Juniordyne

Moskus juniordyne fra Quilts of Denmark

Denne flotte og komfortable juniordyne fra Quilts of Denmark er Øko-tex certificeret, der er garanti for at dynen ikke indeholder skadelige stoffer. Desuden er den også fået NOMITE mærkningen, hvilket er garanti for at den er tilegnet til allergikere. Målene er 100x140 cm og er vaskbar ved 60 grader.

Levering:
1-2 dage

Returret:
14 dage

Fragt:
Gratis

Finansiering: Tilbydes

Basis juniordyne

Denne flotte basis helårs juniordyne er produceret af Quilts of Denmark. Dynen er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet.

Levering: 1-2 dage

Returret: 14 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Juniordyne/pudesæt med dunfyld

Utrolig lækker juniordyne/pudesæt i særdeles høj kvalitet. Den kan maskinvaskes ved 60 grader og tørretumbles og måler 100x140 cm.

Levering: 1-2 dage

Returret: 14 dage

Fragt: Gratis

Finansiering Tilbydes

Juniordyner

Der er rigtig mange forskellige juniordyner på markedet, og derfor kan det være svært at finde rundt i, hvilken der er bedst at vælge og hvorfor. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at give nogle gode råd og vejledning om, hvad du skal være opmærksom, når du skal købe en juniordyne, når dit barn skal gå fra babydyne til juniordyne.

Overvej størrelsen

Først og fremmest skal du vælge den rigtige størrelse til dit barn. De mest almindelige juniordyner er 140 cm x 100 cm. Denne størrelse passer med en halv voksendyne, og det er uden tvivl den allerbedste størrelse til dit barn, når han eller hun skal til at bruge en juniordyne. Du kan se udvalg af juniordyner fra Coop.dk her

Overvej fyldet

Du kan få dyner med enten fiber, dun eller silke som fyld. Uanset hvilken slags fyld du vælger, så er det vigtigt at vælge fyld af god kvalitet. Hvis vi starter med at kigge på dun, så gåsedun klart det bedste. Herefter kommer moskusdun, og til sidst finder man andedun. Dunenes kvalitet afhænger af, hvor høj bæreevnen er. Det vil sige, at jo højere bæreevnen er, jo højere vil kvalitetsniveauet være. Du kan se Pixizoo.dks udvalg af juniordyner med dun her.

Du kan også få dyner med silkefyld, som er en forholdsvis ny ting. Silkefyld er rigtig godt til at afgive varme og fugt, hvilket kan være en meget sort fordel for dit barn. Især hvis dit barn har det varmt om natten, kan det være en rigtig god idé at vælge en juniordyne med silkefyld.

Fiberfyld

Sidst, men ikke mindst, så kan du også få dyner med fiberfyld. Fiberdyner bliver ofte forbundet med dårlig kvalitet, men man er efterhånden så langt i udviklingen af dem, at man sagtens kan finde nogle, der er lige så gode som dyner med dun. Dog er det vigtigt, at du holder øje med prisen, hvis du vil købe en dyne med fiberfyld. Pris og kvalitet hænger ofte sammen her. Hvis du vil kigge nærmere på nogle forskellige fiberdyner, så kan du kigge lidt hos Wupti.com.

Overvej bæreevnen

Det er vigtigt at vælge en juniordyne med en høj bæreevne, da det er på denne måde, at du kan være sikker på at købe en dyne af høj kvalitet. Den tekniske betegnelse for bæreevnen er, at det er den værdi, der i cm beskriver, hvor meget 20 gram dun eller fjer der bliver mast sammen af en specifik vægt. Hvis man kigger på dunene, så er gode dun mere spændstige samt krumme i overfladen og har en del fimrehår. Disse ting gør, at dunene kan flette sig sammen, og når dette sker, bliver der skabt nogle hulrum, hvor der bliver samlet noget luft. Luften i disse hulrum bliver varmet op og gør dynen varm. I sidste ende betyder det, at der skal færre dun til at varme dynen op og dermed holde dit barn varm.

Behageligt klima

Det betyder også, at dynen måske kan virke tyndere, men det har altså den fordel, at fugten hurtigt og nemt forsvinder fra dynen. Netop dette gør, at dit barn vil opleve et meget behageligt klima, når han eller hun skal sove med en sådan dyne. Modsat, hvis dit barn kommer til at sove med en dyne, der kan blive fugtig, så kan dit barn komme til at svede og sove mere ubehageligt og uroligt, og det vil man jo rigtig gerne undgå.

De forskellige dyneproducenter prøver naturligvis at lave dynerne så gode som muligt, men en god huskeregel er, at jo mere fyld der er i dynen, jo lavere kvalitet er det. Her kan man for eksempel kigge på dyner med andedun og dyner med gåsedun. Der er noget mere fyld i andedunsdyner. Som vi før var inde på, så er det altså juniordyner med gåsedun, der er af den højeste kvalitet.

Omtalt i: SN.dkAvisen.dkDagens.dkSøndagsavisen.dk