140x200 cm.
Tyngdedyne
0.0
(0)
-9%
140x200 cm.
Tyngdedyne
Silkedyne
Silkedyne
100x140 cm.
Dyne
100x140 cm.
Dyne
Silkedyne
Silkedyne
Silkedyne
Der er rigtig mange forskellige juniordyner på markedet, og derfor kan det være svært at finde rundt i, hvilken der er bedst at vælge og hvorfor.
Derfor vil vi i denne artikel forsøge at give nogle gode råd og vejledning om, hvad du skal være opmærksom, når du skal købe en juniordyne, når dit barn skal gå fra babydyne til juniordyne.
Først og fremmest skal du vælge den rigtige dyne størrelse til dit barn. De mest almindelige juniordyner er 140 cm x 100 cm. Denne størrelse passer med en halv voksendyne, og det er uden tvivl den allerbedste størrelse til dit barn, når han eller hun skal til at bruge en juniordyne.
Du kan få dyner med enten fiber, dun eller silke som fyld. Uanset hvilken slags fyld du vælger, så er det vigtigt at vælge fyld af god kvalitet. Hvis vi starter med at kigge på dun, så gåsedun klart det bedste.
Herefter kommer moskusdun, og til sidst finder man andedun. Dunenes kvalitet afhænger af, hvor høj bæreevnen er. Det vil sige, at jo højere bæreevnen er, jo højere vil kvalitetsniveauet være.
Du kan også få dyner med silkefyld, som er en forholdsvis ny ting. Silkefyld er rigtig godt til at afgive varme og fugt, hvilket kan være en meget sort fordel for dit barn. Især hvis dit barn har det varmt om natten, kan det være en rigtig god idé at vælge en juniordyne med silkefyld.
Sidst, men ikke mindst, så kan du også få dyner med fiberfyld. Fiberdyner bliver ofte forbundet med dårlig kvalitet, men man er efterhånden så langt i udviklingen af dem, at man sagtens kan finde nogle, der er lige så gode som dyner med dun. Dog er det vigtigt, at du holder øje med prisen, hvis du vil købe en dyne med fiberfyld. Pris og kvalitet hænger ofte sammen her.
Det er vigtigt at vælge en juniordyne med en høj bæreevne, da det er på denne måde, at du kan være sikker på at købe en dyne af høj kvalitet. Den tekniske betegnelse for bæreevnen er, at det er den værdi, der i cm beskriver, hvor meget 20 gram dun eller fjer der bliver mast sammen af en specifik vægt.
Hvis man kigger på dunene, så er gode dun mere spændstige samt krumme i overfladen og har en del fimrehår. Disse ting gør, at dunene kan flette sig sammen, og når dette sker, bliver der skabt nogle hulrum, hvor der bliver samlet noget luft. Luften i disse hulrum bliver varmet op og gør dynen varm. I sidste ende betyder det, at der skal færre dun til at varme dynen op og dermed holde dit barn varm.
Det betyder også, at dynen måske kan virke tyndere, men det har altså den fordel, at fugten hurtigt og nemt forsvinder fra dynen. Netop dette gør, at dit barn vil opleve et meget behageligt klima, når han eller hun skal sove med en sådan dyne. Modsat, hvis dit barn kommer til at sove med en dyne, der kan blive fugtig, så kan dit barn komme til at svede og sove mere ubehageligt og uroligt, og det vil man jo rigtig gerne undgå.
De forskellige dyneproducenter prøver naturligvis at lave dynerne så gode som muligt, men en god huskeregel er, at jo mere fyld der er i dynen, jo lavere kvalitet er det. Her kan man for eksempel kigge på dyner med andedun og dyner med gåsedun. Der er noget mere fyld i andedunsdyner. Som vi før var inde på, så er det altså juniordyner med gåsedun, der er af den højeste kvalitet.
Små børn udvikler sig som bekendt med stor hastighed, og før man har set sig om, så er de vokset ud af tøj, sko og alt andet, som for eksempel dynen, og der går altså ikke mange måneder før den lille baby, der for et splitsekund siden forsvandt helt væk, når han eller hun lå i babydynen, er blevet stor nok til at have en juniordyne i stedet for.
Men som forældre er der meget, man skal have styr på, og det kan nogle gange være en stor udfordring at finde ud af, hvad der er det helt rigtige og bedste for ens barn. Dette gælder også, når det kommer til dynen.
For de fleste er bekendt med, at søvnen er noget af det vigtigste i livet, når det kommer til et menneskes sundhed, trivsel og udvikling. Dette gælder i høj grad også for små babyer og børn, og disse tre ting må uundgåeligt være nogle af de punkter, man som forældre vægter allerhøjest for ens lille barn. For at give en baby de bedste betingelser for en god nats søvn – og gode lure i løbet af dagen, så er alt fra juniorseng, madras, pude og dyne alle sammen vigtige komponenter.
I denne guide vil vi fokusere på dynen – nærmere bestemt juniordynen. Vi vil nemlig rådgive i, hvad man skal være opmærksom på, når det kommer til at finde den bedste juniordyne, og vi vil hjælpe til med at guide dig frem til det rette valg for dig og dit barn.
Testen her vil som tidligere nævnt gøre et ærligt forsøg på at finde rundt i junglen af juniordyner, så du som forældre kan blive klogere på, hvad du reelt skal være opmærksom på, når du skal finde den rette til dit barn. Vi vil også hjælpe med at danne et overblik over, hvilke forskellige slags dyner, der egentlig findes, når det kommer til juniordynen.
Først vil vi i præsentere fem dygtige og gode forhandlere af dyner, som dominerer det danske marked, når det kommer til alt, hvad der har med senge, madrasser, dyner og så videre at gøre. Det kan nemlig være en lige så stor udfordring, som det er finde det helt rette produkt, at finde en god forhandler, som man ved tilbyder nogle gode og ordentlige varer, samtidig med at de ikke koster det hvide ud af øjnene.
Disse fem forhandlere har alle sammen det til fælles, at de er eksperter inden for alt, hvad der har med senge, madrasser og dyner at gøre. Derudover sætter de alle fem en stor ære i at rådgive og tilbyde den bedste hjælp til deres kunder, hvilket også afspejler sig i deres niveau af kundeservice.
Vi fortæller i præsentationen af hver af de fem forhandlere desuden om hvilke fordele, de hver især tilbyder, hvis du handler din juniordyne gennem dem.
→ Se deres udvalg af Dyner her
Denne forhandler af senge har mange års erfaringer bag sig, når det kommer til vejledning og rådgivning inden for feltet, hvorfor de da også hævder at være blandt Danmark bedste specialister i at få danskerne til at opnå en god nats søvn.
Det store udvalg af senge, madrasser, dyner og meget mere kan tilgås på deres webshop Sengetid.dk. Hos Sengetid har man altid 30 dages returret, 101 nats ombytningsret på senge og 25 års garanti.
→ Se deres udvalg af Dyner her
De seneste år har Bedre Nætter virkelig fundet sin plads på markedet, når det kommer til at forhandle med senge, madrasser, dyner og meget mere, på trods af at selskabet først blev etableret i 2013.
Bedre Nætter er dermed den nyeste spiller på markedet, men man skal ikke tage fejl af deres formidable service, høje kvalitet og gode vejledning, som de tilbyder. Bedre Nætters store udvalg kan udforskes på webshoppen bedrenaetter.dk, hvor de garanterer, at de vil give danskerne bedre nætter til bedre priser, og dermed lover gode priser på gode varer.
→ Se deres udvalg af Juniordyner her
Fra den nyeste til den ældre forhandler indenfor senge og sengetilbehør. Drømmeland har nemlig eksisteret i mere end 45 år, og er dermed den mest erfarne og garvede spiller på markedet, når det kommer til alt, hvad der har med senge at gøre. Du kan altså nyde rigtig godt af en høj ekspertise, hvis du køber din nye seng eller sengetilbehør hos Drømmeland, hvis udvalg desuden kan ses på deres webshop droemmeland.dk.
→ Se deres udvalg af Dyner her
Sengefabrikkens store udvalg kan udforskes på deres webshop sengefabriksudsalg.dk, og her kan man udforske noget af et stort udvalg indenfor alt, der har med senge og tilbehør til senge at gøre, såsom dyner, hovedpuder, madrasser og meget mere. Finder du noget brugbart hos Sengefabrikken kan du desuden nyde godt af gratis fragt, 30 dages returret samt rente- og gebyrfri finansiering, hvis du ønsker en afbetalingsordning.
→ Se deres udvalg af Dyner her
DinSeng.dk er den sidsnævnte forhandler af senge og tilbehør til senge, som vi har valgt at fremhæve i denne test. DinSeng.dk har leveret gode senge til gode priser til danskerne i mange år, og har intet mindre end over 15 års erfaring, når det kommer til rådgivning og hjælp til kunder, der er på jagt efter den helt rigtige dyne eller seng. DinSeng.dk kan enten udforskes på webshoppen af samme navn, eller i den fysiske butik, der ligger i nærheden af Viborg. Hos DinSeng.dk kan man få fordele som gratis levering og montering, 14 dages fuld returret og 150 dages garanti på komfort.
Efter den korte præsentation af fem rigtig gode forhandlere af juniordyner, så bevæger vi os videre til kernen af det hele, og har samlet en række relevante spørgsmål vedrørende juniordyne. Disse spørgsmål er dem, som oftest optræder hos forældre, der skal ud og købe en ny juniordyne.
Først og fremmest gives der råd vedrørende, hvornår man går fra en babydyne til en juniordyne, hvilke mål en juniordyne typisk har og dernæst fortæller vi om de forskellige slags juniordyner, der findes på markedet. For til sidst at give et par gode råd vedrørende kvalitet, pris og vedligeholdelse af juniordynen.
Det afhænger naturligvis af dit barns længde, hvornår man skifter fra en babydyne til juniordynen. Nogle babyer vokser hurtigt, og bliver efter et halvt års tid så høje, at babydynen så småt må skiftes ud med en juniordyne. Andre babyer vokser lidt langsommere, og er derfor noget ældre, før de vokser ud af babydynen og får brug for en juniordyne.
Der er mange børn, som først skal bruge en juniordyne, når de omkring de halvandet til to år alligevel skal skifte til en større seng. Så det kan altså variere en del, og du skal derfor selv vurdere, hvornår tiden er inde hos dit barn.
En af måderne, hvorpå du kan vurdere, hvorvidt det er tid til at skifte babydynen ud med en større juniordyne, er, hvis dit barn ofte sparker dynen af sig selv, når han eller hun sover i løbet af natten, eller hvis dynen ikke ordentligt kan pakkes rundt om dit barn, så er tiden nemlig inde, og du må på jagt efter en juniordyne. En juniordyne måler desuden som regel 100 centimeter gange 140 centimeter. Og den er således dobbelt så lang på den ene side, som en babydyne er, for den måler blot 100 x 70 cm. Disse mål kan naturligvis også benyttes til at vurdere, hvorvidt dit barn trænger til at få en juniordyne i stedet for babydynen.
Noget af det, som kan være det sværeste at danne sig et overblik over og finde rundt i, når det kommer til juniordyner, er, hvilke og hvor mange forskellige slags juniordyner, der egentlig findes, og hvordan ved man så lige, hvilken én der er den bedste at købe?
Her er svaret enkelt, men dog stadig svært at finde ud af. Enkelt på den måde, at det i stor stil afhænger af dine og dit barns behov og præferencer, når det kommer til vurderingen af, hvad der er den bedste juniorseng at købe. Svært, fordi det kan være et virvar at finde ud af, hvad det i det hele taget tilbydes, og hvad der egentlig er ens behov.
Derfor har vi i det følgende forsøge at give et overskuelig overblik og en forklaring på de forskellige slags, hvordan de hver især differentierer sig fra hinanden, samt hvad man ellers kan være opmærksom på i valget af ny juniordyne. Generelt er det faktorer som fyldet i dynen, dynens bæreevnen, allergivenlige dyner og prisen, som vi vil komme ind på.
Når det kommer til fyldet i dyner af størrelsen juniordyner, så er dun ofte et populært materiale at vælge, idet det er et naturligt fyld, som både er yderst blødt og behageligt for barnet at sove i.
Derudover så er dun godt, når det kommer til at tilpasse sig temperaturer, og juniordynen med dun som fyld sørger dermed for at holde baby varm, når det er koldt udenfor, men ikke for varmt. En slags dun, som er let, lækker og luftig er den dun, der kommer fra edderfugle, og denne form for dun har desuden den bedste bæreevne og sikrer derfor en høj kvalitet af din juniordyne, end de lidt billigere former for fyld af dun, som ligeledes har en lavere bæreevne.
En god og høj bæreevne betyder, at en dyne er god, når det kommer til evnen til at isolere varmen og holde varmen omkring dit barn. Det betyder således ikke, om dynen er tung at have ovenpå sig. Helt konkret betyder en god og høj bæreevne, at det er nødvendigt med et færre antal af dun for at dynen kan holde din baby varm.
Den slags dunfyld, som er den bedste efter dunen fra edderfugle, er dun fra gæs. Denne type af dun har nemlig også en god bæreevne, hvorimod dun fra ænder landet på en tredjeplads, når det kommer til bæreevnen.
Grundet populariteten og den store efterspørgsel på dun som fyld, når det kommer til juniordyner, så forhandler de fleste derfor også denne type dyne.
Et andet populært slag fyld, når det kommer til juniordynen, er fiberfyld. Der findes børn, som ikke kan tåle naturfyld, som dun jo netop er, og særligt i den forbindelse er fiberfyld en god idé. Men fiberfyld kan også være godt at anvende generelt, idet det har mange gode egenskaber, såsom at fjerne fugt fra barnets krop, hvis det har det varmt under søvnen.
Derudover fungerer fyldet, som består af polyesterfibre, på samme vis som dun gør, og det isolerer således varmen omkring din baby for at holde ham eller hende varm under søvnen.
Det kan være svært at finde ud af, hvor varm en juniordyne skal være, for babyer har svært ved at regulere varme selv, så det er naturligvis noget, som man som forældre skal have øje for. Derfor kan det være smart at købe to forskellige juniordyner, så man har både en vinterdyne og en sommerdyne af juniordynen, hvis man altså ønsker at være helt sikker på, at man har den rigtige dyne året rundt.
Overordnet set må dynen naturligvis bare ikke være hverken for tynd eller for varm. Når det kommer til vinterdyner, så er der for eksempel denne fine juniordyne fra Drømmeland.
Denne juniordyne måler netop 140 x 100 cm., og så består den af 100 % bomuld samt fyld der består af moskusdun. Denne kombination sørger for en tilpas varme til det lille barn, imens det vinterkulden raser i Danmark. Der findes dog også mange rigtig fine bud på juniordyner, der holder hele året. Et eksempel er denne helårs juniordyne. Dozy Junior helårsdynen måler ligeledes 140 x 100 cm., og så er dens vægt 150, hvorimod den førnævnte vinterdynes vægt er på 280. Det er således vægtes af dynerne, og dermed mængden af fyld, som afgør hvor varm en juniordyne er. Vægten er således et godt parameter at følge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en juniordyne er for kold eller for varm for dit barn til den pågældende sæson.
Der ses i dag en stigende interesse, når det kommer til økologiske og allergivenlige produkter, og det kommer særligt til udtryk hos både gravide, men også nybagte forældre. Her handler det om, at forældre gerne vil gøre så meget som muligt for at undgå, at deres børn bliver eksponeret mere end højst nødvendigt for produkter, der er hormonforstyrrende eller kan fremprovokere allergi. Dette gælder naturligvis også selve dynen, idet et barn bruger mange timer af sit liv, hvor han eller hun er godt pakket ind i og dermed omkranset af selve dynen.
Når det kommer til juniordynen er der nogle helt klare tiltag, du kan følge, hvis du er en af dem, der går op i dette. Du kan først og fremmest tage stilling til, om du ønsker en juniordyne til dit barn, der er økologisk eller allergivenlig, eller måske begge dele.
Dette kan du nemlig nemt selv se på produktet, idet det er mærket med certifikater, der beviser, at det pågældende produkt lever op til standarderne for at være henholdsvis økologisk og/eller allergivenligt, hvis dette er tilfældet.
Tager vi udgangspunkt i de to førnævnte juniordyner, som forhandles hos Drømmeland, så er disse to dyner begge en del af af serie af dyner og puder til børn, som kaldes Dozy.
Denne serie består udelukkende af produkter, der er både produceret og certificeret efter rene og høje standarder. Det vil altså sige, at den anvendte dun, der er i juniordynerne er vasket og behandlet på en måde, så bakterier, vira og andre organiske rester ikke kan leve i produkterne, og så kommer dunene desuden fra produktion, der overholder de højestesatte standarder, når det kommer til dyreetik.
Ydermere er dunene indpakket i bomuldsvår, der er økologisk, og denne bomuld er dyrket uden skadelige stoffer, efter den anerkendte Oeko-Tex standard 100. Man kan på den måde vide sig sikker på, at juniordynen ikke bærer på stoffer, der er sundhedsskadelige for dit barn.
Juniordynen lever desuden op til både Astma-Allergi Danmark mærket samt Svanemærket, fordi det ikke indeholder stoffer, der kan fremprovokere allergi, og fordi det under dets produktion er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori. Stoffet i juniordynen er som prikken over i’et også vævet særdeles tæt med det formål, at husstøvmider ikke kan trænge ind i dynen.
Det er altså mærker og certifikater såsom disse, man skal have øje for, hvis man går efter at købe en ren, miljøvenlig, etisk korrekt og allergivenlig juniordyne til dit barn. På den måde gør man noget godt for sig selv, sit barn og kloden.
Det korteste svar i den forbindelse er ja. Generelt så er det tydeligt at se på markedet, at prisen på juniordyner svinger gevaldigt, når det kommer til prisen på det danske marked. Det afhænger naturligvis af dit budget, hvad du har råd til at købe, og en billig juniordyne kan som regel sagtens gå an, idet vi generelt har nogle høje standarder her i Danmark.
Dog hænger det unægteligt sådan sammen, at kvalitet følger prisen, så desto højere pris, du giver for din juniordyne, desto højere kvalitet får du også i din juniordyne. Dette hænger sammen med, at det varierende i dynen oftest er juniordynens indhold. En dyr juniordyne indeholder således ofte fyld af en høj kvalitet.
Dernæst kan det også være de føromtalte certifikater og høje standarder inden for allergivenlighed og økologiske materialer, som kan have en indflydelse på prisen, og således være manglende på de juniordyner, der ligger i den billigere ende af prisskalaen.
Hvis du har pengene i dit budget til at investere i en god juniordyne kan det altså godt betale sig, idet en juniordyne i den højere prisklasse som oftest indeholder en bedre slags fyld, og denne fyld bidrager til bedre egenskaber, når det kommer til både isolerings- og varmeevne.
Når du så har været ude at købe en lækker, god og ny juniordyne til dit barn, så kommer det næste spørgsmål snigende… Hvordan holder man den gode kvalitet ved lige på en sådan juniordyne? For ligesom alle andre dyner, så er det naturligvis også vigtigt, at man vedligeholder en juniordyne.
Det er oftest endda vigtigere, at man kender til, hvordan en juniordyne har bedst af at blive behandlet under rengøring og lignende, idet mange vil opleve at uheldet vil være ude i løbet af en juniordynes levetid. Og det skal den juniordyne, du vælger at købe, kunne holde til, hvilket er endnu et punkt, hvor det er væsentligt at være opmærksom som forældre.
Dynen skal nemlig gerne kunne tåle vask i vaskemaskinen samt tørretumbler, for det er svært at undgå at et lille barn ikke gør sin juniordyne beskidt på den ene eller den anden måde.
Dernæst vil vi give en udførlig guide til, hvordan du tager dig godt af dit barns juniordyne, og hvordan du bedst sørger for en god vedligeholdelse, så din juniordyne hverken mister blødhed, bæreevne eller bliver dårligere på anden vis.
Først og fremmest er det en rigtig god idé, hvis du ryster dit barns juniordyne godt igennem mindst én gang om dagen. Dette hjælper til, at dynen opretholder sin fylde, men samtidig også at støv og andet skidt bliver viftet af juniordynen.
I denne forbindelse skal man helst undgå at banke og støvsuge en juniordyne, for det kan nemlig forårsage skade på selve fyldet, og det vil man naturligvis gerne undgå, når man lige har købt en fin juniordyne. I samme forbindelse kan du med fordel lufte juniordynen igennem ved at lade den hænge udenfor i haven, over barnevognens styr eller på altanen, så den bliver luftet godt og grundigt igennem. Dette medvirker til at fugt var nattens søvn eller middagens lur fordamper fra dynen, og så har det samtidig fordele for dynens fylde.
Dernæst er det en god idé at vaske juniordynen regelmæssigt, og gerne en gang hvert kvartal sådan cirka. På den måde sørger du for at holde juniordynen ren og frisk.
En juniordyne skal vaskes med et skåneprogram og på en maksimal temperatur på 60 graders varme. Denne temperatur er nok til at slå husstøvmider og andre uønskede bakterier ihjel. Når det kommer til vaskemidlet, så er det en god idé at anvende noget, der er skånsomt for at passe bedst muligt på juniordynens fyld. Det skal desuden være vaskemiddel uden enzymer, hvis din juniordyne er fyldt med naturfyld.
Efter vasken skal juniordynen puttes i tørretumbleren, så den bliver fuldkommen tør. Tørretumbleren medvirker ligeledes til, at dunene folder sig ud igen, og at dynen dermed opnår sin optimale fylde og blødhed.