bedste senge til dårlig ryg

Dårlig ryg? – Her er de tre bedste senge til dig, der døjer med rygproblemer

Skrevet af Nikolaj Østergaard den 10. januar 2021

Vi bruger rigtig mange timer af døgnet i vores senge, og derfor er det ikke så underligt, at der er rigtig mange, der vælger at investere i en god og dyr seng. Mange vil opleve, at hvis de går på kompromis med deres seng, så kan de risikere at få ondt i eksempelvis nakken, ryggen eller lænden. Dette kan resultere i en dårlig nattesøvn, hvilket kan påvirke din energi til den kommende dag i en negativ retning.

Der er også rigtig mange, der i forvejen har forskellige slags problemer med ryggen og nakken, og især for disse mennesker er det vigtigt at vælge den helt rigtige seng, der giver kroppen optimal støtte, så problemerne ikke bliver forværret.

Mange af vores forhandlere tilbyder et stort udvalg af senge, og det gælder også senge, der tager højde for kunder med rygproblemer. I denne artikel har vi valgt at fremhæve tre modeller, der er tre meget populære senge blandt folk med dårlig ryg eller andre skavanker.Venus no. 1 kontinentalseng

Venus – Topanmeldt kontinentalseng

→ Læs mere hos Bedre Nætter

Denne model er en af de mest populære senge at vælge for folk med dårlig ryg. Modellen er en flot kontinentalseng i dobbeltsengsstørrelse, der er lavet af lækre kvalitetsmaterialer. I udviklingen af denne model er der kræset om alle detaljer. Selv det stof, som sengen er beklædt med, er af lækker kvalitet.

Sengen er 63 cm høj, og netop denne højde passer rigtig godt til folk med rygproblemer, da det er en god højde, når man skal stå ud af sengen og lægge sig i den. Højden på sengen er altså en fordel, da for lave senge generelt kan volde folk med rygproblemer udfordringer, når de skal stå ud af sengen.

Ud over at være lavet af kvalitetsmaterialer har denne seng også et virkelig flot design, der gør, at den kan passe ind i indretningen i de fleste hjem. Med denne seng har du faktisk også mulighed for at tilpasse den ekstra meget efter din egen stil. Du kan nemlig vælge mellem forskellige typer af ben, herunder neutrale runde egeben, pegasus eg, champagneben og sort pegasus eg. Herudover kan du også få sengen i flere forskellige farver, og du har også mulighed for at vælge væghængte sengegavle med.

Så ud fra alle disse valgmuligheder har du altså mulighed for at tilpasse sengen til dine behov og præferencer og skabe en seng, der kan afspejle din personlige stil. Der er også rigtig mange forbrugere, der allerede har købt denne seng, der har givet den rigtig gode anmeldelser. Dette kan du se som et kvalitetsstempel og en sikkerhed for, at man kan være tilfreds med købet af denne seng.

Vælg den rigtige hårdhed

Udover at kunne præge sengens udseende til dine behov, så kan du også vælge mellem forskellige madrasser for at kunne skabe den bedste komfort og støtte til din krop. Du kan nemlig vælge mellem forskellige hårdheder i madrassen, så du kan få en, der passer perfekt til dig og din krop. Med i købet får du endvidere en valgfri topmadras, som er med til at fuldende den støtte, som sengen kan give din krop.

Du kan vælge mellem en topmadras med enten memory foam eller latex fyld. Her er det meget individuelt, hvad man er mest til, men det er vigtigt at bemærke, at en topmadras er en vigtig del af sengens overordnede kvalitet. Hvis du vælger at købe denne seng hos Bedre Nætter, har du mulighed for at få en ombytning af din seng inden for 30 dage, hvis det viser sig, at du har valgt forkert. Det kan eksempelvis være, at du finder ud af, at du er kommet til at vælge den forkerte hårdhed af madrassen og ønsker at få ombyttet den til en anden hårdhed.

Ovia Diamant

bedste seng til dårlig ryg

→ Læs mere hos Bedre Nætter

Denne model er til dig, hvor kun det bedste er godt nok. Ovia diamant er af højeste kvalitet. Hos Bedre Nætter sætter de nemlig en ære i at sørge for, at du kan få den bedst mulige seng af gode kvalitetsmaterialer, der kan give dig og din krop den helt perfekte støtte. Sengen her kan betegnes som en såkaldt boxmadras, der består af en rigtig lækker madras, hvor der er en tilhørende topmadras på.

Selve madrassen i denne model består af 2-i-1 fjedre fra Unita™ . Fjedren fra Unita™ giver tilpasset støtte i samspil med den naturlige Mayan Pulse polstring. Det er netop disse fjedre, der er med til at sikre sengens høje komfortniveau og gode støtte, der er vigtige aspekter at tage højde for, hvis man døjer med dårlig ryg. Ovias boxmadras er udstyret med 2 fjedrelag, og det er her man opnår den dybere støtte.

Du får som før nævnt også en topmadras med i købet, og her kan vælge mellem flere forskellige. Så på denne måde har du endnu en gang gode muligheder for at vælge elementer til sengen, der får den til at passe perfekt til dig og dine behov. Når du køber sengen, får du hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, hvis der skulle ske noget med disse ting. Dette aspekt er bestemt også værd at tage med i sine overvejelser, da en ny og god seng er en investering, der gerne skulle holde i mange år.Bergen by BN boxmadras

Jupiter boxmadras – God seng med multipocket fjedre

→ Pris: 12.999,00 kr. 

Den sidste seng i denne artikel er også en boxmadras med dertilhørende topmadras. Det er en god og robust seng, der kan klare en masse. Sengens madras er blevet udstyret med multipocket fjedre, og det betyder, at sengen egner sig bedst til folk, der vejer mere end 95 kg, eller hvis I er to personer, der ligger på samme madras, så den samlede vægt overstiger de 95 kg. Det, at sengen består af mulitpocket fjedre, betyder, at der er dobbelt så mange fjedre per kvadratmeter end ved de mere almindelige pocketfjedre.

Det betyder, at sengen vil være mere fast i det, og derfor giver den bedre støtte til en højere vægt, end pocketfjedre gør. Multipocket fjedre er også med til at sikre holdbarheden i forhold til pocketfjedre, når der ligger tungere vægt på sengen.

Sengen her er rent faktisk opbygget på samme måde som Bergen modellen, som vi var inde på lige før. Det vil sige, at også denne model er lavet af lækre kvalitetsmaterialer samtidig med, at den har et flot design. Ved denne model har du også flere forskellige muligheder for at tilpasse sengen, så den kommer til at passe perfekt til dig og dine behov. Det er en meget stor fordel, da det kan være med til at sørge for, at din krop vil få den optimale støtte, og det er meget vigtigt, hvis du eksempelvis har problemer med ryggen.

Med til denne model får du også en topmadras, der er med til både at beskytte sengen, men også til at give dig bedre komfort, når du ligger på sengen. Denne model er altså alt i alt en rigtig god seng, også til dig med rygproblemer, som du kan have glæde af i rigtig mange år.

Hvad skal du være opmærksom ved senge, når du har dårlig ryg?

God nattesøvn er utrolig vigtigt for at få hverdagen til at fungere, og derfor er det vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af din seng – især ikke hvis du har rygproblemer. Derfor vil vi i følgende afsnit gennemgå nogle forskellige aspekter, der er ekstra vigtige at være opmærksomme på, hvis du har rygproblemer.

Det første aspekt er, at det er en god idé at være opmærksom på din rygsøjle, og det er noget, som mange glemmer at tage højde for. Sengen skal være konstrueret på en sådan måde, at din rygsøjle er parallel med sengekanten, når du ligger på siden. Hvis du ønsker hjælp til dette aspekt, er det noget, som de fleste sengeforhandlere kan hjælpe dig med.

En seng er som udgangspunkt kun beregnet til at sove i, men rigtig mange kan også godt lide at sidde eller ligge og se fjernsyn eller læse en bog i sengen. Hvis det er tilfældet for dig, og hvis du herudover har dårlig ryg, så vil det være en god idé at anskaffe dig en elevationsseng. En elevationsseng kan du nemlig indstille således, at du kan køre både hovedenden og fodenden op og ned, så den kommer til at passe med den position, du ligger eller sidder i. Med en elevationsseng vil du derfor kunne være sikker på, at du altid sidder eller ligger i den rette stilling, og på den måde passer du på din ryg.

Det er altid vigtigt at få den rette vejledning, når du skal have en ny seng. Det kan være meget forskelligt, hvilke behov man har, så hvis du er i tvivl om noget, så hellere spørg forhandleren en gang for meget end en gang for lidt, så du er sikker på at få den seng, der passer allerbedst til dig og din krop.

Topmadrassen

Vi har været lidt inde på det næste aspekt tidligere, nemlig at topmadrassen også er en meget vigtig del af sengen. Topmadrassen er især vigtig at få med, hvis du døjer med rygproblemer, men det kan anbefales alle, at de sørger for at få en topmadras med i købet til deres nye seng. Der findes mange forskellige topmadrasser på markedet, men topmadrassen vil som regel følge med til sengen, hvis du køber sengetyperne boxmadras, kontinentalseng eller elevationsseng.

Sidst, men ikke mindst er det meget vigtigt at holde øje med din sengs stand, hvis du har haft den i flere år. Sengen bliver slidt år efter år, og derfor er det en god idé at begynde at holde øje med diverse slitager, efter du har brugt sengen i flere år. Fastheden vil heller ikke være den samme som årene går, og især dette aspekt er vigtigt at være opmærksom på, da det kan have en betydning for, om du får den rette støtte eller ej.

Hvad er fordelene ved en seng til dårlig ryg?

Det siger næsten sig selv, at der er mange fordele ved at købe en seng, der egner sig godt til dig med rygproblemer frem for at købe en, der ikke gør. Du vil nemlig få en seng, der passer til dine og din krops behov. Og eftersom der er mange danskere, der lider af rygproblemer, så er der bestemt også taget højde for dette i udviklingen af de senge, du kan finde på markedet.

Især elevationssenge er populære valg blandt folk med dårlig ryg, men også kontinentalsenge og boxmadrasser er populære valg. Prisen på elevationssenge kan godt være noget højere på grund af dens elevationsfunktion, og derfor vælger nogle en kontinentalseng i stedet for.

Alt i alt er det vigtigt, at du finder en seng med nogle gode madrasser og fastheder, der passer til din krop. Ved at gøre dette vil du få mange fordele, såsom forbedret nattesøvn og dermed mere energi til den følgende dags gøremål samt færre, og du kan undgå en forværring af dine rygproblemer.

Få hjælp her

Tryk på billedet og få hjælp af en søvn ekspert

Nyeste indlæg

Leave a Comment