Pris
Pris - slider
Pris - inputs
Størrelse
Størrelse
Vis alle
Lagerstatus
Lagerstatus
Farve
Farve
Vis alle
Forhandler
Forhandler
Vis alle
153 produkter
Indlæser flere produkter

Indholdsfortegnelse

Findes der noget bedre end at kunne lægge sig til rette under sin dejlige, varme dyne om vinteren? At kunne putte sig ind i sin bløde dyne og få varmen? Næppe! Det skulle da lige være at kunne lægge sig til rette under sin kølige sommerdyne om sommeren efter en lang dag i varmen. En god dyne er vigtig for din nattesøvn, og den rigtige dyne til den rigtige årstid betyder meget for kvaliteten af din søvn. Dynen er vigtig – på lige fod med en god madras og den rigtige pude.

Dyner – Find dynen, du ikke vil stå op fra

Mange har et had-/kærlighedsforhold til dynen – for den rigtige dyne kan virke bindende. Den kan nærmest binde dig fast til sengen, og det kan være svært at forlade den om morgenen. Vi anbefaler dog, at du om morgenen finder din viljestyrke frem og forlader dynen – du skal trods alt se den igen.

Sommer eller vinter? Dynen er vigtig året rundt

Som før nævnt er dynen vigtig for din søvnkvalitet. Alle kender til det: at vågne om natten med halvdelen af kroppen udenfor dynen. Dynen kan blive for varm, og det er hverken godt for sengeklimaet eller din søvn. Dynen kan dog også blive for kold; du har sikkert også prøvet at vågne op med klaprende tænder, fordi dynen ikke formår at give dig varmen. Temperaturen under dynen er en vigtig ting i forhold til din nattesøvn. Din madras kan være den bedste i verden – ligesom din pude kan være så behagelig, at du ikke har lyst til at lette hovedet fra den. Det er underordnet for din søvnkvalitet, hvis du vågner om natten, fordi du har det varmt eller koldt. Heldigvis har du gode muligheder for at finde den eller de perfekte dyner i vores brede sortiment.

Dyner til alle årstider

Uanset om det er vinter eller sommer, bruger de fleste dyner. Dynen giver hygge, og den giver ro, hvorfor mange ikke vil give afkald på dynen, selvom det er varmt udenfor. Det er dog heller ikke nødvendigt, hvis du har en dyne, der passer til årstiden. En kølig dyne, sommerdynen, er optimal til sommeren, fordi den ikke giver meget varme. En varm dyne, vinterdynen, er til gengæld optimal om vinteren, hvor kroppen har brug for mere varme. Hvor varm din dyne skal være, afhænger dog også af, hvordan din temperatur er om natten. Måske skal du bruge en helårsdyne om vinteren og et lagen om sommeren? Det er individuelt, hvor meget varme kroppen har brug for om natten, og det er derfor også individuelt, hvilken dyne der passer til dig.

Dyner i forskellige størrelser

Størrelsen på dynen er også vigtig. Du kan finde enkeltdyner, dobbeltdyner og ekstra lange dyner. Dobbeltdyner er gode, hvis du sover i en dobbeltseng. Du skal dog ikke vælge en dobbeltdyne, hvis du har andre behov end den person, du deler dyne med, hvis du er over 180 cm høj – fordi du så ikke risikerer at vågne om natten, fordi du fryser dine fødder, der ligger udenfor dynen. Du kan altid læse mere om dyner i vores dynetest.

Forfatter

Picture of Troels Kammer
Troels Kammer
Hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du søger hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@sov-bedre.dk – Vi står altid klar til at assistere dig.