silkedyner

En god dyne er meget afgørende for, om vi sover godt. Hvis du ikke har den dynetype, der passer bedst til dig, så kan det enten være, at du har det for varmt eller for koldt, og det kan forstyrre din nattesøvn. Det er vigtigt at få en god nattesøvn, da det kan være med til at forbedre livskvaliteten og give mere energi i en travl hverdag. Du er måske i tvivl om, hvilken slags dyne du skal vælge, og det er helt forståeligt. Der er nemlig rigtig mange forskellige at vælge imellem på markedet. Der er både andedunsdyner, gåsedunsdyner, moskusdynerfiberdynersilkedyner og så videre.

Denne side fokuserer på silkedyner, som er blevet mere og mere populære at investere i i Danmark. Vi vil komme ind på nogle fordele og ulemper ved netop denne type dyne. Vi vil forsøge at give en indikation af, hvem der normalt vælger at købe denne slags dyne, samt hos hvilke af vores forhandlere du kan købe en sådan dyne.

Hvad er en silkedyne?

Silke er blandt andet kendt for at være allergivenlig på grund af det naturlige protein i silken. Ikke mange dyner er allergivenlige. Du kan dog også vælge den allergivenlige fiberdyne, som dog kommer i en anden kvalitet sammenlignet med den fine silkedyne.

Silkedynen er allergivenlig, fordi silken har en struktur, der gør, at støvmider ikke trives i silken. Derfor vil der ikke samles støv og lignende partikler i dynen. Silkedynen er derfor helt ideel at bruge, hvis du er allergiker eller blot vil ligge i en sund og ren dyne om natten.

Silkedynen har desuden de egenskaber, at den er temperaturregulerende, svedabsorberende og isolerende. Derfor kan silkedynen anvendes hele året rundt. Silken er altså et meget elegant naturprodukt af meget høj karakter. Silkedynen er for dig, som sætter kravet til fyld og vår meget højt og gerne vil have et kvalitetsprodukt i højeste kaliber.

Fordele ved en god silkedyne

En af de største fordele ved en silkedyne er, at den er meget temperaturregulerende. Det betyder, at du med en sådan dyne ikke vil vågne svedende op om natten, fordi du har det for varmt. Temperaturen, når du sover, betyder mere, end du lige tror. Det er vigtigt, at du kan ånde, når du sover, og at det hverken er for varmt eller for koldt.

Hertil er det vigtigt at bemærke, at silkefyld kan aflede og absorbere fugt, hvilket er med til at forbedre dit søvnmiljø og holde en behagelig temperatur gennem natten. Igen er en silkedyne et rigtig godt valg, hvis man lider meget af allergi. Det er det, fordi silke er et antibakterielt materiale, der er meget åndbart. Det betyder, at du også på denne måde kan opnå et behageligt og mere hygiejnisk søvnmiljø.

Blandt forhandlerne kan du få flere forskellige størrelser til flere forskellige priser, så det burde være muligt at finde en, der passer til dine behov. Silkedyner er kendte for at være tyndere end andre dyner. Herved skal det ikke forstås, at en sådan dyne skal fungere som en sommerdyne, for selvom de er tyndere, så holder de stadig på den samme mængde af varme. Silkedyner har generelt en høj bæreevne, og selve fyldet er meget tættere, og fibrene er meget fine. De er faktisk finere end nogle af de fineste duntyper.

Silkedynens overflade er også glat, så den ikke kommer til at irritere huden. Det er blandt andet også en af grundene til, at mange vælger en silkedyne fremfor en anden type dyne. Når du skal ligge med dynen hver nat, er det vigtigt, at den ikke irriterer huden på nogen måde, og at den smyger sig om din krop, så du kan få den bedste nattesøvn. Og det kan du få med silkedynen.

Kvalitet med en silkedyne

Silkedyner kan godt være dyrere end andre dyner med for eksempel dunfyld. Dog vil du få en rigtig god dyne, der kan holde i lang tid. I forhold til dyner vil du ofte komme til at opleve, at jo mere du er villig til at investere i en dyne, jo højere kvalitet og længere levetid vil du også få en dyne med. Og netop dynen er som sagt vigtig for en god nattesøvn, hvilket påvirker dine vågne timer. Derfor gælder det bare om at finde en dyne i god kvalitet, som kan give dig den bedst mulige nattesøvn. Og med en silkedyne er du sikker på, at du får høj kvalitet, og du får samtidig en luksusfølelse, som du sjældent får ved andre dyner. Dynen ligger sig lækkert omkring kroppen og kan være med til at give dig en følelse af velvære. Silkedynen er derfor klart noget for dig, hvis du ønsker lidt luksus ind i hverdagen og gerne vil have en dyne i ordentlig kvalitet.

Silkedynen kan desuden holde i årevis. Det har igen noget at gøre med kvaliteten. Selvom silken godt kan virke skrøbelig og porøs på grund af denne luksusfølelse, så er den faktisk meget holdbar. Silke er nemlig en af de stærkeste naturmaterialer, der findes. Hvis du køber en silkedyne, er du derfor sikker på, at den kan holde mange år ud i fremtiden.

Det kan også være, at du ikke føler, at en silkedyne er noget for dig, men at du er mere til en andeduns- eller gåsedunsdyne. Sådanne dyner kan du finde hos de fleste af vores forhandlere. Hvis du vil læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige dyne, så kan du læse mere i vores guide om dette i vores dynetest her.

Silkedyner på tilbud

Silkedynen er som sagt i den dyrere ende af skalaen sammenlignet med andre typer dyner, og derfor kan det også være en god idé at finde din silkedyne på tilbud. Du får nemlig rigtig meget dyne med en silkedyne, så det kan sagtens betale sig at investere i en. Så sørg for at tjekke forskellige tilbud på silkedyner, inden du finder den perfekte for dig. Så ender du også med at få mest for pengene.

Få en junior silkedyne, og giv dit barn en god søvn

En juniordyne bruges typisk, fra barnet er 14-16 måneder og op til 4-5-årsalderen. Børn har ofte svært ved at komme af med varmen om natten. Derfor er silkedynen også helt ideel til de mindste. De fleste silkedyner er både temperaturregulerende og svedtransporterende. Så behøver barnet ikke sparke dynen af sig i løbet af natten, fordi han/hun har det for varmt. Dynen lægger sig tæt omkring kroppen og afgiver overskudsvarmen.

Ofte kan du også få silkedyner, der er allergivenlige og støvmideafvisende, så børnene kan sove trygt og behageligt, uden at du skal bekymre dig om noget. En silkedyne er derfor både ideel til børn og voksne, og du kan investere i en silkedyne til hele familien.

En helårssilkedyne

Hvis du ønsker dig en dyne, der kan bruges året rundt, uden at du hverken får det for koldt eller for varmt, skal du investere i en helårssilkedyne. Den kan både bruges om vinteren og om sommeren, uden at du behøver at foretage dig noget.

Det gode ved silke er som sagt, at det er temperaturregulerende, så man ikke skal bekymre sig om at få det for varmt eller for koldt. De lange silkefibre, som silkedynen er opbygget af, leder fugt og varme væk fra kroppen. Derfor kommer du ikke til at svede og sove i en våd dyne om sommeren. Du kommer heller ikke til at fryse, når temperaturen falder om vinteren. Hvis du leder efter en silkedyne til om vinteren, skal du derfor vælge en helårsdyne.

Sådan vedligeholder du din silkedyne

En af fordelene ved en silkedyne er også, at den er super nem at vedligeholde. Alt du skal gøre, er at lufte den et par gange om året. Fordi den er så åndbar og temperaturregulerende, så opsamler den ikke alle bakterierne og fugtigheden. Det er derfor nok blot at lufte den.

Det kan eksempelvis gøres på altanen, eller du kan hænge den på en tørresnor i et par timer. Så dufter den også dejlig frisk, når du skal bruge den igen om aftenen. Det er derfor en dyne, der er nem at holde ren og frisk, uden at du skal gøre det helt store. Det er klart også en grund til at købe en silkedyne fremfor så mange andre dyner.

Find den bedste dyne til dig

Fordi dynen er så vigtig for din søvn, er det også vigtigt at vælge den helt rette. En dyne, der passer til netop dine behov. For at kunne finde en dyne, der netop passer til dig, er der flere ting, du skal overveje, inden du investerer i en ny dyne. Du kan for eksempel overveje, om du oftest sveder eller fryser, når du sover. Du skal også overveje, om du ønsker en vintersilkedyne eller en helårssilkedyne.

Endvidere om du vil have en dobbelt silkedyne eller en enkelt silkedyne. Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, hvilken type af dyne du vil ligge i i mange nætter ud i fremtiden. Hvis du eksempelvis vælger en silkedyne, undgår du kemikalier og kunstige stoffer, fordi silke er et rent naturprodukt. Det er derfor også noget, som du skal tænke over.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.